finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

Gott nytt år

Kategori: Dagbok

Äntligen är denna arbetsveckan ÖVER och nästa vecka = 4 arbetsdagar varav två halvdagar. SKÖÖÖÖÖNT. I'm just dyyyyiiiiing to kasta in handuken på det här städskitet! Ärligt nu när jag vant mig vid tanken på att lämna branchen snart snart snart, så står jag och gottar mig när det känns tufft. Tex när man känner sig extra "undervärderad" som människa, har en jobbig kund eller bara en tung dag, så känns det så härligt att kunna räkna ner dagarna. Jag vet inte hur jag bör känna inför nya jobbet. Jag är glad, spänd, inte så nervös än, och väldigt fundersam på om det är 100% sant. Det känns så overkligt, som något min hjärna hittat på alldeles själv för att kunna fantisera om ett bättre liv?! Det är helt enkelt för bra för att vara sant!

Ikväll efter jobb fick jag träffa en old friend från gymnasiet som är på besök från portugal. Dödshärligt att catch up som vanligt. Det händer så mycket när man inte kan uppdateras på en daglig basis som man gör när man bor i samma stad. Men oavsett hur ofta man träffar sina vänner så kan det faktiskt kännas som om tiden stått still flera år när man ses, hur mycket man än växt upp och mognat så finns alltid the connection kvar.
Imorgon är det nyårsafton och jag ska ha mysmiddag med mina vänner ute på landet med massa vovvar, det känns lugnast så för djuren att komma bort från smällare och raketer här i storstan.


GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA

maaaaat

Kategori: Dagbok

Sitter fortfarande i mina arbetskläder och sväller efter att ha tryckt i mig alldeles för mycket middag. Åt för lite mat både till frukost och lunch, och min eftermiddagskund stod och lagade mat inför en fest så det luktade ljuvligt i hela huset. Gissa om jag panik lagade middag när jag kom hem! Tacomaco för hela slanten och jag bokstavligen slevade in majs i käften medans jag stekte köttet. OK påminnelse om att jag måste förbereda mig bättre på hunger! Ska bli skönt att ha en arbetsplats där man kan fakking VÄRMA mat i micron!!! Äntligen kan man få lite allternativ till lunch!


smal , smal, smal?

back to work

Kategori: Dagbok

Idag var det bara att släpa sig tillbaka till jobb, som tur är hade jag bara 4 timmar på eftermiddagen som mjukstart efter "semestern"! Nu har jag bara 7 arbetsdagar kvar som städerska!!! Igår hade jag riktig bakisdag och bara degade runt och var hundvakt. Städade och tvättade allt som hade blivit nerspillt under vår lilla fest, käkade fet mat och allmänt dåsade runt. Var hemma hos pappa och sa hejdå till brorsan som flög tillbaka till schweiz idag. Vi kollade på Victorias secret fashion show medans jag gjorde upp en bantningplan bestående av vatten och luft. Jadå hållbart.



paaaarteeeyyyy

Kategori: Dagbok

Efter en skitbra julhelg är jag rejält mör. I lördags var det klassiskt julfirande med familj och släkt och massa mat och tomte. Igår hade jag tydligen fest/förfest och jag hade apkul som inte har festat ordentligt på typ 8 år?? Kom hem vid 3 och vaknade 8.30 och kunde verkligen inte somna om. Min matta ligger i duschen och mitt golv är helt klistrigt, moppat med cola??!! Ja inte ser det vackert ut här hemma, ungefär som om en orkan gått genom lägenheten. Men vi hade CP kul och det var det värt, även om vi aldrig kom in på något uteställe, alla klubbar var överfulla och köerna bara växte, kallt och blåsigt var det och till slut var det inte ens lönt att betala för dom 2 timmarna som var kvar av kvällen innan dom stängde, så vi åkte hem. Är fortfarande lite småfull och skulle egentligen behöva åka något ärende men vågar inte köra bil när jag knappt kan gå rakt.

Matschema vecka 55

Kategori: Dagbok

Ja denna veckan kan nog kallas så långt ifrån bantning som möjligt! Snabbmat, fika och massa julgott. Har haft ledigt från jobb och bara gottat mig med brorsan och firat jul. Idag toppar vi det med julafton! Efter hela julhelgen får jag bruka allvar. På tisdag börjar jag jobb igen, mina sista 2 veckor som städerska! =)

Lördag 17/12:
frukost choklad + äggmackor, lunch falafel, middag kinamat + cola, fika lussebulle

Söndag: frukost filmjölk med musli, fika choklad +redbull, middag fullkorns spaghetti med köttfärsås

Måndag:
frukost fralla + redbull, fika saffranssnäcka + chailatte, lunch cheeseburgare +cola, middag makaroner med köttfärsås, fika choklad + ostbollar

Tisdag:
frukost 2 mackor, lunch tjock korv med bröd + cola, mellanmål mealbar, middag thai kyckling med ris

Onsdag:
frukost 1 fralla + choklad + redbull, fika kaka + cola, lunch banan, bio choklad + cola, middag prinskorvar + ägg

Torsdag:
frukost korvmackor + juice, mellanmål kex + chokladmjölk, lunch äggmackor, fika godis

Fredag:
brunch redbull + korv med bröd, fika kanelbulle, middag pizza, uppesittarkväll godis + chips

Dagens vikt:
93,0 kg

Minus från förra veckan: +1,9 kg

Kvar till delmål 4: 6 kg

God Jul

Kategori: Dagbok

God Jul på er, idag har jag fixar sista julklapparna, slått in alla paket, fått BÖTER, käkat pizza och håller på att tvätta innan bingos uppesittarkväll hos pappa. Ha en mysig jul allihopa =)

Vårdcentralen

Kategori: Dagbok

Idag fick jag en tid 10 min efter jag hade ringt till min vårdcentral tack vare ett återbud, och kastade mig dit så jag knappt hann klä på mig. Det visade sig att jag inte hade så kallad "ringorm" som jag gissade på, men "medaljongsjukan" som är vanligt på ungdomar. Det kommer gå över av sig själv inom några veckor och jag behöver ingen medicin. Det kommer inte från hundarna och är inte smittsamt, utan har antagligen brutit ut under en förkyldning som jag hade för någon månad sen. Så nu är jag lättad att jag slipper oroa mig för dödliga sjukdomar, afrikanska virus eller mördarsniglar som tar över min kropp :P

På eftermiddagen drog jag och brorsan till en mack med billyft och bytte olja, stift, massa filter och sånt skit som jag inte fattar halv sju av. Men nu är mitt blåbär i prima skick. För en billig peng istället för flera tusen hos en verkstad! Imorgon måste jag fixa sista julklapparna, men jag tror jag vet vad jag ska köpa. Sen blir det uppesittarkväll med gotteri och bingo.

hudutslag

Kategori: Dagbok

Idag var jag ute med lillebror igen och letade julklappar men hittade bara 1. Suck jag är ovanligt dålig på att hitta något kul detta året. Har 3 personer klara och måste hitta 3 till. Dessutom måste jag till vårdcentralen med mina utslag som blir värre och värre. Har nog listat ut nu att jag har "ringorm", en svamp som smittas via husdjur, SKABBIIIIIIGT. Så nu måste jag antagligen både få medicin till mig PLUS hundarna! Dyrt någon? ÅÅÅhhh.


opera

Kategori: Dagbok

Idag steg jag upp tidigt för att vaktmästaren skulle komma men inte fan dök han upp. Efter två timmars väntan gav jag upp och drog ut med brorsan och köpte grejer på Biltema så att vi kan serva min kära bil i helgen. Ikväll var vi på Karlsson på taket på Malmö Opera och sen drog vi och käkade thaimat. Har suttit och kollat på Det Okända där mina vänner var med och fick besök av ett medium som hjälpte dom rensa ut ett ont spöke från sitt hus, hur coolt är det lixom!? Nu är jag helt slut i rutan och ska lägga mig tidigt (utan spöken), och hoppas få en skön sovmorgon =)

julklappar

Kategori: Dagbok

Idag har jag och bror varit på stan och letat julklappar, fikat och gått typ 1 mil känns det som. Vi hittade såklart mest kläder och grejer till oss själva. Men några julklappar fixade vi iaf. Imorgon ska vi på en musikal och vi tänkte försöka se TinTin i 3D nån dag på bio också.

la familia

Kategori: Dagbok

Helgen har gått till att umgås med familjen, käka god mat, kolla film och handla lite julfix. Imorgon ska jag och brorsan sticka in till centrum och kolla på lite julklappar och sånt. Nu är jag skithungrig och tänkte försöka slänga ihop lite middag och röja undan här. Ska kanske få en ny kyl+frys så vaktmästaren kommer och mäter köket i veckan.

Matschema vecka 54

Kategori: Dagbok

Jag vet att mitt matschema ser förskräckligt ut, har inte käkat nåt ordentligt på flera dagar och jag velar jättemycket hur jag ska göra. Som jag äter nu har jag inte tillräckligt med energi att träna, men jag går ner i vikt tack vare att det är för lite mat. Inget av det är ju bra, men jag har tid nu att ändra på det när jag är ledig. Idag kommer min bror hem från Schweiz så jag ska åka hem till pappa i eftermiddag och umgås med familjen.

Lördag 10/12:
frukost frallor, lunch pannkaka, middag chicken cashew thai med ris, kvällsfika godis, glögg och lussebulle

Söndag: frukost mackor, lunch chokladglögg + 3 våfflor med glass och sylt, fika lussebullar + cola, middag chicken cashew med ris.

Måndag:
frukost 2 mackor, lunch chicken cashew med ris + redbull, middag korv stroganoff med ris, fika choklad + chokladmjölk.

Tisdag:
frukost 1 macka, lunch filmjölk med musli, banan + lussebulle, middag korv stroganoff

Onsdag:
frukost lussebulle + redbull, lunch 2 ostfrallor, mellanmål lussebullar, middag filmjölk med musli

Torsdag:
frukost 2 mackor, lunch köttsoppa, mellanmål cashewnötter

Fredag:
frukost 2 ostfrallor, kvällsfika choklad + drink

Dagens vikt:
91,1 kg

Minus från förra veckan: -0,8 kg

Kvar till delmål 4: 4,1 kg

party? hallu

Kategori: Dagbok

Sitter med en drink i handen och känner mig smått patetisk! Men jag har varit på festarhumör i över ett dygn och har gjort grymma playlists på spotify. Inte mitt fel att jag bor ensam och inte en jävel bor kvar i sverige typ. Nu är jag ledig 10 dagar i rad och jag ska njuta sönder. Höj musiken, korka upp flaskan, jag är på G!!!

chillar

Kategori: Dagbok

Har såååå softa arbetsdagar denna veckan. Totalt torsdag + fredag jobbar jag 6 timmar och sen har jag 10 dagars julledigt, vilket ska bli galet skönt!! Ska se om jag kan lyckas träna något också nu när jag har mer fritid.


soooooft

Kategori: Dagbok

Vaknade med världens mensvärk idag, ZzZzZzZz orka!!! Men sen fick jag ett samtal från jobb som gjorde mig glad. Dom har hittat en tjej som ska ta över hela mitt schema nästan, så hon ska gå med mig hela denna veckan och lära sig. Vilket innebär att mina arbetsdagar halveras! Alltså istället för att jag städar 1 hus på 4 timmar själv så delar vi på det och kör 2 timmar ihop. SÅ jäkla skönt!!!! 4 dagar kvar till semester, och dom blir dessutom super-chilla. Life is good sometimes.

Julbak

Kategori: Dagbok


Idag har jag bakat deluxe hos mina vänner, all the way hardcore försökte trycka fram julstämning med tvång, glögg och julmusik, brasa och tända ljus. Ja fulla av socker blev vi iaf och massa bullar blev det. Har fryst in dom flesta till nästa helg när min bror kommer hem från schweiz. Resten ska jag ge bort som avskeds & lucia gåva till mitt 90-åriga par som jag städat hos i över 1 år och nu måste lämna pga mitt nya jobb. Kommer faktiskt sakna dom, men inget annat hus kommer jag direkt gråta blod över att dumpa :P
Fyfan 5 arbetsdagar, sen 10 dagars LEDIIIIGT =)))

shopping

Kategori: Dagbok

Har varit ute och shoppat "kontorskläder", med ett försök att inte bara köpa blått , grått och svart som resten av min garderob. Mja det blev ju en del blått hehe men lite varierande iaf. Jag vet att jag "borde" vänta med att köpa för mycket kläder tills jag fått min första lön, men jag har verkligen INGA lämpliga kläder i garderoben så jag kände mig tvungen att åtminstone ha nååågra outfits som inte är helt olämpliga till första veckorna. Köpte även lite hårgrejer, en halsbands-klocka, och ett par svarta byxor osv. Jag vill inte känna mig som en luffare på alla möten med chefer och kostymnissar, men samtidigt inte för tantig och strikt. Måste hitta skor/stövlar också, utan klack men som också passar till mer formella kläder.

Lindex, lindex, kappahl, vero moda, kappahl

Donut till håret att göra snabb uppsättning, från Glitter. USA-tröja gina tricot

Matschema vecka 53

Kategori: Dagbok

Lördag 3/12: frukost äggmacka + risgrynsgröt med äppelmos, lunch köttsoppa med mackor, middag bakpotatis med keso, fika godis och läsk

Söndag: frukost mackor, middag lasagnette, fika kanelbulle och choklad

Måndag:
frukost mackor, lunch bagel + köttsoppa +redbull, fika saffranssnäckor, middag färskpasta med köttfärsås

Tisdag: frukost mackor, mellanmål banan, middag färskpasta med köttfärsås

Onsdag: frukost mackor, fika chokladpraliner, middag fullkornsspaghetti med köttfärsås, kvällsmat äggmacka

Torsdag:
frukost äggmackor, lunch kycklingburgare med pommes, middag lax med stekt potatis, fika cola + chokladpraliner

Fredag:
frukost mackor, lunch saffransklipp + choklad, middag lax med stekt potatis, fika nötter och clementin


Dagens vikt: 91,9 kg

Minus från förra veckan: -0,7 kg

Kvar till delmål 4: 4,9 kg

Grattis bloggen 1 år

Kategori: Dagbok

Startvikt: 119 kg
Bloggstart december 2010: ca 112 kg
Delmål 1: under 100 kg uppnått 1 februari 2011
Delmål 2: under 95 kg uppnått 8 mars 2011
Delmål 3: under 90 kg uppnått 25 maj
Delmål 4: under 87 kg -
Delmål 5:
under 84 kg -
Slutmål: ca 80 kg

Grattis världens bästa blogg som hjälpt mig gå ner såhär mycket i vikt!! =)
2011 blev verkligen "mitt år" och jag har kommit en lång väg. 2012 kommer blir ÄNNU bättre!

större lägenhet?

Kategori: Dagbok

Oh sweet lord vad jag är död. Jobbade 8.30-17.00 idag och var inte hemma förrän nästan 18 pga trafiken. Känner mig helt överkörd och frusen. Min eftermiddags kund började föda barn när jag var där, panik haha.

Har funderat på att skaffa en större lägenhet nu när jag kommer få mycket högre lön. Jag bor i en liten 1a på 28 kvadrat med 3 hundar. Men jag har bestämt mig nu för att jag bor väldigt bra: bra område för både mig och hundarna, nära till stan, gratis parkering, låg brottslighet, MYCKET låg hyra och lugn trapp, nära till min pappa. Jag kan lika bra bo kvar eftersom jag trivs, och spara dom pengarna istället. Jag ska ge det iaf ett halvår på nya jobbet och passa på att bo så billigt som möjligt. Istället kan jag lägga undan några tusen extra varje månad och kanske åka på en liten semester i sommar. Det känns mer värt än ett extra rum just nu! Dessutom hade jag säkert lagt flera tusen på mer möbler då och det pallar jag inte, plus att jag faktiskt inte ORKAR med en flytt just nu.


Vintertecken

Kategori: Dagbok

Vintern är här och kyyylan. Har fått torrsprickor på hälarna och sitter nu med fötterna i plastpåsar med olivolja för att återfukta dom hahaha. Det funkar faktiskt riktigt bra, som en inpackning. Och sen har jag också fått något slags utslag på rygg och axlar och midja som inte alls ser bra ut. Det är röda fläckar som kliar, den största fläcken är större än en 5-krona. Jag börjar misstänka att det kan vara allergisk reaktion på mitt sköljmedel (om det inte är pga kemikalier på jobb), vilket har hänt förr om dom luktar väldigt starkt, så idag har jag tvättat allt med milt flytande tvättmedel så får vi se om det försvinner. Annars får jag gå till VC för jag blir orolig när det sprider sig så snabbt också!

Idag jobbade jag också bara 3 timmar och fick dessutom en julklapp av kunden! Fick en Paradis ask och en julskiva och ett väldigt trevligt julkort. Jag vet att jag kommer få fler julklappar av några kunder och det känns lite sorgligt faktiskt att lämna vissa människor som man fäst sig vid. Min favorit kund är ett 90 årigt par som jag brukar prata jättemycket med, och nästa gång ska jag ta med hemmabakade lussebullar till dom, eftersom dom inte kan ta sig ut och köpa något själva. Jag sa upp mig på kontoret idag och dom grattade mig till mitt nya jobb även om dom kommer sakna mig. Så nu har jag 15 fysiska arbetsdagar kvar innan jag går vidare i livet =). Och lite julledigt har jag mitt i också, när min bror kommer hem veckan innan jul.

pinch me?!

Kategori: Dagbok

Kontraktet är nu påskrivet, utan att någon smärre naturkatastrof inträffade dessutom! Och jag fick ytterligare lite högre lön än vad jag förväntat mig, jisses, vem hade kunnat hoppas på en sån här lön inom en snar framtid?! Helt otroligt, jag har svårt att greppa verkligheten just nu. Just nu är jag nog helt förblindad av shopping möjligheter så jag försöker lugna mig själv. NEJ det går inte jag vill ha skooor och kläääder, en ny dator (min laptop är från 2006 och håller på att dööö), en större lägenhet, en ansiktsbehandling och nytt smink och jaaaa allt!!! Jag har iaf fixat en hemförsäkring (WOW snacka om lyx) och det som prioriteras är lite vaccineringar och tandstens sanering åt hundarna först och främst i januari.

Kontrakt

Kategori: Dagbok

Imorgon efter jobb ska jag skriva kontrakt för mitt nya jobb på Hyresgästföreningen! Och jag är jättenervös! Det känns som om VAD som helst skulle kunna hända och krossa allting, så det förvandlas till en mardröm istället. Typ min bil bryter ner på jobb och jag kan inte ta mig dit i tid, eller en orkan krossar alla fönster på byggnaden och suger ut kontraktet i vinden, eller ett oväntat sista minuten krav som gör att dom helt enkelt ångrar sig och jag får gå hem tomhänt!!! Såklart är allting orimligt men jag vill bara få det här överstökat så att jag kan börja planera mitt nya liv på en RIKTIG arbetsplats! Jag vill få så mycket information som möjligt om företaget, mina uppgifter, vad som förväntas av mig osv. Jag vill bara göra ett bra jobb, och få en bra start på min "karriär". Kan inte fatta att jag äntligen ska slippa städjobbet! Wish me luck =)

helgen

Kategori: Dagbok

Har nog inte riktigt smällt in än att jag faktiskt fått ett nytt jobb äntligen!? Helgen har gått i speedfart. Jag vågar inte slappna av helt förrän jag skrivit på kontraktet, vilket vi gör på tisdag eftermiddag. Jag jobbar halvtid hela veckan utom fredag heltid. Så det blir en lugn vecka, jävligt skönt så att jag kan försöka reda ut saker och ting, med uppsägning, a-kassa osv. Min jäkla köksvask läcker så det sprutar över hela köket så jag väntar på svar från vaktmästaren. Nu ska jag snart lägga mig...är helt död.


Matschema vecka 52

Kategori: Dagbok

Igårkväll firade vi mitt nya jobb med massa god mat och kollade på skräckfilm framför brasan med alla vovvar! Inte konstigt att jag gått upp 1 kg haha. Nu får jag börja fundera på hur jag vill lägga upp träningen runt mitt nya jobb. Eftersom det kommer bli en del sena kvällar och helgjobb så måste jag kanske släppa en del av thaiboxningen och köpa ett gymkort också. Jag får upp till 2500 kr i friskvårdsbidrag per år, så jag kan ju köra på vad jag vill! Tänk att jag dessutom kommer få semester denna sommar! Helt galet, och jag kommer dessutom ha råd att göra något om jag vill!!

Lördag 26/11:
frukost risgrynsgröt med äppelmos och mjölk, middag thai grönsaker med kyckling och ris, fika tortillachips och gifflar

Söndag:
frukost frallor + redbull, middag 3 tortillas + chokladmjölk

Måndag:
frukost mealbar + banan, lunch äggmackor ,middag 2 tortillas + chokladmjölk

Tisdag:
frukost macka, mellanmål läsk och banan, lunch mealbar och äggmacka, middag 2 tortillas, fika choklad

Onsdag:
frukost banan + mackor, lunch cheeseburgare + muffin, middag chicken greencurry med ris

Torsdag:
frukost mealbar + banan, lunch mealbar + frallor + cola , middag thai chicken greencurry med ris, fika lussebullar + choklad.

Fredag:
frukost äggmacka + äpple, lunch äggmacka + lussebullar, middag fläskfile med stekt potatis, bacon,svamp och fet sås. filmfika glass + chips + cola

Dagens vikt: 92,6 kg

Minus från förra veckan: +1,0 kg

Kvar till delmål 4: 5,6 kg

jag fick jobbet!!!

Kategori: Dagbok

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, GALET JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!! Idag ringde han från jobbet och erbjöd mig tjänsten!!! Jag visste knappt vad jag skulle säga för att inte skrika honom i örat men jag blev helt överlycklig. Tänker både på pengarna, att jag slipper vara "fattig" och dels på den enorma merit detta kommer bli för min framtida karriär. Efter detta 1-års vikariat så kommer jag i stort sett aldrig riskera någon längre period av arbetslöshet. Jag kommer lätt få jobb var som helst efter detta och jag kommer vara evigt tacksam för denna chans!!
Tänk att jag går från att städa folks toaletter, till att typ vara chef nästan??! Detta är för bra för att vara sant!!! Nu ska jag hem till mina vänner och fira tills jag stupar!!! =))) Fyfan vad jag är glad!!!

nervös

Kategori: Dagbok

Idag gick arbetsdagen skitsnabbt för jag var så nervös och spänd inför intervjun! Kan knappt minnas att jag jobbade! Det kändes verkligen som att mitt öde stod på spel. Kortade min lunch så att jag fick sluta 30 min tidigare, och hann hem och byta om innan mötet. Vi gick mest igenom mina provresultat och han ställde lite fler frågor och sen pratade vi bara lite löst om jobbet och vad jag kände osv. Jag tror det gick rätt bra och nu är det bara att hålla tummarna. Han som höll i intervjun idag kommer inte att avgöra utan det är upp till hans chef i slutänden. Så jag har ingen chans på ren charm och skönhet ;) Men jag är verkligen helt clueless om jag ligger bra till eller ej. Det känns verkligen 50/50. Kommer inte kunna slappna av förrän jag vet.