finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

back to work

Kategori: Dagbok

Mår bra nu, börjar jobba på måndag. Idag har jag haft en sån där hemsk dag där allt bara går fel! Renovering och inredning går framåt här hemma och vardagsrummet är nästan klart. Juridik tenta om 1 vecka, panik!!! 
 
 

mår bättre

Kategori: Dagbok

Börjar känna mig bra nu, det läker och jag har inte ont längre. Idag är första dagen jag varit utan förband. Kan röra mig fritt och har fått tillbaka konditionen. Har fått hem alla 3 hundar och varit på IKEA och Mio och dreglat på inredning. Pappa har målat om vardagsrummet och ska ta hallen i veckan. Beställt en soffa från Wegot som jag nog hämtar hem på onsdag. Får fortfarande inte bära eller lyfta (cykla, bada, träna eller ha sex) så det känns frustrerande som fan att behöva be om hjälp för minsta lilla sak som att handla. När man har flyttat är det ju jättemycket att fixa och dona med och det är svårt att hålla fingrarna borta från lådorna!
 

dagarna går

Kategori: Dagbok

Mår bättre för varje dag som går. Gör inte så ont att böja mig och resa mig längre. Däremot är jag fortfarande begränsad när jag går. Jag lunkar fram som en jäkla pensionär och hinner knappt över gatan innan ljuset blir rött igen. Har noll kondis, blir jätteanfådd av att gå en liten bit. Har hämtat hem 1 hund och hämtar resten i helgen. Har bara 10 dagar kvar tills det är tänkt att jag ska börja jobba, just nu känns det kanske inte som att jag kan gå tillbaka till full arbetskapacitet men förhoppningsvis kan jag det då. Imorgon ska jag ta av förbandet för första gången och det är lite nervöst att få se snittet. 
 
Vikt idag 87,6 kg.
 
 
 

Klar

Kategori: Dagbok

Vikt före operationen: 91,3 kg 
Vikt efter operationen: 88,5 kg
 
Blev utskriven från sjukhuset igår. Operationen gick bra, de tog bor totalt 4,2 kg tumör inklusive äggstock och äggledare på vänster sida. Det är såklart mycket organ och tarmar som måste lägga sig "rätt" i buken igen och det är inte så skönt! Men inatt kunde jag ligga någon timme på sidan för första gången. Jag får smärtstillande och känner mig bättre för varje dag som går. Drömmer sjuka drömmar av morfinet. Sitter i min nya lägenhet nu och känner mig rätt nöjd faktiskt. Har varit lite strul med nycklar och dåligt med vatten i badrummet annars är jag glad för lägenheten. Längtar tills jag kan få hem hundarna igen, får nog vänta några dagar tills jag mår bra. 
 
Idag har jag lyckats duscha, fått hjälp med att handla hem mat, gått bort och pratat med vaktmästaren och fått bytt lås. Nu får det räcka för idag och jag ska vila lite. Imorgon ska jag ta en promenad i parken om det är fint väder. Känner mig som en pensionär!! Vinglar runt och är snurrig och seg som fan.

it's time

Kategori: Dagbok

Har lämnat första hunden hos hundvakt, lämnar de andra imorgon. Imorgon är det dags för lite sjukhusbesök och sen ska jag på bio och se Breaking Dawn part 2, om det så är det sista jag gör ;). Tyvärr måste jag fasta inför operationen så det blir inte mycket till födelsedagsfirande. Fyller år på torsdag när jag ska opereras (typiskt). Just nu hoppas jag bara att operationen inte blir inställd! På lördag ska jag flytta men det missar jag ju. Men ska bli skönt när allt är över.
 
Kommer inte hinna blogga mer nu men återkommer när jag är hemma från sjukhuset nästa vecka.

countdown

Kategori: Dagbok

Har grovstädat lägenheten idag, skönt att få det gjort. Här har aldrig varit så rent! Imorse var jag på valputställning och tittade lite på vovvar. Det mesta är klart inför flytt och operation. Ska jobba 2 dagar och lämna vovvar hos hundvakter, annars är all set. Ser fram emot att få det överstökat så att jag kan gå vidare och läka. 
 

Matschema vecka 101

Kategori: Dagbok

Då får vi se vad jag väger efter operationen, det lär ju försvinna något kilo? Jag håller på att packa det sista i köket idag. Imorgon blir det grovstädning och tvätt. Jobbar måndag + tisdag. Onsdag ska jag på några pre-op undersökningar och torsdag är det dags för operationen. På lördagen är det dags för flytt och på söndagen skrivs jag nog ut från sjukhuset. Det känns inte lönt att dokumentera maten kommande vecka, men jag återkommer med vikt när jag är hemma igen. 
 
Lördag 3/11:  frukost frallor + snickers, middag grillklubba och dallassallad, fika lussebullar, godis och pepparkaka
 
Söndag:  frukost frallor, middag pastagratäng, fika godis
 
Måndag: frukost mealbar, lunch pastagratäng, middag grillklubba med dallassallad, kvällsmat pastagratäng
 
Tisdag: frukost banan + macka, lunch kyckling curry med ris, fika pepparkakor, middag pastagratäng
 
Onsdag: frukost drickyoghurt, chokladmjölk, gifflar, middag hamburgare med pommes, fika
choklad
 
Torsdag: frukost macka + banan, lunch pastagratäng, fika kakamiddag spaghetti köttfärsås, fika lussebullar
 
Fredag: frukost frallor + lussebullarmiddag grillspett med pommes, fika godis
 
Dagens vikt: 91,3 kg
 
Minus från förra v: -1,2 kg
 
Kvar till delmål 3: 1,3 kg
 

Final touches

Kategori: Dagbok

Då var denna arbetsveckan över, har tagit ledigt fredag för att packa det sista inför flytten. Igår berättade jag för mina kollegor att jag ska opereras och det blev väl ungefär som jag tänkt mig. Nu behandlas jag med silkesvantar och "tycker synd om dig-blickar", och det känns krystat att skoja och prata om normala saker. Det var exakt därför jag väntade med att berätta, jag funkar mycket bättre om jag får låtsas att allt är som vanligt.
 
Imorgon ska jag äntligen köpa en ny dator, en Macbook Pro i5 som jag kan underhålla mig med när jag är sjukskriven. Jag har en massa olästa böcker, och jag ska få en TV att pappa som kan fördriva värsta dötiden. Flytten är planerad med 4-5 personer så allt fixar sig trotts att jag ligger inlagd på sjukhuset. Och jag har 3 olika hundvakter, så allting verkar vara löst. Har gjort adressändring med eftersändning, planerat allt som ska överlämnas på jobb, och nu är det väl bara att få 6 dagar att gå jävligt snabbt. Underhåller mig med att dregla på möbler och inredning.
 

Allahelgona

Kategori: Dagbok

Skönt med långhelg! Har för en gångs skull hunnit med allt jag borde och lite till!
Idag jobbade jag någon timme och lyckades få till ett riktigt bra möte.
Har lyckats packa ihop hela klädkammaren så nu är det bara kök och badrum kvar. Skönt att det börjar närma sig flytten för jag blir tokig på alla dessa kartonger.
Imorgon ska jag till hyresvärden och skriva kontrakt på nya lägenheten.
På tisdag ska jag försöka ta mig till sjukhuset för att ta blodprov och EKG test.
Har veckan full med jobb, och det är väl på tiden att jag berättar för mina kollegor nu att jag kommer försvinna ett tag. Längtar till operationen faktiskt, har ont och allt känns sjukt obehagligt. Vill bara få det överstökat nu.
 

Matschema vecka 100

Kategori: Dagbok

Lördag 27/10: frukost frallor, middag fläskfile med sås och potatis, fika godis
 
Söndag: frukost frallor, lunch fläskfile med sås och potatis, fika skorpor och lussebullar

Måndag: frukost mealbar + banan, lunch fläskfile med sås och fullkornscouscous, middag mozzarellapizza
 
Tisdag: frukost bröd, lunch 2 banana pancakes, middag mackor
 
Onsdag: frukost banan + äpple, lunch 2 frallor, fika lussebullar, middag halv pannkaka
 
Torsdag: frukost macka, lunch panerad fisk med remoulad och potatis, fika gifflar, middag toretillini bolognese med tomatsås
 
Fredag: frukost frallor + godis, lunch lasagne + läsk, middag tortellini bolognese med tomatsås, fika bakelse
 
Dagens vikt: 92,5 kg
 
Minus från förra v: +1,2 kg
 
Kvar till delmål 3: 2,5 kg

operation

Kategori: Dagbok

Har fått operationstids nu till den 15e nov. På min födelsedag, och flyttdag givetvis. Men det löser väl sig.
Får packa allt denna veckan och försöka för-städa så gott det går. Förhoppningsvis har jag några som kan hjälpa mig att flytta över sakerna till den nya lägenheten. Kommer kännas skumt som fan att åka från sjukhuset till en ny lägenhet. Tom, med flyttkartonger, utan hundar, utan mat, ensam. Men det fixar väl sig.
 
Får väl se det som gratis "fettsugning" och semester. Ska bli najs att få det överstökat. Kommer må bättre när tumören är borta på många sätt, främst andningen tror jag.