finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

min själ

Kategori: Dagbok

Ikväll är det tungt, känner mig destruktiv.
Vill kräkas, kan inte äta, mår piss.
 
 

simning

Kategori: Dagbok

Steg upp extra tidigt och va på simhallen kl 7 idag. Var rätt mycket folk och fick försöka simma om pensionärer hela tiden. Om de är lediga hela dagarna varför måste de trängas kl 7 med alla som vill hinna till jobb i tid? Men nu är dagens träningspass gjort iaf. Skönt att det snart är helg. Måste kila tillbaka till jobb nu.
 

stress

Kategori: Dagbok

Mycket att göra på jobb, mest stressiga perioden på året just nu, februari-april är mest intensiva för mig. Men det gör bara det destu viktigare att få in träning minst 4 gånger i veckan för att få energi. Och med den vanan jag har nu så är det absolut inga problem. Jag blir besviken om jag inte hinner träna en dag där jag planerat träning. Bara genom att träna 1 kväll, 1 morgon, 1 lunch och fredag eftermiddag så har jag fått ihop det nödvändiga. Sen kör jag alltid minst ett helgpass också.
 
Igår var det lunchpass med en kollega. Körde riktigt hårt rygg, bröst, axlar, armar och mage. Bara skakade i händerna sen. Fler kollegor vill följa med på lunchträning och det känns skitkul att folk är inspirerade. Tror jag hinner med ett kvällspass idag.
 

måndag

Kategori: Dagbok

Känns som att jag haft en fullproppad helg, men fick iaf shoppat lite till slut! Det är en stressig vecka framför mig, kvällsjobb imorgon, men hinner nog träna på lunchen med kollegorna. Känner mig lite PMSig till och från, jobbigt.
 

Mått dag 44

Kategori: Dagbok

Mitt 100 dagars projekt går väl helt OK tycker jag! 
Jag har inte vägt så här "lite" på 8 år.
På 56 dagar har jag tappat runt 3 kg och:
8 cm runt magen
6 cm runt bysten
6 cm runt stussen
5 cm runt midjan
 

Matschema vecka 116

Kategori: Dagbok

Var som sagt sjuk första dagarna och träningen avstannade. Men det har gått bra ändå, drog ner på kalorierna mitt i veckan och körde på med träningen i slutet.
 
Lördag 15/5: frukost 3 frallor, lunch natur diet, middag vegetariska minivårrullar, fika lösgodis
Kalorier: 1745
 
Söndag: frukost 2 frallor, middag halv grillad kyckling + vitlöksbaguette, kvällsmat nötter + grapefrukt
Kalorier: 1622
 
Måndag: frukost 1 fralla, äpple, natur diet, lunch halv grillad kyckling, mellanmål grapefrukt + grovt bröd med leverpastej, middag kräftsallad med avocado och ägg, kvällsmat turkisk yoghurt med honung och valnötter
Kalorier: 1713
 
Tisdag: frukost turkisk yoghurt med honung och valnötter, mellanmål banan, lunch ost och broccolipaj + coca cola, middag gulasch soppa + 1 kokt ägg med knäcke, kvällsmat lätt kvarg med jordnötssmör och bär.
Träning: 20 min spinning + 15 min core + rumpa
Kalorier: 891
 
Onsdag: innan träning banan, frukost surdegsbröd med kokt ägg, lunch gulaschsoppa, fika semla, middag ärtsoppa med senap, kvällsmat turkisk yoghurt med honung och valnötter
Träning: 15 min spinning, 30 min ben & rumpa
Kalorier: 900
 
Torsdag: frukost 2 mackor med ost och skinka, mellanmål banan, lunch nudlar + 1 ägg, mellanmål kaka + äpple, middag lätt chorizo + vitlöksbröd, fika choklad
Träning: 40 min spinning + 15 min bröst, rygg, armar, axlar, core
Kalorier: 1723
 
Fredag: frukost lätt kvarg med bär + macka med ägg, lunch kinamat med friterade räkor, fika choklad, övrigt: 2 cider
Träning: 30 min spinning
Kalorier: ca 2400
 
Dagens vikt: 85,8 kg
Minus från förra v: -0,8 kg
Kvar till delmål 5: 0,8 kg
 

friday night

Kategori: Dagbok

Ser ni att jag ändrat min design på bloggen? =) Anyhow...äntligen fredag! Käkade kina-buffé till lunch och ångrade det direkt som jag mådde i magen sen av friterad fet mat! Blev ett träningspass iaf och sen varvade jag ner med ett långt bad och läste ut 3e boken i en serie jag läst i vinter. Undrar om en 4e bok släppts för den var jättespännande...
 
Kände för att göra något annat idag än vad jag brukar och drog ut på krogen och spelade biljard och tog nån cider! =) Man måste få ha kul ibland också.
 

huvudvärk

Kategori: Dagbok

Vaknade med huvudvärk idag! Jag som nästan aldrig har huvudvärk. Men det har varit intensivt på jobb och jag håller kalorierna på minumum plus att jag försöker sluta på läsk. Men jag är glad ändå, har löst stora problem idag och därmed avklarat en del arbete. Om jag mår bättre lite senare ikväll så drar jag och tränar.
 

working late

Kategori: Dagbok

Tror jag ska börja planera min träning bättre. Till exempel 2 dagar nederkropp och 2 dagar överkropp, resten ren kondition. Eller någon liknande struktur! Jag kan ju inte alltid bestämma hur mina veckor ser ut och när jag kan träna. Nu känns det mest som att jag tar de maskiner som är lediga, de maskiner jag kan, och i många fall kör bara kondition för att jag inte har så mycket tid (och jag vill ju hellre förbränna än bygga om man bara har 30 min på sig). Idag körde jag ett morgonpass med 5 ben-övningar och 2 glutes (röv) i 3 x 15 reps och lite spinning på det. Jag va helt dyngsurt svettig när jag va klar. Skönt att känna hur även styrketräning höjer pulsen.
 

Tillbaka på gymmet

Kategori: Dagbok

Var på lunchträning idag med en kollega, skönt att va tillbaka på gymmet, även om jag tog det ganska lugnt! Fick enorm energi efteråt på jobb! Blir morgonträning imorgon eftersom jag har kvällsmöte också. Pepp!! 
Vill bara ha vår och sol nu, är så jävla trött på snö och mörker!
 

Sallad

Kategori: Dagbok

Äntligen har jag lärt mig göra goda matsallader! Orkade inte ens äta upp.
Kräftor, ägg, avocado, paprika, rödlök, babyspenat, gurka, rädisor.
En skvätt balsamvinäger och olivolja. Mums =)
Börjar må bättre, har jobbat idag, kanske kan gymma lugnt imorgon.
 

booooring

Kategori: Dagbok

Är sjukt träningssugen och trött på att sitta här. Om jag tar ipren så mår jag OK, och med näsdroppar och halstabletter så kan jag gå till jobb imorgon. Jag skulle egentligen shoppat denna helgen, har inga jeans som passar längre, och behöver mer träningskläder. Har gått ner någon storlek och tappar alla kläder inklusive mina träningstights. Men det är en härlig känsla!
 

Matschema vecka 115

Kategori: Dagbok

Har äntligen nått delmål 4, och sätter delmål 5 att komma under 85 kg! Då har jag BMI normalvikt och är oficiellt i hamn. Kommer givetvis inte sluta för det men mitt slutmål har hela tiden varit att nå normalt BMI, även om jag inser att muskler rubbar hela teorin om BMI. Känner att jag vill gå ner lite till och det kommer säkert ta tid. Har inte något tydligt mål att bli sjukt vältränad eller nåt sånt, jag vill bara må bra och känna mig självsäker i min egen kropp. 
 
Lördag 9/2: frukost 3 frallor, lunch natur diet shake, middag blodpudding med bacon och lågkalori lingonsylt, fika godis 
Träning: 25 min ben + rumpa, 30 min spinning
Kalorier: 1716
 
Söndag: frukost röd grapefrukt, turkisk yoghurt med pauluns musli, kokos, hasselnötter, linfrön, bär, 2 kokta ägg, lunch, middag blodpudding med bacon och lågkalori lingonsylt, fika scone + godis
Träning: 30 min axlar, rygg, armar, bröst, 30 min spinning
Kalorier: 918
 
Måndag: frukost natur diet + banan, lunch 2 knäcke wasa sport med avocado, grönsakssoppa, middag hemmagjord hamburgare
Kalorier: 1400
 
Tisdag: frukost grov macka + natur diet + äpple,  lunch falafelrulle, fika semla, middag hemmagjord hamburgare
Träning: 20 min spinning, 5 min crosstrainer, 10 min mage
Kalorier: 1260
 
Onsdag: frukost natur diet + 2 mackor, lunch grönsakssoppa + turkisk yoghurt med honung och valnötter, fika kaka, middag fullkornsspaghetti med köttfärssås
Träning: 30 min spinning
Kalorier: 1120
 
Torsdag: frukost natur diet + banan + fullkornsbröd, mellanmål äpple, lunch knäckebröd med makrill, turkisk yoghurt med honung, kokos och valnötter, fika kanelbulle, middag 2 gorbys piroger, fika marabou
Kalorier: 2500
 
Fredag: frukost 2 frallor, juice, middag kycklingwook med cashewnötter och nudlar, fika glass med bär, karameller
Kalorier: 1652
 
Dagens vikt: 86,6 kg
Minus från förra v: -0,8 kg
Kvar till delmål 5: 1,6 kg
 

sjuker

Kategori: Dagbok

Är hemma sjuk från jobb, feber, halsont, snuva. Hoppas kunna driva ut det och förhindra att det blir värre med hjälp av medicin, sömn och nyttigheter. Hatar att va sjuk, frustrerande att inte kunna träna, tråkigt att bara va hemma.
 
 
 
 

alla hjärtans dag

Kategori: Dagbok

Morgonträning igår, friskt och skönt. Idag har jag planerad vilodag, vilket är tur för jag känner mig jättehängig. Frusen, ömm i hela kroppen och svullen i halsen. Hoppas det inte blir nån lång jobbig sjukperiod nu!
Kan dock meddela nåt positivt också, kom under 87 kg idag =) Har alltså knäckt delmål 4 äntligen!
 
Dagens lunch: knäcke med makrill, turkisk yoghurt med valnötter & honung, kardemumma te

lunchträning

Kategori: Dagbok

Idag blev det lunchträning med 2 kollegor, det va kul och även om det blev rätt kort pass så är det bättre än inget och lite sällskap är aldrig fel. Gillar att träna dagtid, man får så mycket energi efteråt och humöret stiger resten av dagen. Skulle egentligen velat träna ikväll också för att förbränna mer kalorier, men det känns lite väl överambitiöst med 2 gånger på en dag. Får kanske bli morgonträning istället. Det är otroligt frisk känsla att komma ny- tränad och duschad till jobb kl 8 och endorfinerna sprutar genom öronen. 
 

...

Kategori: Dagbok

 
Mår inte så jäkla bra idag, verkligen en grov dipp. Känns helt värdelöst. Allting kvittar och ingening känns bra trotts att jag har massor jag borde va glad över. Ledsen, besviken, arg och frustrerad på mig själv att jag tillåter mig själv att må såhär när jag vet hur destruktivt det är! Det är verkligen skitjobbigt att känna såhär.

Dagens lunch

Kategori: Dagbok

 
Grönsakssoppa och wasa sport knäcke med avocado =) (Tack för tipset Kim, gott!)
 

Före Efter

Kategori: Dagbok

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndagsfrukost

Kategori: Dagbok

Har haft väldigt effektiva pass på gymmet denna helgen. Har sett till att varva ner i huvet innan, fokusera på vad jag ska göra, och skita i alla andra. Maxar när jag ändå är där, och kör lite extra, tar mig tiden att känna efter hur det bränner i musklerna och att jag faktiskt orkar mer än vad jag tror.
 
Turkisk yoghurt med pauluns musli, kokos, linfrön, varma bär och krossade hasselnötter.

Matschema vecka 114

Kategori: Dagbok

Lördag 2/2: frukost 3 frallor, mellanmål äpple, middag kycklinggryta med ris, fika cola och choklad
Träning: 45 min intervaller, 10 min spinning, 1 h långpromenad
Kalorier: 1400
 
Söndag: Frukost fiberhavregrynsgröt med mjölk och äppelmos, lunch 2 mackor, mellanmål pucko, middag kasslergratäng, fika ballerinakex
Träning: 30 min intervaller, 5 min mage
Kalorier: 1537
 
Måndag: frukost naturdiet + banan, mellanmål äpple, lunch kasslergratäng, middag kasslergratäng, fika toscabulle + snickers
Kalorier: 2381
 
Tisdag: frukost banan + naturdiet, lunch kasslergratäng, mellanmål lättkesella med mandlar, kvällsmat 1 macka med ost och salami
Träning: 30 min intervaller, 10 min rygg + bröst
Kalorier: 962
 
Onsdag: frukost 2 mackor + naturdiet, lunch kasslergratäng, mellanmål banan, middag korvgryta med potatis
Träning: 35 min intervaller, 5 min mage
Kalorier: 972
 
Torsdag: frukost 2 mackor + naturdiet, lunch korvgryta med potatis, middag pasta bolognese, fika toscabulle + mörk choklad
Kalorier: 2255
 
Fredag: frukost 2 mackor + naturdiet, lunch pastasallad med fetaost och bröd + cola, middag fiskgratäng, fika choklad
Träning: 65 min intervaller
Kalorier: 1265
 
Dagens vikt: 87,4 kg
Minus från förra v: -1,3 kg
Kvar till delmål 4:  0,4 kg
 

hey sexy lady, woop woop woop

Kategori: Dagbok

Bättre humör idag, det är ju fredag och solen har kikat fram! Alltid lättare stämning på jobb, kortare arbetsdag. Två kollegor är så peppade av min träning och synliga resultat att de ska skaffa gymkort och vi ska börja träna nån gång i veckan på lunchen tillsammans. Kul att folk blir inspirerade att komma igång. 
 
Har nyss tränat, tänkte jag måste börja förlänga mina sträckor om jag ska närma mig milen. Varvade jogging med snabb gång i 8 km. Där var väldigt intressanta tv program framför mig så jag var lite distraherad men väl spenderade 550 kcal.
 

I keep dancing on my own

Kategori: Dagbok


Vilodag idag, har ont i operations-delen igen, fattar ingenting. Tur det snart är helg, inte så peppad idag.
 
 

personligt rekord

Kategori: Dagbok

Gav mig fan på att maxa träningen idag, drog direkt efter jobb och hade turen att få ett löpband. Smällde mig själv i ansiktet och värmde upp, peppade mig själv att jag skulle slå mitt personliga rekord oavsett vad. Slog det med liten marginal men jag gjorde det iaf. Körde skiten ur mig 1 km, hämtade andan 200 meter, körde 800 meter till och bara tänkte "stå ut stå ut stå ut stå ut" men fick desperat hämta andan 200 meter igen, och sen köttade jag på högre hastighet sista sträckan! Trodde jag skulle dö typ. Tjejer tittade snett efteråt, jag såg ut som att jag hade duschat med kläderna på, som det alltid gör när jag köttar. De flesta verkar va där för nån skönhetstävling som jag antagligen helt missat memot om ?
 
 
 

dag 61

Kategori: Dagbok

Humöret lite bättre idag, även om jag är jättesömnig av någon anledning. Sover alltid 7-8 timmar minst på arbetsdagar men jag är lite rastlös på nätterna, kan vara för högt koffeinintag under dagarna! Får prova dra ner på läsken. 
Känner mig stark och har träningslust men svårt att finna tiden. Mitt gym är fortfarande proppfullt med nyårslöfte-brudar som läser tidningen, pratar i mobil, speglar sig, kollar på TV och skvallrar. Får kanske prova ett annat gym ikväll, se var det är mindre folk så man kan träna utan väntetid. Sjukt frustrerande när man VILL träna och känner sig stressad av allt folk runt om.
 

kass

Kategori: Dagbok

Vikten går inte neråt, även om måtten gjort det lite. Blir lite tokig på att det står still och pendlar mellan 87-88 hela jäkla tiden. Ska det vara så himla svårt att hålla under 1400 kcal om dagen? Tydligen! Är jag svag i huvet eller? Jag har så lätt för att falla för frestelser, och jag är så HUNGRIG alltid =(
Folk är så jäkla taskiga, och nästan det enda jag får höra hela dagarna är hur töntigt och onödigt det är att träna, hur dålig tid eller tyngd jag klarar, eller hur fel det är att träna så mycket. Och det gör mig osäker och svag, jag märker direkt hur dålig motivation jag får på gymmet, psyket har inget självförtroende och jag klarar inte att pressa mig hårdare när jag inte tror på mig själv. Om jag däremot blir glad över något så skuttar jag till gymmet på rosa moln och känner att jag kan erövra världen! Det känns kasst att jag låter andra människor påverka mig på det sättet, men det är tyvärr så.
Råkade anmäla mig till Midnattsloppet i september. Så nu får jag börja träna på att springa milen!

sunday afternoon

Kategori: Dagbok

Humöret är inte på topp. Har svårt med motivationen. Ena stunden vill jag tröstäta och nästa vill jag svälta.
Har svårt att koncentrera mig på något. Känner mig låg och PMSig.
Känns som att jag inte duger, hur mycket jag än försöker så kvittar det i slutänden.

Matschema vecka 113

Kategori: Dagbok

Mycket mat denna veckan. Ätit ute och varit iväg osv, plus på vågen såklart. Men upp på hästen igen! 
 
lördag 26/1: frukost 3 frallor, lunch korv med bröd, kanelbulle, middag kyckling med parmaskinka, sallad, gräddsås och potatis, kladdkaka med glass och daim
Kalorier: 2300
 
söndag: frukost 2 frallor, lunch kyckling med potatis,sallad och lättdressing, fika kladdkaka med glass, middag 2 piroger
Träning: 25 min löpning
Kalorier: 1667
 
måndag konferens: frukost drickyoghurt, surdegsbröd, lunch oxgryta med potatis, fika kaka, middag Löjrom med gräddfil och bröd osv, Reninnanlår med potatis, jordärtskocka osv, Hjortron med savarain och mandelkräm. 1 glas vitt vin, 2 coca cola
Kalorier: 2200
 
Tisdag konferens: frukost bröd, yoghurt, juice, prinskorv, ägg, bacon, lunch halv kycklingfile med paprika och sås, fika kaka, kvällsmat kex
Träning: 30 min core, armar, axlar, rygg, rumpa, 30 min powerwalk/jogging
Kalorier: 800
 
Onsdag: frukost banan, fralla, protein meal, lunch färskpasta med tomat & baconsås, semla, middag mozarella pizza, M&M peanut
Kalorier: 2800
 
Torsdag: frukost banan + macka, lunch ciabatta med räkor och ägg, fika choklad, kvällsmat 2 mackor
Träning: 40 min intervaller
Kalorier: 1274
  
Fredag: frukost banan + protein meal + fralla med ost, middag fullkornsspaghetti med köttfärsås, fika lösgodis
Träning: 40 min intervaller
Kalorier: 2600
 
Dagens vikt: 88,7
Minus från förra v: +1,1 kg
Kvar till delmål 4: 1,7 kg