finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

Hemma igen

Kategori: Dagbok

Hemma igen efter 3 dagar i Polen. Helt slut i kastrullen är jag, så fort jag hade ätit lunch och hämtat hem alla hundar så däckade jag i 5 ½ timme och drömde att jag flyttade till en husbåt som hela tiden flöt iväg.
 
Har haft väldigt trevligt på min resa iaf! Mycket god mat, lyxigt hotell och restauranger. Fin stad och mycket intressanta utflykter. Det var 10 grader varmare där dessutom så det var som att åka tillbaka till juli igen, ett skönt avbrott i stressen på jobb faktiskt. Jag är supernöjd och glad att jag fick åka på den här resan helt gratis =) Imorgon har jag tagit ledigt från jobb, ska försöka vila ut ordentligt. Uppdaterar matschema imorgon, har inte vägt mig, vill man veta ens!?? Får kötta sönder på gymmet denna veckan.

Bare with me friends

Kategori: Dagbok

Nyduschad och fräsch effter ett svettigt träningspass! Första juridikuppgiften inlämnad, som ett berg som lättat från mina axlar. Nu kommer jag försvinna några dagar och dra på tjänsteresa till Polen och försöka leka viktig. Gissar att det blir en massa mat, och en massa jäkla "fika" på långa möten. Ska bara växla pengar och åka skåne runt och lämna hundar först. Men tack mina kära 8 trogna läsare för att ni följer min tragiska viktresa, jag återkommer på söndag! ;)
 

stress

Kategori: Dagbok

Efter 2 dagars konferens känner jag mig rätt död i huvet. Efter lite nödvändiga söndagssysslor och 2 timmars vila så tvingade jag i mig en koffeintablett och körde ett svettigt pass på gymmet. Har tappat lite kondis senaste veckan pga förkylningen men det får jag väl jobba upp igen helt enkelt. Ny arbetsvecka imorgonbitti....åker till Polen på styrelseresa på torsdag i 4 dagar. ZzZZzz orkar inte riktigt just nu.... Har så mycket på jobb så jag får näsblod. Första juridik uppgiften ska in om några dagar. Lite panik ja.
 

Matschema vecka 94

Kategori: Dagbok

Börjar känna mig frisk nu, och lyckades få in två träningspass denna veckan trotts förkylning och kvällsjobb! Det har blivit mycket färdigmat och tårta denna veckan dock. Jag får va nöjd med 3 hekto minus! Sitter här med halvt migrän efter att ha hållt i en heldags konferens som fortsätter imorgon! Nu ska jag lägga mig i sängen och bara varva ner, värma upp mig och läsa en bok så att hjärnan kan koppla bort allt surr. Ha en trevlig helg gott folk.
 
Lördag 15/9: frukost 2 frallor + choklad, fika choklad, middag tikka masala + chokladmjölk
Kalorier: 1619
 
Söndag: frukost 2 frallor + chokladmjölk, fika chokladmjölk + wienerbröd + corny, middag 2 pannkakor med sylt
Kalorier: 1859
 
Måndag: frukost mealbar + äpple, lunch 1 pannkaka med sylt, fika tårta, middag tikka masala med kyckling, kvällsmat gainomax
 Kalorier: 1350
 
Tisdag: frukost mealbar, lunch varm macka, fika tårta, kvällsfika 5 ballerina kex + varm choklad
 Kalorier: 1431
 
Onsdag:  frukost 2 skivor surdegsbrud + äpple, lunch lasagne viktväktarna, fika tårta, middag kräftstjärtar med vitlöksbröd.
Kalorier: 1353
 
Torsdag: frukost mealbar, lunch panerad fisk med potatis, mellanmål kesella med fryst frukt, middag två mackor, tårta
Kalorier: 1612 
 
Fredag:
frukost mealbar, lunch 2 frallor + biskvi, colamiddag ostburgare med pommes
Kalorier: 1597
 
Dagens vikt: 92,7 kg
 
Minus från förra v: -0,3 kg
 
Kvar till delmål 3: 2,7 kg

L.H

Kategori: Dagbok

Jag är kvar sen igår
Här har jag vart flera gånger
Och huvet slår av tankar med ånger

Borde ej va här
det är beslutat för längesen
Måste ge mig av och gå hem

Men när du ler, du får allt kännas rätt
Jag vill ha mer. Finns det nåt annat sätt?
Sakta ser jag mig vända om

Och jag står redo för å gå
med alla mina känslor utanpå
men det förändrar inte saken

För, fast vi båda vet hur illa det gör mig
att få din kyss, fast jag inte är nån för dig
Kan jag inte slita mig ifrån
Men det här var sista gången

Vi kan aldrig ses igen, sluta nu
Gör inte så med ögonen
Sista gången som jag är din
en sista gång sen är det över

Åh, fast vi båda vet hur illa det gör mig
att få din kyss, fast jag inte är nån för dig
Kan jag inte slita mig ifrån
Men det här var sista gången

/Linnea Henriksson

energitjuv

Kategori: Dagbok

Försöker vara riktigt positiv men det är svårt just nu. Jag har mycket positivt och bra grejer i mitt liv just nu och borde bara flyta med och göra det bästa av allt. Men vissa personer bara drar energin ur en och man känner sig som en badboll som blivit gafflad hårt. Jag blir arg på mig själv mest, som låter mig påverkas så av människor som inte borde få finnas i mitt liv om de beter sig illa.
 
Va på gymmet en stund ikväll iaf för att inte slösa tid på att älta alltför mycket. Hade kvällsmöte igår och imorgon så det blir väl inte mycket kvällar över. Jag fortsätter som vanligt med kost och träning.
 
 

Mrs dörrmatta

Kategori: Dagbok

Känns lite bättre med förkylningen idag, känner inte mig hängig, bara lite hostig. Det riktigt kliade i armarna efter 7 träningsfria dagar, och jag va helt enkelt tvungen att dra till gymmet och köra 30 min axlar armar och mage. Hade absolut inte klarat kondis eftersom jag har vätska i lungorna och anfått hostar slem om jag ens försöker gå i en trappa. Kanske va dumt att träna idag men jag ville så gärna få ut lite aggression och känna mig duktig.
 
Måste lära mig att sluta ta skit från folk. Att inte acceptera att bli trampad på som en dörrmatta gång på gång. Varför blir jag ens förvånad längre. Jag borde ha lärt mig vid det här laget. Lita inte på någon. Synd att man ska behöva bli cynisk och skydda sig själv med ett hårt skal för att överleva.
 

intensivt

Kategori: Dagbok

Jag är hostig, snuvig, hängig och slemmig. Och nu ska jag jobba 18 dagar i sträck utan en enda ledig dag. =/ Svårt att återhämta sig utan vila. Har försökt ta det lungt i helgen, shoppade lite smink och nya BHar igår, och idag har jag bara städat, tvättat och handlat. Längtar tillbaka till träningen.... Känns som att förkylningen är relativt lindrig och symptomen utvecklas snabbt. Hoppas va tillbaka på gymmet om några dagar.
 
 

Matschema vecka 93

Kategori: Dagbok

Nu ska jag bara neeeeer inte upp!
 
Lördag 8/9: frukost nutrilett dryck + gifflar, lunch max hamburgare, pommes med dippa, cola och hallonpaj med glass, middag fryspizza, fika choklad
Kalorier: 3648
 
Söndag: frukost choklad och gifflar, mellanmål gainomax
Kalorier: 1130
 
Måndag: (sthlm) frukost scone + iste, fika mörkt bröd +juice,  lunch oxrullad med rotfrukter, middag charkbricka med ost, stekt anka med potatismos och plommonsås, ugnsbakat äpple med glass och kanel
 
Tisdag: (sthlm) frukost yoghurt med musli, prinskorv, bacon, juice, lunch kyckling med risotto, fika chokladmuffin, mellanmål mini-kycklingmacka
 
Onsdag: frukost mealbar + banan, lunch 2 frallor med kalkon, fika choklad + wienerbröd, mellanmål proteinshake, kvällsmat banan + digistive kex
Kalorier: 1670
 
Torsdag: frukost 1 skriva bröd, 1 banan och 1 mealbar, lunch fiberhavregrynsgröt med mjölk och äppelmos, fika munk med fyllning, mellanmål proteinshake, middag hemmagjord fiskgratäng (torskfile)
Kalorier: 1294
 
Fredag: frukost  1 skiva italienskt bröd, lunch bacon pastasallad, middag hemmagjord fiskgratäng
Kalorier 1149
 
Dagens vikt: 93,0 kg
 
Minus från förra v: -1,7 kg
 
Kvar till delmål 3: 3 kg

Hängig

Kategori: Dagbok

Har gått och blivit lite sjuk tyvärr =( Och kan inte träna just nu. Får se om det bryter ut till en fullbordad förkylning eller om jag lyckas kurera mig själv med halstabletter, näsdroppar, C vitamin och alvedon!! Jag som ALDRIG brukar vara sjuk har blivit förkyld typ 6 gånger sen jag började på detta jobbet i januari. Jäkla skit. Det enda jag kan göra är att äta bra mat, ta det lungt och vänta ut sjukdomen.

tufft nu

Kategori: Dagbok

Har varit 2 extremt intensiva dagar i stockholm. Är fortfarande helt slut i huvet. Va tvungen att bara ta det lungt hemma ikväll. Har inte orkat göra någonting. Har väldigt mycket på jobb just nu, plus juridik kursen, plus att jag eventuellt ska börja en ny hundkurs igen, plus träningen och ovanpå det en möjlig flytt! Självklart vill man ju då rent egoistiskt lägga sin energi på flytt, träning och hundar. När energin borde ligga på jobb istället. ZzzzZz jag blir trött bara av att tänka på min höst. Ska jobba 2 helger denna månaden och det hjälper ju inte för att återämta sig heller!
 
 

Stockholm

Kategori: Dagbok

Kom nyss hem från gymmet. Jag körde på som vanligt fast ökade sträckan, men enligt maskinen sprang jag 4 km på 20 minuter vilket absolut inte är rimligt i förhållande till hur snabbt jag sprang. Tråkigt när maskinerna är sönder.
 
Imorgonbitti flyger jag till stockholm för intro på en juridik kurs (distans under hösten) så ikväll blir det mest en massa körande till hundvakter och packa ner det nödvändigaste, typ böcker tyngre än bibeln!! Ska försöka hålla igen på maten, även om jag hörde rykten att det är sick gott där.
 

Matschema vecka 92

Kategori: Dagbok

Bra vecka träningsmässigt. Har gett järnet de flesta dagar efter jobb, utom tisdag när jag va hemma hos en kompis istället. Dock har kosten inte gått skitbra. Men jag är inte så orolig över vikten när jag kör mycket vikter så får jag ju räkna med att jag bygger muskler. Jag känner på kläder och ser på mig att jag blir smalare och tightare så jag stressar inte över det, jag bara kör på. Det stör mig lite dock att vikten stod på 93,8 igår och 94,7 idag?? jaja..
 
Igår körde jag ett dödligt hårt pass på löpbandet. Jag hade så hög puls att jag trodde jag skulle få en hjärtattack. Men jag skulle hellre kräkas än att ge upp. Så jag maxade totalt. Tror jag slog bra rekord på 3 km men var så jävla dum att jag tryckte på STOPP så fort jag nådde 3 km och då försvann alla siffror på maskinen och jag har ingen aning om vad tiden slutade på =( *gråter blod*
 
Idag var jag på hundutställning och sen sov jag hela eftermiddagen. Har världens PMS och nu ska jag käka choklad och böla till en romantisk film.
 
Lördag 1/9: frukost frallor, middag kebabrulle, bio chips
Kalorier: 1011
 
Söndag: frukost frallor + choklad, fika cantuccini, middag fullkornscouscous, tom kha thaisoppa med kyckling och svamp
Kalorier: 2072
 
Måndag: frukost mealbar, lunch tom kha thaisoppa med kyckling och svamp+ fullkornscouscous, mellanmål mealbar, middag hemmagjord grönsaksoppa + 1 fralla
 Kalorier: 1255
 
Tisdag: frukost mealbar + äpple, lunch färskpasta med ostsås och kronärtskocka, fika choklad + läsk, middag fajita och fruktsallad med yoghurt
 Kalorier: 1624
 
Onsdag: frukost chokladmjölk, äpple + mealbar, lunch tom kha thaisoppa med kyckling och svamp + fullkorns couscous, fika kaka, middag chorizo + lätt keso, kvällsmat mealbar
Kalorier: 1273
 
Torsdag: frukost 1 skiva surdegsbröd + mealbar, lunch  havredryck mixad med fryst frukt, mellanmål läsk + 3 digistive kex, middag 2 chorizo + 1 skiva grovt bröd
Kalorier: 1072
 
Fredag: frukost 2 skivor bröd, lunch 1 kanelbulle, chokladmjölk + två ostfrallor, middag smörgåstårta
Kalorier: 1783
 
Dagens vikt: 94,7 kg
 
Minus från förra v: +0,7 kg
 
Kvar till delmål 3: 4,7 kg

3 km

Kategori: Dagbok

Sprang 3 km i parken idag för att försöka förbättra min tid. Trotts att jag sprang hela sträckan utan att sakta ner och gå alls, så knäckte jag knappt mitt rekord från gymmet i lördags med mer än 30 sek... Alla säger att de springer bättre utomhus för att man slipper fokusera på hur tråkigt det är då. Men jag tror jag blir MER peppad på ett löpband för du har siffrorna framför ansiktet HEEELA tiden och du fokuserar bara på att maximera tiden. Och du kan kontrollera med knappar hur fort du springer istället för att gissa! Skumt att jag lyckas bätte på gymmet än i parken.
 
Över till något annat så tittade jag på en större lägenhet ikväll. Jag hade väl hoppats på mer, men positivt är att det är rätt område, rätt hyra och rätt storlek. Standarden i lägenheten kändes sådär, jag hade fått måla om både tak och väggar och köksluckor för att det skulle kännas fräscht. Och med tanke på hur lite möbler jag har just nu så hade jag fått investera i en del nytt för att kunna utnyttja all yta. Hmmmmm.... tankarna snurrar och jag får väl fundera nån dag innan jag bestämmer mig om jag är intresserad av ett byte eller inte.

Good day

Kategori: Dagbok

Idag har varit en bra måndag! Kylan hänger lite i luften och man känner att det är september nu. Fick veta att jag från och med idag är fast anställd på jobb =) Jätteglad för det!!! Och dessutom fick jag svar på en lägenhetsvisning jag var på i helgen, och det verkar som att det kommer gå vägen också! Förhoppningsvis flyttar jag till en dubbelt så stor lägenhet i höst, precis vid mitt jobb!! Ser fram emot det jättemycket! *Hoppas* =)
 
I lördags körde jag bara kondis på gymmet, förbättrade min tid på 3 km med 1 min trotts att jag själv tyckte att jag tog det jättelungt. Sen körde jag 30 min spinning för att varva ner. Har precis ätit hemmagjord grönsakssoppa till middag och tänkte dra till gymmet när den lagt sig lite i magen!
 

Matschema vecka 91

Kategori: Dagbok

Lördag 25/8 (schweiz): frukost 1 fralla, fika kaka + iste, lunch halv grillad kyckling med pommes + cola, fest 1 glas vin + lite baileys
 
Söndag:  frukost 1 fralla, middag halv kebabpizza + cola
 
Måndag: frukost linfrö bröd, persika och pucko, mellanmål gainomax, fika citronkaka, middag kräftstjärtar
Kalorier: 1348
 
Tisdag: frukost 2 wasa knäcke sport med 2 äggvitor, lunch rågbulle + chokladmuffin, middag lättkvarg med sötmandel, 2 fullkorns digistive kex
Kalorier: 102
 
Onsdag: frukost äpple + mealbar, lunch ½ dl fiberhavregrynsgröt med havredryck och äppelmos. 30 gr kalkon, mellanmål vegetarisk degknyte, middag laxgratäng
Kalorier: 1122
 
Torsdag: frukost mealbar + banan, lunch spaghetti köttfärsås, mellanmål 4 digistivekex + banan, middag
3 mackor med ost och skinka
Kalorier: 1432
 
Fredag: frukost mealbar + 1 skiva grovt bröd, lunch Yakiniki med ris, middag whopper med pommes och cola, fika lösgodis
Kalorier: 2827
 
Dagens vikt: 94.0 kg
 
Minus från förra v: -0
 
Kvar till delmål 3: 4.6 kg