finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

Semester

Kategori: Dagbok

Nu har jag droppat av alla hundar hos sina hundvakter och packat väskan. Imorgon bär det av till Thailand (24 timmars resväg alldeles ensam) med en bok i handen. 
Återkommer om 10 dagar!
 

migrän & mens

Kategori: Dagbok

Har haft planeringsdag idag på ett hotell som hade gratis popcorn maskin och mjukglass maskin med strössel, kakor och buffé. After work på det med free boose. Jag höll mig bra och drack cola zero, käkade bara kyckling med ris till lunch och en korv med hög kötthalt på kvällen. Fick mens, och migrän, och har suttit i över en timme nu och förökt hjälpa pappa med hans internetbank som jag även satt två timmar med i går kväll. Nu känner jag bara att mitt tålamod tryter åt alla håll! Och jag måste nog bara gå och lägga mig så att denna dagen kan vara över...

Imorgon jobbar jag cirka 11-15 och 17-21 är tanken för hundarnas skull. Jag ska till gymmet på morgonen och på kvällen ska vi hålla i en kickoff där jag mest ska vara behjälplig med logistik och mat. 
 
Smycken jag köpt till bröllopet

Packar väskan

Kategori: Dagbok

Brrrr kallt och snöigt, men HELG igen. Veckorna går galet snabbt och snart åker jag ju till Thailand på bröllop. Har varit ute och fixat lite sista ärenden med en vän och nu känner jag mig redo för att åka. Provpackat väskan och bör klara mig på min lilla kabinväska. Man lever ändå bara i flipflop, bikini och en tunn klänning, varför släpa med allt man äger? Jag hatar att dra runt på tungt baggage och svettas, men det bör räcka med den lilla väskan om jag struntar i att packa med mig badlakan. Bröllopsklänningen tar jag som handbaggage, och den får ni se bild på EFTER bröllopet! 
 
 

countdown

Kategori: Dagbok

Måndag igen och bara 10 dagar kvar tills jag flyger till Thailand. Har precis plockat fram och provat mina sommarkläder och klänningar och känner mig mäkta blek!! =O Jag kommer inte hinna "banta" något större på så kort tid så det är bara att försöka acceptera läget. 
 
 

blek och trött

Kategori: Dagbok

Heeeeeeeeeeeelg, har varit så trött så trött efter jobb varje dag, inte känt för att blogga, försovit mig, tvingat mig till gymmet. Passat en extra hund några dagar. Tog en långpromenad i solen med en vän och hundarna imorse. Hade lite ätardag igårkväll med spaghetti och lite godis. I helgen blir det bara ta det lugnt, göra matlådor, förbereda inför Thailand, träna osv. 
 
 

tuesday

Kategori: Dagbok

Kämpar på och har tappat 3,7 kg på 12 dagar. Idag kändes det väldigt drygt på jobb och jag gick raka vägen hem och la mig och sov 2 timmar. Gjorde köttbullar till middag och tänkte gå till gymmet nu och köra lite snabb cardio. Hoppas där är lite mindre folk sent på kvällen. Nu är det bara 2 veckor kvar till resan men jag har fixat hotell och jag har det mesta utom solskydd och endagslinser. 
 
 

Slöhelg

Kategori: Dagbok

Haft en superchill helg och bara varvat ner och njutit i hemmets lugna vrå. Det behövs ibland och jag längtar efter ljusare tider. Jag är så trött på vinter och kyla nu. Det kan vara bra för mig att få åka iväg på lite semester snart. 16 days to go. En hel jobbvecka framför mig för första gången på 5 veckor. Bäst att jag sover nu. 
 
 

storm

Kategori: Dagbok

Nöjd med min lördag so far. Sovmorgon, PW, tonfiskpizza, storhandla med en vän och plockat ner allt julpynt i källaren. Köpte lite vita tulpaner för att fylla tomrummet och tänt lite ljus i lägenheten. Resten av dagen tänkte jag bara softa, städa lite, laga middag och kolla på nån film. Det stormar ute och jag har ingen lust att ta mig någonstans.
 
Om tre veckor sitter jag vid poolen i Thailand och softar med en kall dricka. Vikten fortsätter neråt sålänge jag håller mig till ren mat och tränar. -2,4 kg på 8 dagar och jag känner direkt skillnad på kläderna!
 
Såhär tomt var gymmet på julafton. Idag var vartenda skåp upptaget i omklädningsrummet! 
 

1 vecka

Kategori: Dagbok

Har dietat nu i 7 dagar och lyckats tappa 2,1 kg, så jag får väl säga att det går framåt ändå. Jag ska kämpa järnet i tre veckor till och hoppas på det bästa. Idag blev det kycklingsallad på lunchen och ikväll gjorde jag chili con carne.
 
Skönt att det är fredag imorgon, jag känner mig lite trött och kall. Jag saknar sommar, semester, solbränna och min låga vikt. Poff 10 kg gick snabbt uppåt! Varför är det så lätt att gå upp i vikt och så svårt att gå ner?! 
Aja, jag vet ju hur man gör. Det är bara att hoppa upp på hästen igen.
 
 

Nyårslöftenas tider

Kategori: Dagbok

Sov så jäkla dåligt inatt, låg och vände och vred i 5 timmar innan jag somnade,bara för att vakna i en total mardröms skräck kl 4. När klockan ringde kl 6 var jag INTE redo att bege mig till gymmet. Tog mig dit ikväll ändå och fick världens shock när jag såg alla nyårslöften. Det fanns inte en chans att komma åt någon vikt så jag körde lite cardio och gick hem. Klaustrofobi. Jag hade hoppats lite naivt att folk inte skulle bli träningstokiga i januari, bara detta året, men ack så fel jag hade. 
 
Hittade dessa skor på rea för 199 kr på lunchen. Tycker det är på tiden att jag lär mig använda klackar, även om jag är 183 lång. Inte mitt problem att alla andra är korta. 
 
 

sockersug

Kategori: Dagbok

 Jag kämpar på och powerwalkar, tränar och dietar. Kämpar mot blodsockret och suget för brownies och godis. Hur mycket man än intalar sig själv att det inte är så jäkla gott, och att man bara mår illa efter, så finns suget där. Varför kan man inte bara nöja sig med att äta stora portioner med riktig mat? Varför suktar man hela tiden efter något mer och efter allt det där man inte borde äta? Visst kan jag hålla mig ifrån det en period om jag har ett visst mål, men på sikt är det inte hållbart, och balansen finns typ aldrig där för jag vill alltid ha mer. Nu ska jag dra till gymmet och sen försöka laga någon typ av diet-Moussaka. Nu kommer jobbet igång på heltid och jag vet inte HUR jag ska orka gå upp 6 och powerwalka varje morgon? 
 
 

pepp

Kategori: Dagbok

Vikten går sakta neråt och har tappat 1,2 kg på 3 dagar. Försöker verkligen peppa mig själv att hålla kosten och träningen. Jag har svårt att tro att jag kommer känna mig bekväm i shorts och bikini om några veckor men jag får göra mitt bästa att tappa lite vikt. Det är skitjobbigt att gå runt och känna sig fet och äcklig och inte kunna fokusera på något annat. 
 
 

bastu

Kategori: Dagbok

Hade tjejkväll igår med bastu, alkoholfri-skålning, bröllopsprat och thaimat. Lyx med bastu i källaren verkligen. Håller på att tvätta idag men ska ta mig till gymmet lite senare, när jag lyckas slita mig från Sex and the city boxen som jag lånat!
 
 

diet

Kategori: Dagbok

Är inte van vid att gå på diet och kroppen bara skriker efter socker just nu. Har jobbat idag och var i alla fall så duktig att jag hade matlåda med mig med torsk och potatis! Nu ska jag iväg till gymmet och kötta och sen köpa en grillad kyckling med mig hem =) 
 
 
 

Nyårsafton

Kategori: Dagbok

Om 1 månad åker jag till Thailand på bröllop och jag har satt upp som mål att tappa en klädstorlek tills dess. Jag vill känna att mina sommarkläder sitter bekvämt och ha shorts/klänning/bikini utan att allt dallrar och skapar en ny tsunami typ. 

Jag har släppt för mycket på mina tränings och kost rutiner och gått upp alldeles för mycket igen på de 5 månader efter Axon dieten. Om jag ska lyckas gå ner några kilon på kort tid så vet jag att jag måste "go all out" för att komma igång på allvar och väcka kroppen. Det är bra att jag har resan som en motivation annars bara skjuter jag på det "till imorgon". Nu är det morgonpromenad, gym och ren kost som gäller. Beach 2015 ska vara lika slank som beach 2014! 

Började dagen med 1 timmes PW och dietpizza till lunch. Imorgon ska jag jobba, känns skitkonstigt och sen är det långhelg igen. Jag ska storstäda lägenheten och rensa kylen på allt som kan förstöra för mig. LEZ DO DIZ SHIT!