finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

Gott nytt år!

Kategori: Dagbok

Gott nytt år önskar jag alla läsare! Jag har nyss kommit hem från ett riktigt svettigt ryggpass. Ville avsluta året ordentligt. Känner mig fet efter allt godis och skit man fått i sig under julledigheten. Har gått upp något kilo och bulkat som ett sär, men det är bara att köra lite mer cardio i några månader så jag får bort lite fett. Dom har fått nya motionscyklar på gymmet som är superbra och jag gillar att cykla! På 30 min intensiv spinning kan jag förbränna uppåt 500 kcal.
Nytt år, nya tag! Lära mig laga fisk!
Matlådor, protein, mer grönt. Fasa ut gluten, socker och laktos.
Mer cardio, mer variation i träningen!
 
Hårt ryggpass, svettig som fan
 
 

Dinner in 5

Kategori: Dagbok

Om ni gillar Vapianos pastarätter men inte vill lägga 150 spänn per tallrik så prova detta! Svingott!
Koka pastan. Häll av vattnet, häll tillbaka pastan i grytan och sätt den på den varma plattan igen. Blanda ner såsen, chilin, räkorna och pressa i vitlöken. Rör om tills allt är varmt. Servera och toppa med parmesan och ruccolasallad. 
 
1 påse Abbas skaldjurssås
ca 200 gram tinade skalade räkor
pasta till 4 pers
En halv chili
1-2 vitlöksklyftor
Ruccola
Riven parmesan
 
 

7th heaven

Kategori: Dagbok

Äntligen är sängen på plats. Säng känns fel att kalla det. Himmelriket är mer rättvis beskrivning! Jag provade precis lägga mig och det var så skönt att jag aldrig ville lämna den! Den är riktigt hög, även för mig som är 183 lång så får jag lixom klättra upp i den. Jag är galet nöjd och kommer sova som en drottning nu! Änligen äntligen äntligen har jag min dubbelsäng som jag "tänkt köpa" nu i ett år! Har redan hittat en tavla på Mio som skulle passa perfekt till sängen! =)
Äntligen en säng som förgyller sovrummet och den fina tapeten som min pappa satte upp förra året!
 
Mitt himmelrike!!!!!
Man ser inte så bra på bilden men gaveln har knappar.
Ska fixa fötter till gaveln så att den kommer upp en bit högre.
 

IKEA

Kategori: Dagbok

Idag åkte min bror hem och sen stack jag med en kompis till IKEA för att köpa nya sängkläder till min nya säng. Lakan och täcke för dubbelsäng, fler kuddar osv. Med tanke på hur mycket tid man spenderar i sängen så känns det värt att investera i sin sömn. Hittade även gardiner till sovrum och kök. Ja, så bra gick det med min "hålla i plånboken strategi" ;)
Men jag är sjukt uppspelt över sängen och kan inte vänta tills den levereras imorgon och jag springer runt nu och dricker Celcius och städar, plockar och gör fint här hemma för att det ska bli så mysigt som möjligt!! *studsa upp och ner* Hets hets hets!!! =D
 
 
 

Ouch my wallet!!

Kategori: Dagbok

Fyfan vad jag spenderar pengar när jag är ledig!! Någon annan får ta över min ekonomi nu! ;) Var ute och småshoppade häromdagen, behövde nya jeans och underkläder. Beställde glasögon igår från Tiger of Sweden som kommer om ca 2 veckor.
Sen var jag på ett nytt gym och testade deras lokaler med en kompis. Vi körde ben (aj aj aj aj....rullstol sökes!!!) och jag fick öva på squats + lunges som jag är sjukt dålig på. Jag har dålig balans, svag core och dålig teknik med ryggen. Så dålig att en fet gubbe stod och dissade mig gång på gång! När jag får kritik blir jag bara ännu sämre och frustrerad =( Vill verkligen inte ha någons åsikt om jag inte bett om det.
 
På kvällen var jag ute med brorsan och spelade biljard och tog några öl, kom hem vid halv 2 inatt.
Nyss var jag ute i en möbelbutik som hade utförsäljning och köpte en 180 cm mörkgrå kontinentalsäng som levereras på måndag! Jag saftade på och slog till på den dyraste kvaliteten med fast madrass. Ska man investera i en dyr säng kan man lika bra ta det bästa. Dessutom hade dom billig hemleverans så jag slipper klydda med att hyra lastbil eller släp. Jag har bara en gammal tråkig enkel sliten IKEA säng som jag får ont i ryggen av nu så det ska bli sjukt skönt att få en ny! =)) Jag har aldrig ägt en dubbelsäng så jag är superglad!
 
 
 

fat

Kategori: Dagbok

 

Njuter

Kategori: Dagbok

Känner mig svullen efter all mat man klämt i sig under julen. Igår var jag ute några ärenden med brorsan och sen käkade vi hjortstek hemma hos pappa. Jag stack till gymmet och körde rygg medans dom andra vilade. Sen hade vi movienight. Idag måste jag försöka hitta nya jeans, jag har lyckats ta hål på mina favoriter!
Idag har jag vilodag från gymmet och vi har planer på bio ikväll.
Imorgon ska jag till optikern och prova ut glasögon, och sen ska jag köra kick ass benpass på gymmet med en kompis! Man får passa på att utnyttja alla lediga dagar, både ha kul och få saker gjort! =)
 
Hoppas alla haft det mysigt och fått fina klappar? Jag fick bland annat en digitalkamera, en tekokare, Baileys, choklad, mysbyxor, koppar, nån bok och lite annat smått och gott! =)
 
 
 

post-workout

Kategori: Dagbok

Hoppas att tomten kommer till alla ikväll och att ni ätit er mätta och belåtna =)
När resten av Sverige kollar på Kalle Anka står jag och dricker whey protein och käkar banan.
Men det är precis så jag vill ha det!
Nu ska jag till kyrkogården och tända ljus på minneslunden.
God Jul på er!
 
 

God Jul

Kategori: Dagbok

Har haft en övermysig helg och träffat mina närmaste vänner, nu ska jag bara njuta av julafton! Igår var jag på stan med familjen, alla hade några ärenden att göra, och sen käkade vi asiatisk buffé. Jag passade på att smita in på MM Sports och köpa body science double rich chocolate whey protein och lite koffeintabletter. Min bror letade efter en ny resväska eftersom hans hade gått sönder, och vi hittade en butik som hade 50% på jättefina resväskor, så vi slog till på varsin allihopa. Vi såg nog jätteroliga ut när vi gick hem genom centrum med varsin stor resväska!
Efter 4 timmars promenad stack jag till gymmet och körde biceps/triceps och bröst. Och sen blev det traditionella uppesittarkvällen med gotter och bingolotto.
 
Nu har jag käkat en rejäl frukost på glutenfri havregrynsgröt och kesella äpple/kanel!! Ska packa in julklapparna nu och dra till gymmet innan det är dags att åka till släkten och äta julmiddag!
 
 

X-mas baking

Kategori: Dagbok

Har bakat loss ikväll, haft vilodag, städat, tvättat osv. Försökt tvinga fram julkänslor, men det går sådäääär utan snö/kyla/slask. Hoppas ni alla får en mysig jul och att tomten kommer till er också! Jag tänker iaf bara ta det lugnt resten av julen. Mysa med familjen, äta gott och såklart träna bort julmaten =)
 
 

xtend

Kategori: Dagbok

Har precis slaktat mina axlar, och investerat i en ny burk aminosyror! Nu ska jag ta en snabb dusch, käka och dra hem till min kompis för att baka och umgås =)
 
 

say what?

Kategori: Dagbok

Kan inte riktigt greppa att jag är ledig nu i nästan två veckor, har inte hunnit förbereda mig mentalt för detta!! Idag fick vi ett mini-julbord på jobb och sen drog jag till gymmet och körde rygg. Ikväll har jag och en kompis haft tacokväll och glott på film. Nu ska jag däcka så att jag orkar träna innan jag ska baka lussebullar imorgon =) Sen kommer min bror till sverige så det blir väl mest familjemys i helgen.
 
 
 

Snart jul

Kategori: Dagbok

Var på skön massage igår och hos optikern idag. Har fått pyttelite sämre syn sedan jag var hos optikern sist för typ 7 år sedan, men inte mycket. Hade rörmockaren här i veckan men de har fortfarande inte lyckats fixa mitt dåliga vattentryck i badrummet. Har gett en massa träningstips till kollegor som vänder sig till mig för råd om att tappa vikt. Känns kul! Imorgon är sista arbetsdagen innan julledigheten, skönt =)
 
Har hela helgen uppbokad, film & tacokväll imorgon, julbak med barndomsvänner och brorsan kommer hem på lördag, och julmys på söndag! Jag gissar att det kommer bli mycket slappande och ätande i mellandagarna när brorsan är hemma men jag kommer kötta som fan på gymmet! 
 
Har precis kommit hem från gymmet och skyfflat i mig ris med kycklingwook och grönsaker. Jag var så himla sugen på att köra ben så jag gjorde det trotts att jag alltid brukar köra det på helgen när jag har gott om tid. Men eftersom jag ändå ska vara ledig nu så kvittar det ju vilken dag jag kör det.
Gillar ni mitt nya linne!?
 
 
 

wake up it's raining and it's monday

Kategori: Dagbok

Var helt slut i huvudet efter jobb, vi har haft kaos idag på grund av ett akut problem som gjort att vi blivit helt nerringda. Jag hade sån kortslutning i huvudet till slut att jag började mumla om att jag glömt ta på mig bältet.
 
Men trotts det kände jag att jag behövde gå och träna för att bevisa för mig själv att jag inte fegade ur bara för att jag var lite trött. På med färgglada kläder och till gymmet bar det av för att slåss med alla andra som hade måndagsångest! Jag var helt nollställd på vad jag skulle träna så det blev biceps triceps och mage. Jag kan inte lyfta armarna så det funkade nog. Tur jag ska på massage på onsdag (yaaaaayyyy) för jag är rejält stel i axlarna!
 
Imorgon ska jag på after work (äntligen) på kvällen och avtacka en kollega som slutar, det ska bli superkul att få komma ut och snacka massa skit och skvallra lite. Dessutom ska jag bli bjuden på lunch så det blir mycket ute-ätande imorgon.
 
 

köööör

Kategori: Dagbok

Bloggen har varit lite halvdöd denna veckan eftersom jag varit sjuk och inte tränat. Men nu är jag på bättringsvägen och har kört ett rygg/axel pass med en kompis i eftermiddag, och det kändes hur bra som helst!! Nu är jag taggad igen och hoppas jag slipper fler förkyldningar på ett bra tag. Nu kan jag ta tag i min "nystart" och mitt mål att tappa några kg fett till. Det kommer lägligt nu när jag snart ska vara långledig, och kan köra dubbla pass om jag vill. Har nyss veckohandlat och städat. Nu väntar middagen =)
 
Har sovit dåligt inatt, larmet i lokalen under min lägenhet gick mitt i natten och efter att några grannar trott att det brann inne hos mig så ringde jag securitas. Men det tog 2,5 timme innan någon kom och stängde av det. Lite smått störande. 
 
 

Lucia

Kategori: Dagbok

Idag var en tung dag, fick gå upp extra tidigt, missade nästan hela luciatåget på jobb eftersom jag fick bemanna vår juridiska jour. Och sen dök det upp en massa akuta ärenden. Men jag löste det rätt snabbt och hann luncha med en kollega och dömma en bordshockey match (vi har turnering på jobb) och gå hem mer än en timme tidigare. Drog till ett köpcentrum och fick köpt alla sista julklapparna. Det blev mycket dyrare än planerat, men jag orkar inte ens bry mig. Jäkligt skönt att ha det avklarat!
 
Förkyldningen är inte bättre och jag är riktigt seg i kroppen idag, plus grov mensvärk. Har suttit och glott på Family Guy hemma i soffan varje kväll och är redigt sugen på att träna. Hittade ett par sköna träningsbyxor idag på rea dessutom. Åååhhh låt mig bli frisk nu!!!!
Imorgon ska jag gå och se West side story, äääälskar musikaler! Annars ska jag nog mest ta det lugnt i helgen och försöka bli så frisk som möjligt. Sista 5 arbetsdagarna innan 12 dagars ledighet! Sweet.
 
Victoria's secret angels without airbrushing

Do my thaaang

Kategori: Dagbok

After worken blev inställd och uppskjuten så jag drog ut på stan på julklappsjakt istället i eftermiddag! Hittar alltid mer klappar till mig själv av någon anledning? ;)
 
Förkyldningen är under kontroll. Förutom snuva och allmän seghet så mår jag bra, så det känns sådär på gränsen att stanna hemma från gymmet eller ej.... Jag har aldrig haft en sån här konstig "lätt förkyldning", varför är jag plötsligt snuvig utan att ha några andra symptom?! Vet inte hur jag ska hantera detta fenomen!!! Fan jag vill ju träna, inte sitta hemma och bara glo hela kvällen. Jag vill tränaaaaaaaaa.
 
Har akut möte imorgon kväll, så det blir mer jobb än tänkt denna veckan. Men det gör inget, kan väl kompensera dom timmarna på fredag eftermiddag istället. Alltid skönt att kunna gå hem tidigt en fredag.
 
Jag har PMS nu men kan informera om att "Femal Balans" hjälper mig oerhört bra (har använt dom prick en månad nu)"! Om det finns flera som har stora problem precis som jag med humörsvängar. De fysiska symptomen kvarstår och jag känner att det är nåt på gång i kroppen. Men det psykiska är så mycket mer lätthanterligt tack vare dessa tabletter. Visst 300 kronor är inte billigt för att bli av med en bieffekt som man får av nåt annat jäkla piller som man ockå betalar för. Men vad fan ska man göra?
 
 

Inte igeeen!

Kategori: Dagbok

Började känna mig konstig i halsen igår kväll och bestämde mig för att vila framför en film, lägga mig tidigt och sova. Men vaknade helt svullen i halsen med ömmande leder. Har klarat arbetsdagen med hjälp av ipren, men känner att en förkyldning är på väg att bryta ut. Nu har det vandrat från halsen upp till näsan och jag sitter här och fryser. Ingen träning ikväll heller =(
 
Imorgon har jag valt att plocka ut min sista lilla ledighet jag har sparat, så jag jobbar bara halvdag. Tanken var att ta träningspass men det blir det väl inte om jag fortfarande mår kasst. Sen ska jag ut på after work (om jag inte får feber) för att avtacka en tjej som ska sluta efter ett vikariat hos oss! 
 
 

Think outside the box

Kategori: Dagbok

Endorfinerna pumpar efter ett väldigt intensivt benpass!  Blev till och med utkastad av vakten. Nä jag skojar bara, vi blev alla utkastade av vakten men det var bara för att nedervåningen låses och släcks klockan 19 på helgen ;)
 
Har funderat lite i helgen över mitt mål. Tittade på några klipp från luciapokalen och bikinifitness och avgjorde ganska snabbt att jag inte vill tävla. Dom är jätteduktiga men det där är inget för mig. Vältränad och snygg kan jag ju bli ändå utan att deffa bort allt underhudsfett och stå på scen.
 
Jag har försökt granska min kropp konstruktivt och funderat på vilket råd jag hade gett någon annan i samma sits. Och jag har kommit fram till att jag behöver gå ner 5-7 kg fett till och bör därför ligga på kcal underskott. För mig är det runt 2100 kcal/dag och träning 5 dagar i veckan. Jag kommer fortsätta undvika gluten eftersom jag märkt mycket positiv effekt av att utesluta det. Och sockret får jag jobba på! Jag är inte så jätteglad för att behöva fortsätta "banta"/deffa/dieta eller vad fan man nu vill kalla det, men jag kommer ju aldrig nå något mål om jag inte sätter upp ett mål! *döhh* Visst det kommer ta lång tid antagligen, men det beror på hur motiverad man är.
 
Om någon har tips för torr hårbotten får de gärna skriva en kommentar! Jag tvättar håret för ofta, varje/vartannan dag och när det är kallt ute så kliar hårbotten och fjällar =( Kör med apotekets gel för torr hårbotten, men det hjälper bara för stunden. Är jobbigt att hålla på och kleta det i håret flera gånger om dagen!
 
 

andra advent

Kategori: Dagbok

Nu är jag helt slut, har letat julklappar hela eftermiddagen. Även om jag inte hittade till alla så fick jag rätt bra idéer på vad jag kan köpa. Handlade hem lite grönsaker och andra nödvändigheter påvägen hem. Nu har jag slängt i mig min middag, var sjukligt hungrig, inte bra. När jag återhämtat mig ska jag dra till gymmet och kötta ben! Måste pausa en stund och låta blodsockret landa igen!
 
Lördagsgodis: pressad grapefrukt och fruktsallad med vaniljkvarg
 

Velig

Kategori: Dagbok

God kväll gott folk! Hoppas ni har en bra helg. Jag har njutit av min lördag precis som jag brukar, sova länge, god frukost, gymmet, tvätta och laga en mumsig middag. Blev axlar och rygg pass idag. Mina favoriter tror jag. Jag ser utveckling där och det känns att jag blir starkare.
 
Jag velar väldigt mycket just nu! Jag kontaktade en PT för 2 månader sedan som efter några mail verkar ha dumpat mig. Jag känner att jag behöver struktur på min kost. Även om jag kan läsa det till mig och vet vad och hur man ska äta så är det ändå en större trygghet med profesionell hjälp..
 
 
Mitt problem just nu är att jag inte kan bestämma mig vad jag vill!? Jag är inte en smal tjej som behöver bygga mer massa. Jag är en "nästan mullig" tjej med lite muskler under. Det är så jäkla kul med styrketräning så jag vill inte släppa en massa pass för att ersätta det med förbränning. Det är så tråkigt att springa just nu.
 
Bristen på ett tydligt mål gör att jag slarvar med både det ena och det andra, och det blir ingen struktur på nånting! Ja jag tränar, ja jag äter bra saker. Men jag förbränner inte tillräckligt och jag fuskar med sötsaker för ofta! Jag måste helt enkelt bestämma mig. Ska jag ligga på kcal plus eller kcal minus? Vill jag bulka eller deffa? Vågar jag "kasta vågen", lita på processen och bulka trotts att det innebär att jag går upp i vikt troligen?
hmm.......................
 
 

första snön

Kategori: Dagbok

Storm deluxe som vägrar ge sig, och nu kommer snön också! *brrrrr* Var på middag med jobb ikväll på en mysig restaurang. Mumsade ljuvlig oxfile och efterrättsbuffé! Jag är inte van vid att äta på dyra restauranger innan jag började på den här arbetsplatsen, och jag har lite svårt att förstå det. Visst är det jättegott när det är gratis, men jag skulle aldrig betala sådana höga summor för EN rätt till 1 person. Ingenting kan vara så gott? Då lagar jag hellre det själv! Jag skäms lite när jag äter något som kostar över 500 kronor, så mycket annat bättre dom pengarna hade kunnat göra än i min mage. Nu ska det bli jätteskönt med helg. Om jag orkar ska jag försöka ge mig ut på lite julklappsshopping... Känner dock att gymmet kallar ordentligt efter all mat =)
 
 

chestday

Kategori: Dagbok

Ikväll var det inte lika trångt på gymmet som vissa kvällar har varit. Så idag stannade jag längre, och fick äntligen styrketränat. Det är trisst när man ska behöva ändra/anpassa sin träning för att man inte får plats bland allt folk. Så var det inte i sommras. Man tappar lite suget när det blir så för många gånger i rad! Men idag blev det bröst+mage, mina absolut svagaste muskler. Måste lägga in det oftare på schemat men det är ju inte lika roligt när man är svag ;) Ursäkta den extremt tråkiga bilden men jag var mycket mer peppad än vad jag ser ut att vara! 
Om mötet imorgon kväll blir någerlunda kort så hinner jag nog träna imorgon också!
 
 

trött

Kategori: Dagbok

Men herreguuuuud vad folk kan vara dryga! Mitt humör är inte förenligt med gaggiga senila gubbar som tycker om sin egen röst lite för mycket! Kom inte hem förrän vid 18 och drog direkt till gymmet för 40 min förbränning, orkade helt enkelt inte slåss om vikterna, det är så mycket folk nu på gymmet på kvällarna =(
 
Har precis gjort en stor sats kyckling cashew wook och inhalerat middagen!  Vet inte hur jag ska orka med resten av veckan, det är ju bara tisdag! Jobbar kväll på torsdag, och på fredag ska jag ut med jobb på julmiddag. Somnade skönt igår kväll men blev väckt kl 3 av en törstig hund och sen kunde jag inte riktigt somna om.
 
Chicken cashew är nog den enklaste thai rätten jag vet. Wooka strimlad kyckligfile, valfria grönsaker (standard är paprika, broccoli, gul lök, sugar snaps) men jag hade även i haricot verts, purjolök och vitlök. En skvätt fisksås. Och avsluta med Oyster sås och naturella cashew nötter. Servera med ris.
 
 
 
 
 
 

snark

Kategori: Dagbok

Har varit en lång dag, så jag tog vilodag och försökte varva ner. Vet inte om jag lyckats så bra, sover dåligt senaste tiden och kommer nog inte gå bättre inatt. Fick veta i eftermiddag att jag ska ta emot två herrar från Pakistan imorgon på jobb för att ingen annan vill ta det på engelska. Tydligen är dom i europa för att de tagit emot fredspris 2013 för sin organisation mot slaveri, barnarbete och kvinnors rätt i samhället. Eh ja men tack för den fina förvarningen så att jag hinner förbereda mig ordentligt?
 
 

Första advent

Kategori: Dagbok

Idag har jag storstädat (julstädat) deluxe, till och med putsat kaklet i badrummet. Och sen åkte givetvis julpyntet upp från källaren, inte för att jag har så mycket men det är ändå kul att ha lite mysigt. Har haft lite otur idag, småsaker orsakat av min egen klumpighet, men det är sånt som händer vissa dagar! Veckohandlat och nu ska jag dra till gymmet och springa lite, innan jag tar tag i matlådorna för veckan! Det är ju så grymt praktiskt att slippa fundera på vad man ska äta, slippa stressa med att köpa något, och billigt att för priset av vad man skulle få 1 lunch ute kan man få 5 luncher hemmagjort. Och jag måste säga att min mat är oftast mycket godare än något jag får på lunchrestaurang/café! Vi har enormt mycket att välja på när man har kontoret i centrum, men knappast något alternativ är speciellt nyttigt. Jag tror dessutom man lätt feluppskattar kalorierna i såser och dressingar fulla med socker.