finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

När får man va nöjd?

Kategori: Dagbok

Hur ska man objektivt bedömma att man är i lagom vikt? 80 kg? 70 kg? 60 kg? Som tjej strävar man väl tyvärr ofta efter att vara så smal som möjligt utan att vara sjuk. Varför?
Vilken BMI mår kroppen bäst i förhållande till längd, BMI 19-25 är faktiskt en väldigt bred skala! Ska man gå efter mått eller BMI eller kg?

Vem jämför man sig med? Är det rimligt att väga samma som när man var slank 16 åring? Dessa småtjejer kommer en dag också vara 25 bast och livet satt sina spår oavsett om det är av dålig kost, barnafödande, sjukdom, sambo-kilo, stillasittande jobb osv. Vi är inte evigt unga även om media ibland målar upp det så, jäkla sex and the city kärringar som beter sig som hormonstinna tonåringar.

Jag jämför mig själv med tjejer som är 20 cm kortare än mig och har storlek 36-38 i kläder, och känner självklart mig som en elefant då. Att behöva ha en STÖRRE storlek en någon annan är ju pinsamt, inbillar man sig iaf. Det där med klädstorlek har alltid varit en stor grej för mig. När jag va 17-18 år brukade jag köpa strl 38 i tröjor trotts att strl 40 säkert hade suttit mycket finare. Jag brukade låna mina 30cm kortare kompisars kläder i storlek 36 bara för att bevisa att jag KUNDE ha det på mig. BARA för att få känna att jag var lika smal som de andra så hade jag dessa tajta kläder. Inte fan visste nån vilken strl det va i tröjan när den satt på? Är det inte bättre att köpa kläder som SITTER fint än som är i en viss egoboost storlek?


Giselle Bundchen


Jag 17 år, kläder strl 36

31 januari

Kategori: Dagbok

EN dag kvar till min deadline, will I make it? *dumdumdumdumdumdumdumdumdumdumdumdum*


Lyckorus

Kategori: Dagbok

Känner mig riktigt "lycklig" idag! Söndag ...solen skiner, dansmusik på högsta volym, jag har fyllt kylen och frysen, jag har pengar på kontot! Jag tog en runda i min garderob igår och provade kläder. Storlek 50-52 sitter som tält. 46-48 sitter alldeles för stort. 44-46 sitter bra. Jag har inga byxor som kan stanna uppe, endast ett par tunna leggings. Det känns så jävla kul att jag verkligen gått ner så mycket att jag skulle kunna slänga 70% av min garderob!!! Men jag ska inte börja shoppa än, det är bara onödigt om det inte passar om några månader.

 

Jag vet att jag har 15-20 kg kvar tills jag är klar, men jag känner mig inte jättetjock längre. Att se mina framsteg svart på vitt gör jättemycket för psyket. Jag är gladare, känner mig mindre hämmad och jag VILL göra mer roliga saker. Jag ser bara framåt och längtar till sommaren. Varje vecka som går är bara ett steg närmre mitt mål, det enda jag fokuserar på är min hälsa!

Julia Step

so what

Kategori: Dagbok

Äsch, jag ska inte deppa över att viktnedgången gått sämre denna veckan. Det är bara jag som bryr mig och det viktiga är ju att det går neråt och inte upp! Skitsamma om det tar några extra dagar att nå delmål 1, låt det.

Edita Vilkaviciute

Matschema vecka 8

Kategori: Dagbok

Min kropp strejkar! Alla andra veckor har jag gått ner automatiskt utan några större problem, mellan 1-1,8 kg har jag gått ner bara av att arbeta och äta förnuftigt. Men DENNA veckan när man absolut måste gå ner, dååå händer det knappt nånting trotts att jag jobbat heltid varje dag!! =( Hur ska jag klara gå ner 1,1 kg på nån få dagar? Det går ju inte!


Lördag 22/1
: frukost -, lunch filmjölk med flingor, middag fläskpannkaka med sylt

Söndag: frukost -, lunch filmjölk med flingor, middag chicken thai wook med ris, kvällsfika fralla och kex

Måndag: frukost -, lunch två mackor, chicken thai wook med ris

Tisdag: frukost -, lunch två mackor, middag 2 tortillas

Onsdag: frukost -, lunch yoghurt, middag en tortilla

Torsdag: frukost -, lunch drickyoghurt, middag en tortilla

Fredag: frukost mealbar, lunch mealbar och yoghurt , midddag en tortilla

Dagens vikt: 101,1 kg

Minus från förra veckan: -0,7 kg

Kvar till delmål 1: 1,1 kg

Vackraste kvinnorna i världen

Kategori: Inspiration

Kate Hudson



Angelina Jolie

 

Keira Knightley



Brooke Sheilds



Megan Fox

mjao

Kategori: Dagbok

Får lite stresskänslor nu.... vågen står nästan still och dagarna rullar på! (brukar iförsig känna att vågen står still varje vecka). Hoppas jag lyckas gå ner sista vikten innan min "deadline". Jag viiiiiiiiiiiiiill!! Ska va vikarie på fredag också så det är verkligen heltid denna veckan, är helt slut i ryggen och musklerna...spikmatta come to me!


Bambi

Just got paid

Kategori: Dagbok

En lön har aldrig suttit så fint, trotts att den knappt är en halvtidslön för de flesta! Men den innebär självständighet, mat och bensin, vilket är guld värd för någon som levt på ingenting i 7 månader! Tyvärr blir min storhandling imorgon inställd för jag ska vara vikarie, men jag får ta det på torsdag eller fredag. Stack inom Willys på lunchen och köpte tacoprylar så nu blir det fajitas deluxe, fyfan vad jag ska gotta mig!! Å med drömmande blick ska jag betala mina räkningar, fylla på mobilen och anmäla till malmö utställningen.


AJ

Nu jävlar

Kategori: Inspiration

It's time. This is it! 9 dagar kvar till 1 februari och 1,8 kg remains! I CAN DO IT! Pepp pepp pepp pepp pepp pepp!!!!!!!!!! Löning på tisdag, sen jävlar blir det storhandling deluxe och inget slarv med frukost.
Jag är så jävla taggad så det finns inte! Detta är dessutom en "lång" vecka på jobb och det innebär såklart extra mycket fysisk aktivitet vilket kan behövas.

Jag hade ALDRIG vågat hoppas när jag satt där i början av december att jag faktiskt skulle klara att gå ner såhär mycket med bara min egen vilja. Jag? Med den sämsta självdiciplinen någonsin? Hur fan gick det till.


Natasha Poly

Matschema vecka 7

Kategori: Dagbok

Har blivit jättedålig på att äta frukost innan jobb, men samtidigt har jag inte råd heller så det har ju blivit halvdant med att hålla energin uppe denna veckan. Jag är så jävulskt morgontrött så det måste vara något jag kan äta påväg till jobb i bilen. När jag får pengar kan jag köpa hem nyttiga allternativ.


15/1 Lördag:
frukost clementin, lunch havregrynsgröt med sylt, middag spaghetti köttfärsås

Söndag: frukost en macka, lunch -, middag kotlett med potatis

Måndag: frukost - , lunch en macka, middag kotlett med potatis

Tisdag: frukost filmjölk med flingor, lunch- , middag schnitzel med makaroner, kvällsmat en macka

Onsdag: frukost -, lunch två mackor + snickers , middag makaroner med curry

Torsdag:
frukost -, lunch filmjölk , middag kycklingpytt

Fredag:
frukost -, lunch två mackor, middag hamburgare med pommes


Dagens vikt:
101,8 kg

Minus från förra veckan: -1,6 kg

Kvar till delmål 1: 1,8 kg


80 kg

Kategori: Inspiration

Här vägde jag 80 kg, sommaren 2004. Det minns jag för att jag hade precis bantat mig ner från 86 kg inför en semesterresa till italien. Detta är ungefär det målet jag siktar på rent fysiskt. Här kände jag mig fullt normal utan att vara för smal eller för tjock. Kläderna är storlek Large från bikbok och H&M, alltså fullt shopping-vänlig kropp! Jag har fortfarande kvar dom byxorna för dom är så jäkla snygga med en stor fjäril på sidan, kanske en dag kommer jag i dom igen.

Pain

Kategori: Dagbok

Kom hem från jobb och fick skölja ner två alvedon och snyfta på ett snickers för att inte avlida på sekunden :P Ja vem fan behöver inte choklad när man har mensvärk från HELL! I don't give a crap. Nu ska jag krama kudden och tycka megasynd om mig själv!

En ledig dag

Kategori: Dagbok

Idag är humöret lite bättre efter en lång sovmorgon och sen tog jag mig ut på en långpromenad. Imorgon blir det vikariat så det blir inte mer ledigt denna veckan. Min hy känns mycket bättre senaste veckorna, får inga finnar så kanske har det varit sockret eller något annat ämne som har påverkat någon hormonproduktion tex. Men däremot tappar jag mycket hår och naglarna är randiga och tunna. Är väl inte riktigt bra att gå ner i vikt jättesnabbt och dessutom göra det på b-mat och halvfabrikat. Nu märks det verkligen att maten börjar sina i frysen, det får bli total rensning av skafferiet för att klara av sista 7 dagarna. Trååååååååååk!


Bambi

8 dagar till lön

Kategori: Dagbok

Känner mig grå och tråkig. Blek och torr. Ful och trött. Vädret gör mig lite smådeppig och seg. Längtar bara till löning, kommer vara världens tråkigaste vecka nu fram till lön. Då ska jag tanka min bil tills den sprängs, fylla kylen och betala räkningar med en djup lättnad. Nu är jag ledig i två dagar, ska försöka ta mig ut på långpromenader så att jag rör på mig lite. Min kropp skriker efter riktig mat, är trött på att inte ha råd med något. Men det är bara att tuta och köra, försöka kämpa vidare mot delmålet.




Carolina Gynning

Inför delmålet

Kategori: Dagbok

Om man tittar på vad jag vägt som mest i sommras jämfört med vad jag väger idag, så kan man säga att jag är halvvägs nu! Från 120 till 103 kg är minus 17 kg. Om jag går ner 17 kg till ligger jag på 85 som faktiskt är mitt mål! Jag känner mig mycket mindre än för några veckor sen. Det har gått väldigt snabbt och jag hänger inte riktigt med själv i förändringarna. Och nu ser man väldigt tydligt att den vikten som är kvar sitter centrerad på mage och lår, resten av kroppen skulle jag knappast kalla överviktig.

Så hur ska jag nu göra för att nå mitt delmål 1 innan den 1 februari? Jag kommer typ börja gråta den dagen vågen visar under 100 kg, så lite har jag nog inte vägt sen 2004. Om jag ska hinna dit på 16 dagar får jag nog verkligen köra hårt. Tanken är nu att jag ska ta en powerwalk varje dag som går (dvs de dagar jag inte jobbar för lång dag). Jag jobbar inte så många timmar kommande veckan så jag behöver verkligen röra på mig om detta ska gå vägen!


Cameron Diaz

Matschema vecka 6

Kategori: Dagbok

Har blivit ovanligt mycket bröd denna veckan vilket inte är så superbra när man vill gå ner i vikt. Men det är ju inte så jävla lätt att ta med varierad mat på jobb eftersom jag inte kan värma min mat någonstans om jag har matlåda. Börjar känna mig lite stressad nu när det bara är 16 dagar kvar till min deadline för delmål 1 och 3,4 kg kvar.

8/1 Lördag:
frukost två mackor, lunch två surdegsmackor, middag thaisoppa med nudlar

Söndag: frukost två mackor, lunch -, middag ris med sweet and sour kyckling

Måndag: frukost en macka, lunch två mackor, middag ris med sweet and sour kyckling

Tisdag:
frukost äpple, lunch två mackor, prov-proviant redbull, middag kycklingburgare

Onsdag:
frukost en macka, lunch två mackor, middag spaghetti köttfärsås

Torsdag:
frukost äpple, lunch en macka, middag köttbullemackor

Fredag:
frukost -, lunch två mackor, middag halv kycklingkebab, lite tårta



Dagens vikt: 103,4 kg

Minus från förra veckan: -1,4 kg

Kg kvar till delmål 1: 3,4 kg


Creative writing

Kategori: Dagbok

Har varit väldigt kreativ idag. Ibland får jag såna spännande historier i huvudet som jag tänker på hela dagen och utvecklar. När jag sen kommer hem så bara rinner det ut på papper tills tangenterna glöder. Har skrivit 8 sidor på nån timme. Kan absolut inte sluta förrän alla ideer är på papper.

När jag gick i 9an skulle vi ut på PRAO och jag ville absolut inte upprepa 8ans hemska upplevese med två veckor på ett äldreboende som min kompis mamma fixat in mig på. Eftersom jag velade mellan att bli journalist och flygledare, så ringde jag både sturups flygplats och sydsvenskans tidning och fick 1 veckas praktik på båda! Alla var avis på mig, dom andra stod på nån pizzeria och diskade medans jag hade TVÅ drömplatser!

Väl på Sydsvenskan fick jag och 3 andra tjejer rotera på olika avdelningar för att se hur en stor dagstidning fungerar. I slutet av veckan skulle vi skrivit en "artikel" som självaste bossen skulle läsa och ge oss kritik på. Vi skulle skriva om vår idol/er. Jag var såklart 15 år och skrev om Backstreet Boys! Dom andra tjejerna hade filat på sina idolporträtt hela veckan men jag var bombsäker på vad jag skulle ha med i min artikel, hallå fanns det något som jag inte visste om BSB? Vi fick 2 timmar på oss att "renskriva" det på dator, dvs för min del skriva hela skiten. De tittade lite snett på mig när dom insåg att jag inte ens förberett mig innan.

Vi skickades upp till chefen och satt nervösa och försökte andas medans han läste våra artiklar. Sen frågade han mig om jag hade fuskat, han undrade om någon vuxen hjälpt mig med min artikel? Nää sa jag, jag skrev ihop den nyss, och de andra tjejerna intygade att de sett mig skriva allting precis. Han kunde inte förstå hur en så ung tjej hade så korrekt uppbyggnad av en text och språkets flyt. Han frågade om jag ville bli journalist när jag blir stor, och om han fick publicera min artikel i en lokaltidning. Jag har nog aldrig varit mer stolt över mig själv och kommer aldrig glömma hans beröm.

När jag gick på högskolan så fick vi en uppgift där vi kunde välja mellan olika uppsatser som man sen skulle få kritik på. Jag valde creative writing och skrev ihop något på en timme och skickade in. Han tryckte upp den på overhead så att alla fick läsa. Sen började alla gråta och jag kände mig jättedum för det jag skriver är så privat. Men proffessorn tyckte att jag var ett geni i skrivande och att jag kunde få den publicerad om jag ville. Nästa termin startade han en egen kvällskurs i creative writing som jag sökte till men något blev fel i min internet ansökan och min ansökan försvann i cyberspace, därför blev det aldrig nån kurs för mig. Har aldrig slutat fila på ideer men jag vet inte om jag skulle vilja publicera mina privata texter för allmänheten. Och dessutom tror jag det hade förstört min fria tankeglöd om jag skulle skriva på beställning/betalning.



AJ McLean från Backstreet Boys ;)

I did it

Kategori: Dagbok

Fick bra betyg på provet och kommer få ut ett intyg! =) Idag offrade jag min lediga SOVMORGON och va vikarie på ett ställe som ska bli min kund framöver. Det var väldigt skitigt och dammigt och belamrat med grejer. Skulle städa där i 3,5 timme men stannade i 5,5! Trotts att jag inte fick betalt för mer än 3,5 så kändes det dumt om jag skulle gått utan att dammsuga och moppa golven lixom! Men nu hoppas jag att det inte är lika smutigt nästa gång, för såhär länge kan man ju inte stanna varje gång, ville bara göra ett extra bra jobb första gången.

Läste på skallerpressen att johnny depp ska skiljas från sin heta fru för nån 19 årig ny sak. What? Låter inte alls som honom. Aja, he's a man I guess.

long day

Kategori: Dagbok

Vilken dag, har putsat kristallkronor och fönster tills axlarna känns som två fotbollar. Dessutom stressat hem för att rasta hundarna på lunchen, och efter jobb kasta mig till det där förbaskade provet. Mycket kändes som kuggfrågor, vissa grejer fick man brainfreeze på, och några saker kändes som repititions frågor. Men jag tror det gick bra faktiskt det kändes mest rätt logiskt. När jag va klar va klockan nästan halv åtta och jag höll på att avlida, så det blev faktiskt en kycklingburgare ikväll påvägen hem ;) Lyxa till det lite! Skulle va ledig både onsdag och fredag men det blir vikariat båda dagarna.

Elsa Hosk

prov

Kategori: Dagbok

Känner faktiskt att motivationen börjar svikta senaste dagarna. När jag går i affären vill jag så gärna ha kexchoklad, frallor, läsk, godis och red bull. Har inte suktat efter det innan. Också blir jag uttråkad på maten jag har hemma, är sugen på KÖTT pommes och feta såser! Början av veckan är alltid mest tråkig eftersom vågen står still på helgen (eftersom jag inte rör på mig då). Känner lite ångest över att jag inte kommer kunna gå ner lika mycket i januari som jag gjorde i december. Vill så gärna att det ska gå SNABBT SNABBT men det är ju inte bra för kroppen heller om jag totalt svälter mig neråt.

Idag hade jag en såkallad "storstädning" dvs att vi är flera stycken som grovstädar ett hus, och det var väldigt trevligt att för en gångs skull ha kollegor att tjattra med. Börjar tröttna rejält på att vara ensam på jobb varje dag och aldrig få det sociala man annars har med kollegor. Köpte en pepsi max för jag blev så himla törstig, men fick ont i strupen nästan som kramp, känns som om kolsyran fastnat under halsen och jag kan inte rapa. Så går det när man inte är van vid kolsyra :P

Imorgon måste jag kasta mig till kontoret efter jobb för ett prov, som jag tror blir ganska lätt. Krävs ju inte ett geni för att skriva "mopp". Också är det är ju alltid bra att få ett certifikat på ett yrke. Jag ska ha bäst resultat av alla på det där jävla provet, krossa alla. På onsdag är jag ledig och det känns superskönt!

Demi Moore

Diet?

Kategori: Inspiration

Om 2 veckor är det löning och då ska jag minsann storhandla, fylla frysen igen! Har kikat lite på LCHF (low carb high fat) dieten som helt enkelt innebär att undvika bröd, pasta , potatis, ris, socker osv. Jag har provat liknande diet tidigare, atkins, och då gick jag ner väldigt snabbt 6 kg på två veckor. Jag ska nog ge det en chans, och nu hinner jag kolla upp massa bra och nyttiga recept. Vill inte stanna upp i viktnedgången, utan fortsätta gå ner minst 1 kg i veckan, och hålla mig frisk och pigg. Har hört mycket bra saker om detta sättet att äta, skitbra för diabetiker och sockerberoende  tex eftersom det sänker sockernivåerna i kroppen såpass att man slipper styras av det och få den där jäkla huvudvärken.
"Att gå ner i vikt med LCHF innebär att få kroppen att jobba med dig istället för mot dig. I princip alla andra metoder för att gå ner i vikt går ut på någon form av kontrollerad svält där man tvingar kroppen att göra av med fler kalorier än den får. Kroppen är inte gjord för att enkelt kunna minska i fettmassa genom svält. Tvärt om, kroppen är gjord för att inte gå ner i fettmassa vid svält.

LCHF gör tvärt om. LCHF gör att kroppens naturliga viktkontroll system kommer igång igen. Ditt blodsocker ligger på en nivå som gör att du kan kontrollera ditt intag, energiförbrukningen maximeras och dina hormoner som styr om kroppen ska lagra fett eller bränna fett jobbar med dig, din fettförbränning i kroppen är alltid på topp. På detta vis skapas en viktnormalisering. "

KÄLLA: lchf.se

Sunday

Kategori: Dagbok

Söndaaag, hatar söndag det betyder att helgen är över ju!! Och dessutom får jag passa på att på denna "heliga vilodag" göra exakt samma sak som jag gör på jobb, STÄDA, fast denna gång mitt eget hem, tråååååk!

När jag är klar med min viktnedgång vill jag verkligen belöna mig själv med helrenoveringar. Fixa håret, köpa nya kläder, gå på ansiktsbehandling, köpa nytt smink osv.

Hillary Duff

VS Wings

Kategori: Inspiration























Matschema vecka 5

Kategori: Dagbok

Nu har jag hållt på i prick 1 MÅNAD och det firar vi med totala resultatet:
  • Minus 8 kg.
  • Minus 17 cm i midjan.


1/1 Lördag: frukost banan, lunch -, middag kyckling drumsticks med nachos

Söndag: frukost filmjölk med flingor, lunch -, middag oxfilé med potatisgratäng, risalamalta

Måndag: frukost banan, lunch risifrutti och päron, middag fryspizza

Tisdag: frukost clementin, lunch risifrutti och banan, middag fiskgratäng

Onsdag: frukost macka, lunch två mackor, middag köttfärspaj

Torsdag: frukost päron och kex, lunch -, middag thaisoppa med nudlar + apelsin

Fredag: frukost två mackor, lunch äpple, middag kräftor med ost, energidryck utan socker



Dagens vikt: 104,8 kg

Minus från förra veckan: - 1,8 kg

Kg kvar till delmål 1: 4,8 kg


ledig

Kategori: Dagbok

Är ledig nu i 4 dagar och jag ska njuuuta så det bara ryker om det. Sooova, se på fiiiilmisar, gå ut i dagsljus, diska, laga mat och läsa böcker! Städade hemma hos en familj idag som hade två papegojor och det var fågelbajs överallt! Suck.. och dessutom skrek den ena fågeln på mig när jag kom i närheten så jag blev dödsrädd haha. Ååååååhhhhhhhhhh sträcker ut benen och rätar ut ryggen............ zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

21 dagar till lön

Kategori: Dagbok

Jag undrar hur länge jag kan fortsätta gå ner i såhär rask takt bara av att låta bli sötsaker? Ena stunden känns det som att jag svälter mig själv, för att jag tar en clementin istället för att trycka i mig X antal kakor och bullar och läsk och choklad. Och nästa stund får jag ångest om där inte är minus på vågen och känner mig totalt misslyckad! Inte för att det är ett allternativ att äta massa sött, hur skulle jag köpa det? Nu ska jag gå och panta flaskor så att jag kan tanka bilen, annars kommer jag inte till jobb imorgon. Sen är jag ledig 4 dagar i rad wooooooo!!!

Sleepyhead

Kategori: Dagbok

Ååh jag sov så himla dåligt inatt, bara låg och vände och vred på mig, kändes som att jag knappt fick sovit en blund. Kollade på klockan 4.30 och försökte koppla av så att jag kunde sova sista timmarna. Sen vaknar jag och tycker det känns ovanligt ljust ute...kollar på klockan 8.00!! Vafaaan alarmet har inte ringt och jag hade satt den på 6.30!
Kom på sen att jag hade läst nåt på aftonbladet om en iphone bugg som gjorde att hela asien hade försovit sig. Givetvis hade jag ju inte tänkt på att kolla om alarmet funkade och kom 1 timme försent till jobb. Man blir så off när man försover sig, hela dagen blir lixom ostrukturerad och förskjuten.
Jag körde fel sen också för jag blev så stressad när jag försökte skippa min lunch och skynda mig till nästa kund! Hamnade på E65 istället på E6 och kunde inte vända om på 1,5 mil! Jag som knappt har nån bensinpengar!

Motion

Kategori: Dagbok

Känner mig sugen på att röra på mig nu, men det är både halt och snorkallt ute, ojämnt underlag och dåligt skottat. Nu är det januari och jag kan hämta ut mitt friskvårdsbidrag från jobb om jag vill (man får spara kvittot och sen får man pengarna på nästa lön..). Jag får 1500/halvår OM jag jobbar 100%. Just nu jobbar jag väl ungefär 50% så det hade blivit 700 nåt som jag max kan få ut. På simhallen hade det kostat cirka 250 medlemsskap + 500 för 25-klippkort.

Jag vill ju främst simma eftersom det är avkopplande motionsträning, och jag har en baddräkt så jag slipper köpa några kläder. Man slipper svettas inför folk och man tränar många muskler kroppen samtidigt. I simning tränar du många muskelgrupper samtidigt. Simmar du bröstsim är det främst insidan och utsidan av låret, övre delen av ryggen samt armar som tränas. Medan man i frisim (crawl) tränar mest mage, framsida- och baksida lår.



2011

Kategori: Inspiration

2011 känns så jävla bra. Jag vaknade och solen skiner, snön smälter, och jag känner mig pirrigt spänd över min framtid. Ett blankt blad att fylla med friska tag. Det ska bli så jävla bra det här! Känner mig glad och full av energi och hopp!