finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

New shoes

Kategori: Dagbok

Igårkväll var en kompis i en trafikolycka som slutade någerlunda väl, men fick åka ambulans och väntar nu på operation. =( Sov oroligt och gick inte upp förrän vid 11. Startade dagen med powerwalk längs havet för att rensa huvet.  Efter en rejäl lunch blev det gym, tvätt, dusch, mellanmål, nu hem till pappa en sväng och käka middag. Vågen har gått lite neråt igen, och det får mig att bli peppad när det känns värt allt slit. Mina övre magrutor börjar synas men jag har fortfarande ett lager fett under naveln som ligger och döljer resten. Det blir väl så när man haft så mycket övervikt.
Imorgon ska jag ut med min vän som ska gifta sig och leta klänningar till oss brudtärnor =) Det blir veckans cheatmeal förmodligen om vi käkar ute! Ska bli jättekul att umgås och shoppa!
 
 

Kristi himmelsfärd

Kategori: Dagbok

Fixat några ärenden idag. Bland annat köpt nya träningsskor och en hjälm till när jag ska åka inlines och cykla, better safe than sorry!!! Var egentligen ute efter nya tränings BH eftersom alla mina är för slappa och urtvättade, men hittade ingen som satt tillräckligt bra. Jag får köpa på Gina Tricot istället, dom har faktiskt sjukt bra sport BH där!
 Är det BARA jag som har problemet när jag letar vanlig BH så är alla för små i kupan, och när jag letar sport BH är alla för stora? Hur går det ihop lixom??
 
Handlat lite frukt och grönt, badat hundarna, borstat gaddarna på dom och satt på fästing/loppmedel. Har säkert plockat minst 6 fästingar på hundarna senaste veckorna, så jäkla NASTY! Jag gillar egentligen inte att hälla på gift i nacken, och har bara gjort det 2 av 9 hund-sommrar när det varit fästing-rekord. Men tydligen är det ett fästingår nu så jag vek mig till slut och droppade på skiten!
 
Kämpade mig nyss igenom 5 km löpning i parken, det är inte alls lika kul att springa som att lyfta! ;) Men imorgon ska jag minsann lyfta tills jag kräks! Nu middag och sen ska jag försöka starta ett krig mot min diskhög. 
 
 
 

lediga dagar

Kategori: Dagbok

Halvdag på jobb idag, lunchade med en kollega efter och sen stack jag till gymmet. Är inte alls beredd på att ha lediga dagar helt plötsligt. Men det behövs, jag känner mig helt sänkt av pollen. Så fort jag får någon timme över så sover jag, har svårt att hålla mig vaken/koncentrera mig och det känns dimmigt i huvet. 
 
Ringde till gynekologen för att boka en uppföljande cellprovstagning efter min konisering. Först hade de ingen tid på flera veckor. Men när jag nämde att jag får blödningar när jag joggar så skrapade dom fram en akut extra tid efter normal arbetstid i nästa vecka. Så jag har varit lite orolig över det idag och försöker att inte stressa upp mig över nåt jag inte kan kontrollera. Jag försöker hålla mig positiv helt enkelt!
 
(Jag är SÅ trött på bildstorlekarna här på bloggen....dessa bilder är i samma storlek...eh?)
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Sugen?

Kategori: Dagbok

Vad gör man när man går på strikt diet eller försöker gå ner i vikt, men blir sådär galet sugen på något? Jag blir sugen varje dag på både det ena och det andra. Men hur bra hade det gått för mig om jag hade gett efter för alla dessa sug, inte så bra! Självdiciplin är som en muskel, den blir starkare ju mer du använder den. I dagens i-lands samhälle har vi på både gott och ont mat tillgängligt runt oss överallt.
 
Här kommer mina bästa tips för att hålla fingrarna i styr!
 
Först och främst skulle jag ge er rådet att förebygga att slippa få sug!
-Ät regelbundet, ha med dig något att äta alltid (banan, nötter tex) så du slipper blodsockerfall.
-Drick mycket vatten, törst kan lura hjärnan att du är hungrig.
-Springer du alltid in och köper något sött på rasten? Ta inte med plånboken till skolan/jobbet.
-Undvik godis/kak/chipshyllan i affären om det är din svaghet.
-Ha ALDRIG godis hemma om du vet att det finns risk att du äter upp det. 
-Sug är antagligen kroppens sätt att säga att du är hungrig. Var det mer än 3 timmar sedan du åt? Ät vanlig mat!
-Säg till dina nära och kära att du inte äter sådant just nu, så kanske de inte ställer fram det när du hälsar på.
-Blir du sugen sent på kvällen? Drick iskallt vatten, borsta tänderna och lägg dig. Man vill ju sällan äta choklad när man precis borstat tänderna. Mint tandkräm ger avsmak på det mesta!
-Gör något som distraherar dig från suget. Ett sug varar oftast runt 20 minuter, klarar du att tänka på något annat den stunden så glömmer du kanske bort att du var sugen.
-Om du inte försöker gå ner i vikt men vill hålla dig nyttig och hälsosam, kan du göra egna kakor och godis på nötter och frukt tex!
-Kolla upp om du har någon brist i kroppen och ta tillskott i tablettform. Järn, Krom, Zink, magnesium tex kan ge sug på olika feta och söta saker.
 
Alla har vi våra trick, andra behöver inte ens fundera på att motstå sina sug. Vilka är dina bästa tips? 
 
 

5 months

Kategori: Dagbok

Sprang 5 km i parken ikväll i underbart väder. Imorgon ska jag jobba kväll, men inte så värst sent. Tänkte ändå ta vilodag men ska ta en powerwalk på morgonen. Har fått godkänd semester + bokat flyg till ett bröllop i Thailand i februari nästa år. =) På lördag ska vi leta klänningar till oss tärnor!
 
Kan rekommendera några filmer för er som inte har några planer över kristi himmelfärdshelgen: Winter's Tale (varning jag störtgrät niagarafall heeela filmen) och About Time, två superromantiska filmer. Och That's my boy och Identity Theif, två balla komedier!
 
         25 december                                         14 maj
 
HATAR by the way att man inte kan få bilder lika stora på blogg.se
trotts att man laddar upp dom i samma storlek!!!!!
 

Svettig Söndag

Kategori: Dagbok

Har hunnit med mycket idag!  RÖSTAT i EU valet, träningspass, dusch, passa hund, köpt inlines, veckohandla, göra hamburgare, sola. Nu ska jag dammsuga, sopsortera, diska och göra matlådor. Jag sover alltid oroligt (knappt sover alls) natten mellan söndag och måndag, antagligen för att jag stressar upp mig och planerar veckan i huvudet. Jag måste lära mig att kontrollera min inre stress! Man skulle kunna tro att jag borde somna som en stock efter såna här dagar men det gör jag inte. 
 
 
 
 

Resultat vecka 16 #Axon

Kategori: Dagbok

Vikt start: 86,6 kg
Vikt vecka 16: 75,9 kg
= -10,7 kg
 
Mått totalt:
Mage: -18 cm
Lår (höger): -7,5 cm
Midja: -13 cm
Stuss/rumpa: -14 cm
Bröst: -10 cm
Arm (höger): -4 cm
 
Ligger typ still just nu, pendlar mellan 75,6-76,2 kg varje dag i två veckor. Måtten har inte rört sig något denna veckan heller. Jag har haft sämre aptit nu när det är så varmt, och jag är inte lika hungrig när jag inte styrketränar lika mycket. Jag har skippat/missat måltider och det är ju inte bra. 
 
Start
 
Vecka 16
 

Cheatmeal dags

Kategori: Dagbok

Veckans cheatmeal blev bananapancakes (fullkorn) med smält choklad och hallonsylt. I min mun var det något av det sjukaste godaste jag ätit, men det kan vara för att jag uppskattar det mer nu när jag får unna mig så sällan.
 
Laddade hela dagen för ett rejält pass på gymmet, men när jag kom dit klockan 19 blev det totalt antiklimax. Nedanvåningen var stängd, släkt och låst och det innebar att jag fick ändra om i planen på plats och sprang 5 km på löpbandet istället. Det gör inget men det blev verkligen fail. Jag får helt enkelt ta ett rejält pass imorgonbitti istället. Sitter och tittar på inlines på blocket, är så sugen på att rulla längs havet i sommarvärmen!
 
 

party party

Kategori: Dagbok

Friday!!! Inatt gick larmet i lokalen under min lägenhet och jag förlorade några timmars sömn pga det. Men efter jobb och ett svettigt cardiopass var det bara att svida om och dra på fest hos en kollega. Givetvis drack jag bara Celsius! Imorgon ska jag ha min efterlängtade Veckans Cheatmeal som jag har bestämt ska bli banana pancakes denna gång! =) Även om det kan dra ner invägningen på söndag. Jag är SÅ hungrig! Goodnight folks!
 

 
 

Vardag

Kategori: Dagbok

Utbildning i ett nytt datasystem på jobb idag och sen stack jag en timme tidigare för att hinna gymma innan allt normalt folk slutar jobb. Nästan tomt på gymmet dessutom nu när det är så himla varmt ute. Kände mig stark efter en vilodag och två cardiodagar på rad. Det är lite halvtråkigt att bara få styrketräna 3 dagar i veckan. Men jag provar detta ett tag! Känner mig fortfarande lite låg men det går lite upp och ner.
 
 
 

matvandring

Kategori: Dagbok

Idag hade vi "personaldag" vilket innebär att vi gör något trevligt tillsammans allihopa. Men vi får aldrig veta i förväg vad vi ska göra eller vart vi ska. Matvandring var kanske inte vad jag hade hoppats på då med tanke på att jag inte äter någonting före klockan 12. Men det kändes inte som någon större förlust. På lunchen hade jag bett om "specialkost"= fisk och potatis utan sås. Men när det var dags för vårt bord så var både kött alternativet och fisk alternativet slut, så det fanns bara en vegetarisk soppa baserad på grädde. Eh? Så dom fick fixa fram en räkmacka så jag kunde äta endast räkorna. Men jag köpte några bananer och nötter efteråt. Tråkigt bara när man sagt till om specialkost/allergi och de inte tar hänsyn till det. Sen åkte vi på en guidad båt sightseeingtur. Lite skumt att åka på sightseeing i sin egen hemstad, men det var mysigt ändå i solen.
Idag har jag vilodag och passade på att ta en stund i solen med en kompis. Vädret är så opålitligt i Sverige så man får ta vara på soltimmarna känns det som!
 
 

MM sports

Kategori: Dagbok

Benen kändes som bly idag på löpbandet. Det är inte jätteinspirerande att ställa sig på ett löpband efter en lång dag på jobb. Men, I guess, a girl's gotta do what a girl's gotta do. Det nya upplägget innebär mer cardio och då får jag ju göra det. Morgonmänniska är jag ju knappast. Imorse när jag vaknade rusade jag till vågen och tänkte nu jäklar har jag tränat, sprungit, och skött kosten 100%, jag måste ha tappat åtminstone något hekto vätska nu? Men nä minsann! Känns som att det enda jag gör är jobba, äta, träna, sova! Men idag är det exakt 1 månad till jag har semester, och exakt 2 månader till Beach 2014 projektet avslutas för mig. Så det är bara att fortsätta kämpa och nöta. 
 
Fick min beställning från MMsports och nu gäller det att ha diciplin att inte halsa alla bars på en gång! Jag älskar Questbars och jag brukar köpa dom för 25 kr stycket på gymmet. Men nu är allt nästan slut i butiken och gymmet ska ju stänga så jag köpte hem ett lager med mina favoriter (utom cookies and cream som var slut) när det var erbjudande. Plus några Muscle Brownies, som vid närmare efterforskning var mest en brownie med lite protein. Så dom var inte så nyttiga, men galet goda! ;)
 
 
 
 
 

Låg

Kategori: Dagbok

Har inte haft så bra dag idag. Det har inte hänt något särskilt men jag har bara känt mig låg lixom. Hormonell och känslig. Senaste veckan har jag haft "kvinnoproblem", oförklarliga blödningar som ökar kraftigt när jag springer. Förmodligen är det något hormonellt eftersom jag känner mig lite ostabil och ångestfylld. Pollensäsongen gör mig dåsig och jag har svårt att sova på nätterna. Jag hoppas det släpper nu när det ska bli fint väder, solen brukar göra mig på lite bättre humör! =) 
 
 

Resultat vecka 15 #Axon

Kategori: Dagbok

Vikt start: 86,6 kg
Vikt vecka 15: 75,6 kg
= -11,0 kg
 
Mått totalt:
Mage: -18 cm
Lår (höger): -7,5 cm
Midja: -13 cm
Stuss/rumpa: -14 cm
Bröst: -10 cm
Arm (höger): -4 cm
 
Helt otroligt att det gått 15 veckor redan? Tappat 2 hekto denna vecka och 1 cm på rumpan, 1,5 cm på bröstet och ökat 0,5 cm på armarna. Jag hade min cheatmeal igår och fick i mig snabba kolhydrater så jag blev helt matt (bröd såklart). Nu ska jag köra ett mördarpass och gotta kroppen på förhoppningsvis all energi som ligger sparad. Körde intervaller igår kl 21 på kvällen i ett tomt gym. Det var nästan lite läskigt att springa med hörlurar och ryggen mot ingången när man var ensam! Låg uppe och kollade på film halva natten så nu är jag inte jättepigg.
 
Nästa vecka ska jag kötta järnet, så det gäller att fixa matlådor idag så att jag klarar mig veckan ut. Onsdagen kan bli problematisk då vi ska iväg hela dagen på hemlig destination och jag får inte ens veta vad som serveras till lunch. Men jag får väl ha en shake, banan och nötter med mig som nödlösning. 
 
 

Tillskott?

Kategori: Dagbok

Vilka tillskott tar jag och varför? 
 
Omega 3: Motverkar inflammationer, förbättrar kroppssammansättningen och minskar stresshormoner, förbättrar ditt anabola gensvar på protein, minskar risken för hjärt-kärlssjukdomar, diabetes, dåliga kolesterolvärden, demens och Ahlzeimers. Dessutom ökar det din insulinkänslighet vilket gör att du minskar risken att lagra onödigt mycket fett, och dina muskler får bättre möjligheter att använda kolhydrater som bränsle! 
 
Magnesium: är en mineral som är bra för benstommen. Magnesium kan hjälpa mot ångest och depression. Det anses också minska risken för cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Behövs för musklernas och cellernas funktion. Bra för nervfunktionaliteten, leverns funktion, immunförsvaret, hormonsystemet och matsmältningen, motverka cancer.
 
Zink: är bra för huden, naglarna och hårets välbefinnande. Bra mot akne (finnar), ögon och hjärna samt fungerar sårläkande. Zink är bra för den mentala förmågan, tankeverksamheten.
 
C vitamin: är bra för immunförsvaret, motverkar förkylning och infektioner samt fungerar antiinflammatorisk. C-vitamin är bra för bindvävens ämnesomsättning och ingår även i kollagen i bindväven som behövs för hud, tänder, skelett och blodkärl. C-vitamin underlättar för kroppen att ta upp flera näringsämnen bl.a. järn, zink och kalcium. C-vitamin motverkar träningsvärk vid fysisk träning. C-vitamin förbättrar fettförbränningen och behövs för att lever och njurar ska kunna producera en tillräcklig mängd av aminosyran karnitin som behövs för att ombilda kroppsfett till energi. 
 
D vitamin: har många olika funktioner i kroppen: för ett normalt och starkt skelett, för muskelfunktioner, för att skydda mot vanliga förkylningar och influensa och mot depression. I flera studier har man också sett ett samband mellan D-vitaminbrist och cancer, depression, benskörhet, kolesterolrubbningar och autoimmuna sjukdomar som MS.
 
__________________________________________________________________________________
 
Proteinpulver (efter träning):
Ett högt proteinintag är förstås fullt möjligt att nå upp till även utan proteinpulver: Proteinpulver är bara ett sätt att få i sig lite mer. Proteinpulver efter träningen sparkar igång muskeltillväxten både snabbt och kraftigt. Att ta 30 g vassleprotein efter träning stimulerar proteinsyntesen maximalt i ett par timmar efter träningen, och lämnar dig gott om tid att ta dig hem och äta ett ordentligt mål mat. En banan eller en smörgås har helt enkelt inte samma effekt då det inte innehåller samma typ av protein.
 
Aminosyror (innan styrketräning): Både BCAA och EAA är utmärkta kosttillskott som kan hjälpa alla som vill lägga på sig muskelmassa snabbare och/eller skydda mot muskelnedbrytning under diet.
 
 
 

 

Formcheck

Kategori: Dagbok

Skulle behöva någon som fotar medans jag lyfter! Jag har haft långärmad tröja på mig oftast senaste tiden och därmed inte noterat min utveckling så noga. Om jag får säga det själv så har jag fått galet bra form på kort tid nu. Axon tror att jag är nere på 21-22 % kroppsfett, och musklerna börjar träda fram allt mer. Det är svårt att ta bilder själv efteråt, det är inte samma sak som i användning med vikt. Men framåt har det gått, på hela kroppen! 
Imorgon blir det ätarmåltid (istället för ätardag) och deeeeeeet ser jag fram emot kan ni tro!!! =D
 
8 Mars
 
 
16 Maj
 
 

Välkommen tillbaka solen

Kategori: Dagbok

Dagarna går snabbt nu när vi har "sommartid" på jobb. Vi slutar en timme tidigare varje dag på sommarmånaderna och det gör himla stor skillnad på en dag att få en extra ledig timme. Gick hem i solen, la mig och vilade en timme. Gick en sväng med hundarna och köpte en sallad till middag, och det är fortfarande soligt och ljust ute med klarblå himmel! När maten landat i magen ska jag köra intervaller på löpbandet. Jag har verkligen fått tillbaka träningsglädjen igen med det nya upplägget. Jag har skitkul igen och allt är inte bara på rutin. Det är skönt att få utmana sig själv och se hur mycket man har förbättrats. Att märka att man orkar och vågar saker som man inte gjort förut, är bästa belöningen någonsin!
 
 

skinny bitch

Kategori: Dagbok

Körde ett styrkepass imorse och kände mig sjukt stark, slank och full av kraft. Jag hade fyllt på med ordentligt med kolhydrater efter loppet igårkväll och hade bra energi på lager. Har känt mig glad idag när solen skiner till och från. Också fick jag ett mail med massa beröm och nästintill ett jobberbjudande. Imorgon har jag ett långt möte på eftermiddagen och har tackat nej till att luncha där före, eftersom det blir så mycket enklare att äta min egen mat så att jag vet exakt vad jag får i mig.
 
 
 
 
 

Blodomloppet

Kategori: Dagbok

Sprang Blodomloppet 5 km ikväll, och gud vad tungt det kändes jämfört med förra veckans lopp! Det blev en dålig start och jag hamnade långt bak med mycket folk framför mig. Men banan var bättre och jag höll ett jämnt tempo hela vägen runt 9.6 km/h.
Gick in i mål på 31:43 vilket definitivt är ett personligt rekord för mig! (Förra året sprang jag på 34:04 som var mitt första lopp någonsin.) Jag är nöjd med förbättringen och supernöjd att jag klådde min tid från Vårruset förra veckan på 33:05!!!! =) Imorgon har jag tagit ledigt halva dagen, för att få sova ut lite grann och köra ett träningspass på förmiddagen.
 
 
 
 
 

negativitet blä

Kategori: Dagbok

Fick väldigt positiv respons från Axon på min träningsrapport och blev så himla glad idag. Ska eventuellt få en ätardag varje vecka för att orka med det tuffa nya schemat. Jag var så himla peppad och lycklig. Sen fick jag en spydig onödig kommentar om min kost från en kollega som inte ens vågar säga det direkt till mig. Och däääär blev jag på dåligt humör. Jag fattar inte hur man orkar bry sig om vad andra äter eller inte äter, och varför man måste sprida negativitet runt sig? Suck, snacka om att förstöra min dag.
 
Imorgon är det dags för Blodomloppet 5 km och jag ska försöka knäcka min tid från Vårruset på 33:05. Eventuellt ska jag äta lite extra kolhydrater idag för att bunkra lite mer energi. Synd att det regnar så mycket bara. Jag tar vilodag idag men en powerwalk ska jag nog få till i alla fall!
 
Erin Stern
 

booty

Kategori: Dagbok

Veckohandlat, tränat och storstädat vartenda millimeter här hemma! #nöjd #trött. Lyckades få ner mitt träningspass från 1 timme och 50 minuter till 1 timme och 35 minuter. Om jag hade varit stressad till jobb hade jag förmodligen klarat att gå ner det till kanske 1 timme och 30 minuter. Men då är det verkligen hektiskt! Jag antar jag får leva med att passet är långt och att jag är helt slutkörd efteråt, men det ger i alla fall resultat tror jag! Det är endast ett axplock av de tyngsta bästa basövningarna. Nu blir det välförtjänt spaghetti köttfärsås!
 
Bootylicious, längtar till Thailand i min bikini!! Countdown till semester nu =)
 

Resultat vecka 14 #Axon

Kategori: Dagbok

Vikt start: 86,6 kg
Vikt vecka 14: 75,8 kg
= -10,8 kg
 
Mått totalt:
Mage: -18 cm
Lår (höger): -7,5 cm
Midja: -13 cm
Stuss/rumpa: -13 cm
Bröst: -8,5 cm
Arm (höger): -4,5 cm
 
Tappat 1,1 kg denna vecka, 2 cm på magen och 1 cm på midjan. Trotts att jag haft två vilodagar och inte gått någon powerwalk alls. Jag har varit trött + orkeslös på grund av min pollenallergi och haft stressigt på jobb. Men så länge jag sköter maten och träningen så går det framåt. Jag får försöka bruka allvar nu, med både PW, löpning, träning och kost. Allt måste funka för maximalt resultat och nu är det inte många veckor kvar.
 
                   Start                                            Vecka 14
 
 
  
 
 
 
 

Backintervaller

Kategori: Dagbok

Är väldigt trött av pollen, men körde ca 40 minuter backintervaller idag. Har fixat lite ärenden och köpte ett par nya träningshandskar med handledsstöd. Håller på att tvätta, skulle behöva storstäda här hemma men jag är så matt i kroppen.... Ikväll blir det givetvis Eurovision song contest!! =)
 
Fett irriterad på att mitt gym knappt har några bra tillskott eller bars kvar i sin butik. De har ju sålt gymmet och de bryr sig inte om att ta in nya saker så allt är slut nästan. Positivt för min del är iförsig att alla är så arga på gymägarna att det är nästintill tomt i lokalerna för ingen vill träna där längre! Från 1 juli får jag träna på ett annat gym mot en tilläggsavgift medans de renoverar i ca 7 veckor. Sedan kommer jag förmodligen fortsätta träna där om det blir ett bra gym. Det är nära, det är lagom lokaler, inga pass eller gruppträningar, och chill folk. 
 
 

Nytt upplägg

Kategori: Dagbok

Idag har jag sprungit runt hela dagen och burit på och av buffémat och disk. Kom hem vid 15 helt slut i ryggen med halv migrän. Men jag ville så gärna prova mitt nya axon upplägg så jag bara bytte om och stack till gymmet utan att tänka för mycket!
Ett pass runt 50-60 minuter är ett lagom pass för mig för att det ska funka i min vardag. Och visst såg listan lång ut på mitt helkroppspass. Jo tjena, 1 timme och 50 minuter tog det. Och jag som bara hade fått i mig lite lax och potatis från buffén. Jag sitter här som en amöba och kan knappt lyfta ett finger så trött jag är. Jag ska köra det igen på söndag och se om jag kan få ner tiden lite och hålla enerinivån högre. Men jag ser en del hinder i min vardag att lyckas få till ett tvåtimmars-pass? Det funkar ju bara typ på helgen!
 
 
 
 
 

Vill man så går det

Kategori: Dagbok

Idag har vi varit iväg på konferens hela dagen med start: frallor och pålägg = jag drack endast Celsius. Lunch: biff med potatismos = jag åt wook med grönsaker. Fika: rabarberpaj med vaniljvisp = jag åt Questbar. Ja jag fick sneda blickar men alla kollegor utom 1 är väldigt förstående över min diet och varför jag är hängiven till mitt projekt. Vill man så går det. Så det var inget som påverkade mig, men hungrig som en varg var jag när jag kom hem! Internetuppkopplingen funkade jättedåligt där ute så jag fick åka direkt till kontoret för att få iväg lite mail innan jag åkte hem. Nu är klockan 20 och jag har äntligen tryckt i mig kycklingfile med tzatziki och klyftpotatis, finn crisp med philadelphia och en skål kvarg!!!! 
 
Imorgon ska vi ha ett event där jag ska hjälpa till med allt praktiskt så jag lär var helt slut när jag kommer hem. Men jag hoppas där är något ätbart på buffén, för planen är att köra mitt första träningspass med Axons nya helkroppsupplägg efter jobb. Mina kollegor ska ha after work men jag får ändå inte dricka alkohol så jag skiter nog i det.
 
 
 

Bristningar

Kategori: Dagbok

Jag fick en läsarfråga om bristningar och lös hud efter kraftig viktnedgång. Jag vet inte exakt vad jag vägt som mest, men år 2009 var jag som allra störst och mådde som allra sämst. Jag minns nästan ingenting av 2008/2009. Ja jag har bristningar, lös hud och ärr, men det är bara ärren som syns på utsidan. Jag kommer aldrig få en perfekt kropp och jag vill inte ha en perfekt kropp. Jag får leva med mina ärr och har accepterat mina ärr. Jag kan trösta er med att det blir bättre med åren. Är man ung (typ under 35) så har man fortfarande ganska elastisk hud och det drar ihop sig, men det går långsamt. Ärren bleknar, både på insidan och utsidan. Gamla kommer vi alla bli, och ärr kommer vi alla få, förr eller senare. Jag fick mina tidigt i livet och jag har lärt mig hantera det.
 
Bristningarna uppstår precis som vid en graviditet eller för flickor i puberteten, när huden inte hänger med i tillväxten. Tjejer får ofta på bröst, höfter och lår, det fick jag själv när jag var 13 år och tyckte det var jättefult. Men hur mycket syns det idag? Nästan ingenting! Jag tycker det är fint när man kan se att folk har levt, ramlat och skadat sig, fått en bruten näsa eller hack i hakan. Vågat, levt och hoppat, misslyckats och rest sig upp igen, läkt och gått vidare =) Jag skäms inte för mina brister, så gör inte det du heller.
 
 
 
 
 

pollen

Kategori: Dagbok

Idag blev det benpass på morgonen, stressigt men effektivt. Jag börjar tveka på om jag verkligen höll på att bli sjuk eller ej? Halsen känns något bättre idag men jag är fortfarande helt urlakad. Jag pratade med en kollega som också är helt sänkt, men på grund av pollen. Jag har inte tänkt på att pollen kunde påverka mig så tungt utan att det kliar eller liknande! Men nu ska det regna några dagar så då hoppas jag att det värsta släpper. Och att jag slipper vara såhär trött.
 
Här kommer några bilder från loppet igår, där vi visar upp våra tröjor med min slogan.
Jag vet att jag är lång men jag visste inte att jag var såååååå lång :P skyller på att dom andra är små.
 
 
 
 
 
 

Vårruset

Kategori: Dagbok

Ikväll blev det vårruset, och jag hade planerat att promenera hela vägen eftersom jag kände mig hängig. Jag ställde mig längst bak och kände mig frusen och opepp. Sen gick startskottet och jag bara "undan eller väck!" sprang sicksack mellan allas rövar och höll ett bra tempo första 3 km. Sedan blev det tungt och sista km kändes tuff, men jag spurtade sista 100 meterna in i mål.
Kände inte av min potentiella förkyldning alls under loppet pga all adrenalin jag fick i tävlingsstund. Nästa vecka blir det Blodomloppet och då hoppas jag vara i lite bättre hälsa. Det känns lite konstigt halsen nu.
 
Jag kollade precis på resultatet och det visade sig att jag jag slog min tid från Blodomloppet förra året med över 1 minut. Najs, jag som inte ens visste om jag kunde springa idag! Och förra året hade jag övat kondis i flera månader innan! =)
 
Jag tänkte lägga mig strax och få ordentligt med sömn. Tanken är att jag ska dra till gymmet kl 9-10 imorgonbitti men vi får se hur jag mår då helt enkelt. Jag har fått mitt nya helkropps-upplägg idag av Axon men jag tror jag kör ett vanligt benpass imorgon så jag hinner titta igenom det nya ordentligt, och få svar på mina frågor innan jag kör på. Det såg riktigt tungt ut och jag vill vara frisk och stark om jag ska ge mig på ett så tungt pass!
 
                               
            "Chokladpudding" med hallon, gjord på Casein double chocolate och laktosfri lättmjölk
 
 
 

inspo

Kategori: Dagbok

                             Start                                                                       vecka 13
 
 

Naiv

Kategori: Dagbok

Jag håller inte aaaaaaaaallllllssss på att bli sjuk *LALALALALALALALALALALALALALALALALALALALALALALALALALALALALALA*
 
 

Sunday pump

Kategori: Dagbok

Fatta hur bra man mår precis efter ett pass.
Trotts att jag känner mig lite halv-håller på att bli sjuk, så var jag grymt stark!
Varje gång jag tittar ner på min kropp tänker jag Hold up, vem är det där?
Så sjukt skum känsla när kroppen förvandlas snabbare än vad hjärnan hänger med.
 
 
 
 
 
 
 

Resultat vecka 13 #Axon

Kategori: Dagbok

Vikt start: 86,6 kg
Vikt vecka 13: 76,9 kg
= -9,7 kg
 
Mått totalt:
Mage: -16 cm
Lår (höger): -7,5 cm
Midja: -13 cm
Stuss/rumpa: -13 cm
Bröst: -8,5 cm
Arm (höger): -4,5 cm
 
Vi har nu satt ett slutdatum för Axon beach 2014 projektet till den 20 juli, eftersom jag är på semester mitt under vår tilltänkta slutdatum 30 juni. Jag har tappat 0,5 cm på armen och 1,5 cm på låret denna veckan. Jag försöker ställa om hjärnan till slutspurt och kämparglöd in i det sista. Det hade ju faktiskt varit underbart att stå på beachen om 8 veckor och känna sig snygg! (Men jag känner mig hungrig och sugen på allt jag inte borde äta). Så i teorin har jag 11 veckor till på mig att toppa min form, i praktiken försvinner två veckor när jag är på semester. Men jag kommer försöka äta så bra jag bara kan under resan, dricka mycket vatten och promenera mycket. Av erfarenhet vet jag att man inte tänker så mycket på träning när man är bortrest! =)
 
Jag hade sjukt låg PMS dag igår, men kämpade mig igenom det trotts acne utbrott och tårar. Jag känner mig konstig i halsen idag, vaknade med ett kliande och stopp i näsan. Känner mig urlakad och hängig. Men ska ta mig till gymmet för ett lättare bröstpass och hoppas att det försvinner. Imorgon är det dags för Vårruset 5 km, så jag hoppas verkligen inte jag blir sjuk nu! 
 
Evelin och Madelen på sweden grand prix i Malmö förra helgen. Hur snygga!!??
 

muskelmat

Kategori: Dagbok

 
 
Dagens mission var att veckohandla, men det blir nog inget med det. Kom inte iväg till gymmet förrän vid 13 och körde rygg/biceps. Köpte proviant med mig hem och lagade kycklingfilé fylld med curry färskost, sallad och nypotatis. Är mätt och seg nu. Får handla imorgon istället. Nu blir det powerwalk och en riktig myslördag.
 
 
 

Löpning

Kategori: Dagbok

Kort arbetsdag 9-14 idag och det blev mest flumm för oss som jobbade idag, såhär på en "klämmdag" när alla var lediga igår. Äntligen fick vi våra tröjor levererade med min slogan på som vi alla ska bära när vi springer/deltar på alla lopp nu i sommar/höst! På måndag kväll är det dags för oss tjejer att springa Vårruset. Men det brukar vara ett väldigt lugnt lopp där många promenerar med barnvagnar, så jag tar det hela med ro.
 
Kom nyss hem från gymmet där jag gav mig tusan på att springa 5 km! Jag tog det lugnt och innan jag visste ordet av så hade jag sprungit 4 och började bli lite svettig, så då var det lika bra att ta sista också. Jag vet inte varför det var så mycket lättare att springa 5 km nu trotts att jag inte sprungit nånting alls nästan på 6 månader! Kan vara vikten jag tappat? Kan vara att jag är starkare nu? Kan vara fel på löpbandet? Men jag sprang runt 35-40 min så det borde stämma att det var runt 5 km.
Om det är såhär "lätt" att förbränna kalorier så kan jag springa varje dag!
Nu blir det dusch, tonfiskpizza och Let's Dance.
 

Biggest Loser

Kategori: Dagbok

Härlig sol-powerwalk ikväll, spaghetti köttfärsås till middag och toppa det med Casein-"chokladpudding"  med inspo-Biggest Loser hets!!!! =)
 
 
 
 

Ass day

Kategori: Dagbok

Underbart väder, ledig röd dag, tvätt tid och benpass! 
Samlar energi inför mitt nya upplägg och peppar galet.