finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

Tillskott?

Kategori: Dagbok

Vilka tillskott tar jag och varför? 
 
Omega 3: Motverkar inflammationer, förbättrar kroppssammansättningen och minskar stresshormoner, förbättrar ditt anabola gensvar på protein, minskar risken för hjärt-kärlssjukdomar, diabetes, dåliga kolesterolvärden, demens och Ahlzeimers. Dessutom ökar det din insulinkänslighet vilket gör att du minskar risken att lagra onödigt mycket fett, och dina muskler får bättre möjligheter att använda kolhydrater som bränsle! 
 
Magnesium: är en mineral som är bra för benstommen. Magnesium kan hjälpa mot ångest och depression. Det anses också minska risken för cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Behövs för musklernas och cellernas funktion. Bra för nervfunktionaliteten, leverns funktion, immunförsvaret, hormonsystemet och matsmältningen, motverka cancer.
 
Zink: är bra för huden, naglarna och hårets välbefinnande. Bra mot akne (finnar), ögon och hjärna samt fungerar sårläkande. Zink är bra för den mentala förmågan, tankeverksamheten.
 
C vitamin: är bra för immunförsvaret, motverkar förkylning och infektioner samt fungerar antiinflammatorisk. C-vitamin är bra för bindvävens ämnesomsättning och ingår även i kollagen i bindväven som behövs för hud, tänder, skelett och blodkärl. C-vitamin underlättar för kroppen att ta upp flera näringsämnen bl.a. järn, zink och kalcium. C-vitamin motverkar träningsvärk vid fysisk träning. C-vitamin förbättrar fettförbränningen och behövs för att lever och njurar ska kunna producera en tillräcklig mängd av aminosyran karnitin som behövs för att ombilda kroppsfett till energi. 
 
D vitamin: har många olika funktioner i kroppen: för ett normalt och starkt skelett, för muskelfunktioner, för att skydda mot vanliga förkylningar och influensa och mot depression. I flera studier har man också sett ett samband mellan D-vitaminbrist och cancer, depression, benskörhet, kolesterolrubbningar och autoimmuna sjukdomar som MS.
 
__________________________________________________________________________________
 
Proteinpulver (efter träning):
Ett högt proteinintag är förstås fullt möjligt att nå upp till även utan proteinpulver: Proteinpulver är bara ett sätt att få i sig lite mer. Proteinpulver efter träningen sparkar igång muskeltillväxten både snabbt och kraftigt. Att ta 30 g vassleprotein efter träning stimulerar proteinsyntesen maximalt i ett par timmar efter träningen, och lämnar dig gott om tid att ta dig hem och äta ett ordentligt mål mat. En banan eller en smörgås har helt enkelt inte samma effekt då det inte innehåller samma typ av protein.
 
Aminosyror (innan styrketräning): Både BCAA och EAA är utmärkta kosttillskott som kan hjälpa alla som vill lägga på sig muskelmassa snabbare och/eller skydda mot muskelnedbrytning under diet.
 
 
 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: