finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

sweet

Kategori: Dagbok

Hade ett grymt rumpa + ben pass idag och haft en ovanligt najs kväll. Har hyrt några filmer och ska njuta av att vara ledig, att vara själv och att ta det lugnt. Nu Fast and the furious 6 =)
 
 

friday

Kategori: Dagbok

Körde ett långt axel+rygg+arm pass idag efter jobb med bara favoritövningar. Skakar fortfarande i armarna. Känner att jag slappat lite med gymmet denna veckan och behövde få tillbaka glädjen och pumpet. Tog PWO, hämtade ut mitt paket från jordklok, och drog dit och köttade. Kände mig grymt stark och ville inte sluta. Första advent på söndag, nu kommer det gå snabbt till jul. Är man smart börjar man leta julklappar redan nu innan den värst hysterin. Jag är ledig 12 dagar till jul och min bror kommer hem från Schweiz. Det ser jag fram emot! =) 
 
Deo, tandkräm och tvättnötter, helt naturliga.
 

Tvättnötter

Kategori: Dagbok

Har beställt lite naturliga ekologiska produkter på www.jordklok.se. Bland annat tvättnötter som ska funka lika bra som tvättmedel men givetvis är helt naturliga och släpper inte ut en massa kemikalier i vattnet eller på dina kläder. Jag har sett en del ekologiska/fair trade/ej djurtestade produkter i vissa välsorterade ica maxi och Coop Forum butiker men dom är alltid så jäkla dyra. Ska bli kul att prova, det kan absolut ju vara värt pengarna om det är miljövänligt, inte är testat på djur och inte innehåller cancerframkallande kemikalier men fortfarande ger samma effekt! =)
 
 
Blev 40 minuters intervaller ikväll på löpbandet. Har lyckats hålla mig ifrån både bröd och pasta, och det känns skitbra i magen faktiskt! Jag fortsätter på samma spår och ser om jag klarar det. Jag är inte lika duktig på socker/light läsk dock. Jag är så koffeinberoende och behöver ibland mina kickar för att orka jobba effektivt. (dricker inte kaffe)

jobbelijobb

Kategori: Dagbok

Jobbat kväll idag, är helt slut i huvudet. Men ansträngde mig ändå tillräckligt för att laga en avancerad middag när jag kom hem! Kycklingfile i dijonsenapsås med ris och morötter. Och nu är klockan över 22 och jag måste lägga mig. Det är det sämsta med att jobba kväll (dag+kväll alltså). Man får ingen fritid över huvud taget den dagen. Imorgon ska jag till tandläkaren och slipa bort en frätskada på en hörntand från all läsk jag druckit i mitt liv...
 
 

svårt

Kategori: Dagbok

Har vilodag idag kombinerat med tvätt tid. Är sjukt hungrig trotts att jag ätit middag, har galen abstinens efter ALLT! Blir hungrig direkt efter jag har ätit. Är konstant sugen på något. Helst godis, choklad och typ lussebullar/kakor. Det är ju bara att fortsätta kämpa, men fy vad det krävs självdiciplin. Jag måste vänja mig av vid det, jag känner att det spårar ur snabbt och jag börjar hetsäta så stora mängder godis och kakor att jag inte kan förbränna det med träning. Och det sista jag vill är ju att gå upp i vikt igen!
Pasta och bröd är något jag äter i stort sett varje dag och det är en stor omställning att utesluta det nu. Men det är ju inte omöjligt och handlar mest om vilja.
 
 

Kycklingfärsbiffar i gräddsås

Kategori: Dagbok

Några matlådor i frysen och kylen =) Detta var sjukt gott! Jag hittade receptet i en ICA tidning men pimpade den med vitlök och svamp! Jag tog även laktosfri vispgrädde istället för vanlig. Nu ska jag dra till gymmet och förbränna lite!
 
1 kg Potatis
2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
ca 450 gr kycklingfärs
1 ägg
ca 100 gr majskorn
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond/ halv hönsbuljongtärning
2 tsk kinesisk soya
1 vitlöksklyfta
1 tsk Maizena
Några färska championer.
 
Koka potatisen med salt. 
Blanda 1 dl mjölk med ströbrödet och låt det svälla några minuter.
Blanda i kycklingfärsen, ägget, salt, peppar och majsen. Forma till 6-8 biffar. Bryn biffarna i smör. Skiva i några färska championer.
Blanda en sås av resten av mjölken med grädden, soyan och buljongen, och pressa i vitlöken, häll såsen över biffarna. Koka upp under omrörning och låt det puttra en stund tills biffarna är klara. Blanda i maizena för att få såsen tjockare, smaka av med salt och peppar.
Servera med potatis, ättiksgurka och lingonsylt om man vill. 
 
 

clean eating?

Kategori: Dagbok

Efter alla uppror runt slam från reningsverk som används som gödsel så vågar man snart inte äta nånting. Fy vad äckligt och farligt det låter! Har även läst på lite om gluten efter ett samtal med en kompis, och känner att jag måste börja fasa ut pasta och bröd ur min kost. Att försöka äta så "rent" som möjligt känns som ett smart val. Hur bra val man nu kan göra när allt verkar besprutas och gödslas och pumpas med skit? Har precis varit och veckohandlat, så mycket ekologiskt, kravmärkt, organiskt och glutenfritt som möjligt. Ska man behöva blir raw-food vegetarian fanatiker för att hålla sig frisk nuförtiden? Även om man tror att man äter någerlunda nyttigt så får man alltid någon ny information som visar sig vara helt fel. Man får väl börja odla sin egen mat för att vara säker på vad man verkligen äter. =/ 
 
 

Smile

Kategori: Dagbok

Hade världens längsta tråkigaste möte idag och kom inte därifrån förrän närmare kl 15. Ställa klockan på 7 en lördag är jag inte van vid! Jag var helt slut i huvudet efter, men efter en promenad i friska luften med hundarna, hjälpte pappa med vinterdäcken och en dos PWO var jag snabbt på banan igen. Har härlig träningsvärk i axlarna från igår. Och fick till ett maffigt rumpa/ben pass idag! PWOn har faktiskt hjälpt mig att uppskatta passen nu. Även om jag inte känner mig peppad innan jag kommer igång, så blir jag riktigt taggad när jag väl får gotta mig i styrkan. Jag blir mindre försiktig runt folk, mer påhittig, mer fokuserad och får bättre självförtroende. 
Nu lite Biggest Loser.... lite Vampire Diaries..... och bara varva ner, äntligen helg! Shit vad jag ska sova gott inatt!
 

Helgjobb

Kategori: Dagbok

Igårkväll började min vask läcka och imorse var det helt stopp i duschen... Rörmockaren var här och fixade det i eftermiddags men det är troligen på grund av problemen som dom inte löste under renoveringen i sommras som skapar stopp i rören. Typiskt. Stack till gymmet sen och körde axlar, bröst och lite rygg. Bra pass och bra styrka! Min PWO kanske börjar hjälpa lite nu. Tog 3 skopor idag och kände väldigt bra fokus i skallen och kontakt med musklerna. Jobb imorgon trotts att det är lördag. Måste upp tidigt, men jag blir iallafall bjuden på lunch! 
 
 

bio

Kategori: Dagbok

Käkade på Vapiano igår med en kompis och såg sen Hungergames catching fire på bio. Skönt att komma ifrån vardagen lite och hitta på nåt skoj mitt i veckan! Är mycket drama på jobb och jag försöker att bara skaka av mig och sköta mitt. Men det verkar som att det kommer bli ännu mer drama istället. Ska jobba på lördag tyvärr så halva helgen försvinner. Men snart är det jul och det brukar vara lugnt på jobb i december.
 
 

kämpar

Kategori: Dagbok

Vilka muppar det finns! Råkade ut för en riktig idiot idag. Men struntade i det och drog till gymmet och sprang. Blev sugen på grillad kyckling och köpte det med mig hem. Var såååå nära att köpa choklad men hejdade mig.
Det är tufft att motstå men det får gå. Så länge jag inte får lågt blodsocker så funkar det. Imorgon ska jag på bio och se Hungergames premiären så då blir det vilodag. 
 
 
 

crap

Kategori: Dagbok

Nöööööööööööööjjjjjjjj!!!! Har haft en allmänt helt OK måndag, toppad med ett bra humör och ett bra gympass. Typiskt nog fick jag 600 kr i böter på bilen!! Jag parkerar på gatan eftersom det är ont om garageplatser att hyra här i stan. Och det här är nog femte gången jag lyckas få böter på 1 år på grund av att jag blandar ihop vilken datum det är städ dag på de olika gatorna! 600 spänn hade man ju kunnat göra mycket annat kul för. Skit också!! Aja. Så, nu har jag fått gnälla över det. Betalt och avklarat. 
 
Känns bra att vara igång på rätt spår. Positiv inställning. Träningen och kosten är prio. 
På tal om det är det prick 1 år sedan jag kom hem från sjukhuset idag, till min nya lägenhet fylld med flyttkartonger. Trivs kanon här och det enda som saknas nu är gardiner och en dubbelsäng.
 
 
 

Avsockring på G

Kategori: Dagbok

Nu ska jag avsockra mig och sluta käka godis/choklad/kakor varje dag!! Ja, VARJE dag har det blivit senaste veckorna! Dessutom måste jag bli mer ekonomisk med mina matvanor. Jag spenderar lätt 4-5 tusen i månaden på mat helt ensam!!! Och mycket färskvaror måste slängas för att jag inte äter upp frukt, grönt, ägg, bröd och mejeriprodukter. 
Seriöst, DÖR jag av att inte äta godis? Nä knappast. Skärpning för helvete!!!
 
Har stått i flera timmar nu och lagat pastagratäng till matlådor, gjort bananproteinmufffins och diskat tills hela köket glänser! *aj min rygg* Min längd är verkligen inte anpassat efter 50-tals kök! 
Är helt slut nu, pang i säng! 
 
Ny sport-BH =)
 
 

Helgmys

Kategori: Dagbok

Tant börjar bli gammal! Solen skiner idag och min första tanke var "gud jag måste putsa mina fönster"! Sagt och gjort. 5 maskiner tvätt, ett rumpa + ben pass på gymmet, klippt klorna på hundarna och putsat fönsterna. Nu ska jag dammsuga, rasta vovvarna och dra hem till pappa och käka middag, och förhoppningsvis orkar jag handla ikväll också. Söndagsstress är sånt man får ta när man latar sig hela lördagen!!!
 
 

Födelsedag

Kategori: Dagbok

Igår fyllde jag år och mitt jobb hade Gåsamiddag på en av stadens äldsta och finaste restauranger. Ja en av dom dyraste måste det varit också. Ett glas vin kostade dubbelt så mycket som klänningen jag hade på mig. (Säger kanske mer om klänningen än vinet ;)) Men jag hade trevligt. Vi hade förfest på kontoret och kollegorna sjöng för mig. Jag hade klätt upp mig lite extra för kvällen och fick känna mig het i "min lilla svarta". Vi var ett gäng som gick ut och satte oss på en pub sen och skvallrade.
Nu ska jag försöka piggna till och dra till gymmet. Känner att jag behöver ett rejält rygg och axel pass!
 
 
Firade mig själv med"tårta" till frukost ;)
 
 
 

Parmesangratinerad kyckling

Kategori: Dagbok

MMMMMMMMM en god gratäng är fan något av det godaste och lättaste som finns! 
 
600 gram kycklingfilé
150 gram riven parmesanost
4 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela kycklingfiléerna med ett snitt på tvären och lägg dem i en ugnsfast form. 
3. Riv parmesanosten och blanda med crème fraichen i en bunke. Pressa i vitlök och tillsätt salt och svartpeppar.
4. Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen ca 30 min.
 
Jag halverade receptet eftersom jag inte behöver till 4 pers, och serverade med ris! Sjukt gott =)
 
 

Mål

Kategori: Dagbok

Efter helgen med födelsedagsfirande blir det lite "nystart"!
 
-Skära ner på socker
-Göra matlådor istället för utelunch
-Börja räkna kalorier igen
-Hitta balansen
 
Några träningsmål 2014
-Börja på kick/thai boxning igen
-Testa ett crossfit pass
-Våga/kunna stå på händer
-Bli starkare
-Springa minst ett lopp
 

Kanske är all idée att köra ytterligare en "100 dagar 100%"!
Körde det förra vintern med fokus på förbränning och fick resultat:
Mage -11 cm
Arm +1cm
Byst -6 cm
Lår -2 cm
Stuss -10 cm
Midja -7 cm
Vikt -5 kg
 
 

whatever it is, it feels like it's laughing at me

Kategori: Dagbok

Har känt mig väldigt låg idag, trotts att jag annars har tyckt att Femal Balans har hjälpt skitbra mot min PMS! =( Känner mig också sjukt stressad och utmattad. Sover dåligt och har en klump i magen/halsen. Har svårt att känna mig motiverad till något. Tog en långlunch idag och köpte lite nya träningskläder för att peppa mig att träna bort mitt fett. Men gjorde bara halvhjärtat ett 40 minuters crosstrainer pass. Usch vad jag känner mig kass ikväll, hur kan man ens må såhär? Det känns som att jag drunknar typ. Hormon bajs!!!!! Försvinn ur min kropp!!
 
Ny topp från H&M
 
 

What are you fighting for?

Kategori: Dagbok

"I'm not just this pitiful little puppydog that's been run over by life,
I'm much more than my sad story"
 
Jobbat från 9-20 och nu går ögonen i kors. Imorgon kommer jag fortsätta träna som vanligt. Mår prima efter operationen och det känns som att en sten har lyft från hjärtat. Jag har varit så stressad och spänd över det att jag inte ens kunnat tänka på att livet fortsätter efter också. Jag gillar INTE den här traditionen med operationer på min födelsedagsvecka!!! *sluta genast* På fredag fyller jag år men det är tydligen nån typ av viktig fotbollsmatch (hur nu fotboll kan vara det) så då stannar världen upp. Eftersom jag "firade" min förra födelsedag på operationsbordet så känns det som att jag har lite att ta igen! I värsta fall får jag ta mina hörlurar och tända och släcka lampan på gymmet *disco disco*
 
 

check

Kategori: Dagbok

Operations skiten avklarad, skönt! Jag var så nervös att jag skakade. Jag fick be om att slippa se det på TV skärmen i taket för det känns värre att se exakt vad dom gör. Gjorde inte ont men var obehagligt, och jag blödde ner hela golvet. Men nu är det över och jag ska bara vänta på provsvar från labbet. Sitter och käkar blodpudding med bacon för att få i mig extra järn efter blodförlusten. Läkaren tyckte att jag skulle ta det lugnt idag men sen går det bra att träna. Nu vill jag bara gå vidare och vara frisk!
 
 

pain

Kategori: Dagbok

Trodde att jag skulle dö inatt. Vaknade mitt i natten av akuta magsmärtor som bara växte. Jag trodde jag skulle spy och började svettas galet. Trodde att jag skulle dö så ont det gjorde. Kände att jag behövde kallt vatten och gick till kylskåpet, sen blev det svart. Fick inte tillbaka synen på en lång stund och jag hade smått panik. Kunde ju inte ens ringa till någon eftersom jag inte såg något på telefonen. Kändes som att jag svimmade även om jag satt ner, kunde inte orientera mig alls. Efter 1 timme kändes allt bra igen, men läskigt var det. Vad fan var det lixom? Jag har känt mig väldigt lightheaded senaste dagarna men det här har aldrig hänt. 
 
Jag har planerat benppass idag men väntar en stund för att se att jag mår OK. Vill inte svimma på gymmet. Jag har sjukt ont i min ischias nerv också och försöker hitta en ställning jag kan sitta utan att vilja amputera mitt ben. Men det brukar bli bättre av stretchning och träning. Imorgon är det dags för min operation och jag är lite nervös. Men jag har inte så jävla mycket val. Sedan bör jag ta det lugnt några dagar och inte anstränga mig fysiskt, så det blir ingen träning på någon dag där. =(  *crap*
 
Annars? Socker-detox inplanerad. Vill satsa mer på styrketräningen med ännu mer struktur och speciellt på kosten. Behöver bli av med mitt sockerberoende och tröstätande först och främst. 
 
 

Matschema vecka 151 +152

Kategori: Dagbok

Har varit iväg i Polen + varit sjuk nu i 1,5 vecka. Men 4 pass har jag fått in nu på 2 veckor.
Lördag 26/10 - 8/11.
 
Dagens vikt: 83,9 kg
Från förra invägningen: +0,3 kg
 
 

Clean

Kategori: Dagbok

Provade min PWO för andra gången och ökade dosen lite grann! Eftersom jag är så lång så kan det ju vara så att jag behöver lite mer än en "vanlig tjej" på 160-170 cm. Kände liiite mer effekt än sist. Kände mig mer inspirerad att träna och brydde mig mindre om andra människor som var ivägen. Jag var mer bestämd att få gjort så mycket som möjligt på den timmen jag hade på mig och jag kände mig lite starkare än sist. Det var ingen wow-känsla men det kanske kommer?! Blev biceps/triceps och axlar ikväll. Jag brukar inte köra pass inriktade på bara armar men det var kul. 
 
Känner faktiskt lite förbättring redan 3-4 timmar efter min Femal Balans dos. Känner mig lugn och lite mer harmonisk, har ingen ångestattack tryckande i bröstet i alla fall, och det är ju skönt!! Men man ska kanske inte ropa hej än? Det kan vara fredagsfeeling, godis och sällskapet som påverkat mig att bli lugnare också. Klickade hem en parfym till mig själv. Min favorit Clean Shower Fresh har varit slut i ett halvår och jag har velat prova Outdoor Shower Fresh också länge. De luktar så gott, och lagom att ha på jobb/dagtid när man inte vill stinka tung parfym. Jag är ju själv ganska doftkänslig. Men alla Clean parfymer är diskreta, lätta, och luktar bara fräscht!
 
 

Ny tränings BH

and here we go again..

Kategori: Dagbok

Har fått panik-PMS och mått så jävla dåligt senaste dygnet. Knappt kunnat vara hövlig mot folk. Varit konstant gråtfärdig, känt mig deppig, orolig och irriterad. Får kanske boka in ett läkarbesök igen. Men först tänkte jag prova Femal Balans som är ett naturläkemedel som ska hjälpa mot PMS. Jag har fått det rekommenderat av en kompis och det kan ju vara värt ett försök, även om det kostar 300 kr i månaden. Mitt psyke orkar inte bli deprimerad halva månaden!! Jag har så ont "i livmodern" just nu att jag inte vet var jag ska ta vägen. Det känns som en kniv innuti mig. Och även om jag brukar ha ont så känns detta värre än vanligt. Kanske jag spänner mig inför operationen och psykar mig själv till fantomsmärtor. Trycker i mig D-vitamin och Femal Balans och hoppas att jag ska sluta må dåligt. Har hållt på att svimma hela dagen. Vill inte blogga när jag mår dåligt eftersom jag inte vill ha en negativ blogg, men ville ändå uppdatera vad som sker. Nu ska jag ta min pwo och börja tagga för ett gym pass i min nyinköpta tränings BH, innan det blir fredagsmys hemma hos pappa med IDOL. 
 
 

PWO

Kategori: Dagbok

Igår körde jag ett mini pass med powerwalk och mage. Idag blev det ett intensivt ryggpass på morgonen. Provade min nya pwo för första gången. Drack den 45 min innan passet. Den enda effekten jag kände var lite pirrande effekt i ben och öron i början. Och sedan en viss värme/svettning under passet. Men tydligen måste man använda den ett tag för att få maximal effekt, så jag får väl fortsätta använda den och se om jag känner något. Jag har ju inte tränat på länge känns det som och jag var lite virrig på gymmet, kom inte på vilka övningar jag borde göra och kände mig svagare än vanligt. Kan iförsig vara förkylningen som gör mig svag.
Känner mig allmänt låg idag. Lite nervös inför operationen nästa vecka. Ska operera bort cellförändringar på min livmoderstapp. Är rädd att bedövningen inte ska ta och att jag ska känna smärtan (det hände en kompis till mig).
 
 

keep going

Kategori: Dagbok

Känner mig helt ok nu utöver lite snuva. Tänkte dra en liten sväng till gymmet ikväll och bara känna mig för hur det känns. Imorgon tänkte jag köra ett längre pass på morgonen och prova min PWO för första gången!! Fick ett ryck av organisering och behov av att avsluta saker på jobb idag. Käkade nötter och frukt och prickade nästan av hela listan på "to do" idag. Så jäkla skönt, gick hem en timme tidigare sjukt nöjd. 
 
 

miss my 2nd home

Kategori: Dagbok

Saknar gymmet jättemycket. Har tränat 2 gånger på 2 veckor. Men snart är jag frisk känner jag på mig och jag har relativt mycket "övertid" att plocka ut både från kvällsjobb och jobbresan.
Så planen är mycket gym denna veckan med min förhoppningsvis grymma PWO som jag beställde förra veckan. Jag har aldrig druckit PWO så det ska bli intressant att se om denna funkar på mig!
Känner att jag har svällt upp efter allt ätande senaste veckorna, noll koll på kalorier och massa gottande. Dessa 4 dagar har mest gått till att bli frisk men har hunnit städa, storhandla och som sagt 2 kalas igår. Nu ska jag iväg på middag och sen ska jag däcka tidigt. Jag sov knappt 1 timme inatt för jag fick inte luft och min nässpray gick sönder i pumpen. *panik* Så ligger man där med snustorr käft och tycker synd om sig själv.
cupcake paradise, jag åt 6-7 stycken *krääääk*
 
 
 
 

En sån karl

Kategori: Dagbok

Han går som en karl
Han ser ut som en karl
Med en kropp som en karl
Och han kysser som en karl ska
Han har charm som en karl
Han är fräck som en karl
Nonchalant som en karl
Och han rör sig som en karl ska
Men djupt därinne
Har han ett barnasinne
Och jag ska ge allt vad jag har
Till denna underbara karl
Så han blir min för hela livet
 
 

lördag

Kategori: Dagbok

Börjar känna mig lite bättre. Har gått igenom alla förkylningssymptom i raketfart och nu är det bara snuva och allmän trötthet kvar. Har 2 födelsedagsfester inplanerade idag, som jag ska försöka artigt dyka upp på. Först är det 70-års kalas med middag och sen är det överraskningsfest för en bekant. Jag kommer förmodligen inte dricka eftersom jag föredrar att kunna köra bil hem när jag är trött. Tar med mig Celcius istället ;)
Nä nu måste jag nog börja göra mig klar om jag ska hinna se representabel ut.