finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

Ny vecka nya tag

Kategori: Dagbok

12 dagar till bröllopet och jag kommer ha fullt upp vartenda dag fram tills dess. Det enda jag kan göra är att försöka äta rätt och motionera så mycket jag orkar och hinner. Tiden kommer rusa fram och helt plötsligt kommer allt vara över! Inga engeridrycker, inget godis, inga frallor. Gud jag blir sömnig och matt bara av att tänka på min vecka! Får lägga mig tidigt idag..

Söndag

Kategori: Dagbok

Har mycket planer i huvudet just nu. Massa stora grejer som kommer hända närmsta 2 veckorna som jag ser fram emot. Och jag tänker mycket på hur skönt det är att jag kan utföra dessa roliga grejer helt utan ångest för vikt och utseende! För bara 1 år sedan hade jag inte ens velat gå för att jag skämdes så mycket för min kropp och kände mig utanför.

Nu ska jag iväg på några ärenden efter en stadig frukost. Är superstolt över att jag inte druckit Red Bull denna veckan. Håller på att avvänja mig från light läsk också så jag hoppas bli av med det beroendet också.

Matschema vecka 34

Kategori: Dagbok

Hmmmmm.....det går åt helvete helt plötsligt? Åh nej...

Lördag 23/7:
frukost frallor + chokladmjölk, middag Kinamat + friterad banan, fika lösgodis

Söndag:
frukost grov macka + Afil med fiberhavregryn, lunch panerad fisk med kokta morötter broccoli och sallad, fika glass, middag kycklinglår med fetaost och sallad, Träning: 40 min promenad

Måndag:
frukost grova mackor, lunch kycklingsallad + yoghurt, middag hamburgare + potatisgratäng, kvällsmat Afil med flingor

Tisdag:
frukost grova mackor, lunch yoghurt + grova mackor, middag pasta med köttfärs, fika kex

Onsdag:
frukost frallor + chokladmjölk, mellanmål banan, middag spaghetti köttfärsås, fika yoghurt med bär och honung. Träning: 1 h thaiboxning

Torsdag:
frukost grov macka + yoghurt, lunch grova mackor + äpple, mellanmål nötter + juice, middag kycklinglår med fetaostsallad, fika yoghurt med bär

Fredag:
frukost banan, lunch grova mackor, middag Marabou choklad



Dagens vikt:
90,6

Minus från förra veckan: + 1,3 kg

Kvar till delmål 4: 3,6 kg

pain

Kategori: Dagbok

Dödens mensvärk.
Är äntligen klar med denna veckans jobb, måste lägga mig en stund och tycka synd om mig själv.


Megan Fox

Seg

Kategori: Dagbok

Igår var jag som sagt ledig, sov halva dagen, surade halva dagen, och tränade hårt som ett as en timme. Blev så jäkla irriterad av ett telefonsamtal från jobb, så jag behövde verkligen avreagera mig på träningen! När jag kom dit var det fullt med engelsktalande karatemänniskor överallt, inklusive i vår hall. Men till slut hittade jag en en kille från min grupp och vi fick en rejäl "privat-lektion" eftersom vi var ensamma med en vikarie-tränare. Det var jobbigt men kul och inspirerande. Måste helt klart gå dit imorgon också, tycker det är skönt när vi är få personer för då får man mer hjälp att utvecklas.

Idag tappade jag en lins (mitt eget fel som haft i dom aaalldeles för länge) på jobb, men tur i oturen så hade jag beställt nya igår. Och till min förvåning låg dom i brevlådan redan idag! Nu har jag sovit en timme efter en seeeeeeeg arbetsdag. Bara 3 timmars jobb imorgon sen har jag helg!! Hade tänkt grilla med familjen så jag hoppas regnet slutar vräka ner snart!

energidrycker

Kategori: Dagbok

Jag brukar dricka mellan 1-3 energidrycker dagligen (sockerfria nuförtiden). Jag har insett hur dåligt det är och hur mycket skit dom innehåller. Jag har från och med idag slutat dricka redbull och liknande taurin/koffeinfyllda burkar. Jag måste avgifta mig från den här skiten nu!

free

Kategori: Dagbok

Åhh äntligen är solen tillbaka!! Två långa arbetsdagar har flytit på snabbt men jag är sååå trött nu. Som tur är så blev den inbokade flyttstädningen imorgon inställd så jag är ledig! Och jag är överlycklig att få vila en dag. Ska ta en härlig sovmorgon och njuta av livet. Nu blir det en rolig film (måste hålla mig vaken nån timme till innan jag däckar).


trying really hard

Kategori: Dagbok

Jag försöker verkligen mitt bästa, jag har nog aldrig sett så mycket grönt på min talrik. Framsteg!

1 år

Kategori: Dagbok

För exakt 1 år sedan bestämde jag mig för att ändra mitt liv. Jag började promenera, äta bara hemmalagad mat, och försökte sluta med läsk och godis. Jag gick ner 8 kg på 4 månader men det var inte tillräckligt snabbt för mig. I december började ångesten komma krypande och jag fick återigen tänka igenom mitt liv och hur gärna jag ville förändra mig. Då startade jag den här bloggen och kom igång "på riktigt"! Från den dagen (7 dec 2010) gick det i en rasande fart och jag är superstolt över mig själv verkligen. Nu har jag dessutom tränat i snart tre månader och det märks enorm skillnad på mig. Nu är det inte långt kvar till målet normalvikt (under 84 kg) och därför påminner jag mig själv igen varför jag gör det här. Tänk att en simpel blogg kan hjälpa en att gå ner 24 kg på 6 månader!

1 år = minus 32 kg

Det är inte bara fettmassan som minskat och muskler som byggts. Det är ett större självförtroende, tro på mig själv, vilja, närvaro, mental stabilitet, framtidshopp, energi, trygghet och något av det bästa = en kropp som får på sig kläder i storlek 40-42. Jag har 100% uppnåt dom mål jag satte upp i början av bloggen!


Back to reality

Kategori: Dagbok

Nu är det slut på det roliga, 1 ångestfylld söndag kvar bara sen är jag tillbaka på jobb fulltid! Känns ungefär som att jag vill skjuta mig själv i huvet, så det är ju positivt.
MEN, det ger mig också chansen att ta tillbaka mina goda vanor efter semesterns alla självvalda "snedsteg". Det är fan på tiden att jag skärper till mig och fortsätter min viktresa NERÅT. Såhär mycket har jag inte unnat mig sen förra hösten! Så idag har jag köpt hem sallad, fisk, kyckling, mineralvatten och annat bra. Jag måste bli av med min socker-acne innan bröllopet så det blir 3 veckors detox för att få ordning på huden. 
Jag sätter nu upp ett "långsiktigt" mål att nå normalvikt BMI (under 25) innan den siste september.
Det klarar jag om jag går ner ett halvt kilo i veckan, och det är inte alls orimligt.

Angelology

Kategori: Dagbok

Kan rekommendera den här boken till alla som sitter inne och gömmer sig från regnet. Den är superspännande och jag kan verkligen inte släppa den! Ni kan tro jag gottar mig deluxe...

Matschema vecka 33

Kategori: Dagbok

Har blivit en riktig SYNDARvecka nu när jag varit ledig, vilket har varit sjukt skönt faktiskt. Men nu är det back to old habits och jag kommer absolut börja gå ner igen när jag jobbar hårt fysiskt. Nu ska jag åka och handla lite nyttig mat och sen blir det filmkväll!

Lördag 16/7:
frukost yoghurt med frukter och musli, lunch mackor, middag spaghetti köttfärsås, fika kaka och läsk

Söndag: frukost macka + musli, fika kaka och läsk, middag grillad hamburgare med klyftpotatis, fka chips med dippa

Måndag:
frukost bröd + cola , lunch frallor, middag korv med bröd, fika naturgodis Träning: 1 h thaiboxning

Tisdag:
frukost frallor, lunch glass, middag flintastek med potatis och gräddfil, fika choklad

Onsdag:
frukost frallor, fika glass, lunch banan + nötter, middag flintastek med potatis, Träning: 1 h thaiboxning

Torsdag:
frukost frallor , lunch flintastek med potatis, middag yoghurt med musli, fika muffins + cola

Fredag:
frukost mackor , lunch pasta med köttfärs, fika glass, kvällsmat knäckebröd och nötter


Dagens vikt:
89,3 kg

Minus från förra veckan: +0,8 kg

Kvar till delmål 4: 2,3 kg

1 dygn

Kategori: Dagbok

Idag har jag jobbat lite och nu är jag ledig till på måndag. Från och med nästa vecka är det tillbaka till "heltid" i stort sett, ska vara vikarie rätt mycket så det är bara att bita ihop och försöka få upp tempot igen. Men jag ska på arbetsintervju den 11 augusti för ett butiksjobb, så jag hoppas väldigt mycket på att jag kommer byta jobb snart! Min lön är så jävla pissig nu så det är skrattretande.

Nu sitter jag ute på landet igen och gottar mig med 5 hundar. Ska ta 1 dygn här ute ensam och kötta in arbetsansökningar till höger och vänster. Verkligen leta upp alla tänkbara jobbsidor och skriva som en galning. Hämtade ut ett paket med böcker ikväll som jag beställt på Adlibris, så nu har jag massa spännande att läsa närmaste veckorna. Regnet öööööser ner ute och vovvarna kryper ihop tätt intill i soffan.


Här sitter jag och filar på jobbansökningar...

Röjer

Kategori: Dagbok

Jaha då är det onsdag redan.....idag har jag rensat ut lite gamla kläder från garderoben, skänkt bort en del och sorterat allt. Slängt och sorterat i lådor och bokhylla. Jag skulle behöva sortera viktiga papper in i pärmar också men jag tror inte jag orkar det idag. Ska hem och lasta av lite grejer till pappa strax sen blir det träning =)

Trotts att jag gått upp ett kg över myshelgen så känner jag ingen ångest över vikten. Jag har min klänning inför bröllopet, och den kommer sitta bra oavsett om jag väger 90 eller 80 kg. Så jag kommer vekligen inte tvångsbanta för nån deadline. Vikten går neråt när jag jobbar och tränar i lagom takt. Även om det går sakta så går det åt rätt håll, och jag är fullt nöjd med det!


Kate Moss gifte sig nyligen

smink

Kategori: Dagbok

Hmmm känner mig lite snurrig av att ha ofrivillig semester helt plötsligt. Det är jätteskönt men jag har inget att göra och alla rutiner förfaller. Jag har suttit och test-sminkat mig inför bröllopet halva eftermiddagen men blev inte helt nöjd pga min dåliga hy. Får alltid massa finnar runt munnen när jag ätit socker.

Borde gå ut och jogga men känner mig seg. Borde gå ut och njuta av solen eftersom det kommer bli pissigt väder resten av veckan, men har inte tålamodet att ligga still. Borde söka jobb men vill inte sitta framför datorn hela dagen. Får väl ta ut hundarna en runda och fundera på vad jag ska göra av min lediga vecka.


Jag

ledig

Kategori: Dagbok

Helgen har varit supermysig och nu är jag hemma igen från min lilla weekend på landet. Det har blivit god mat, bröllopsplanering, shoppiiiiiing, filmkvällar, vovvemys och annat pims. Har köpt massa smink, bikini, och till bröllopet en kjol+top som matchar så det ser ut som en jättefin klänning! Vi ska vara tre tärnor men vi kommer ha olika gammelrosa klänningar och vita låga converse! Bruden ska också ha converse så vi kommer bli dödscoola allihopa. Jag jobbar bara 3 timmar denna veckan tydligen haha så jag passar på att njuta av livet. Nu ska jag tvätta sen bär det av till träningen.


storlek 40 H&M jadå!

Matschema vecka 32

Kategori: Dagbok

Idag är jag inte hemma, men har med mig datorn. Så vi går på vikten från igår då.

Lördag 9/7:
frukost frallor + juice, lunch macka + iste, middag thai kyckling curry med ris , fika lösgodis Träning: 30 min jogging

Söndag: frukost frallor, lunch-, middag lax med potatis, morot och gräddfil

Måndag:
frukost banan, lunch bacon & fetaost sallad, mellanmål russin, middag pulverdiet Träning: 1 h thaiboxning

Tisdag:
frukost banan + juice, lunch mörkt bröd + soppa, middag tacopaj

Onsdag:
frukost banan, fika godis + nötter, middag bananapancakes med sylt Träning: 1 h thaiboxning

Torsdag:
frukost frallor, lunch macka och jordgubbar, fika ballerina kex, middag kycklingfile med nudlar

Fredag:
frukost tonfiskmacka + juice, lunch kaka + läsk, middag kyckling med potatis i sås, fika choklad


Dagens vikt: 88,5 kg

Minus från förra veckan: -0,4 kg

Kvar till delmål 4: 1,5 kg

shopping och myshelg

Kategori: Dagbok

Planerna inför bröllopet ska slutföras nu i helgen och imorgon blir det shopping efter bland annat tärnklänning, smink, skor, osv. Ska bli jätteroligt att få fokusera på något annat än jobb och träning denna helgen. Man får ju passa på att ha lite kul medans man har lite semester. Helgen kommer spenderas i brudparets nya hus med massa mys och inflyttningsröj. Tyvärr öser regnet ner idag men det kan bli lika mysigt för det. Nu ska jag sova så jag är pigg och alert inför shoppingen!

Arizona Muse

Träning

Kategori: Dagbok

Mätt och belåten efter kvällens snabbmiddag. Jobbade i förmiddags och sen somnade jag på eftermiddagen. Låg länge och funderade på att strunta i träningen, men drog mig dit iaf. Jätteskönt och bra träning blev det. Nu kan jag äntligen slappna av och se fram emot 11 dagars nääästan helt ledigt från jobb. =) *mmmmmmmm* gött!

softish

Kategori: Dagbok

Åhh va seg jag är efter 2 heltidsdagar på jobb och träning på det. Försöker verkligen hålla mig till bra mat på fasta tider och inget socker nu, så det är inte lätt med humörsvängningar ibland. Har blivit lite bortskämd med att vara ledig mycket nu i sommar och är inte van vid så mycket rörelse. Imorgon ska jag bara jobba 4 timmar och sen de närmaste 11 dagarna jobbar jag nästan ingenting, så jäkla sköööööönt! Ska gotta mig i solen och läsa böcker, grilla och träffa vänner, träna och söka jobb. Har köpt en barnpool jag ska plaska med i helgen och hoppas att vädret håller i sig så man får ha lite sommarlov.

pulverdiet

Kategori: Dagbok

Träning ikväll, blev inte så hårt eftersom huvudtränaren va sjuk, och dessutom fick jag sparra mot en helt ny tjej så jag kunde inte ta i för hårt. Nu sitter jag och dricker en sån där Naturdiet måltidsersättning. Mja, jag är jävligt skeptisk, det är inte direkt gott alltså. Och magen kurrar efter träningen..hmm får se om jag nöjer mig med detta ikväll eller inte.

Helgen

Kategori: Dagbok

Helgen har varit full av sol och annat sommrigt mys. Igår var jag ute på "landet" i min kompis nya hus ,där jag för övrigt kommer spendera hela nästa helg så det kanske inte blir så mycket bloggande då. Sen blev det filmkväll med thaimat och massa godis. Idag har jag varit ute och handlat och letat upp en billig microvågsugn eftersom min gamla exploderade, totally not my fault :P Har köpt hem massa sallad, frukt, grovt bröd, pulver-diet, så nu får vi se hur denna veckan går! Kom nyss in från parken där jag legat och läst en bok i solen. Nu kurrar magen och maten är precis klar! =)

Notera: ikväll har jag skalat potatis för första gången sen jag flyttade hemifrån för 7 år sedan! Bevisar inte det hur dålig kosthållning jag haft tidigare? Varför skala potatis när det finns färdiga pommes ;)



Lax, riven morot, gräddfil med lök, färskpotatis

Matschema vecka 31

Kategori: Dagbok

Yes! Nästan 1 kg minus från förra veckan! Var nyss ute och joggade innan frukost och det gjorde susen för att komma precis under 89 kg. Visst är det säkert bara vätska jag förlorade i värmen, men psykiskt behövde jag se 88 på vågen!!!

Lördag 2/7:
frukost frallor, lunch-, middag räkmackor, fika naturgodis Träning: ca 20 min jogging

Söndag:
frukost kex, lunch fläskfilegryta med potatis, middag choklad

Måndag:
frukost banan + redbull, lunch kycklingburgare, middag köttfärspirog, kvällsmat bananpannkakor, fika naturgodis Träning: 1 h thaiboxning

Tisdag:
frukost pannkaka, lunch köttfärspirog + smoothie, mellanmål äpple, middag spaghetti köttfärsås Träning: 1,5 h powerwalk + 10 min magövningar

Onsdag:
frukost knäckebröd + smoothie, mellanmål banan, middag spaghetti köttfärsås Träning: 1 h thaiboxning

Torsdag:
frukost frallor + choklad, middag spaghetti köttfärsås, kvällsmat yoghurt med chokladflingor

Fredag:
frukost knäckebröd, middag tacopaj, kvällsmat smoothie Träning: 1 h promenad


Dagens vikt:
88,9

Minus från förra veckan: -0,9 kg

Kvar till delmål 4: 1,9 kg

kvällspromenad

Kategori: Dagbok

Var nyss ute på en 1 timmes promenad med en av damphundarna. Varmt men fuktigt i luften eftersom det regnat hela dagen. Jag var trött och seg som fan efter jobb men jag tvingade mig ut ändå för att jag ska få någon slags motion idag. Ska försöka ge mig ut på en runda innan frukost imorgon också. Ska fixa en veckomeny till kommande vecka med sallader osv, måste ge gärnet nu sista 4 veckorna innan bröllopet. Har ingen energi och det enda jag tänker på är hur jag ska gå ner snabbare. Jag vill inte behöva gå hungrig och banta, men samtidigt händer det ju inget känns det som. Jag har pendlat upp och ner på samma jävla vikt i flera veckor. Inte en enda gång har jag kommit under 89 kg trotts att jag spräckte 90-gränsen den 25 maj!

what to do

Kategori: Dagbok

Hmm imorse stod vågen på 89,4 kg och jag ville ju under 89 till på lördag. Klarar jag det på en dag? Om jag går på träningen gör jag nog inte det. Fan att det ska va så jävla svårt att gå ner några hekto i taget?! Imorgon är det tre timmars jobb och sen träning. Men jag har inte bestämt mig om jag ska gå än, för alla tror att det är inställt och jag vill inte riskera att stå där helt ensam.

Håller på att kolla på asos.com på fina klänningar. Varför är allting one-shoulder nu?? Då kan man ju inte ha BH under. Jag behöver något fint och ljust till bröllopet där jag ska va tärna, men det blir kanske svårare än jag trott att hitta nåt som sitter bra. Den ska helst inte va för kort heller eftersom jag är så lång, vill inte flasha mig för hela kyrkan. Och den får inte sitta för tajt runt magen som är min weakspot.

7 juli

Kategori: Dagbok

Månadsvägning! Rent viktmässigt har jag ju bara gått ner det jag la på mig under semestern, så det är ju kanske ingen större prestation. Men skönt att det inte gått plus denna månaden också iaf.

Varje månad tar jag bilder på mig själv i underkläder för att kunna jämföra min utveckling varje månad. Och ni skulle sett vilken skillnad det är! Nu sitter jag och jämför 7 maj med 7 juli, före och efter träningstart! Det är faktiskt jättestor skillnad på kroppen även om det knappt skiljer ett kg. Allting ser mycket mer tonat ut och har lyfts. Synd bara att jag har den där lilla myskudden på magen fortfarande. Tyvärr tänker jag inte lägga ut dom bilderna på bloggen! :P


Sen förra månaden: Minus 2,5 kg

Totalt  på 31 veckor: Minus 23 kg

Neggo

Kategori: Dagbok

Kämpar ihjäl mig som en svettig hora med träning och kost, och INGENTING händer, imorse hade jag gått upp i vikt istället. Huuuur frustrerad får man känna sig?? Jaaa jag vet alla tjatar om muskler istället för fett osv men vafan jag vill ju se resultat på vågen också någon gång. Har tränat nu i två månader och vikten har stått helt still. Gaaaaaaaaaaaaaahhh skjut mig!!!! Imorgon är det den sjunde och det känns pissigt att jag inte gått ner till 87 kg! Positivt besked dock, vi kommer ha träningar på fredagar ändå för ledningen lät inte tränaren ställa in dom!


Powerwalk

Kategori: Dagbok

Shit vad långt jag gick idag! Solen sken efter jobb och jag var så sugen på att gå ut och sola lite. Men jag hade ju planerat att motionera så det fick bli en kompromiss! 1,5 timmes powerwalk med linne gav mig förhoppningsvis både motion och sol så det räcker för idag. Gick längs stranden, hamnen, stan och tillbaka. Jag hade absolut kunnat gå längre och jag blev bara lite lagom varm och glad.


Inte hade man väl gissat att denna människa väger 90 kg och har E-kupa i BH??
Nu ska jag och mina sneda fingrar hoppa in i duschen!

Kkkkkkrrrrrrrr

Kategori: Dagbok

Idag har jag köpt löpartights och nya underkläder, ÄLSKAR att shoppa ;) är så kul att kunna välja kläder i Medium utan att prova ens! Hade en väldigt hård träning ikväll och det va skönt att få svettas. Bebisvalparna åkte hem och jag stekte mumsiga pannkakor. Kanske inte bästa bantningsmaten men jag behövde använda upp lite ägg. Är dödspeppad inför denna veckans joggingpass. Hoppas att det kan hjälpa vikten på traven! Jobb imorgon kl 8-11 sen ut och svettas med musik i öronen, XOXO gonatt

Ny vecka igen..

Kategori: Dagbok

Mmmm vilken avslappnande helg! Har passat två små 7 veckors valpar hela helgen och dom åker hem imorgon. Har mest varit hemma och myst, kollat på film och tagit det lungt. Idag kom en kompis på söndagsmiddag så det har blivit massa härligt snackande. Har tvättat massa nerpissade filtar ikväll och klämt i mig ett stort Marabou eftersom det är that time of the month. Nu känns det inte lika bra, när den är uppäten ;) Men det gör inget, är ledig imorgon och det är dags för träning. Ska lägga upp en bra plan nu inför kommande veckan med både kost och träning. Jag ska MINUS om jag så ska oe&¤#¤=ldno%)eioa=7%¤3"!8=?%¤#"!gd!!!! Det kommer bli lax, kyckling osv och förhoppningsvis massa träning! Go go go go!!!

30 veckors firande!

Kategori: Dagbok

Nu firar bloggen 30 veckor och det är jag mäkta stolt över! Bara några kg ifrån målet och jag är lika peppad som jag var i början! Idag var jag ute och sprang innan frukost, höll ett högt tempo runt hela parken utan att stanna! Det är faktiskt väldigt kul att springa när man väl har fått upp sin kondition, det känns så mäktigt att kunna flyga fram utan att dö av hjärtattack eller astma. Jag vill helt enkelt bara fortsätta springa för att testa hur långt man kan komma innan det tar stopp. Det är så kul att känna sig vältränad och stark!

30 veckors kalaset firar vi med en bild på mig, sjukt ego I know, men det har jag inte bjudit på innan! Nu kör vi hårt, nästa lördag ska vågen stå på 88 något!!!

Me myself and I

Matschema vecka 30

Kategori: Dagbok

Veckan har varit sådär, har varit väldigt trött efter jobb och inte orkat ta mig ut på några joggingrundor. Men kommande vecka är väldigt lugn på jobb så då borde jag hinna bättre. Nu sitter jag klädd och redo för lite jogging i regnet denna lördag morgon, heja mig!

Lördag 25/6:
frukost frallor + redbull, lunch milkshake + cheeseburgare, middag fryspizza

Söndag:
frukost rostmackor, lunch delicatoboll + pucko , middag lasagne

Måndag:
frukost knäckebröd + banan, mellanmål banan, middag lasagne + sallad, Träning: 1 h thaiboxning

Tisdag:
frukost knäckebröd, lunch lasagne, middag flintastek med vitlöksbröd, mellanmål clementin

Onsdag:
frukost frallor, mellanmål choklad och läsk, middag flintastek med sallad Träning: 1 h thaiboxning

Torsdag:
frukost banan + päron, lunch hamburgare + muffins + cola, middag kyckling + vitlöksbröd

Fredag:
frukost banan + äpple, lunch frallor + pucko , fika kanelbulle, middag kyckling + potatis, fika muffins

Dagens vikt: 89,8 kg

Minus från förra veckan: +0,4 kg

Kvar till delmål 4: 2,8 kg