finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

Värt att testa

Kategori: Dagbok

Har läst mer i min LCHF bok och känner att allt låter väldigt sunt och rimligt ur ett vetenskapligt perspektiv. Frågan är ju hur lätt det blir för mig att hålla mig borta från kolhydrater? Bröd, pasta, potatis...... det är ju billig mat som drygar ut kassan rejält lixom. Inte för att jag äter så stora mängder mat men det låter ju inte billigt att leva på kött. Dessutom är jag urdålig på grönsaker, jag vet inte vad man GÖR med dom, hur man tillagar det eller vad som smakar bra.

LCHF
Avstå från:

-Potatis (pommes, mos, chips)
-Ris
-Majs (cornflakes)
-Spannmål (pasta, bröd, kex, flingor, gröt, pannkaka)
-Korv
-Socker (godis, kakor, läsk)
-Margarin
-Alkohol

Jaaa.............men jag provar ett tag och ser hur det känns!

Eddie Spears <3

Mentalt

Kategori: Dagbok

Har jättesvårt att förstå vidden av min vikt före/nu. Jag insåg nog aldrig realistiskt HUR stor jag var, eftersom jag är så lång så är det svårt att jämföra sig med andra. Ibland kände jag mig klumpig och ibland försökte jag mest inbilla mig att jag var normalviktig för att inte vara negativ. På denna bilden vägde jag runt 115 kg så det är ändå inte min "värsta" vikt, men det tar verkligen emot att erkänna för mig själv att jag varit så stor. Det är en stor lättnad att jag slipper se ut så nu, men mentalt sitter det ändå kvar i skallen och jag identifierar mig tyvärr fortfarande som väldigt stor. Det kommer nog ta lång tid att vänja mig vid mitt nya jag och en hel del kläder/foton/kommentarer. Känns overkligt men UNDERBART att jag börjar "närma mig" min målvikt med stormsteg. Det går inte riktigt att greppa att jag skulle kunna vara färdig om typ tre månader?! Kommer antagligen krävas en del träning och kämpande med sista kg men det är det värt.

Positiva förändringar

Kategori: Dagbok

Plusgrader idag och jag har varit ute med mina nya skor och min nya jacka, kände mig riktigt katt. Var på Willys och handlade, och vid kassorna var det bokrea där en LCHF bok bara skrek på mig, så jag köpte den. Får se om det är något för mig, det tar lixom emot att äta fet mat för det känns som att man borde gå upp i vikt då.

Föränringar jag märkt av mentalt och praktiskt efter viktnedgång:

-Bättre självkänsla och självförtroende
-Bättre hy
-Kläder sitter finare
-Framtidstro och glädje
-Jag har inget sötsug
-Jag tänker inte lika mycket på mat
-Jag svettas inte (bättre kroppstemperatursreglering)
-Jag kan bli "sugen" på vatten när jag blir törstig
-Inget känns jobbigt fysiskt, trappor/bära/gå långt snabbt/röra sig länge
-Tar mindre plats i säten/säng/stol/buss/bio osv
-Kan sitta/ligga i fler ställningar, böja och röra kroppen lättare utan att kroppen tar emot
-Jag skäms inte längre för att prata om min vikt
-Jag känner inte att jag blir dömd för mitt utseende
-Jag känner inte att jag sticker ut som "den överviktiga tjejen"
-Jag kan handla vad jag vill utan att oroa mig för vad andra i butiken/restaurangen ska tänka
-Vikten hindrar inte mig att göra saker, förut skulle det hämmat mig men nu vågar jag!
-Jag ser inte bara negativa saker när jag tittar i spegeln
-Ingen huvudvärk
-Bra nattsömn och mindre sömnbehov
-Bättre humör/stabilare psyke
-Fungerande matsmältning

LCHF

Kategori: Dagbok

Ska åka och storhandla nu, sitter och tittar på lite LCHF recept. Jag vet att man går ner rätt bra i vikt om man följer dessa dieter med noll-kolhydrater teorier. Så jag tänkte testa hoppa på det nån vecka och se hur det känns. Det svåra blir väl frukost/matlåda, men det kanske går att äta mealbars ändå. Jag har svårt för frukost och vill mest spy, så ägg och bacon känns ganska motbjudande.


Demi Moore

Matschema vecka 12

Kategori: Dagbok

Äntligen händer det nåt! Fattar verkligen inte hur jag gått ner 2 kg denna veckan med tanke på vad jag ätit. Har syndat  flera gånger med choklad eller läsk. Men YIHOOOOOOOOOOO!!

Lördag 19/2:
frukost cornflakes med mjölk, lunch macka, middag pepparstek med bakad potatis och sallad

Söndag: frukost mackor och redbull, lunch -, middag hemmagjorda köttbullar/biffar med klyftpotatis

Måndag:
frukost mackor, lunch choklad , middag köttbullemackor

Tisdag:
frukost -, lunch köttbullemackor, middag köttbullemackor

Onsdag:
frukost mackor, lunch kitkat, middag kycklingspett med pommes och läsk

Torsdag:
frukost halv macka, lunch ostfrallor, middag mackor

Fredag:
frukost ostfrallor, lunch naturgodis, middag kycklinglår


Dagens vikt:
96,6 kg

Minus från förra veckan: -2 kg

Kvar till delmål 2: 1,6 kg

KA-chiiiiiing

Kategori: Dagbok

Snart är det helg! Och bara några minuter kvar till löning. Jag jobbar bara 12-15 imorgon så jag ska ta en lyxig sovmorgon och sen köpa nån god smoothie påväg till jobb! Veckan har gått jättesnabbt och faktiskt har vikten rört sig lite också, äntligen släppte det! Veckorna bara springer förbi och snart är våren här. Det känns skitbra och jag ser fram emot att möta världen som en ny och mer självsäker person.

Eddie Spears

mer shopping!

Kategori: Dagbok

Var ledig idag och va ute en runda i affärer trotts snöstormen. Hittade en lite militär/rambo inspirerad jacka som jag faktiskt kikat efter liknande modell i grön eller blå. Bara 75 spänn, medium på herravdelningen, vilket klipp!! Perfekt vårjacka, snygg med gummistövlar när man är ute och ränner med hundarna. Nu vill jag bara att snöskiten ska försvinna och solen ska värma upp oss till plusgrader så jag kan använda mina nya grejer!

Dålig bild


Belöning

Kategori: Dagbok

Här är min första belöning till mig själv för goda prestationer! Har inte köpt något till mig själv och bara satsat stenhårt på vikten, inget annat i 12 veckor. Så när jag äntligen fick tag på dessa skor så kände jag att jag var värd dom, som jag har trånat efter dom nu i flera år! =)

Dax att Träna?

Kategori: Dagbok

Känns som att min kropp har nått en övervikts-gräns där jag inte längre förlorar vikt så snabbt eftersom det inte finns så mycket att ta av längre. Har börjat kika runt på lite gym och andra ställen att träna på. Finns ett gym på gångavstånd för bara 1500/halvår. Täcks inte heeelt av mitt friskvårdsbidrag men jag kan väl tänka mig betala resten själv. Har kollat lite på kampsporter och simning, men det är väldigt dyrt. Jag är egentligen inte alls mycket för gruppträning eller svettas in public. Men det hade varit kul att lära sig något nytt. Har läst att det syns mycket resultat när man tränar styrka eftersom man formar kroppen på ett helt annat sätt än när man bara tappar fettmassa.


Ed Westwick


Helg

Kategori: Dagbok

Har varit en lugn och skön helg med fint väder. Sovit, varit hos pappa på middag, tvättat och bara tagit det lungt hemma med sköna Steven Seagal filmer. Kommande vecka brukar vara min "långa vecka" men nu är där nån inställda städningar så den blir inte så jobbig faktiskt. Löning på fredag och det ska bli sweet som fan. Behöver handla och det är snart dags för besiktning av bilen, skatt på bilen och hundvaccinationer. Tänkte köpa en liten platt TV också när jag får möjlighet, har sett att det finns riktigt billiga på blocket. Behöver bara något litet att sätta på väggen i min pyttelägenhet!

dance workout

Kategori: Dagbok

Idag har jag provat Pussycat dolls workout video, haha ja det var lite kul men jag kände mig rättså dum när jag inte kunde minnas alla steg. Men det blev ju iaf 1 timmes dans och det är väl bättre än inget! Man kanske skulle prova Carmen electras aerobic stritease? Eller inte.

Matschema vecka 11

Kategori: Dagbok

VAD HÄNDER!? Varför går jag inte neeeeer meeeer? 4 hekto booooring?!

Lördag 12/2
: frukost mackor, lunch hamburgare, middag pad thai (tigerräkor, nudlar, jordnötter osv)

Söndag: frukost yoghurt, lunch cashewnötter, middag tonfiskgratäng

Måndag: frukost måltidsersättning, lunch tonfiskgratäng + macka, middag -

Tisdag:
frukost macka, lunch tonfiskgratäng, middag -

Onsdag:
frukost macka, lunch yoghurt, middag mackor

Torsdag:
frukost -, lunch macka, middag spaghetti bacon-paprikasås

Fredag:
frukost bröd, lunch äpple, middag spaghetti bacon-paprikasås



Dagens vikt: 98,6 kg

Minus från förra veckan: -0,4 kg

Kvar till delmål 2: 3,6 kg


Cam Gigandet

Men seriöst?

Kategori: Dagbok

Men jag storknaaaar, jag äter typ ingenting, jag äter mindre än  en 5 åring och ändå går jag inte ner. Har jobbat såna monster-dagar nu i veckan för jag har varit vikarie. Jag känner mig helt utpumpad och anorektisk, men nääää inte fan går man ner nåt!!!? Lackaaaaaaar uuuuuuuuuuuuur!

Står still?!!

Kategori: Dagbok

I två veckor har jag typ stått still viktmässigt. Det är sååååå tråkigt och jag tappar lixom glöden lite. Inte glöden för att gå ner utan glöden av lycka. Jag borde känna mig fetnöjd idag, bara 3 timmars jobb, solen skiner, mat i magen och sov 9 timmar inatt! Men jag fryser, känner mig seg och grinig. PMS kanske?

Jag vill så gärna gå ner snabbt och nu HÄNDER det ju inget, jag fattar inte! Jag äter likadant, jag jobbar lite mer, jag har inte ätit godis eller nåt sånt? Rent logiskt borde jag gå ner, förbruka mer kalorier än vad du stoppar i dig = enkel matematik!? Men det enda som händer är att jag pendlar mellan 100 kg och 99 kg från dag till dag.
Hjääääääääääääääääääääälp!!! =(

My obsessions

Kategori: Dagbok

När jag intresserar mig för något så går jag ALL the way! Inget jävla mesande utan verkligen överdos tills det inte går att mjölka mer! Kan väl nämna några få av mina senaste fetisher: twilight, vampyrer, varulvar, indianer, michael jackson, sylvester stallone, joaquin phoenix, andligt & övernaturligt, chihuahuaor, backstreet boys, harlequin böcker osv.  Och nu har jag hittat nåt annat att vältra mig i: Steven Seagal!
Kikade runt på lite youtube videos och råkade hitta ett klipp där han visar vad hans häftiga hund kan, och så hör jag att alla kommandon är på SVENSKA, wtf?! Ja då visar det sig att eeeeeehhhh

Close friend with Carl XVI Gustaf, high king of Sweden. Shares an interest in knives and hunting and the breeding of the Common Dill dog, a rare Swedish dog. The two friends have been seen in the misty Lovö forrest, outside the royal castle Drottningholm, hunting boar.

Och nu har den 58 bast gamla (reinkarnerade tibetanska munken) fått för sig att han ska ha en sångkarriär också!

späckad helg

Kategori: Dagbok

Har varit fullt upp denna helgen. Bio, kennelbesök, matlagning, melodifestival, handling, städning, biltvätt och lite bildredigering. Kan varmt rekommendera att se "Burlesque" på bio, den var väldigt underhållande!
Nu ska jag lägga mig tidigt och försöka varva ner. Hoppas på en givande vecka med en fin viktminskning!
Egoboost: jag har bra hand med djur, jag är pålitlig och jag är en bra lyssnare.

Matschema vecka 10

Kategori: Dagbok

Trotts att jag jobbat nästan heltid varje dag denna veckan och ersatt många måltider med en mealbar så har det inte hänt såå mycket. Men som sagt pga förra helgens läsk och pizza intag så gick jag ju UPP lite och det har jag fått kämpa ner igen denna veckan. Så att resultatet är mindre denna veckan är förståeligt. Och jag gråter inte blod för det. Till nästa vecka är jag ju back on track igen!

Lördag 5/2:
frukost mackor, fika chokladkex , middag kyckling med vitlöksbröd

Söndag: frukost mackor, lunch filmjölk med flingor, middag lax med potatis

Måndag: frukost mealbar, lunch mealbar, mellanmål filmjölk, middag kyckling med potatis och vitlöksbröd

Tisdag: fruksot mealbar, lunch hamburgare, middag fullkornslasagne

Onsdag:
frukost mealbar, lunch mealbar, middag fullkornslasagne

Torsdag:
frukost mealbar, lunch korv med bröd, middag fullkornslasagne och bröd

Fredag:
frukost yoghurt, lunch mackor, mellanmål yoghurt, middag pommes med dippa


Dagens vikt:
99,0 kg

Minus från förra veckan: -0,1 kg

Kvar till delmål 2: 4 kg


lever för helgerna

Kategori: Dagbok

En arbetsdag kvar på veckan bara! Det har gått snabbt precis som jag hoppades. Ser fram emot en trevlig helg med bio, valpar och melodifestivalen. Vågen står still som vanligt tycker jag, säger jag varje vecka men, kanske är det dags att skaffa det där simkortet då. När lönen kommer är det väl lika bra, jag får ändå tillbaka pengarna sen genom friskvårdsbidraget. Får passa på medans jag jobbar kvar, har börjat titta mig om efter nytt jobb faktiskt.

Dagens ego: Jag har fått en nästan godkänt kondition och kan lätt springa upp för en trappa utan att bli andfådd eller känna mig tung!


XOXO Gossip Girl

vill shoppaaaaa

Kategori: Dagbok

Skönt att halva veckan har gått nu, längtar till helg. Men mest längtar jag efter att veckorna ska rulla förbi snabbt. Ju mer tid som går ju mer går jag ner! Och ju mer jag går ner ju roligare blir det, jag blir gladare och allt känns bättre. Jag ser fram emot att få shoppa kläder sen i min smak, och inte bara för att man hittar ett plagg i rätt storlek! Jag fick leta fram en gammal NIKE sport BH från gymnasiet (7 år sen) i storlek Medium att ha på jobb, för mina andra NIKE XL var förstora och gav inget vidare stöd för ryggen.

I helgen gick jag upp lite i vikt pga pizzan och nu har det tagit några dagar att komma ner igen. Tror därför inte att viktnedgången jämfört med förra veckan blir nämnvärt stor på lördag. Då har man lärt sig att inte äta pizza!
Ego: jag är väldigt organiserad och har bra minne. Jag uppskattar sömn mycket och försöker alltid ta mig tid till minst 8 timmars kuddmys varje natt, då mår jag som bäst!

Månadsresultat

Kategori: Dagbok

Nu är det den magiska dagen SJUNDE, och resultatet från förra månaden är:

  • Minus 6 kg

Totala resultatet på 9 veckor:

  • Minus 14 kg
Jag måste säga att det låter helt galet att jag gått ner 14 kg faktiskt på några veckor. Dessutom hade jag ju gått ner 8 kg innan jag startade denna blogg! Ofattbart! Nu ställer jag in siktet på att komma under 95 kg! Gud vad jag vill trycka på en forward knapp och bara POFF så är det april-maj, hade varit GULD!


Brooke Sheilds Blå Lagunen

maaaaaaat

Kategori: Dagbok

Ååh jag sitter och väntar på min middag, är så hungrig! Också kom det reklam nyss med MAX hamburgare och jag döööör, jag vill ha aaaallt! Jag vill ha fläskfile, hamburgare, pizza, kinamat, tårta, choklad, bakelser, redbull, kakor och lösgodis! GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHH!!!

Nä om man skulle ta en dusch och läsa en bok, försöka skingra tankarna på mat?
Dagens ego: jag har byggt upp min självdiciplin någon procent!

ego

Kategori: Dagbok

Fan vad snabbt helgen går! Men jag har försökt hinna med allt nödvändigt, städat, handlat, köpt hundmat, tagit lång sovmorgon, varit hos pappa och nu ska jag ner och tvätta. Nu har jag en TUNG vecka framför mig, heltid varje dag och jag kommer inte hinna mer än äta och sova.

Nu har jag missat min egoboost två dagar, så jag kör till med tre nudå på en gång; Jag är en bra vän. Jag förvånar mig själv ofta med hur positivt jag försöker tänka på senaste tiden. Och jag har blivit mycket bättre på sociala situationer tack vare mina olika jobb.


Kate Moss

Matschema vecka 9

Kategori: Dagbok

Oj jävlar vilken viktförlust det blev denna veckan då! Förmodligen har jag legat på rejält underskott i kalorier tack vare måltidsersättningar från Naturdiet. Har hittat någon favoritsmak, och lat som man är så är det ju perfekt som frukost eller om man inte orkar laga mat!

Lördag 29/1:
frukost mealbar, lunch kycklingkorv med bröd, middag en ostmacka + vanilla coke

Söndag: frukost rostbiffmackor, lunch -, middag spaghetti köttfärsås

Måndag:
frukost mealbar, lunch rostbiffmackor, middag mealbar

Tisdag:
frukost mealbar, lunch varma mackor med köttfärs och ost, middag mealbar

Onsdag:
frukost mealbar, lunch köttsoppa och knäckebröd, middag -

Torsdag:
frukost banan, lunch frallor, middag kallops med ris

Fredag:
frukost mealbar, lunch mealbar, mellanmål filmjölk med flingor, middag kebabpizza och fanta


Dagens vikt: 99,1 kg

Minus från förra veckan: -2 kg

Kvar till delmål 2: 4,1 kg

Huvudvärk

Kategori: Dagbok

Ikväll har vi haft "finbesök" i hundtermer, vilket har inneburit en hel del diskning och städning här hemma under dagen. Men det har nog sällan varit såhär rent faktiskt hehe. Nu har jag jätteont i huvet, det tär otroligt på mig att träffa nya människor speciellt i mitt eget hem där jag måste vara en god värd osv. Måste lägga mig tidigt ikväll. Skönt med helg snart.

Dagens ego boost: jag har blivit bättre på att inte skjuta upp saker och ta tag i det jobbiga direkt! Jag har speciellt blivit grymt duktig på att städa på ett effektivt sätt hehe


Gisele Bundchen

I got it from my mama

Kategori: Dagbok


Sitter och lyssnar på gamla Roxette låtar och njuter av hur glad jag känner mig, jag är fylld av så mycket livsenergi. Att komma under 100 kg var ett avgörande steg för mig och nu är jag bara ännu mer taggad. Jag ser sakta hur jag återfår mina gamla former och jag har storslagna garderobsplaner redan :P
Idag vill jag belysa ytterligare en god kvalitet hos mig själv: jag är bra på att laga god mat! =) Alltid uppskattat!

Love yourself

Kategori: Dagbok

Ella som har bloggen Äta träna kämpa (http://atatranakampa.shapemeup.se/) har uppmanat oss att i februari belysa våra positiva sidor varje dag i våra bloggar, som en egen personlig egoboost!

"Vi pratade idag om hur vi kan vara så duktiga på att hitta fel och brister hos oss själva och liksom bortse från allt som är så bra med oss. Då tänkte vi, varför inte göra det till ett litet projekt att uppmärksamma våra fina, starka, goda och fantastiska sidor? Att ge oss själva en extra klapp på axeln, varje dag. Att hitta och belysa allt bra vi gör, allt bra vi är och tillåta oss vara stolta fullt ut över det."

Då börjar jag med att uppskatta mina 183 cm! Det är fint att vara lång =)


29/1 2011

Never ever

Kategori: Dagbok

Ja ursäkta allt hundhår på bilden men you get the point! Jag väger TVÅsiffrigt!!

ALDRIG MER över 100!!! Jag är så fakking stolt!

yeeeeeeeeeeeeeey

Kategori: Dagbok

I motherfucking did it, bitches and hoes! 1 februari = 99,5 kg

Jag har nu gått ner från ett BMI på över 35 (sjuklig fetma) till stax under 30 (överviktig).

Mitt delmål 2 kommer jag nu sätta på att komma under 95 kg.

Mitt första delmål var väldigt stort på över 13 kg på 8 veckor och nu vill jag kämpa för ett kortsiktigare mål. Det får ta den tid det tar och för varje delmål kommer jag närmare slutet! Att detta kämpande ens HAR ett slut känns helt orealistiskt. Detta har blivit min livsstil och varje dag är ett evigt kämpande med matplanering och motstånd för sött. Varje hekto minus på vågen gör jag ett litet glädjeskutt och känner mig så jävla grym.

Den 20 mars kommer jag att träffa en himla massa människor som inte har sett mig sedan sommaren, och såklart vill jag ju att resultatet ska synas ordentligt då. Jag vet inte om jag siktar mot stjärnorna nu, men på 7 veckor borde jag nääästan hinna nå 90 kg? Eller? Vi får se hur det går längs vägen. Jag är iaf väldigt peppad att ha den datumen lite som en extra sporre!

Nästa vecka blir det månads-resultat som vanligt den 7e. Spännande!

Observera samma tröja på båda bilderna!