finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

Tråk

Kategori: Dagbok

Har jag världens tråkigaste blogg eller what!?
Förutom att jag är trött i kroppen som vanligt, och är glad att det är fredag imorgon, så har jag inget kul att säga. Jag ska börja rensa ut här hemma, garderob, källare, bokhyllan osv. För jag ska eventuellt få hit lite nya möbler och behöver göra mig av med allt onödigt som jag inte använder. Vad gör man egentligen med en bokhylla i en 1a lixom? Förutom att den tar upp plats!

Mila Kunis (från Book of Eli)

stånk å stön

Kategori: Dagbok

Onsdag, skönt att halva arbetsveckan gått, är så trött i rygg och axlar. Fick åka och hämta ut vovve-medicin ikväll så det blev ingen träning. Har lutat mig tillbaka med en bok en stund och kopplat av. Behövde verkligen vila mig lite... det tär på mina muskler att jobba så hårt som jag gör.

jobb

Kategori: Dagbok

Jag hade rätt med min känsla, har fått flera jobbtips idag och det känns som att det börjar lätta. Min vilja att gå vidare i livet och hålla ögon och öron öppna gör att fler möjligheter dyker upp!

it's happening

Kategori: Dagbok

Nu känner jag lite hopp nånstans inne i själen, som om det kommer hända nånting snart. Nu pirrar det till i magen som om något stort snart kommer att ske. En bra förändring i mitt liv, I can feel it!

Matschema vecka 42

Kategori: Dagbok

Lördag 17/9: frukost frallor, lunch kaka + läsk, middag pizza + läsk

Söndag: frukost yoghurt med musli, lunch fralla + naturgodis, middag lasagnette

Måndag:
frukost macka, mellanmål yoghurt, lunch frallor + snickers, middag lasagnette, fika godis

Tisdag:
frukost macka, lunch macka + risifrutti, middag lasagnette + morötter, kvällsmat yoghurt

Onsdag:
frukost macka, lunch hamburgare + potatisgratäng, middag morötter + lasagnette, kvällsmat kyckling + vitlöksbröd + cola Träning: 1 h thaibox

Torsdag:
frukost banan + risifrutti, lunch frallor + chokladboll, middag kyckling + vitlöksbröd, fika godis

Fredag:
frukost frallor, middag gyros, fika godis och läsk Träning: 1 h thaibox

Dagens vikt: 90,2

Minus från förra veckan: -0,7 kg

Kvar till delmål 4: 3,2 kg

Heeeeelg praise the lord

Kategori: Dagbok


socker socker socker socker socker socker

frisk luft

Kategori: Dagbok

Var ute i naturen efter jobb och körde lite balansövningar, kontakt och självförtroende för hundarna. Med lite kyckling går dom med på det mesta ;) Nu är vi trötta av all frisk luft och ska lägga oss tidigt. Imorgon jobbar jag bara 2 timmar (väääldigt lagom tycker jag) och sen är det HELG!!


Komplimang

Kategori: Dagbok

Var precis nere i tvättstugan för att boka om min tid och mötte en tant som undrade vad jag gjort för att gå ner i vikt! Haha hon hade noterat att jag såg smalare ut i sommar när hon sett mig ute med hundarna. Roligt att få sån respons! Hon tyckte att jag var jättefin och trodde att jag hade gått på viktväktarna eller nåt sånt. Men hårt arbete är kanske inte svaret som folk vill ha? ;) En lätt utväg hade väl varit roligare så att dom kunde göra samma mirakelkur :P Nu ska jag ta ut hundarna på äventyr.



yös

Kategori: Dagbok

Idag drog jag mig till träningen, och fick en rejäl svettning och säkert 100 blåmärken. Nästa gång ska vi sparras så då lär jag få på käften, gött! Yahoooo!!

trötter

Kategori: Dagbok

Har varit fruktansvärt trött senaste dagarna. Har plågats på jobb och så fort jag kommit hem och ätit min middag och rastat hundarna så har jag däckat i sängen. Orkade verkligen inte träna igår, sov hela kvällen och hade ont i ryggen. Får släpa mig dit imorgon. ZzzZzzZz

Matschema vecka 41

Kategori: Dagbok

Veckan måste väl ses som lyckad när jag gått ner såpass mycket trotts att jag syndat lite nån dagar. Kroppen har kanske chockats av träningen, eller så är det vätska. Nu ska jag iväg en runda till IKEA, djuraffären osv.

Lördag 10/9:
frukost gifflar, lunch godis och yoghurt, middag thai räkor med nudlar, fika kex

Söndag: frukost yoghurt och äpple, lunch kycklingburgare + potatisgratäng, middag pappayasallad med kyckling och ris + läsk

Måndag: frukost yoghurt, lunch mackor med korv, middag fryspizza, kvällsmat yoghurt, Träning: 1 h thaibox

Tisdag:
frukost macka , lunch mackor och juice, mellanmål yoghurt med musli, middag spaghetti köttfärsås

Onsdag:
frukost knäckebröd, lunch frallor + choklad, middag spaghetti köttfärsås, kvällsmat grahamsscone, Träning: 1 h thaibox

Torsdag:
frukost grahamsscone + yoghurt med musli, lunch brownies + yoghurt, middag kycklingfile med klyftpotatis och mangosås

Fredag:
frukost frallor, mellanmål godis, lunch yoghurt och fralla, middag pannkakor + cola,Träning: 1,5 h thaibox


Dagens vikt: 90,9 kg

Minus från förra veckan: - 1,8 kg

Kvar till delmål 4: 3,9 kg

Jääää

Kategori: Dagbok

Är nöjd över att jag tagit mig till alla 3 thai passen denna veckan, trotts att jag haft träningsvärk och halvkass kondis. Ikväll blev det 1 ½ timmes träning med en riktig thailändare som tävlar, han va hård, petig och ödmjuk. Härligt, nu håller jag på att laga pannkakor även om det är sent men jag har inte fått i mig någon middag idag. Hungrig som en varg. Uuuuuuurskönt med helg =)

träning

Kategori: Dagbok

Superhärligt att vara tillbaka med rutiner i träningen, har dessutom löst sig på jobb på fredag så jag jobbar bara 3 timmar då och hinner träna då också! Det är skönt att rensa skallen, att känna sig duktig, att svettas och göra av med negativ energi, att pumpa hjärtat fullt med endorfiner, och känna samhörigheten på klubben.

move bitch

Kategori: Dagbok

Så himla skönt att vara tillbaka på träningen! Har saknat det, även om jag tog det lungt idag så var det bra att få upp pulsen lite. Jag har ju inte varit på thaiboxningen på hmmm 4 veckor typ? Nu är det ny termin och jag kom ju dit som vanligt till nybörjarklassen, men min tränare tyckte att jag skulle flytta upp en klass så det är ju kul att jag har utecklats tillräckligt för att gå upp ett steg iaf. Jag är inte mycket för grupp och lagsporter, så kampsport passar mig perfekt där man bara måste slå på en motståndare eller i bästa fall på en säck. Det är perfekt att få både konditionen och styrkan på samma gång!

Det här kommer bli en bra vecka

Kategori: Dagbok

Måndag och jag känner mig väldigt motiverad att gå ner i vikt! Trotts att jag var superhungrig på jobb och bara hade fått i mig lite yoghurt till frukost så gav jag inte in to my cravings. Jag höll mig tills jag kom hem och åt en rejäl lunch av det jag hade hemma istället. Ska på träning om några timmar. På onsdag jobbar jag också bara halvdag, så då hinner jag till träningen bra. Känns så skönt när jobb och träning inte behöver kännas som ett stressmoment. När man dessutom har 3 hundar så går det inte att åka direkt från jobb till träning. Nu ska jag ut med mina små monster och njuta lite av solen!

Månadsvägning

Kategori: Dagbok

Ja där får man för att man syndat som en liten gnu!
Jaja, nästa månad är det bättre resultat ;)

Sen förra månaden: Plus 3 kg

Totalt  på 40 veckor: Minus 20,5 kg


Vi vann idag!

Matschema vecka 40

Kategori: Dagbok

Har inte gått speciellt bra denna veckan. Missade träningen i måndags pga jobb, i onsdags pga att bilen pajade, och fredag pga födelsedagskalas. Missade dessutom min månadsvägning den 7e. Men det är sånt som händer och nu är jag mest TRÖTT efter en tuff vecka på jobb och hundtävling idag. Men jag är trotts allt jätteglad för vi vann idag! =) Imorgon ska vi upp ännu tidigare och iväg på ytterligare en utställning.

Lördag 3/9:
frukost frallor + redbull, fika, godis, middag korv med potatisgratäng

Söndag:
frukost mackor med korv, lunch yoghurt med musli, middag cordon bleu med potatis, fika kanelbullar, Träning: 1 h powerwalk

Måndag:
frukost macka, lunch macka + banan, mellanmål äpple + yoghurt med musli, middag kycklinglår med potatisgratäng

Tisdag:
frukost macka, lunch frallor och läsk, mellanmål banan, middag blodpudding med bacon och lingon, kvällsmat yoghurt med musli. Träning: 50 min simning

Onsdag:
frukost macka, lunch frallor, mellanmål choklad, middag blodpudding med bacon och lingon, Träning: 40 min powerwalk

Torsdag:
frukost macka, lunch frallor + cola, middag chicken thai greencurry med ris, fika kex

Fredag:
frukost yoghurt med musli, lunch hamburgare med pommes, middag (födelsedagskalas) tigerräkor thaimat med ris, tårta

Dagens vikt:
92,7 kg

Minus från förra veckan: +1.3

Kvar till delmål 4: 5,7 kg

Keep going never stop

Kategori: Dagbok

Bilen funkar igen, min pappa bytte batteriet igårkväll och nu spinner den som en katt igen, and all is well in the world ;) I helgen blir det inte mycket tid över till softande. Fredag ska jag på födelsedagskalas, och lördag + söndag är det hundtävling. Så jag måste upp tidigt båda dagarna och måste sen hinna handla, tvätta och städa också. Ikväll har jag varit på soptippen, lagat thaimat, handlat och badat alla vovvar. Var även ute och köpte present till födelsedagsbarnet och det råkade väl av misstag slinka med en midnattsblå sidenklänning och en grå kavaj till mig själv också. Vet inte om jag kan ha klänningen i helgen för den är ganska högt skuren i slitsen, men vi får se. Upptäckte att jag missat den sjunde månadsvägningen igår.....men vi kör på det imorgon då för jag har inte vägt mig idag!! Hörs imorn då, gonatt!


car trouble

Kategori: Dagbok

Crap, bilen startar inte idag!! Tror batteriet är dött. Fick ställa in min första kund. Har efter en del strul lyckats låna en bil så att jag kan ta mig till min eftermiddagskund (annars hade jag ju fått ta bussen). Får se ikväll om min pappa kan fixa bilen, om det är batteriet. Kommer inte hinna till träningen ikväll, skit också. Men nu kan jag sitta här och chilla i två timmar, skönt det iaf, få lite paus efter min panikpowerwalk runt halva stan.

yahoo

Kategori: Dagbok

Ikväll tog jag mig till simhallen, man fick 1 gratis badbiljett om man checkade in på Kockums med iphone via facebook denna veckan. Så det var bara att passa på, och få premiärbadet överstökat. Skönt att simma även om det var lite crowded för min smak. Men en tisdag klockan sex på kvällen är ju säkert en ganska dum tid att gå om man är folkskygg. Passade på att basta en stund efteråt, men var så jäkla hungrig så jag panikade mig hem sen. Har nog aldrig smakat bättre med blodpudding och bacon hahaha. Dödshungrig!

Some dream of it, while others wake up and work hard at it

Kategori: Dagbok

Började denna soliga söndag med en powerwalk ner till havet, joggade kanske 100 meter men kände inte att kondisen satt där alls. Har precis fått i mig en stadig frukost (jag veeet klockan är snart 14) och nu ska jag planera veckans matschema för att underlätta för mig själv. Jag känner mig väldigt peppad och redo att komma tillbaka till mitt aktiva liv.

no bullshit

Kategori: Dagbok

Har laddat upp frysen nu med mat och nu börjar jag min seriösa återgång till fortsatt viktnedgång. Nu jävlar! Inget bullshit nu, I've done it before och nu är det nya tag efter en månads slappande. Det viktgaste är att jag aldrig blir så vrålhungrig att jag tappar kontrollen. Det kommer ta några dagar att återställa blodsockernivån och inte va sugen hela tiden, men det får jag ta. ETT KILO I TAGET, KOM IGEN!!!!!!!!

Matschema vecka 39

Kategori: Dagbok

Dålig vecka, svag vecka, mycket jobb och ingen träning. Nu ska jag iväg och handla BRA MAT och sen får jag inte köpa något mer än det, inget godis och annat skit, PUNKT. *pepp*

Lördag 27/8:
frukost mackor & filmjölk med musli, middag fullkornslasagne, fika chokladboll, redbull, chips med dippa

Söndag:
frukost mackor, middag flintastek med klyftpotatis och bea, fika godis

Måndag:
frukost macka, lunch thaimat med ris, middag kycklingsallad med cola, fika chokladmjölk och kaka

Tisdag:
frukost macka, lunch äpple och macka, mellanmål yoghurt, middag fiskgratäng, fika muffins och redbull, kvällsmat pannkaka med sylt

Onsdag:
frukost macka, lunch frallor + kanelbulle & redbull, middag grillspett med pommes & läsk

Torsdag:
frukost mackor, lunch pannkakor + russin, middag spaghetti köttfärsås, fika choklad

Fredag:
frukost macka, lunch frallor + gifflar, middag spaghetti köttfärsås, fika godis


Dagens vikt:
91,4

Minus från förra veckan: +0,6 kg

Kvar till delmål 4: 4,4 kg

Ny termin

Kategori: Dagbok

Tog mig i kragen ikväll och stack och köpte nytt terminskort och simmkort! Det var tillåtet att lämna in 2 kvitton för friskvårdsbidrag på jobb så det är bara att tuta och köra. Ny termin nästa vecka på thai och jag ska bli grym!