finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

Muuuums

Kategori: Dagbok

Medelhavskyckling (marinad med vitlök citron timjan oregano peppar salt vitvinsvinäger och olivolja), rostad blomkålscreme (rostad blomkål med olivolja salt/peppar, med turisk yoghurt och citronskal) och persiljepotatis. Supergott!!!

Tränade på jobbgymmet idag. Det blev lite överkropp axlar/armar/bröst. Imorgon ska jag hålla i en utbildning för 10 pers ensam. Men jag känner inte att jag orkar bli nervös för det. Jag vet vad jag pratar om, jag förberedde presentationen förra veckan och jag har hela dagen på mig att öva in det.
 
 

Fail

Kategori: Dagbok

Hade jättesvårt att sova inatt trotts att jag var trött, och blev väckt flera gånger. Så trotts att jag hade ställt klockan 40 minuter tidigare idag för att hinna ta en rask promenad innan dusch och jobb så blev det inte så. Jag var så trött så trött så trött. Jag tog med gymkläderna till jobb och tänkte träna i källaren efter jobb. Men ett maffigt möte tog gnistan ur mig och det blev inget med träningen heller. Så det blev fail idag. Men imorgon blir det minsann! Och jag har åtminstone inte ätit nåt socker så det är cred.
 
Lammfärsbiffar med tabbouleh, bulgur och grillad paprika-yoghurt
 

Chevrétoast

Kategori: Dagbok

Har haft en chill helg och städat. Har känt mig fett pank så jag har mest stannat hemma. Hade Eurovision mys hemma hos pappa igår och hejade fram Måns till vinst! Känner mig inte redo för en ny vecka. Det är PMS-vecka och jag känner på mig att jag kommer få något skit på jobb denna veckan. Kollar på fast and the furious 7 och försöker koppla bort allt. 
 
 
Chevrétoast med linssallad och sparris.

handikappidrott

Kategori: Dagbok

Igår hade vi personaldag och fick prova på både rullstolsbasket och goalball. Goalball hade jag aldrig hört talas om och var lite som en blandning av bowling och fotboll fast man var blind. Vi hade riktigt kul och jag kan rekommender alla att prova! Jag var på gymmet idag och känner mig riktigt taggad på träning igen. 
 
 
 
 
 
 

Less

Kategori: Dagbok

Har haft en ganska tung vecka mentalt och inte känt mig på topp hela tiden. Min närmaste kollega slutar och det känns jättetråkigt att behöva vara utan henne framöver.
Men nu har jag fått gjort lite av de mest akuta uppgifterna på jobb och haft slutprov i vår arabiska kurs. Dessutom ska jag inte tillbaka till kontoret mer denna vecka. Imorgon har vi personaldag med massa roliga aktiviteter och på fredag jobbar vi bara halvdag så jag tar de timmarna på kvällen för ska jag på något event med brandkåren och polisen. Och på lördag är det såklart Eurovision. Så jag hoppas att resten av veckan blir bättre än starten!

 
 

MTB

Kategori: Dagbok

Gjorde ett spontanköpt igår och investerade i en mountainbike. Tanken är att kunna köra på lite skogsleder och terräng för både motion, skoj och utmaning. Köpte ett maffigt lås och tog en sväng i parken efter jobb idag. Behöver nog höja både sadeln och styret lite grann. 

Imorgon ska jag ta min första Gardasil HPV vaccin spruta, efter mycket velande och forskande... Jag får bara hoppas att jag inte får någon av de grövre bieffekterna. Eftersom jag är över 25 år får jag dessutom betala saftigt för det.
 

lax

Kategori: Dagbok

Var inte alls sugen på lax ikväll och funderade på att göra banana pancakes. Men jag dammsög, diskade och lagad maten i alla fall. Det var ganska gott ändå och känner inget sötsug efter.
 

crossfit

Kategori: Dagbok

Jag vaknade och kände mig på bittert humör, men har jobbat aktivt mentalt för att vända på det. Jag har försökt tänka positivt och göra sånt som gör att jag mår bra. Jag har peppat mig själv med positiva affirmationer! Gud vad skönt att jag lyckades avsluta två ärenden på jobb denna veckan som hängt över mig i flera månader. Tänk vad bra gjort att jag sa till chefen vad jag tyckte istället för att gå och sura över en händelse i flera dagar. Fan vad bra jag är som avvänjt mig från red bull. Vad fint jag har gjort det här hemma. Vad bra att jag har tagit tag i min hälsa och börjar gå på kontroller för att se till att jag håller mig frisk.
Nu ska jag gå bort till gymmet (jobbgymmet) och köra ett eget komponerat crossfit pass, utan att behöva vänta på folk vid vikter och bara kötta. 
 
 
 
 
 
 
 

mästerkocken

Kategori: Dagbok

Är himla nöjd med maten jag fick i Linas Matkasse, jäkligt gott har det varit, och jätteroligt att prova på något nytt. Förutom att jag lyckades bränna mig ordentligt på tummen idag på en ugnsform. Skulle egentligen varit med på ett möte ikväll på jobb men var upptagen med att kyla mina brännskador, så jag sket i det.
Imorgon ska jag och en kompis in till Köpenhamn på lite skojigheter!
 
 
 

Wunderbar

Kategori: Dagbok

Var ute igår och det blev en hel del vin, så jag är lite seg idag. Fick min första Linas matkasse leverans nyss och tyckte det var kanongrejer. Ekologiskt och fina råvaror som tusan, mat jag aldrig vågat köpa i butiken för jag aldrig har använt det i matlagning. Jag har köpt två växter till på balkongen, vi får se om det växer upp något där! 
Kommande veckan jobbar jag bara 2,5 dag och sen är vi lediga 4 dagar. 
 
 
 

Matkasse

Kategori: Dagbok

Imorgon får jag min första Linas matkasse hemlevererad, som jag tänkte testa. Jag börjar tröttna på maträtterna jag lagar alltid och behöver lite inspiration. Det ska bli spännande att se om det bor en mästerkock i mig.
 
Sitter och kollar på crossfit videos och känner mig skitsugen på att träna hårt. Jag inser dock att jag är för tung och för svag och har för dålig kondis för crossfit just nu. Målet är att få formen tillbaka över sommaren och starta med crossfit till hösten om det är roligt. Det är tråkigt väder och jag känner mig trött av det dunkla ljuset, fryser och känner mig matt. Ska städa lite här hemma och tvätta. Kanske går bort till gymmet senare när jag fått i mig lite ordentlig mat. 
 
 
 

morgonträning

Kategori: Dagbok

Igår jobbade jag till sent på kvällen. Så idag tog jag morgonträning, och sen hade vi invigning av jobbgymmet. Med bandklipping, proteinshakes, questbars och tävling om Celsius. Jag vann en celsius i bänkpress utmaning och åt så mycket questbars jag kunde! ;) Imorgon ska jag på heldagskonferens med middag, men resten av veckan blir lugn. 
Läser en bok om vad som händer i kroppen när man äter olika ämnen, tex socker. Väldigt intressant och jag har blivit helt avskräckt från att äta vissa grejer nu.

Hjärnkoll på vikten.
"Övervikten sitter i hjärnans belöningssystem där de osynliga krafterna som styr dina matvanor finns. Om man lär sig samarbeta med sin hjärna kommer kroppen inte att protestera när man byter vanor. Då bantar man med hjärnan istället för att köra huvudet i väggen."

 
 

sunday

Kategori: Dagbok

Trotts att dagen inte blev som jag tänkt mig så blev det en bra dag. Solen skiner och jag började med en PW och en ljudbok. Käkade frukost och mös en stund på balkongen med hundarna. Rensade ut ett skåp med hundgrejer och skit som jag inte behöver. Tvättade bilen som blivit diarread av duvor.  Och åkte sen och veckohandlade, och lagade middag. Snart ska jag bort till pappa och hämta en större kruka till min balkong och plantera om busken. 
 
Jag är mycket piggare nu när jag bytt pollenmedicin (provat allt men nu testar jag den nya Allegra), så himla skönt att inte somna sittande varje eftermiddag! Dessutom sover jag plötsligt väldigt gott om nätterna, troligen tack vare mitt nya good balance armband! Jag har också känt mig starkare på gymmet och faktiskt mer motiverad att röra på mig och kan göra hundra saker på en dag!  http://www.goodbalance.com/  
Det kan också vara att jag slutat med red bull som gör att jag sover bättre. Det kan vara solen som gör att jag blir piggare och orkar mer. Men jag kände faktiskt en märkbar skillnad från den dagen jag satte på mig armbandet.
 
 

Vårkänslor

Kategori: Dagbok

Har haft en lång och produktiv lördag! Började med en solig picknick med en vän och hundarna. Fick en jättefin fotobok från bröllopet i Thailand! Sen körde jag någon maskin tvätt, och åkte några ärenden. Köpte hundmat, och blommor till balkongen. Jag hade till och med orken att pimpa balkongen när jag kom hem! (Den nya pollenmedicinen verkar hjälpa och jag blir inte så dåsig som jag har varit senaste månaden!)
Jag hade så gärna haft en egen trädgård att pilla med. Jag gillar fysiskt arbete när jag får göra fint. 
 
 
Före/efter
 
 

Hypokondriker?

Kategori: Dagbok

Kvällen har jag spenderat med att arkivera alla mina papper i pärmar. Försäkringar, avtal, intyg, veterinärkvitton, osv. Jag hittade givetvis alla mina papper från sjukhuset och även min mammas brev som hon sparat till den dagen jag var mogen för att testa mig. Jag LOVAR jag är ingen hypokondriker, men det här inlägget kommer få er att tro det. Jag har bara sjukt otur med mina gener eller något! Min chef tror att jag är döende varje gång jag ska till sjukhuset och nu lär han väl tro det ännu mer när jag bokar in läkartider för allt.
 
-Eftersom min barndomsvän hade latent tuberkulos som sedan bröt ut flera år efter smittotillfället så ska jag nu testa mig mot TBC på torsdag. 
-Eftersom jag gjort konisering på livmoderstappen (förstadie till cancer) OCH fått operera bort ena äggstocken på grund av en gigantisk 4.2 kg cysta så har jag nu bestämt mig för att ta HPV-vaccin mot livmoderhalscancer. 
-Eftersom de flesta kvinnor på min mammas sida av släkten gått bort i bröst och äggstockscancer (hejhej det är bara jag kvar), och vi bär på en muterad bröstcancer-gen, så har jag nu kontaktat sjukhuset för att testa om jag också bär på den genen. Jag tror de brukar rekommendera kvinnor som bär på genen att operera bort sina bröst. Jag är inte helt emot den tanken om det kan rädda livet på mig.
 
 
 
 

slim slim slim...

Kategori: Dagbok

Underbart väder och LÅNGHELG. Kollar på Biggest Loser, min favoritsäsong 11 och inspireras. Målet idag är att INTE äta något socker. Jag ska försöka sluta dricka energidrycker. Jag dricker energidrycker för över 1000 kr i månaden och troligen över 500 kr läsk. Utöver det lägger jag nog minst 1000 kr i månaden på godis och kakor. Lätt 1000 kr i månaden på uteluncher. Ja här finns mycket pengar att spara....
Jag fick besked på att jag inte fick vakt-jobbet så jag får hitta andra sätt att spara pengar! Jag är inte ledsen för det utan det betyder bara att jag får lägga mitt fokus på andra saker i sommar.