finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

valborg

Kategori: Dagbok

Efter att ha sett Biggest Loser season 11 finalen kunde jag bara inte hålla mig ifrån gymmet. Jag va tvungen!! Drog dit och körde ett relativt normalt spinningpass som jag brukar köra när jag har kort pass och förbrände 565 kalorier. Det kändes bra och motivationen fanns där hela tiden. Kände inte mig försvagad eller trött i kroppen. Nöjd med min mjukstart, gick jag hem och peelade hela kroppen i en skön dusch, smörjde in mig i babyolja och sitter och gottar mig i min fräschhet med ett glas iskallt vatten. 
 
Imorgon är det valborg och jag jobbar bara halvdag. Ska på födelsedagsfest/valborgsfest hemma hos en kollega och jag har blivit utsedd av de andra kollegorna att fixa present, så det får jag fixa efter jobb. Sen ska jag en sväng till vårdcentralen och få mitt sår tittat på, mest för min egen skull att få bekräftat att såret läker rätt (innifrån och ut). 
 
 
Har räknat ut att jag tappat 31,7% av min totala kroppsvikt, det är ju jättemycket, nästan 1/3! 
Hannah, andra plats season 11

Healing

Kategori: Dagbok

Satsar rejält på min läkning, tar det lugnt och kollar upp allt som kan få huden att läka bättre. Tar Zink och C-vitamin tillskott, Omega-3, har slutat dricka läsk och dricker bara mjölk och vatten med lime eller citron i. Sitter och käkar blodpudding och morötter och bara ber till gud att såret ska läka snabbare, tänker positiva tankar. Det känns som att det blivit 3-40% mindre på bara 4-5 dagar och svullnaden har lagt sig. Jag vill så gärna börja träna igen och vara tillbaka i min normala kondition. Men jag mår bra, jag känner mig gladare och fokuserar på att bara tänka positivt hela tiden. Vi har fått erbjudande om en gratis hälsoprofilering via jobb och jag skrev direkt upp mig på en tid i juni. Konditionstest, olika blodprover typ kolesterolvärde och hälsofrågor om träning, fritid, kost, tobak, alkohol osv. Ska bli spännande!

turning a new leaf

Kategori: Dagbok

Kollar på Biggest Loser tills ögonen blöder, blir så himla inspirerad! Suger åt mig av vartenda motivationsord jag hör och försöker ta till mig allt som om det är mig de pratar med. Denna vilovecka har gett mig chansen att hinna känna efter, analysera min situation och fundera på vad jag vill. Sortera bland alla känslor och stanna upp och reflektera över livet lite. 
 
Har insett att jag MÅSTE ändra min inställning om jag ska ta mig framåt. Jag måste ändra min attityd och min självkänsla, vilket såklart är lättare sagt än gjort men jag känner att det är på gång. Jag måste sluta tycka synd om mig själv, sluta se mig själv som ett offer, sluta nedvärdera allt jag gör och uppskatta allt jag har! Om jag inte kan se mitt eget värde, hur ska någon annan kunna det då? 
 
Jag vet exakt vad jag vill ha, men jag kommer inte få det förrän jag själv vågar satsa 100% och släpper mina rädslor och negativa tankar. Jag är förtjänar det och jag kommer få det en vacker dag när jag är redo för det.
 

provträning

Kategori: Dagbok

Vaknade utsövd, pigg, relativt positiv och träningssugen! Bestämde mig direkt för att jag skulle må bra av att få åtminstone gå till gymmet och känna av atmosfären igen. Givetvis skulle jag inte köra något normalt pass utan mest få genomföra min vanliga söndagsrutin att gå dit. Känner inte att jag behöver smärtstillande eller febernedsättande längre. Aptiten finns inte riktigt (känns väldigt konstigt) men jag ser att såret läkt lite nu på 4 dagar!
 
Gick till gymmet och ställde mig på löpbandet, men kände snabbt att kroppen inte alls var speciellt pigg. Jag har inte ont, men kroppen är "nedsatt" och efter 30 min powerwalk kände jag inte att jag borde fortsätta. Jag satt i omklädningsrummet sen helt matt i kroppen och svetten som rann var inte på ett positivt sätt. Nu känner jag mig nästan lite hängig igen. Nu ska jag ge mig iväg på en apotek-turné och leta efter ett förband jag behöver som tydligen inte alla apotek har.
 

just like that

Kategori: Dagbok

Känner mig ytterligare någon % bättre idag. Solen skiner och jag har spenderat dagen med en vän och shoppat och pratat. Köpte bland annat lite träningskläder, ett par handskar för tyngdlyftning och några vårskor. Det är alltid kul med lite nya kläder som extra pepp när man ska börja träna igen sen. 
 
Inatt fick jag ett besked som lätt hade kunnat få bägaren att rinna över för mig. Som en kniv i hjärtat. Den gjorde nästan det också, första reaktionen var på gränsen till ett fullständigt nervöst sammanbrott, total panikattack! Men någonstans långt inne i mig så visste jag att jag inte har råd att må sämre just nu. Hade jag låtit det påverka mig så grovt så hade jag aldrig rest mig upp ur sängen igen. Lugnet sköljde över mig och jag bara slutade gråta tvärt. It's just not worth it. Fuck it. Har jag klarat mig förut kommer jag klara mig igen. Världen går inte under, livet går vidare. Min hälsa är viktigare just nu än något annat jävla drama. Det ordnar sig på något sätt. What's ment to be will happen.
 

Matschema vecka 125

Kategori: Dagbok

Har lagt på mig lite vikt efter denna stressiga emotionella berg och dalbana, inte kunnat träna, och droppet på sjukhuset band upp mycket vätska i kroppen. Jag kommer pausa med träningen tills kroppen känner sig redo igen. Mår inte 100%.
 
Lördag 20/5: frukost kanelbulle, middag tacos, lösgodis
Kalorier: 2100
 
Söndag: frukost frallor med leverpastej, mellanmål pucko, middag tacos, 2 rutor mörk choklad
Träning: 45 min powerwalk
Kalorier: 1413
 
Måndag: naturdiet shake + banan, lunch yoghurt, middag en liten bit veg. paj, 1 cola + 2 kakor
Kalorier: 1244
 
Tisdag (operation): frukost banan + naturdiet shake ----
Kalorier: 300
 
Onsdag: nattmat 1 macka med ost och saft, frukost 2 frallor med pålägg + saft, fika twix + cola, juice, middag banana pancake med sylt 
Kalorier: 1460
 
Torsdag: frukost naturdiet shake + päron, lunch banana pancake med sylt, middag korv stroganoff med ris
Kalorier: 1074
 
Fredag: frukost naturdiet shake, mellanmål äpple, lunch pastasallad med cevapcici, fika choklad, middag pastasallad med cevapcici, fika kladdkaka med grädde
Kalorier: 1849
 
Dagens vikt: 84,0 kg
+1,5 kg

fredagkväll

Kategori: Dagbok

Känner mig någon % bättre i kroppen jämfört med igår.
Har äntligen fått min bil fixad, ombesiktigad och godkänd, som en sten från axlarna!
Försöker att inte haka upp mig över träningen, det får ta de dagar det tar att vila innan jag börjar motionera igen. Jag måste lyssna på kroppen. Inte så att mitt liv förfaller för att jag inte får träna några dagar eller någon vecka, det är inte värre än en vanlig förkyldning. Det tråkiga är att träningen är min hobby, min vardagsrutin, det enda jag har att fokusera på utanför arbetet. Jag är helt säker på att jag om några dagar kommer känna mig piggare, sådär "otåligt träningssugen" i musklerna och redo att ge det ett försök.
Men nu är det fredagkväll och jag är sugen på kladdkaka, så jag tänkte våldgästa min pappa med kaka och tigga till mig lite mänskligt sällskap. 
 

the light is on but nobody's home

Kategori: Dagbok

Usch. Vet inte om mitt psyke klarar mycket mer. Den här sjukhusvistelsen fick mig att totalt stänga ner mentalt för att klara mig, och nu har jag svårt att komma tillbaka. Jag gör allt jag vet jag borde göra, men det känns som att jag drömmer. Jag mår piss, har ont, ingen aptit, jag vill bara vara frisk och läkt. Känns som att det enda jag gör i livet är att ta smäll efter smäll och försöker resa mig upp igen. Kan man få lite jävla flyt nån gång? Jag orkar inte mer.
 

Mitt dygn på akuten

Kategori: Dagbok

Hemma från sjukhuset äntligen, utan min kära "pilodinal abcess". Åkte in igår tidigt på morgonen, och efter att ha träffat sköterska, akutläkare och kirurg så bestämdes det att jag skulle opereras samma dag. Jag hade såklart klämt en banan i väntrummet men fick inte äta mer sen. Efter en massa prover och en steril dusch fick jag ligga och lyssna på 5 timmars högljutt tantältande när damen brevid hade sin 65 åriga dotter på besök, inte så lätt att gå nån annanstans med dropp i armen. Sen skulle hon prata i telefon HÖGT, sen skulle hon kolla på TV HÖGT, sen skulle hon äta HÖGT. Och hon bara gnällde om livet och ville att jag skulle göra saker åt henne, för hon såg att jag kunde gå. Vafan jag ska opereras, varför ska jag va hennes jävla assistent bara för hon inte tål vänta 3 minuter på en sköterska? Va glad att du över huvud taget lever och har besök när du är 90 bast lixom! Jag ligger inte på akuten för att skaffa vänner, låt mig va.
 
Nåväl efter 15 timmars fastande, evigt väntande på en operationstid och hallucinerande om en kall coca cola och ett twix så fick jag äntligen rullas ner till operationssalen. Var bara glad att de skulle söva mig så jag fick det överstökat, och glad att få "sova" lite.  Man känner sig verkligen utelämnad under en sövning, flera främmande människor samtidigt som drar i ens nakna kropp, sätter elektroder, ställer kontrollfrågor, tar blodtryck, lyssnar på pulsen, sprutar in vätskor och sätter syrgas. Man ligger där och känner sig som en försökskanin. Inte visste jag vad de tänkte göra heller, jag kunde bara hoppas att jag skulle vakna med mindre smärta och läka snabbt. Man ska väl vara glad att de gör vissa saker medans man sover, tex sätter in syrgastuben i halsen. Fick rulla ner på avdelningen igen sen på natten efter någon timme på uppvaket, bad om öronproppar sen sov jag gott! När jag väcktes på morgonen för kontroller så kändes det stor skillnad. Fick duscha och äta, skönt, kände mig piggare. Febern känns borta, är lite trött efter alla mediciner, sjukhuset, narkosen och läkningen. Men nu måste jag gå med ett öppet sår i flera veckor som kommer läka sakta. Men en läkare sa till mig att leva så normalt liv som möjligt så länge det inte gör ont, och om jag oroar mig över sårets läkning så kan jag gå till vårdcentralen och få det tittat på.
 
Nu har jag druckit en kall cola, ätit ett twix, och hämtat mina överlyckliga hundar hemma hos pappa! Solen skiner, våren är i luften och jag känner mig lättad. Ska nog unna mig Banana Pancakes sen, inte ofta jag unnar mig för mycket gotteri nuförtiden men nu behöver jag ta igen mig lite efter fastan och inte alls oroa mig över kalorier. Om jag har tur kan jag börja träna om några dagar kanske. Får se om jag orkar gå tillbaka till jobb imorgon eller om jag sjukskriver mig veckan ut. 

Akuten

Kategori:

Hmm man ska nog lyssna på kroppen! Blev inlagd på akuten idag och de har tagit 100 prover på mina stackars armar. Nu ligger jag med dropp och väntar på operation.

Jävligt porrig känner man sig i sjukhuskläder med nålar överallt. Jag måste fasta inför operationen och suktar efter choklad like a crazy person.
Ligger i samma rum som en gammal dam som har berättat om sina dödskrämpor nu 23 ggr. Skjut mig.

pain

Kategori: Dagbok

Efter en välbehövlig natts sömn, bestämde jag mig för att inte låta smärtan hindra mig. Mycket googlande har lärt mig att detta kan ta lång tid att läka, kanske till och med behöver opereras för att inte återkomma. Åkte några ärenden och gjorde allt jag behövde göra. Ipren gör att jag åtminstone kan leva och dämpar feberkänslorna. Inget blir bättre av att sitta och känna efter hur ont det gör, bättre att försöka tänka på annat. Efter mycket velande och ångest över träningen: vill inte förvärra problemet och hindra det från att läka och man bör ju lyssna på sin kropp, men samtidigt får jag ångest över att jag ska tappa muskler/kondition om jag inte tränar. Till slut efter en del ältande så bestämde jag mig för att promenera iallafall, 45 min powerwalk 3% incline = 400 kcal.
 
Tips: Designtorget "Bag on bottle" 95 kr. En liten väska med gummiband du kan trä över din vattenflaska för att inte bli av med nyckel, kort, mobil, hörlurar tex. Finns i svart, rött, rosa, blått.

Jillian

Kategori: Dagbok

Stop selling yourself short.
Every second your destiny is just waiting for you.
Waiting for you to show up.
Waiting for you to be ready to embrase it.
 

Mål

Kategori: Dagbok

Känner mig trött i kroppen och i mellanåt illamående. Antagligen beror det på en inflammerad hårsäck/innåtväxande hårstrå som bildat en böld och jag har riktigt ont. Har spenderat halva dagen på akut-helg-vårdcentral men de gjorde såklart ingenting åt saken och jag fick åka hem igen. Är lite ledsen att jag inte kan gå ut och festa ikväll och att jag inte kan gå till gymmet.
 
Försöker verkligen hålla mig "positiv"dvs inte tänka destruktivt. Lägga fokus på bra saker. Titta solen skiner. Nämen, kolla jag får på mig storlek medium och den sitter löst! Jag väger ungefär lika mycket nu som när jag tog studenten 2004. Jag ser ingen glädje i det, men jag förstår att det är bra.
 
Dessa målen satte jag upp när jag startade bloggen:
  • Bli piggare, få mer ork och energi
  • Slippa skämmas och hämmas
  • Få mer självförtroende
  • Kunna köpa fina kläder
  • Våga ta för mig i livet
  • Ha ohämmat kul oavsett var/hur/när
  • Göra bättre intryck på medmänniskor/smälta in
Jag kan lätt säga att jag har nåt alla dessa mål när det gäller vikten. Jag hämmas inte av min kropp och jag är inte överviktig längre med ett vältränat BMI på 24.6. Jag kan köpa kläder fritt och jag är friskare och piggare. Jag har kämpat så länge med min vikt, att nu när jag är i mål, så har jag svårt att känna någon tillfredsställelse över det. Det är väldigt svårt att förklara. Men det finns andra saker jag vill uppnå, som hindrar mig från att vara glad.
 
 
 

Matschema vecka 124

Kategori: Dagbok

Lördag 13/4: frukost 2 mackor med salami, lunch kyckling, kassler, frukt, potatissallad, rostbiff, bröd, middag hemmagjord pizza med parma, pesto, mozarella, rödlök, fika delicatoboll
Träning: 35 min jogging
Kalorier: 1960
 
Söndag: frukost 3 ostfrallor med leverpastej, mellanmål korv med bröd, lunch lite fullkornspasta med köttfärsås, middag 3 kycklingklubbor, kvällsmat yoghurt
Träning: 25 min underkropp, 20 min spinning
Kalorier: 1054
 
Måndag: frukost natur diet shake + banan, lunch kassler + yoghurt, middag 2 kycklinglår, kaka
Kalorier: 1375
 
Tisdag: frukost banan + nutrilett bar,  lunch fetaostpaj + sesamkakor, mellanmål päron + kaka, kvällsmat 1 ägg + hemmagjord guacamole
Träning: 25 min jogging, 20 min core
Kalorier: 1041
 
Onsdag: frukost naturdiet shake, lunch kycklingburgare, mellanmål kaka, middag kyckling cashew wook, kvällsmat yoghurt
Träning: 45 min jogging, 10 min mage
Kalorier: 1287
 
Torsdag: frukost nutrilett bar + banan, lunch kyckling cashew wook, mellanmål äpple, innan träning yoghurt, middag 2 gorbys piroger + chokladmjölk
Träning: 50 min överkropp + 20 min spinning
Kalorier: 887
 
Fredag: frukost 1 macka med ägg, fika godis, middag soppa, fika choklad
Kalorier: 1024
 
Dagens vikt: 82,5 kg
Minus från förra v: -1 kg
 
 
 

Neeeej inte nu!

Kategori: Dagbok

Svooooooordooooooooom!!! Tvingade ut mig på en lång runda på stan *lalalalala jag mår hur bra som helst*, köpte alkohol, kläder, smink, högtalare till datorn, till och med fyllde på ett busskort (framförhållning deluxe). Kände hur jag mådde sämre och sämre och sämre. Körtlar och muskler skriker och ömmar. Åkte hem och la mig för att vila, men känner hur jag blir värre och värre för varje timme som går =( Kunde inte ens sova för jag va så jävla irriterad på att bli sjuk. Jävla skit, jag som ville ut och festa så jävla gärna! Två alvedon, varm soppa och deepthroata ett Marabou och håll tummarna att jag mår bättre imorgon...
 

Tröttast

Kategori: Dagbok

Usch sov knappt 4 dåliga timmar inatt, det gick bara inte att somna. Värker i hela kroppen, är helt slut. Känner att jag verkligen behöver en vilodag, musklerna bara skriker efter en paus! Känner egentligen bara att jag vill gå hem och bädda ner mig efter jobb men ska ta en liten runda på stan... Blir nog ingen träning idag.
 

Du kan gå din egen väg

Kategori: Dagbok

Igårkväll gav jag mig FAN på att springa 6 km och det gjorde jag också, med 2 kortare pauser vid 3,5 km och 4,5 km. Det kändes inte bra i kroppen alls när jag sprang och jag fick ont överallt. Men jag tänkte inte ge vika för målet jag hade satt upp. Idag kände jag mig inte alltför glad efter jobb, efter mer tragiskt beteende från en kollega. Men det va bara att svida om och traska till gymmet. Det va dags för överkropp och sedan lite förbränning på det. Tur att det är fredag imorgon, tänkte gå lite tidigare från jobb och köpa nytt mineralpuder, ska förhoppningsvis ut och dansa i helgen!
 
Strimmlad kycklingfile med haricot verts, paprika, cashewnötter och oystersås. 270 kcal lunch.

stress

Kategori: Dagbok

Fy vilka stressiga dagar. Idag har jag först haft planering inför renoveringen av mitt badrum (start 27 maj), sen åkte jag ut till en verkstad och fick prisuppgifter på vad som behövs fixas inför ombesiktning. Det kan bli billigare än jag hade kunnat hoppas på! Lunch påväg tillbaka till jobb, stressig arbetsdag och nu tvätt, en celcius och sen gymmet. Det känns bra att ha fått gjort en massa idag. Även om humöret inte är helt 100 så försöker jag låta bli att sjunka lägre.
 
Jag är en sån riktig periodare, först ville jag bara springa för jag ville få bättre kondis. Sen kom jag på hur kul det var att styrketräna och tyckte det var skittråkigt att springa för att jag inte blev bättre snabbare. Sen kom jag på hur mycket man kunde förbränna på motionscykeln och crosstrainern och ville bara stå på dom. Sen kom jag på att jag hade tappat kondisen igen och nu vill jag bara springa igen! Visst är det bra med omväxling men just nu tycker jag det är dödstråkigt att träna med vikter och då är det ju risk att jag tappar muskler.
 

I need a miracle

Kategori: Dagbok

Hemkommen från kvällsjobb, ätit lite hemmagjord guacamole med ägg, i brist på annan mat. Blev lunchträning idag med en kollega. Har bestämt mig för att försöka vända på min depp-mood och försöka fokusera på positiva saker i vardagen istället. Det tar alldeles för mycket energi och tid på att vara låg och ledsen. Ingen är perfekt och det är bara slöseri med liv att må dåligt. Negativ energi i kroppen hjälper inte viktnedgång och definitivt inte lust och motivation att göra saker.
 
Jag måste låta bli att ta illa upp av andras dåliga jävla respekt mot mig. Idag satt jag och erbjöd en kollega att hjälpa henne komma igång på gymmet. Hon berättade då att hon ville få en starkare rygg och inte va helt avigt inställd till gymmet. Då sitter en annan kollega och hånskrattar åt mig och säger att hon inte skulle litat på mig för 5 öre. Nähä? Jag bara bet mig i tungan och sa ingenting, tittade inte ens åt hennes håll, jag tänker inte ens slösa min tid på att besvara ett sådant uttalande. Samma människa som sitter och hånar en om man tar en kaka till fikat. Så jävla patetiskt beteende från en vuxen människa. Vem FAN sitter och säger till en ung aktiv tjej att hon inte borde äta fler kakor? Snacka om att försöka trigga dåligt självförtroende på andra. Jag måste bli som jesus och vända andra kinden till ;)
 
 
 
 
 

Trying to smile

Kategori: Dagbok

2 saker som gjort mig glad idag:
1. När jag kom till jobb på morgonen så mötte jag en kollega som berättade att hon varit på gymmet på morgonen, och det var faktiskt tack vare mig och att jag peppat henne att börja och visat henne!
2. När jag gick hem för att rasta hundarna på lunchen så körde det förbi en mindre lastbil med killar och busvisslade på mig. Det har nog inte hänt på typ 10 år! Vissa tar illa upp, jag tog det som en komplimang.
 
Har haft en sjukt stressig dag på jobb och det lär inte lugna ner sig närmaste veckan. Med dålig sömn senaste nätterna, sjukt opeppad på gymmet, tappat ordentligt med vikt och varit hungrig i en vecka, knappt någon helg, mens för tredje gången på en månad och hormon PMS utbrott: så bestämde jag mig för att ta en vilodag från gymmet! 
 
Har diskat, dammsugat och slängt lite skräp. På något sätt känns det alltid 1% bättre när man åtminstone får ordning och reda runt sig, som om man städar bort sina problem (tänk om man kunde göra det?). Kontrollbehov deluxe på att hålla fint här hemma. Men jag har haft så stora problem att hålla ordning i tidigare lägenheter så jag vill verkligen hålla det fint här nu när jag lagt ner pengar och tid på att renovera och inreda här.
 
Måste verkligen ta tag i min bil, den blev inte godkänd i besiktningen och jag har knappt 2 veckor på mig att byta det som inte gick igenom. Det kan bli snorigt dyrt om jag inte hittar en genväg och letar begagnade reservdelar, men vem fan har tid till det?! Har jättemycket att göra på jobb och vet inte hur jag ska hinna med allt.
Nu ska jag inviga min nyinköpta kaffekokare och se hur kaffe smakar. (På riktigt.)
 

how old is your soul

Kategori: Dagbok

 

what hurts the most

Kategori: Dagbok

Har knappt hunnit göra någon nytta denna "helgen", men fick åtminstone handlat hem lite frukt och andra nödvändigheter ikväll innat ett snabbt gympass. Får diska städa tvätta i veckan istället, när jag orkar. Har så mycket på jobb nu så jag börjar fundera på hur jag ska få det att gå ihop mentalt. Har övertid att plocka ut men kan tyvärr inte göra det imorgon, hade varit skönt med sovmorgon. Vet inte hur jag ska kunna sova inatt men förhoppningsvis däckar jag till slut.... Känner att min blogg är jävligt tråkig? Vad vill ni läsa om? 
 
 
 
 

oops I did it again

Kategori: Dagbok

Efter nån timmes sömn tryckte jag i mig en koffeintablett, på med träningskläder och traskade raka vägen till gymmet innan jag hann ångra mig. När man är trött börjar hjärnan alltid försöka hitta ursäkter på varför man skulle slippa träna! Inte mycket folk en lördagkväll. Varför inte försöka springa 5 km igen för att se om det går att göra om eller om det bara var en slump/bra dag sist? Efter 2 km kände jag inte att jag skulle klara mycket mer, men tack vare peppande musik i hörlurarna klarade jag hålla ut enda till 5 km! Jag höjde inte hastigheten, men jag tror det blir lättare och lättare ju oftare man springer, ju längre man springer och ju mer jag tror på mig själv.
 
Bjuder på en svettig duckface bara för det!

Lördagsjobb

Kategori: Dagbok

Har jobbat 8-14.30 idag och är helt slut i huvudet nu. Har hållt i en utbildning, och fixat med buffé osv, så nu bara går ögonen i kors. Jag ska vila en stund och varva ner, träna lite senare, inta en god middag och kolla på Biggest Looser resten av kvällen. Mitt huvud har inte insett att det är helg nu. Måste varva ner...
 
 

Matschema vecka 123

Kategori: Dagbok

Har inte vägt såhär "lite" sedan sommaren 2004! Jag minns så väl när jag hade gått ut gymnasiet, flyttat hemifrån och åkte på en weekend i Milano att jag vägde 83-84 kg. Vartenda kilo jag går ner nu är bara bonus, tillbaka till min tonårs-kropp. 
 
Lördag 6/4: frukost 3 ostfrallor, middag hemmagjord pizza med tonfisk, fika M&M peanut
Träning: 20 min jogging, 50 min överkropp, 1,5 h promenad
Kalorier: 1566
 
Söndag: frukost 3 frallor med leverpastej, middag hemmagjord pizza med tonfisk, kvällsmat 2 rutor mörk choklad + 2 pressade grapefrukter
Träning: 30 min spinning, 30 min core
Kalorier: 600
 
Måndag: frukost äpple + fralla med 1 ägg, lunch 1 paket bacon och 1 stekt ägg med fetaost, fika swebar + ballerinakex, middag fläskfile med sötpotatis, rädisor, kvarg med salladslök och vitlök, svartvinbärsgele, fika mörk choklad
Träning: 30 min spinning, 10 min core
Kalorier: 1320
 
Tisdag: frukost swebar + banan, lunch fläskfile med sötpotatis, rädisor och kvarg, middag gravad lax med ägg, rädisor och avocado, kvällsmat smoothie (grekisk yoghurt, banan, frysta bär)
Träning: 15 min jogging, 25 min core
Kalorier: 930
 
Onsdag: frukost bröd, lunch pannbiff med lök, potatis och sås, mellanmål banan + chokladbit, middag 3 mackor med ost och salami
Kalorier: 1917
 
Torsdag: frukost drickyoghurt + banan, lunch fläskfile med sötpotatis, mellanmål äpple, middag knäckebröd med lax, avocado, rödlök, rädisor, ägg, 
Träning: 35 min jogging, 10 min armar
Kalorier: 1300
 
Fredag: frukost smoothie (kvarg, jordgubbar, banan, mjölk), lunch fiberhavregrynsgröt med mjölk och lågkalori äppelmos, mellanmål 1 ägg + protein shake, middag hemmagjord pizza med parmaskinka, mozarella, pesto, rödlök, tomatpuré, fika pingvinstång + mörk choklad
Träning: 50 min överkropp, 30 min spinning, 5 min jogging
Kalorier: 800
 
Dagens vikt: 83,5 kg
Minus från förra v: -1,4 kg

Fredag

Kategori: Dagbok

Fredag, har gått hem lite tidigare från jobb eftersom jag ska jobba imorgon...
Ska till gymmet nu, inte så att jag har något bättre för mig lixom.
Kan lika bra försöka förbränna lite extra.
Har kämpat med kosten denna veckan och jag tror det har gett utdelning,
uppdaterar matschema imorgon när jag kommer hem från jobb.
 

struggling

Kategori: Dagbok

I hope he buys you flowers, I hope he holds your hand, give you all his hours
 

5 km check

Kategori: Dagbok

Ikväll släpade jag mig till gymmet trotts regn och dåligt humör och jättestressig arbetsdag.
Gav mig fan på att springa iallafall 3 km precis som sist.
Efter 2,5 km kändes det jättebra och jag höjde farten lite.
Kände att jag kunde klara 4, och vid 4 kände jag att det skulle vara jävligt gött att klara 5 km!
Vid 5 km slutade jag, jävligt nöjd, men hade kanske klarat ännu mer om jag pressat!
Notera att jag bara för nån vecka sen fick KÄMPA för att klara 1 km utan att stanna och dö.
Tänk att jag har sprungit en halv mil utan att behöva sakta ner?
Något duger kanske den här klumpiga värdelösa kroppshyddan till ändå.
 
Mina nya Better Bodies träningsbyxor

ångest

Kategori: Dagbok

Får nästan lite ångest av att ha vilodag. Inte för att det är dåligt med en vilodag, utan för att det känns som att jag kommer av mig i rutinerna och "saknar" gymmet. Just nu är jag iförsig helt slut i huvet, kom nyss hem från jobb och tog en promenad i parken med hundarna (skönt att det är ljust ute såhär dags). Men det är lite jobbigt att inte kunna förbränna lite kalorier jag smällt i mig under dagen. Det är en press att hela tiden vara duktig när jag innerst inne bara suktar efter godis, choklad, kakor, tårtor, chips och pommes. Trotts att jag tränar 6 dagar i veckan (oftast 4 långa pass och 2 kortare pass) så känner jag att det inte duger, över huvud taget! Inte ens i närheten av att duga! Jag har hållt på med min viktnedgång nu i två och ett halvt år och jag har fortfarande inte fått någon ordentlig ordning på kosten! Har jag för höga krav på mig själv eller är jag mentalt svag? Gör jag tillräckligt i förhållande till vad jag vill uppnå? Det fungerar ju uppenbarligen någerlunda ändå, även om det inte går i en rasande fart.
 
Idag på jobb blev vi bjudna på hemmalagade pannbiffar i löksky med brunsås och potatis, inlagd gurka och rårörda lingon. Jag har typ aldrig ätit klassisk hemmalagad husmanskost så det var mumsigt men maffig lunch!
 

Försöker va nyttig

Kategori: Dagbok

Försöker trycka i mig denna fräscha middag efter en rolig kväll. Orkar inte riktigt äta upp men tanken var god. Va på lunchträning med två kollegor på lunchen. Imorgon blir det vilodag dels för att det är onsdag och dels för att jag ska jobba kväll. Jag är så SJUUUUUUKT choklad/godis sugen!!
 
 

350 kcal dinner

Kategori: Dagbok

Ny vecka, nya tag, känner mig full av energi!
Har precis klämt i mig en supergod middag efter jobb och träning. 
Blev intervjuad av en tidning idag, får se om det kommer med.
 
Fläskfilé, sötpotatis, rädisor, kvarg (med aromat, vitlök, salladslök) och lite svartvinbärsgelé

Sunday

Kategori: Dagbok

Har haft en produktiv dag! Träning, tvätt, handling x2, städning, diskning, garderobsrensning + biggest looser final! Ska försöka att verkligen hålla nere kalorierna så gott jag kan denna veckan och se om jag kan gå ner i vikt något mer. Jag känner mig lite svullen efter påsk osv och det har blivit för mycket utemat och bjudmat. Men kommande veckan har jag inget som borde stå i min väg något större utöver att det är ganska stressigt på jobb.
 

100 dagar

Kategori: Dagbok

Har kört "100 perfekta träningsdagar" med 1 vilodag/vecka.
Resultat:
Mage -11 cm
Arm +1cm
Byst -6 cm
Lår -2 cm
Stuss -10 cm
Midja -7 cm
Vikt -5 kg
 

När är det min tur

Kategori: Dagbok

 
 

Matschema vecka 122

Kategori: Dagbok

Joggade för första gången i 20 minuter utan att sakta ner eller promenera. 3 km utan att behöva hämta andan och gå en bit. Nu vet jag hur jag ska göra för att förbättra min kondis. Jag behövde bara sakta ner hastigheten så gick det ju faktiskt att springa mer än 1 km i sträck.
 
Lördag 30/3: frukost 2 frallor med salami, lunch kycklinglår med avocado, middag påskmat + lasagne, godis + kladdkaka, påskmust
Träning: 40 min överkropp, 75 squats, 20 min spinning
Kalorier: 2445
 
Söndag: frukost frallor med salami, middag thaimat med ris, fika chips med dippa, cola, godis
Träning: 35 min intervaller, 15 min spinning
Kalorier: 1512
 
Måndag: frukost grekisk yoghurt med valnötter och honung, middag kasslergratäng med ris, fika kakor
Träning: 30 min spinning
Kalorier: 1500
 
Tisdag: frukost banan + naturdiet, lunch kasslergratäng, middag kåldolme med mos och sås, kvällsmat smoothie
Träning: 10 min uppvärmning, 40 min mage/core
Kalorier: 1136
 
Onsdag: frukost banan + naturdiet, lunch fullkornscouscous med korv stroganoff, fika kex + kaka, middag räkor, vitlöksbröd, mögelost, potatis, sallad, creme brule
Kalorier: ca 2300
 
Torsdag: frukost naturdiet + äpple, lunch ost & broccolipaj + kexchoklad, mellanmål kaka + lätt kesella med jordgubbar, middag knäckebröd med ägg, skumgodis
Träning: 45 min cirkelpass (fys+styrka)
Kalorier: 1516
 
Fredag: frukost naturdiet + banan, lunch baguette med köttbullar, fika skumgodis + choklad, middag fullkornspasta med köttfärsås, fika frozen yoghurt
Träning: 40 min intervaller, 90 sqats, 40 min underkropp + mage
Kalorier: 700
 
Dagens vikt: 84,9 kg
Minus från förra v: -0,7 kg
 

Så jävla dålig

Kategori: Dagbok

"Sprang" 5 km idag för att se var jag ligger tidsmässigt inför eventuellt tävlingslopp. Efter en pinsam tid på 37 minuter kände jag mig rätt låg. Under 25 min är bra, över är OK. Men 37 min är ju bara pinsamt. Jag har så grymt dålig kondis, jag bara hostar och hostar. Hittar inte andra andningen, hittar ingen bekväm rytm, får håll och andnöd. Jag tror jag måste börja springa utomhus istället för att sluta stirra mig blind på hastigheten på bandet.
 
Jag verkar ha fått en stadig skara trogna läsare på bloggen, vilket iförsig är trevligt att någon vill följa mitt tragiska liv. Jag tycker lite synd om er som får läsa mitt skräp, jag hade gärna skrivit mer ingående men vågar inte riktigt eftersom jag inte vet vem som läser.
 

How could you

Kategori: Dagbok

Provade på cirkelpass med kollegor, blandat fys och styrka.
Svettigt och kul, men kunde varit längre.
Kanske jag som är van vid boxningspassen och mina egna höga krav.

don't look at me

Kategori: Dagbok

Fick veta idag att vi ska flytta ett möte för att kunna va med i Blodomloppet,
så om det är möjligt kanske jag ska anmäla mig till det den 14 maj.
Vilodag idag, ska iväg på middag, räkfrossa blir det tydligen!

Go on let it bleed

Kategori: Dagbok

Tillbaka på jobb, trögt som fan. Lunchträning med kollega. 
Torsdag ska jag nog följa med några kollegor på cirkelpass på Friskis & Svettis.
Nu ska jag göra en smoothie och försöka pigga upp mig själv.

F U

Kategori: Dagbok