finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

motion

Kategori: Dagbok

Har funderat på mitt friskvårdsbidrag som jag får via jobb, får max 1500 kr per halvår. Och mitt thai-kort kostar bara 800 kr. Så jag tänkte passa på att köpa ett klippkort på simhallen också och passa på att unyttja det till max. Ska bara fråga på kontoret först att dom täcker 2 olika kvitton innan jag köper något. Är jättesugen på att simma och nu känner jag inte att jag har något problem med att visa mig i baddräkt på badhuset.

zZzzZzz

Kategori: Dagbok

Helt slut i rutan ikväll, känner mig väldigt mör och öm i kroppen, nästan som om jag blir sjuk igen. Ska lägga mig en stund på spikmattan och sen somna tidigt. Imorgon måste jag köpa nytt kort på thaiboxningen, dags för en ny termin! Ni får ursäkta min tråkiga uppdatering men jag är så himla trött idag...

Mark wahlberg

Nya tag

Kategori: Dagbok

Måndag och jag är på gott humör trotts att det kommer bli en lång jobbig vecka. Men jag känner mig redo att gå ner i vikt igen, redo att tända tävlingsinstinkten. Har bara jobbat 4 timmar idag så nu ska jag peppa mig själv inför träningen ikväll. Första träningspasset på 4 veckor. Det kommer bli hårt på konditionen som jag tappat helt tyvärr!

-Inget godis/kakor/glass/chips. Ingen redbull och läsk. Ingen skräpmat pizza/hamburgare.
-Thaiboxning 3 gånger i veckan sålänge mitt schema tillåter det. Jogga om jag missar träningen.






degklump

Kategori: Dagbok

Det går inte bra nu kompis. Det går åt pipsvängen, är tillbaka i väldigt gamla vanor med frallor, redbull, godis, chips, choklad och skräpmat. Jag tappar både humör och muskler, sväller och känner mig deppig. Att det kan gå så snabbt? Visst är jag ett levande bevis på hur mycket kosten gör för kroppen men seriöst det är ju sinnes hur dåligt man kan må. You are what you eat huh?

Har mest legat i sängen ett dygn och kollat på typ hundra filmer. Jag glömde bort min tvätt tid. Måste ta mig en seriös funderare om jag ska kunna vända tillbaka på rätt spår och gå tillbaka till träningen efter 3 veckors uppehåll. Jag har väl inte tagit mig såhär långt och nära målet, bara för att kasta bort det nu? Nä dags att påminna mig själv om vad jag håller på med egentligen!

Matschema vecka 38

Kategori: Dagbok

I måndags stod vågen på 87,6 och idag på 90,8 kg. Inte för att jag tror att man kan gå upp 3 kg på några dagar haha men vi kör väl på det då.

Lördag 20/8: frukost yoghurt med musli, lunch frallor och chokladmjölk, fika choklad

Söndag:
frukost macka, middag thaimat , efterrätt friterad banan med glass + lakritssnöre

Måndag:
frukost macka, lunch bacon & fetaost sallad + frallor, middag fiskgratäng + macka, fika godis

Tisdag:
frukost macka, lunch banan + mackor + choklad + cola, middag friterad fisk med potatis

Onsdag:
frukost mackor, lunch hamburgare med pommes och läsk, middag fullkornslasagne

Torsdag:
frukost macka, lunch frallor + choklad + redbull, middag fullkornslasagne, godis

Fredag:
frukost yoghurt och frallor, lunch filmjölk med musli, middag kycklingburgare och cola med muffins, fika choklad, kvällsmat macka


Dagens vikt:
90,8 kg

Minus från förra veckan: +2,7 kg

Kvar till delmål 4: 3,8 kg

low

Kategori: Dagbok

Känner mig riktigt ledsen idag. Vet inte varför, är bara ett stort hormonsprutande monster på gränsen till tårar hela tiden. Känner mig nere, låg, sorglig, orolig och besviken. Antagligen är det ångest över ekonomi och träning. Känns som att spola tillbaka tiden igen när jag känner mig fet och fattig. Det är inte alltid så lätt, livet. När man får en lön på 5 och har räkningar på 6 så känns det bara inte ens värt slitet.

Mensmonster

Kategori: Dagbok

Har fallit tillbaka i redbull snåret... har nog druckit 5 stycken denna veckan. Not good not good! Har känt av hormondemonerna hela veckan och käkat fett med choklad och godis. Blääää spyr! Knaprar alvedon hela dagen lång och sov hela kvällen. Imorgon är det som tur är bara 3 timmars jobb och sen är det helg!

Har gett upp hoppet om LIDL jobbet, har inte hört något från dom nu på två veckor. Så nu går jag vidare och söker andra jobb. Tycker iaf man borde tjäna över 10 tusen i månaden på ett heltidsjobb. Ska det va så svårt? Vill kunna lägga undan så mycket pengar som möjligt om jag ska ha en chans att dra till portugal.

måndag

Kategori: Dagbok

Epic fail idag, hade glömt gaffel och fick äta min sallad med HANDEN, som en luffare hahaha. Och ååååh vad trögt att komma igång igen med jobb efter att ha legat hemma i sängen sjuk en vecka! Hoppas snart jag får napp på något nytt jobb så att jag får göra något annat ett tag, är så trött på städ så jag skulle kunna kräkas. Skulle vilja sluta rakt av men har inte ens pengar så jag klarar mig denna månaden, så det är nog ingen bra idee. Har legat hela kvällen och bara myst med hundarna i sängen. Älskar min säng, älskar mina vovvar. Nu känner jag mig tillräckligt frisk för att komma tillbaka till träningen, även om jag har tappat all kondis och en del muskler, på onsdag ska jag försöka släpa mig dit!

Hade en sjuuuukt verklig dröm inatt, det var så obehagligt för jag var så hundra säker på att jag var vaken. Jag drömde att jag vaknade och hela min lägenhet var julpyntad, och jag blev så rädd att där var någon i min lägenhet som gått runt där när jag sov. Jag ställde mig upp och började titta runt, och funderade på hur konstigt det var och undrade om jag drömde. För att lista ut om jag drömde eller var vaken så försökte jag slapa mig själv i ansiktet för att kolla om det kändes. Men eftersom jag drömde så trodde jag ju att jag kände något och var övertygad om att det var på riktigt. På julgranen (som flyttade sig själv) hängde det meddelanden till mig från döda släktingar och då blev jag ännu mer rädd, och fick för mig att min inkräktare hade gömt sig i badrummet. Som tur är vaknade jag innan jag nådde till badrummet.

skjut mig

Kategori: Dagbok


Va inne på festivalen en snabbis nyss. Åt 2 gratis portioner thaimat och sen skulle jag tvunget trycka i mig friterad banan med glass också, och en lakritsrem såklart. Efter att ha tagit det traditionella varvet och konstaterat att indianerna står och spelar fortfarande, folk med barnvagn är mest irriterande i världen, och fjortisar borde avlivas, så är jag äntligen hemma igen. Vad ska jag nu göra av mina sista timmar av söndagsångest? Söka nytt jobb kanske.

Matschema vecka 37

Kategori: Dagbok

Tror det är mest vätska eller muskler jag förlorat när jag legat hemma denna veckan. Tvekar att jag faktiskt gått ner speciellt mkt i vikt på min kost. Men jag tror jag är lite piggare idag, hoppas kunna jobba igen på måndag, känner att jag förlorar massa lön på att ligga hemma. Och det går inte ens att kolla på film på datorn för den är supertrög, den är definitivt inne på sista refrängen.

Lördag bröllop 13/8:
brunch yoghurt med musli och honung, melon, scones, cupcakes och iste. middag lambracks, kyckling, majrovgratäng, bröd, aborginegratäng med getost, salami, räksallad, salsa, chokladtårta med grädde, vin, cola, chokladpraliner osv osv.

Söndag: frukost scone, yoghurt, melon, cupcake, juice, lunch frallor och chokladmjölk

Måndag: frukost päron, lunch frallor, middag lasagne, bio: godis

Tisdag: frukost frallor, middag fryspizza, sjuktröst godis

Onsdag:
frukost grova mackor,lunch baguette, middag yoghurt med musli

Torsdag:
frukost macka med räksallad, lunch yoghurt med musli, middag tacos + vattenmelon

Fredag:
frukost fralla + kanelbullar, middag tacos, fika glass med hallon


Dagens vikt: 88,1 kg

Minus från förra veckan: -1,2 kg

Kvar till delmål 4: 1,1 kg

Inspiration

Kategori: Dagbok

Är fortfarande hemma förkyld, blir bara värre och värre tyvärr. Men ikväll har jag träffat en gammal vän sen 10 år tillbaka som numera bor i Portugal. Mycket inspirerande och rolig återträff efter ett alltför stort uppehåll efter skolan. Men nu har vi gottat oss hela kvällen och pratat om stora planer. Om allt går vägen så kommer jag flytta till Portugal i början av 2012!! Måste bara vaccinera mina vovvar, spara ihop lite pengar och säga upp lite räkningar osv i sverige. Ska hyra ut min lägenhet i andrahand och förhoppningsvis hitta nåt pimsigt i Lissabon där det verkar vara rätt lätt att hitta kundtjänst jobb. Behöver förändring i mitt liv nuuuuu. Ny kultur och softa människor och sol och frihet.


ligger hemma

Kategori: Dagbok

Tråkigt att jag inte kan återgå till träningen, har inte hunnit på thaiboxningen nu på 2 veckor och saknar det verkligen. Men jag kan ju inte träna när jag är sjuk så det blir väl inte förrän nästa vecka jag kan gå tillbaka. Och snart är det dags att köpa nytt terminskort och det har jag inte råd med heller.

Ligger hemma och sover, ser film och läser bok. Känner att jag helt kommit av mig med viktnedgången nu. Vill ju gå ner till 83 kg minst innan jag är nöjd. Får ta mig en rejäl funderare och köra en nysatsning när jag blivit frisk igen.

Anton jag och Cissi leker i photobooth på bröllopsfesten

sjuk

Kategori: Dagbok

Sitter hemma sjuk och försöker varva ner efter allt med bröllopet. Blev smittad av min pappa som passade vovvarna, och säkert dragit med sig lite baciller hem till mig. Men jag tycker det är rätt skönt att få stanna hemma från jobb nån dag faktiskt. Är rätt slut i bollen nu. Ska sätta på en film och lägga mig i sängen och mysa.


posar framför bröllops brunchen

Matschema vecka 36

Kategori: Dagbok

Ursäkta den totalt sena uppdatering. Men det har varit FUUUUULLT upp. I torsdags efter jobb fick jag panikskynda mig till en arbetsintervju på LIDL, som gick väldigt bra. Sen fick jag rusa runt i stan för att fixa bröllopspresenter. Och sen var jag tvungen att packa i ordning både för mig och hundar. På fredagen efter jobb var jag en snabbis hos frisören och sen skulle jag stressa till tre olika hundvakter innan jag kunde ta färjan till bröllopet på Ven. Men bröllopet var helt underbart och hela vistelsen på ön har känts som en livsupplevelse. Allt har varit så mysigt, personligt, roligt och bara superhärligt. Massa helt fantastiska människor, den godaste maten jag ätit i hela mitt liv, och bara proppat med minnen för livet.
Min badrumsvåg är lite kass i batteriet nu så den pendlar upp och ner mellan 20 kg typ, så vi kör på +-0 med vikten idag, så får vi se nästa helg istället när jag ordnat batteri.

Lördag 6/8 Möhippa:
brunch laxtunnbrödsrulle, vindruvor och kaka med cider, fika chips och grönsaker med dippa + smoothie, middag grillad fläskfile och kycklingfile med klyftpotatis och tzatziki, efterrätt kladdkaka med blåbär och glass, godis, vin och läsk.

Söndag: frukost frallor och chokladmjölk, lunch godis, middag fiskgratäng, kvällsmat macka

Måndag:
frukost köttbullemacka, lunch köttbullemackor + kiwi, mellanmål russin, middag panerad fisk med potatis och grönsaker.

Tisdag:
frukost grov macka, lunch läsk, pommes & kycklingburgare, mellanmål russin, middag yoghurt med gojibär, flingor, valnötter och honung + soppa.

Onsdag:
frukost grov macka, lunch köttbullemackor, middag macka + pyttipanna och läsk

Torsdag:
frukost äpple, lunch kycklingburgare och cola, middag köttbullemacka

Fredag:
frukost frallor och cola, lunch hamburgare och cola, middag grillad fläskfile med potatis och tzatziki


Dagens vikt: 89,3 kg

Minus från förra veckan: -0

Kvar till delmål 4: 2,3 kg


Vi tärnor, tilda styvsyster, cissi syster till bruden och jag väntar i kyrkan nervösa

Döende

Kategori: Dagbok

Jag är heeeeeelt slutkörd! Känns som jag har jobbat heltid nu två veckor i rad utan att få sova, vilket nästan stämmer faktiskt. Och idag sket sig mina planer helt, butiken jag skulle till var borta/flyttad/igenbommad så det var bara att åka hem! 5 minuter till stängningsdags i hela stan. Så nu känner jag mig ännu mer stressad. Men helst vill jag bara sjunka ner i sängen och sova bort resten av veckan. ZzZzZzzZzz..

4 dagar till bröllop

Kategori: Dagbok

Måndag, tungaste kunderna på schemat, är rätt trött nu. Skulle bara jobba 3 timmar imorgon men HOPPSAN satte dom in 4 timmars vikariat också. Så nu kommer jag få skittajt att ordna med det sista inför bröllopet. Frisör, kyrkoplanering osv. Allting stänger ju typ kl 18 och jag slutar 16-17. Dessutom ska jag på arbetsintervju på LIDL på torsdag så det blir verkligen fullt upp. Kommer vara helt död efter bröllopet när all stress släpper. Men det är bara att köra på och se fram emot den stora dagen som kommer bli skitkul tror jag! Första bröllopet bland vännerna i min generation och extra skoj att vara tärna då!

månadsvägning

Kategori: Dagbok

Hade totalt glömt bort att det var den sjunde idag! Kom på det nu när jag kollade datum på mjölken i kylskåpet! Men ja inget större har hänt, upp och ner, upp och ner med vikten hela tiden. Igår var det superätardag på möhippan, och ungefär detsamma blir det nästa helg på bröllopet! Och träningarna har jag svårt att hinna med just nu med all planering och fix. Plus att jag inte vill ha fula blåmärken på ben och armar på bröllopsdagen. Nu måste jag duscha och varva ner inför arbetsveckan.

Sen förra månaden: Minus 0,5 kg

Totalt  på 35 veckor: Minus 23,5 kg



Matschema vecka 35

Kategori: Dagbok

Har inte hunnit uppdatera förrän nu med veckans matschema. Har nämligen haft fullt upp med MÖHIPPA!! Som jag inte har kunnat skriva om i bloggen förrän nu när den är över såklart! Mer om det kommer senare. Men angående min vikt så har veckan gått bra, har haft så mycket jobb och så mycket möhippe planerande på fritiden så jag har inte hunnit okynnesäta.

Lördag 30/7:
frukost frallor, mellanmål ölkorv, lunch frallor, fika kanelbulle + russin

Söndag: frukost grov macka + yoghurt med skivad persika, middag fläskpannkaka med sylt, fika russin

Måndag:
frukost grova mackor, lunch köttbullemacka + cola, middag fläskpannkaka med sylt, kvällsmat yoghurt. Träning: 1 h thaiboxning

Tisdag:
frukost grov macka, lunch chokladmjölk, middag grillspett med tzatziki och klyftpotatis

Onsdag:
frukost grov macka, lunch korv med bröd, middag köttbullar med potatis, fika melon och kiwi

Torsdag:
frukost grov macka, lunch macka läsk, mellanmål läsk + yoghurt med melon, middag kräftor med ost.

Fredag:
frukost grova mackor , lunch kex + läsk, mellanmål choklad, middag kräftor + äggmackor


Dagens vikt:
89,3 kg

Minus från förra veckan: -1,3 kg

Kvar till delmål 4: 2,3 kg

fredag

Kategori: Dagbok

Puff vilken dag. La mig inte förrän kl 2 inatt för jag hade mycket att göra. Skulle ändå ha sovmorgon till 12.30. Men istälet blev jag väckt kl 8 och inringd till ett jobb och fick jobba 10-16. Nu är jag rätt mör, och har fortfarande en del kvar att ordna ikväll. Ska se om jag hinner gå till frisören nästa vecka, vill klippa upp det lite, har fan växt ner till höften nu. Tror jag vet nu hur jag ska ha mitt hår på bröllopet, utan att det tar för lång tid att fixa till.

Långa dagar

Kategori: Dagbok

Sitter och drömmer mig bort efter en lång arbetsdag, trött i musklerna. Vill ändra på mitt liv. Nu är vikten nästan klar, vad kommer härnäst? Jobb, hårfärg, boende, land? I just wanna be happy.

weird

Kategori: Dagbok

Idag stod jag redo och knackade på en kunds dörr kl 8 (har ingen nyckel till just denna kund), ingen hemma helt tomt. Ringde kontoret och dom fick ringa upp kunden som påstod att dom lämnat återbud igår för att dom låg sjuka. Eh inget återbud har vi fått och deras bil är borta, huset var uppenbart tomt. Men ja, det var bara för mig att åka hem igen och vänta till nästa kund. Var vikarie i en lägenhet, värsta ungkarlslyan, fyfan vad smutsigt där var. Värsta jag någonsin varit i! Men nu är den arbetsdagen över och jag ska snart iväg igen på lite "hemlis ärenden". Sjukligt varmt är det nu, hoppas vädret håller i sig två veckor till så det kan va fint väder på bröllopet.