finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

Fitnessguru

Kategori: Dagbok

Har diskuterat med Axon hur jag ska komma vidare i min lilla platå nu och det kommer bli helkroppspass 3 ggr/vecka istället för mitt nuvarande tresplit-schema 6 ggr/vecka, och ökad kondition. Det ska bli spännande att testa nåt nytt och se hur jag reagerar på det. Kosten går inte att sänka mer kalorier än vad jag redan äter så det är bara att öka förbränningen istället. Så det blir inga fler daddelbollar på ett tag och äta så clean det bara går.
 
Ny korallfärgad träningstopp från H&M
 

Valborg

Kategori: Dagbok

Vilodag igår med en trevlig middag. Slutade 12 från jobb idag och tog en sväng på stan för nåt ärende och råkade shoppa lite! Härligt väder ute, ska dra till gymmet en sväng nu och hoppas att det är lite folk såhär på valborg!
 
 
 
 
 
 

Förnyelse

Kategori: Dagbok

Hade rapport till axon idag och vi ska göra lite justeringar i upplägget nu för att jag ska få lite nystart-känsla igen och inte vara så bekväm i mina rutiner. Jag blir lätt lat när spänningen lagt sig och det inte känns så häftigt längre. Jag tappar fokus, fuskar och genvägar. Kroppen anpassar sig efter rutinen. Ska bli skönt att få sparka mig i röven lite och köra plattan i mattan sista halvan. Bättre att göra förändring nu än att komma på sista 4 veckorna att man inte fått de resultat man hoppades på.
 
Ikväll blev det ryggpass efter en lång intensiv arbetsdag. Nu sitter jag helt PROPPmätt efter en kycklingsallad med couscous och min nya kalorifria dressing = väldigt god må jag säga. Imorgon har jag en väldigt intensiv 12 timmars dag på jobb men tänkte ta en break några timmar på eftermiddagen med hundarna och ta en långpromenad. På kvällen har vi ett event med "after work" tema och det bjuds på middag där, så jag kommer hem sent. Passar bra med en vilodag då!
(Bild från i lördags)
 

12 weeks

Kategori: Dagbok

Nu är inte bilderna i exakt samma storlek, men visst ser man skillnad?
 
            Vecka 2                                               Vecka 12
  
 

Resultat vecka 12 #Axon

Kategori: Dagbok

Vikt start: 86,6 kg
Vikt vecka 12: 77,6 kg
= -9 kg
 
Mått totalt:
Mage: -16 cm
Lår (höger): -6 cm
Midja: -13 cm
Stuss/rumpa: -13 cm
Bröst: -8,5 cm
Arm (höger): -4 cm
 
Tappat 1 cm på mage, midja, rumpa och armar denna veckan, och 0,5 på bysten. Fortfarande inte återhämtat mig mentalt helt från påskens fuskande och inte gått en enda powerwalk denna vecka. Även om jag råkade ha lite minus denna veckan så har jag inte känt någon större utveckling på senaste tiden. Jag har slarvat med cardio nu när jag måste bruka allvar och min skada är läkt. Jag får nog ta mig en funderare, peppa mig och se till att förbättra min förbränning nu om jag ska få resultat sista veckorna! Känner mig stressad som fan över att Axon beach2014 snart är slut och det förväntas något typ av amazing resultat då.
 
Såhär har det sett ut denna veckan, jag försöker ha någon typ av rullande schema men lägger in mage och cardio på dom dagar jag har ont om tid.
måndag: bröst/axlar/triceps
tisdag: lugn löpning 3 km
onsdag: Ben
torsdag: vila
fredag: rygg/biceps
lördag bröst/axlar/triceps
söndag: ben
 

Strawberries

Kategori: Dagbok

 
 
 
 
 
 

Sommarvärme

Kategori: Dagbok

 
Mitt möte gick relativt smidigt och nu är det skönt att ha det avklarat! 26 grader i solen och nu ska jag njuta av min helg! Resultat vecka 12 imorgon.
 

Helgjobb

Kategori: Dagbok

ZzZzZzZzZzZz.....helt slut i rutan nu. Fixat allt inför mötet imorgon och måste göra lite förberedelser på datorn ikväll. Eftersom jag skulle fixa presentkort och blommor på ett köpcentrum på vägen hem, och det är löning, så kunde jag ju inte låta bli att titta runt lite!!! Och det blev ett par jeans, två tröjor, en BH, en bikini och nån hudvårdsprodukter osv. Hoppsan. Räkningarna betalda, och nu känner man sig pank igen!
Hur fjortis? Love it. Ska lätt ha den i Thailand på beachen! Fan vad najs, nedräkning till semester nu!
 
Ryggpass ikväll. Har känt mig väldigt matt i kroppen denna veckan. Jag vet inte om det är kroppen som bekämpar någon förkyldning som alla verkar ha fått utom jag, eller om det är de höga pollenhalterna som gör mig trött. Tydligen är det de högsta pollenhalterna någonsin uppmätta i Danmark nu på björk som jag är allergisk mot. 

 

Rude awakening

Kategori: Dagbok

Efter långa dagar på jobb och många bollar i luften så behövde jag en lugn kväll hemma. Jag sover som bäst i dagsljus av någon anledning. Somnade någon timme med bästa sällskapet och utsikt över mina fina rosa tulpaner. Efter vad jag såg igår känns min rena hela lägenhet plötsligt som ett slott! Är så tacksam över hur bra jag har det. Vilket uppvaknande.
Har en stressig dag imorgon, men ska försöka vara effektiv eftersom jag ska jobba på lördag också. 
 
 

Mycket nu

Kategori: Dagbok

Idag blev det benpass på morgonen och kvällsjobb. Kom nyligen hem och det kryper i hela kroppen! Har varit runt och besiktigat ett hus där folk bor i missär... Känner för att  duscha i handsprit. Tidningen följde med oss och fotograferade så det är möjligt att man hamnar i tidningen. Imorgon ska jag ut på en skola där jag sitter i styrelsen och hålla ett föredrag för eleverna. Det är mycket som händer nu och jag är helt slut i huvet. 
Känner att det börjat klia i halsen och känner mig frusen, är nervös för att bli sjuk!
 
Gillar att ta foton men har tyvärr bara en kass mobil.
Hittade en jättefin klängranka påväg till jobb. 
 
 

Diet?

Kategori: Dagbok

Nu när benet är läkt bestämde jag mig för att öva upp min kondis igen och joggade 3 km i lugnt tempo i parken. Det var en skön mjukstart och jag fick inte ont. Jag hade kunnat fortsätta 1 km till utan några större problem men var stressad för att jag skulle iväg sen. Det är Vårruset om 2 veckor och Blodomloppet om 3 veckor, så jag måste hinna öva upp mig lite grann i alla fall. Tiden kvittar ju men jag vill ändå klara av att genomföra loppen ordentligt.
 
Dagens mat: Lax med sötpotatis och morötter till lunch. Kvarg med banan och daddelbollar till mellanmål. Och grillad kyckling med klyftpotatis, fetaost och tzatziki till middag =) Kan ni fatta att detta är dietmat? #Axon #beach2014 Vikten går neråt och jag hoppas bli av med påskmaten till nästa invägning på söndag!

 
 

Löpningen

Kategori: Dagbok

Jag är såååå sugen på att shoppa, men är typ pank efter bilen, veterinären, PT, resor och andra utgifter. Hela min garderob är fylld med för stora kläder och jag har bara typ 2-3 nyare plagg som sitter bra. Till och med mina träningstights sitter lite för slappt. Alla mina jeans sitter pinsamt stort. Men det känns så jäkla dumt att köpa en ny garderob NU, halvvägs in i projektet. Tänk om jag skulle tappa lika mycket vikt till (inte så troligt men) så sitter alla nya kläder också dåligt.
 
Provade springa på löpbandet igår i lugn takt och det kändes jättebra! =D Jag hade tyvärr lite tidspress för jag skulle iväg men jag joggade 2 km utan att knappt bli speciellt anfådd eller svettig. Känns grymt att jag ändå har en grundkondis och att jag kommer kunna genomföra loppen jag är anmäld till nu i maj utan problem!!! =) *glad*
Äntligen är min skada läkt! Tänkte försöka ta en runda ute i parken ikväll om jag hinner. Måste fixa matlådor först. Har en fullspäckad vecka och jobbar även på lördag, så det gäller att planera väl.
 
 

Resultat vecka 11 #Axon

Kategori: Dagbok

Inga förändringar i måtten denna veckan. Har inte gått någon powerwalk och dessutom haft två vilodagar. Det har blivit restaurang, korv, skippade måltider, flyttade tider, familjemiddagar och en del fuskande!
Vikten stod på 76,5 kg i torsdags men 80,2 idag och det har sina förklaringar. Ingen fara, jag behöver bara rensa systemet från all skitmat så är jag tillbaka igen nästa vecka =) Jag har jättemycket styrka och energi på lager nu när jag fått äta upp mig och sova ut ordentligt. 
 
Vikt start: 86,6 kg
Vikt vecka 11: 80,2 kg
= -6,4 kg
 
Mått totalt:
Mage: -15 cm
Lår (höger): -6 cm
Midja: -12 cm
Stuss/rumpa: -12 cm
Bröst: -8 cm
Arm (höger): -3 cm
 
 

Glad Påsk

Kategori: Dagbok

Hoppas ni har en fin påsk! Jag har svårt att hålla rutiner och kostschema när det blir långa aktiva dagar med familjen. Men jag sover gott, tänker på vad jag stoppar i mig och prioriterar protein framför kolhydrater. Tränar hårt och försöker hålla mig frisk runt alla förkylda människor. Idag har vi haft grillpremiär i 20 graders sol! Nu blir det påskmiddag hos släkten =) 
 
 
 
 
 

Pimp my balcony

Kategori: Dagbok

Kan man inte unna sig godis så får man unna sig något annat! Jag köpte blommor, jord och matta till min fula balkong som fick sig ett riktigt vårlyft! Vårstädningen fortsätter här hemma och nu ska snart vi ut och käka thaimat =)
 
                              Before                                                           After
 
 

Tacokväll

Kategori: Dagbok

Härligt med lediga dagar och sol! Igår blev det rygg pass, hämta brorsan, tacokväll och film (Gravity). Ska försöka hinna med cardio och mage ikväll och benpass imorgon innan det blir påskmiddag hos släkten. Nu ska vi iväg några ärenden. 
 
 
 
 

Påskhälsning

Kategori: Dagbok

Jag äter sällan fisk för jag är så inkompetent att tillaga det. Jag har varit såååå nyttig har jag då tyckt som ätit 3 måltider lax i rad, och ikväll räkor. Tills jag blev matförgiftad ikväll, för andra gången, av just räkor. Kommer inte våga äta såna igen. Fan att skaldjur är så gott! Lyckades till slut ta mig till gymmet och körde bröst/axlar/triceps kl 22-23. Imorgonbitti blir det rygg innan jag ska hämta brorsan från tågstationen.
 
Tack för alla fina kommentarer jag fått =) Det är ni som påminner mig om varför jag kämpar och hur långt jag kommit. Det är så lätt att fastna i tankar om nu nu nu och kortsiktiga mål!
 
 
 
 

Veterinären

Kategori: Dagbok

Idag dök det upp några gigantiska skålar med påskgodis på jobb och min hjärna fick nästan kortslutning. Jag är så suuuuuuuugen! Men jag får väl vänta till helgen och äta lite godis eller en kaka när jag ska på påskmiddag hos en släkting. Imorgon kommer brorsan hem till Sverige och jag är ledig från jobb nu i 5 dagar, tjoho!! Nu försöker jag stressa av och varva ner och fatta att jag inte har brottom någonstans. Tycker alltid jag stressar och jäktar för att hinna träna och äta innan klockan blir för mycket!
 
Var hos veterinären lite halv-akut idag med en av hundarna som fått jätteont i nacken. Så nu är man 900 spänn fattigare, och förhoppningsvis hjälper behandlingen =så det bara är nackspärr och inget värre med ryggen!
 
 
 

squats

Kategori: Dagbok

Igår hade jag vilodag eftersom jag hade kvällsmöte. Och idag startade jag dagen med ett stressigt benpass innan jobb. Den brutala hungern är tillbaka! Jag är dödligt hungrig och äter lax med sötpotatis med hysteriska ögon som om det vore chips med dippa! Daddelbollarna är omöjliga att hålla sig borta ifrån. Jag var så hungrig efter jobb så jag faktiskt "fuskade" och tog en grov macka med ost, bara för att orka laga middag!
Jag börjar ju få liiiite ångest nu, jag är anmäld till två lopp i maj och jag har inte sprungit en kilometer på 6 månader! :O Fick nummerlappen till vårruset idag. Panik.
 
 

Påskliljor

Kategori: Dagbok

Hade jag vetat att Niagarafallen skulle komma på studiebesök och pissa på mina fönster så hade jag kanske inte putsat dom igår! Men det blev en effektiv söndag ändå, för att vara söndag. Ryggpass, tvätt, matlådor och daddel/rawfood-bollar. Imorgon har jag sent kvällsmöte med middag, så det blir vilodag. Skönt med kort vecka, jobbar tre dagar och sen ledig fem! :D
  
 
  
Fullkornsspaghetti med blomkålsmos och kassler, otippat gott!
 
 

Halvlek

Kategori: Dagbok

Halva tiden har gått med mitt Axon beach 2014 projekt. Det är svårt att visa framsteg på bild, det är svårt att fånga helheten, och detaljerna. Men jag har fått en helt annan form, och fettprocenten känns mycket lägre över hela kroppen. Känns mycket tightare och starkare.
Här kommer ett litet smakprov såhär efter halva tiden.
 
                        Start                                                              Vecka 10
 
 
                  Start                                                                           Vecka 10
 

Resultat vecka 10 #Axon

Kategori: Dagbok

Tappat 1 cm på lår och rumpa denna vecka, och ytterligare -1,6 kg. Trotts att jag har käkat asiatisk buffé, jordgubbar, lösgodis och minst 3 Questbars denna vecka utöver mitt kostschema. Och misskött mina powerwalks *fyyyy*!
 
Om någon hade sagt till mig för 10 veckor sedan att jag skulle väga 10 kg mindre idag, hade jag nog bara skrattat högt och sagt det är nästan omöjligt utan nån extremdiet! Nu är halva projektet gånget och det ska bli intressant att se om jag får någon förändring i mitt upplägg. 
 
Vikt start: 86,6 kg
Vikt vecka 10: 76,8 kg
= -9,8 kg
 
Mått totalt:
Mage: -15 cm
Lår: -6 cm
Midja: -12 cm
Stuss/rumpa: -12 cm
Bröst: -8 cm
Armar: -3 cm
 
 
Dags att baka lite rawfood bollar! =)
 

selfie saturday

Kategori: Dagbok

Hallå gott folk. Hoppas ni har en trevlig helg! Jag försöker i alla fall ha det! Sov till halv 11, bröst/axlar/triceps på gymmet, och en enorm portion biff stroganoff & couscous som pricken över i. 
Nu ska jag putsa fönsterna, ta långpromenad med hundarna i solen, och veckohandla. Träningsrapport vecka 10 imorgon, tänk att det gått halva tiden med Axon beach 2014 redan!? Men jag är nöjd med utvecklingen hittills och ser fram emot andra halvlek. Det härliga är att även om jag inte har en PT sen så kan jag ju fortsätta med samma upplägg hur länge jag vill =)
 
Jag har helt enkelt inte vett nog att skämmas över alla selfies.
 

TGIF

Kategori: Dagbok

Friiiiiiiiiidaaaaaaaay!!!! Så jäkla gött. Det bjöds på frozen yoghurt på jobb idag men jag avstod och käkade en Questbar och några jordgubbar istället. Efter jobb blidde det benpass, och sen gick jag raka vägen till Hemmakväll och unnade mig några väl valda godisbitar. Nu in i duschen, laga middag och ha en lång slappekväll framför TVn känns det som! 
 
 

woop woop

Kategori: Dagbok

Rygg och biceps ikväll, och en kycklingsallad på det. Käkade kycklingsallad på lunchen också fast ute på ett fitness café med några kollegor. De har fitness menyer och säljer tillskott och rawfood-bollar, färdiga shakes osv. Roligt koncept, och det ligger mittemot mitt gym dessutom. Gud vad skönt det ska bli med helg. Jag är super-choklad-sugen och vill baka mina daddelbollar. Nästa vecka jobbar jag dessutom bara tre dagar och sen är det påsk. Nu ska jag lägga mig tidigt och ladda upp mig inför morgondagens benpass!!!! =)
 

 
 
 
 
 
 

Working 9 to 5

Kategori: Dagbok

Hann inte blogga igår, men det blev ett effektivt bröst/axel pass på morgonen, kompletterat med en powerwalk på kvällen. Idag blev jag lättad att vikten äntligen gått ner lite grann, och jag har redan nått målet som jag satte upp att nå till 30 juni. Jag är nöjd med vikten som den är nu, men jag vill kunna mäta resultat på NÅGOT sätt och jag är så van vid att göra det via vikten. Så vi får se vad som händer framöver med mått och muskler osv.
 
Häromdagen frågade en kollega mig om jag fått anorexia? Det var väl menat som en komplimang och så får jag ta det också, men nu känns det som att vikten inte bör rasa alltför mycket till. Problemet är att folk ser mig i vardagskläder, och noterar att jag blivit slankare. Men dom ser ju inte musklerna och all bra mat jag äter! Min kropp mådde ju inte så bra innan, full med socker, gluten och kemikalier. Min acne börjar bli mycket bättre nu, och jag tror om jag hade skippat light läsken helt så hade det nog försvunnit.
 
1 år och 10 kg mellan bilderna
 

Fighter

Kategori: Dagbok

Idag har varit en stressig dag på jobb och jag var inte alls pepp att träna ikväll. Men jag tog en friskvårdstimme och stack dit ändå för 30 min mage och 30 min crosstrainer. Imorgon har jag kvällsjobb så det blir morgonträning. Har sovit dåligt senaste nätterna och känner mig helt knäckt på morgonen, har svårt att få till mina power walks. 
 
Start
Vecka 9
 

vila

Kategori: Dagbok

Vilodag idag. Var en del hushålls sysslor som jag inte hann med i helgen som jag tänkte försöka catch up on. Också har jag lite ont i huvet och känner mig sömnig. Imorgon ska vi ut och käka med jobb. Jag har valt ut en asiatisk restaurang för jag tänkte det är både gott och fettsnålt med starka grytor och wooker fulla med kött och grönsaker!
 
Kolla här, en bild precis innan Axon projektet började, och nu!
Syns skillnad även i ansiktet ju.
 
 
 
 

Resultat vecka 9 #Axon

Kategori: Dagbok

Efter min fuskmåltid ligger jag plus 3 hekton, men det tar vi igen nästa vecka! Inga förändringar annars. Jag hade så jäkla magknip igårkväll efter mitt bröd så jag svor att jag aldrig mer skulle äta bröd, och intalade mig själv att jag var glutenintolerant!! :P
Drack PWO idag för första gången på typ 3 månader, och jisses vad fokuserad jag var!!!
 
Vikt start: 86,6 kg
Vikt vecka 9: 78,4 kg
= -8,2 kg
 
Mått totalt:
Mage: -15 cm
Lår: -5 cm
Midja: -12 cm
Stuss/rumpa: -11 cm
Bröst: -8 cm
Armar: -3 cm
 
Uppvärmningen inför rygg-passet idag!
 

Pretty flowers for a pretty lady

Kategori: Dagbok

Har haft en riktig latmask dag, ikväll var jag helt slut efter alla kolhydrater så jag somnade nån timme. Hade ett jäkla flyt, körde en stor omväg för att köpa hem billiga Celsius och packade på mig 14 stycken. Tyckte det blev ovanligt billigt, och när jag kom hem och tittade på kvittot hade kassörskan bara slått in 4. Jackpott!!!!
Nu ska jag släpa mig ut på en lång lång powerwalk i regnet, behöver piggna till lite!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cheatmeal

Kategori: Dagbok

Har avklarat ett tungt benpass idag där jag fick lite hjälp att öva på marklyft teknik också.
Och nu såklart det bästa på hela veckan: min fuskmåltid! 
Nu är jag mättare än mättast och sockershocken är total. Var det värt det? ja det var det fan! Nu har jag så mycket pump att jag skulle kunna köra ett pass till! Jag kanske är sjuk i huvet men detta är vad jag har suktat efter i 9 veckor!
 
 
 
 
 

ass to grass

Kategori: Dagbok

Hellu gott folk. Här sitter jag och har PMS och försöker tänka positiva tankar! Det är HELG och jag ska få äta mitt eftertraktade färska bröd imorgon efter ett köttigt benpass. Min rumpa har börjat utvecklas åt det håll jag vill, även om jag stannat upp lite på vågen!
 
Jag känner att jag verkligen vill lägga i en högre växel i styrkan för att växa i volymen. Jag är ju inte med i Axon Beach 2014 bara för att tappa fett, jag vill ju bygga satan i gatan också.  Om 1 månad är jag anmäld till både Vårruset och Blodomloppet så jag borde ju kanske börja öva upp flåset igen!!! Hmmm detta var kanske inte så genomtänkt, jag som inte har sprungit en kilometer sen i oktober ;)
 
Fick veta idag att mitt gym blivit uppköpt av Friskis & Svettis, och ska stängas ner över sommaren för renovering. Jag vet inte om jag får fortsätta träna där sen, eller om jag ens kompenseras annars. Oavsett måste jag hitta ett nytt gym över sommaren. Komplicerat värre. Hatar när träningen blir ett projekt. Jag har ju så lyxigt nu med 5 minuters promenad till gymmet! Ska jag behöva ta bilen genom halva stan för att träna sen?
 
Axlar/bröst/triceps idag 
 
 

Mage

Kategori: Dagbok

Cardio och mage sent ikväll. Skönt med lite mindre folk på gymmet efter 20 på kvällen. Gött med fredag imorgon! Inte långt till påsk nu och lite ledighet. Jag ska vara påskledig i 5 dagar och min bror kommer hem och hälsar på.
 
Jag hoppas jag får unna mig min "fuskmåltid" i helgen utan dåligt samvete. Axon skulle tydligen veta vad jag tänkte äta för att beräkna kalorier och ge respons. Men nu känns det ju plötsligt inte lika mycket som en belöning, och om jag dessutom får en begränsning på volymen så känns det typ meningslöst. Då är det ju ingen riktig fuskmåltid. Det är som att slicka på kakan men inte få äta den? Jag får se vad han säger om mitt bröd. I want my bread goddammit!!!!
 
Kallt att gå hem från gymmet svettig

Seg

Kategori: Dagbok

Hade vilodag igår och kvällsjobb, och morgonträning idag. Det är mycket på jobb nu och ganska stressigt. Jag vann en slogantävling, och har startat upp ett litet projekt, så det ska bli kul. Jag har sovit dåligt några nätter och känner mig PMSig. Men jag fick gjort ett bra ryggpass idag och kände mig slankare och starkare än någonsin. Ska nog vila en stund innan middag och powerwalk. Känner mig helt matt mentalt just nu.