finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

sjuk

Kategori: Dagbok

Har ansträngt mig minimalt idag. Legat hemma och kollat på knepiga dokumentärer med min förkylning. Kört några maskiner tvätt och hittat årets första lussebullar. Tyvärr är mina smaklökar döda så jag smakade absolut ingenting. Vill bara bli frisk så jag kan träna.
 
 

Feber

Kategori: Dagbok

Jevla skiiiiiit. Har feber och känner mig allmänt svag och tung i kroppen. Har naturligtvis så mycket att göra på jobb att jag omöjligt kunde stanna hemma idag. Slutade inte förrän 20 ikväll och ändå har jag inte hunnit med alla telefonsamtal jag borde ha ringt denna veckan. Men det kan inte hjälpas. Jag har gjort mitt bästa. Om chefen vill halshugga mig för det så får han väl försöka.  Nu har jag 4 dagar ledigt och ska försöka njuta av det trotts att jag är sjuk. Behöver ta det lugnt, läsa någon bok och se nån film, käka lite gott och landa lite efter all stress jag känt senaste tiden på jobb. Är lite frustrerad att jag inte kommer kunna träna närmaste dagarna, nu när jag haft uppehåll på grund av resan så kommer inte en förkyldning lägligt!
 
På lunchen var jag ute och käkade med en kollega på stan och passade jag på att svänga inom body shop och köpa ny ansiktskräm och ansiktsrengöring eftersom jag ändå desperat behövde nytt. Jag var så himla nöjd med proverna jag fick med mig hem sist jag var där och köpte mineralpuder.
 
 

Krasslig

Kategori: Dagbok

Idag skulle jag ta sovmorgon och gå till tandläkaren kl 10. Men 7.30 blev jag väckt med beskedet att tandläkaren var sjuk, och då var det lika bra att ta sig till jobb med tanke på hur mycket jag har att göra. Dessutom har jag fått jätteont i halsen och blir mer och mer hängig för varje timme som går. Ikväll ska jag hålla möte klockan 19 för/med en grupp på 10-15 personer som jag aldrig träffat förut och det gör mig lite nervös. Men jag får bara ta några alvedon, genomlida kvällen och vara glad när det är överstökat. Förhoppningsvis klarar jag av att jobba imorgon också om jag inte fått feber. Men typiskt om man ska behöva ligga sjuk sen när man äntligen är ledig 4 dagar! 
 
 

Storm

Kategori: Dagbok

Skönt att vara tillbaka i vardagen även om jag är lite off i rutinerna efter resan och sned på dagarna eftersom jag inte fått någon helg. Kom hem från jobb vid kl 19 efter en intressant körning genom staden. Det är tydligen någon klass-3 varning storm som härjar här. Det låg träd och skyltar lite överallt och stomen slet i bilen. De flesta som bodde utanför stan stack hem från jobb tidigt på eftermiddagen för att hinna hem innan det värsta slog till. En lokal vid mitt hus hade fått sitt fönster krossat av sin egen markis. Men jag traskade till gymmet ändå, kanske inte så peppad men envist bestämd på att få träna efter 5 dagars uppehåll. Körde axlar i brist på fantasi och kände mig lite disträ. Det är väldigt mycket på jobb fortfarande och jag vill bara genomlida dessa 2 dagar tisdag-onsdag så att jag kan bli av med den värsta arbetsbördan. Det lugnar förhoppningsvis sig i november. Min chef verkar inte ha någon förståelse alls och jag blir bara stressad när han pikar mig för saker jag inte hunnit med.
Det verkar vara något strul med min Chrome webbläsare, den segar och strular som fan!!
 
Blommor till mig själv..
 

Matschema vecka 150

Kategori: Dagbok

lördag 19/10: frukost frallor + proteinmuffin, middag halv grillad kyckling, fika lösgodis
(45 min rygg)
 
söndag: innan loppet proteinmuffin + 2 grova mackor med leverpastej, efter loppet corny, lunch ostfrallor med kalkon, fika gifflar, middag kyckling
(40 min jogging)
 
måndag: frukost proteinmuffin + grov macka + banan, lunch grillad kyckling + swebar, middag färskpasta med ostsås och bacon
 
tisdag: frukost proteinmuffin, lunch macka + färskpasta med ostsås och bacon, mellanmål kesella citrus, middag kvarg med proteinpulver och granola, skorpor.
(1 h underkropp)
 
(Konferens i Polen. Ingen träning onsd-sönd.)
 
Dagens vikt: 83,6 kg
Från förra v: -0,1 kg

Slagen hjälte

Kategori: Dagbok

Honey I'm home! Kongressen har varit rätt tråkig, maten har varit äcklig och jag har varit allmänt trött. Det fanns en hel del tid att hitta på saker på fritiden men eftersom jag var i Krakow förra hösten så skippade jag utflykter. Så fort vi var klara för dagen så passade jag på att sova 2-3 timmar på mitt hotellrum varje dag. Jag blir så trött av nya intryck. En mögelluktande lokal och lyssna på dålig polsk översättning i en öronsnäcka är inte ultimata miljön för mig att hålla mig alert. Jag fick inte använt min långklänning, eftersom jag skippade "dansen" och gick på restaurang istället med några andra. Har fått in några promenader men ingen träning eftersom jag inte tog med några träningskläder. 
 
När jag kom hem kollade jag direkt när det gick tåg så att jag kunde hämta min bil+ena hund. Såg att det gick ett tåg om 15 min så jag kutade ner till tågstationen. Inom 2 timmar hade jag hämtat upp alla hundar och var vrålhungrig. Hade inte käkat på nästan 8 timmar och ville bara kasta in hundarna i lägenheten och få i mig mat. Ni vet när man mår så illa så man vill spy eller svimma eller helst döda någon med sina bara händer. Parkerar bilen utanför porten och lastar ut alla saker och hundar. Då kommer det en kille -ursäkta, skulle du kunna flytta din bil längre fram så jag får plats med mitt släp? ...................ZzzZzzZzzzzzZzzz skjut mig i huvet. Fick packa in allting igen och flytta bilhelvetet 10 meter fram. Hade jag haft PMS hade jag förmodligen gått fram och huggit honom med bilnyckeln i halsen haha. 
 
Men nu är jag äntligen hemma, och har ätit mat, och sitter och dricker en celcius och andas ut. Ikväll ska jag bara handla hem lite mat och ta en dusch, mer än så kommer jag inte orka. Måndag imorgon och tillbaka till kontoret..... som tur är har jag tagit ledigt på torsdag + fredag så jag får en lång alla helgona helg. =)
 
 
 

Bon Voyage!

Kategori: Dagbok

Har packat väskan inför resan och packat ihop hundarnas grejer. Imorgon fyller min pappa år och jag har köpt biljetter till Miss Saigon på Operan i present åt han och hans fru. Efter jobb imorgon blir det kalas och lämna-vovvar-turné innan jag förhoppningsvis kan lägga mig vid 22 för att stiga upp klockan 4 på morgonen och åka till flygplatsen. Vi får se om jag vågar använda min "fröken sverige klänning" som jag har börjat kalla den, för att jag är rädd för att jag ska vara galet överklädd i den. Jag har inte ens klippt av taggarna än, i värsta fall kan jag lämna tillbaka den när jag kommer hem. 
 
 

Lång vecka

Kategori: Dagbok

Helt slut idag mentalt, brukar känna så på måndagar efter att jag suttit i telefonjouren, blev vilodag. Imorgon blir det i gengäld morgonträning och benpass. Måste fixa present till pappa som fyller år i övermorgon. Jag vet vad jag vill köpa men jag måste lyckas fixa det också. Hur ska jag orka med en resa med flera dagars konferens och inte ens få någon helg att sova ut på sen? Kommer vara bortrest torsdag morgon till söndag eftermiddag =( Bara hotellmat och inget gym.
 
 

Utmattad

Kategori: Dagbok

Stack och växlade pengar och fixade lite småprylar jag behöver inför resan. Men orkade inte mycket mer än så, orkade inte ens handla lite mat på vägen hem, är inte ens hungrig. Men efter några timmars soffläge har jag löst det genom att slänga in några kycklinglår i ugnen och kokar brysselkål, så har jag lunch till veckan iaf. Känner gårdagens ryggpass rejält i vingarna nu, då vet man att det tagit =)
 
Ärligt, är klänningen too much? Om jag klär ner den med ballerinaskor i samma färg? Knäppt egentligen att man är rädd för att vara för fin. Men om ni hade sett mitt resesällskap så hade ni förstått varför jag är orolig för att sticka ut ;)
 
 
 
 
 

Yddingeloppet

Kategori: Dagbok

Efter en sömnlös natt i paralyserad skräck *fniss* så var det inte roligt att höra hur regnet vräkte ner utanför, och kräla ur sängen kl 8 en söndagmorgon. Det var dags för mitt tredje lopp. Det var lite segt men frisk luft gör susen och trotts en lerig och backig bana så kändes det rätt bra. Man kunde springa 6 eller 12 km och jag valde 6 eftersom jag tyckte milen var väldigt tungt på Midnattsloppet. Jag har inte hållit igång konditionen så som jag borde senaste veckorna, och ville smått dö efter 4 km men jag vägrade sakta ner. Någon sa att jag hade en sluttid på 41 minuter och det låter väl rimligt. Jag är fullt nöjd med det och samtidigt glad att jag inte har fler lopp inplanerade ;) Är helt slut i rutan nu, är så sömnig. Har några ärenden jag borde fixa inför Polen resan men jag vet inte om jag orkar idag. 
 
 

rygg

Kategori: Dagbok

Trodde att jag hade tappat bort mitt gymkort och sprang rundor och letade på Hemköp osv. Fick låna en kompis kort för att ta mig in och leta i omklädningsrummet (dödsolagligt). När jag kom hem hittade jag givetvis kortet i regnjackan jag hade på mig i torsdags. Haha.....typiskt. Fick gjort mitt planerade ryggpass iaf. Ikväll ska jag på bio och se en skräckfilm, så nu kommer jag inte kunna sova på några veckor!! Dags för Yddingeloppet imorgon. Det ska tydligen spöregna, så vi får se hur det går. 
 
Uppvärmning
3x15 marklyft
4x12 stångrodd
3x15 latsdrag
3x15 hantelrodd
3x15 goodmornings
3x15 ryggresningar med vikt
3x15 rodd
 
 
 

Matschema vecka 149

Kategori: Dagbok

Lördag 12/10: frukost frallor med leverpastej, lunch fläskfilepanna med sötpotatis och kantareller, middag vegetariska vårrullar med chilisås, fika muffins + mörkt choklad, kvällsmat kycklingspett med grovt bröd
(träning 1: 40 min jogging, träning 2: 1 h mage + bröst)
 
Söndag: frukost mörkt bröd, efter träning swebar, middag kycklingfile med pasta i örtsås, kvällsmat proteinmuffins, mörk choklad
(1 h underkropp)
 
Måndag: frukost proteinmuffins + swebar, lunch pastasallad med lax, avocado och ägg,  mellanmål proteinmuffin, middag pastasallad med lax, avocado och ägg, fika choklad
 
Tisdag: frukost bröd + morötter, lunch pastasallad med lax, avocado och ägg,  mellanmål proteinmuffin, efter träning swebar, middag chili med grönsaker, avocado, keso och pitabröd
(40 min jogging)
 
Onsdag: frukost banan + halv ciabatta med salami/brie, lunch pastasallad med lax, avocado, mellanmål clementin, middag fullkornstortilla med köttfärs och grönsaker, fika blodapelsin
(30 min jogging, 10 min crosstrainer)
 
Torsdag: frukost bröd, lunch 2 grova mackor med köttfärsröra proteinpulver, mellanmål banan, middag fläskkarre med potatis och grönsaker, fika kex + proteinmuffin
(40 min axlar)
 
Fredag: frukost bröd, lunch ciabatta med räkor och ägg, fika kex + proteinmuffin, middag kycklingburgare med pommes, läsk, chips
 
Dagens vikt: 83,7 kg
Från förra v:  - 1,0 kg

Hulken

Kategori: Dagbok

Bara en liten jämförelse
Februari
Juni
September
 
Detta är ett utmärkt exempel på vad som hänt med min kropp sedan jag började styrketräna. Armarna har jag inte ens lagt någon fokus på över huvud taget men se så mycket som har hänt ändå!

a bit overdressed?

Kategori: Dagbok

Nästa vecka ska jag iväg på kongress i Polen och det kommer vara en del formella middagar osv. Jag är lite av en "tomboy" och föredrar smutsiga converse och jeans före allt annat. Klänning? dans??? Medelåldern lär väl ligga runt 50 år och då har jag ändå dragit ner åldern med hälften! *fniss* Så ut på stan bar det i panik idag. Hallååååå formell klänning? Eftersom jag är så lång så ser alla normala klänningar ut som att jag rymt från en strippklubb. Om jag har tur så når dom över röven och täcker åtminstone troskanten typ. Jag vill ju inte få sparken för olämplig klädsel. Fick tag på en vit spetstopp som nog blir fin till en kjol, och en hudfärgad chiffon långklänning med öppen rygg. Men FAN vad pinsamt om alla andra dyker upp i foppatofflor och en smutsig reklamt-shirt lixom?! Åh i-landsproblem.
 
Jag hatar att prova kläder och trängas i butiker med hög musik. Men idag kändes det som ett uppvaknande. Det kanske är svårt för någon annan att förstå. Men för någon som haft storlek 52 och varit tvungen att välja av det lilla utbudet på Big is Beautiful kollektionen i många år! Så är det en fullkomlig shockupplevelse att kunna dra på en storlek 40 och fundera på om den inte är lite stor. Jag ser jättestor skilllnad på min kropp faktiskt bara på senaste månaderna. Träningen måste ha gjort susen för jag såg kanon ut i allt jag provade! 
Nu har jag promenerat i flera timmar med mensvärk och nu måste jag lägga mig och snutta på lite ipren ett tag.
 
 
 

don't rain on my parade

Kategori: Dagbok

Regn regn regn regn. Alla är sjuka till höger och vänster. Hoppas jag håller mig frisk så jag slipper göra uppehåll i träningen. Var sjukt hungrig efter jobb så jag käkade middag istället för att dra till gymmet direkt. Och precis som risken är, har jag fastnat lite för länge i soffan. Men tänkte dra och köra axelpass strax. Är redan hungrig igeeeen, men får äta mer efter passet istället annars kommer jag aldrig iväg! 
-Uppvärmning
-Militärpress
-Axelpress med hantlar
-Hantellyft åt sidan
-Omvända flyes i cablecross
 
 

matlådor

Kategori: Dagbok

Känner mig mer och mer motiverad att satsa på träningen. Lägger upp nya träningsplaner och är mycket mer medveten om kosten och gör matlådor. Jag hatar mitt sockerberoende, det får mig att känna mig svag! Denna veckan fokuserar jag lite på löpningen inför Yddingeloppet på söndag, men sen kommer jag övergå till mer styrketräning. Sprang ikväll, men kände hur lungorna bara stängde sig. Har astma men brukar inte känna av det så mycket. Har problem med dofter om folk har tung parfym eller luktar cigarettrök, får byta löpband ibland för att jag inte klrar av folks dofter. Har blivit mer noggrann med att stretcha både före och efter mina pass, och slipper för det mesta ryggont nu. Men jag har kvar min "ischas" =( Har svårt att sitta still långa stunder på jobb för det börjar skjuta skarp smärta i sidan av rumpan ner i låret...
 
Käkade nyss en blodapelsin, och det bränner runt hela munnen och har trotts att jag har sköljt av munnen så känns det som att jag tappar känseln i läpparna. När jag va liten åt jag mycket apelsin och fick samma reaktion, fick exem runt munnen. Tråkigt om jag är allergisk, blodapelsin är min favoritfrukt utöver banan. Jag är annars inte så glad för frukt eller grönsaker, men man får ju tvinga sig själv ibland ;)
 
 

Nr 1 Biatch

Kategori: Dagbok

Uffff, jag vet att man inte ska gnälla men fy fan. Shit vad jag hatar PMS! Jag är superkänslig, har kramp, känner mig nere och blir allmänt tjurig och irriterad. "Som tur är" så är det ju bara dagarna/veckan innan mens men det är jobbigt nog ändå! Skiten kommer ju som ett brev på posten varje månad lixom!!! Möööööööööööög!!!! Låt skiten va över nån gång så att jag får slippa alla dessa skithormoner! Jag kan verkligen inte kontrollera mitt humör alls idag!
 
Stack till gymmet för att springa efter jobb. Blev 7 km och bra svettning. Fick hoppa in och ta ett extrapass i vår juridiska telefon på jobb men där var helt dött så jag lyckades googla lite bra träningspass och har fått lite nya idéer! Har skrivit upp lite träningsschema på en kladdlapp som jag får titta närmare på.
 
Lagade nyss "chili san antonio" (köttfärs) med grönsaker, avocado, keso och fullkornspitabröd. Nu sitter jag mätt och belåten utslagen i soffan. La mig klockan 21 igår för att få ut maximal sömn och funderar på att göra samma sak ikväll. Inte för att jag somnar direkt men det är skönt att varva ner, läsa lite och mysa med hundarna innan man somnar.
 
 
 

lax

Kategori: Dagbok

Dagen började sjukt bra med att jag fick två biobiljetter som tack för att jag tipsat vår medlemsförmåns ansvarig på mitt jobb om ett gym som vi nu har skrivit avtal med. Jag blev så överraskad att jag reagerade ungefär som att jag vunnit på lotto! Men dagen har varit lång och jag känner mig mosig i huvudet. Tog ut hundarna på en långis i solen men det hjälpte inte. Har kämpat mot PMS smärtor hela natten och dagen. Tänk att lite hormoner kan ställa till med så mycket skit i kroppen? Jag tror det får bli vilodag idag. 
 
Tips om man tycker om kallrökt lax. Finns liten billig förpackning med färdighackade laxbitar.
Pefekt att ha i pastasås, på mackan eller i sallad!
 

Proteinmuffins med banan och kokos

Kategori: Dagbok

Åh vad skönt att nästan vara klar med alla söndagsbestyr! Jag har varit extra duktig ikväll och gjort proteinmuffins som jag måste säga är sjukligt goda och saftiga!!!! Prova!
 
200 grader i ugnen, 20-25 min
 
Proteinmuffins med banan och kokos
Vispa:
2 ägg
50 gram smält smör
2 dl mjölk
1,5 dl keso
2 dl bakpulver
4 dl vetemjöl special fullkorn
Till sist blanda i fyllningen: 
2 mosade bananer
0,5 dl kokosflingor
 

Paow!

Kategori: Dagbok

Tråkväder, regn och mörkt. Fick tända lampan för att äta frukost kl 10, hur trisst känns inte det. Dessutom upptäckte jag att mina Hunter gummistövlar gått sönder i ena hälen. Åh nej, jag använder ju dom till allt!
Men skit i det. Har precis avslutat ett grymt ben och rumpa pass och ska iväg och veckohandla. Lyssnar på julmusik och dricker årets första Julmust! Har en relativt lugn jobbvecka framför mig, och med det menar jag att jag åtminstone slipper kvällsjobb. Sen har jag två kaos-veckor framför mig, så jag ska försöka njuta denna veckan. 
 
 

saturday night

Kategori: Dagbok

Blev två turer på gymmet idag. Sex kilometer löpning mitt på dagen och lite improviserat mage + bröst nu sent på kvällen. Blev svinhungrig igen när jag kom hem och har tryckt i mig ett kycklingspett och fullkornsbröd såhär strax innan midnatt. Imorgonbitti blir det rumpa och ben :) Måste hinna tvätta, handla och diska också, eftersom jag mest latat mig idag. (Bara jag som anser att man är lat trotts att man gjort två gympass?!)
 
Vissa går ut och festar på lördag kväll. Andra leker Tarzan på gymmet.
Gissa vem som mår bäst imorgon ;)
 

Höstmys

Kategori: Dagbok

Ibland behöver man verkligen en sån här dag, att bara mysa och ta hand om sig själv och göra precis vad jag känner för (mestadels ingenting). Jag försöker bota min PMS på egen hand och övervinna alla negativa hjärnspöken genom att psyka mig själv med höstmys, lyx och gotteri. Tänder värmeljus, kollar på The vampire diaries, lagar mat, myser med hundarna, leker hemmaspa osv.
Jag kan verkligen rekommendera Twinings äpple, kanel och russin te! Jag är inte så jävla tänd på te men denna får hela lägenheten att lukta äpplekaka.
Det är tydligen inne nu att visa osminkade bilder på sig själv i media,
så vi kan väl låtsas att jag hakar på den trenden idag! 
 

Matschema vecka 148

Kategori: Dagbok

Välbehövlig helg! Ska iväg till gymmet nu och köra slut på mig själv. Ska försöka komma på några hälsosamma matlådor att förbereda inför nästa vecka. Framförhållning is the key. 
 
Lördag 5/10: frukost frallor, fika godis + kanelbulle, middag köttfärsröra i libabröd med hummus
(30 min förbränning)
 
Söndag: frukost scone, innan träning banan, proteinshake, skorpor, efter träning proteinbar, middag grillad kyckling med libabröd, hummus och sallad, fika mörk choklad
(1,5 h underkropp)
 
Måndag: frukost macka + äpple, lunch halv scone med smör, mellanmål proteinbar, mellanmål banan + halv scone, middag kyckling med sallad
(40 min jogging)
 
Tisdag: frukost mackor med ost, lunch fullkornspastasallad med bacon och ost, efter träning proteinshake med kvarg och banan, middag laxgratäng med halv scone
(40 min axlar)
 
Onsdag: frukost 2 frallor, mellanmål banan, lunch hamburgare med pommes, middag grillspett med pastasallad, fika choklad
 
Torsdag: frukost mörkt bröd, lunch spaghetti bolognese, mellanmål turkisk yoghut med granola, fika kakor, middag fläskfilepanna med kantareller och sötpotatis
 
Fredag: frukost bröd, lunch fläskfilepanna med kantareller och sötpotatis, efter träning kvarg med hasselnötter och kokos, middag fläskfilepanna med kantareller och sötpotatis, fika popcorn, chips, gifflar
(1 h axlar/rygg)
 
Dagens vikt: 84,7 kg
Från förra v: -0,3 kg
 
Do I have something on my face?
 

axlar

Kategori: Dagbok

Efter jobb idag gick jag för att köpa nytt mineralpuder. Jag brukar använda I.D bareMinerals matte. Men den kostar 500 spänn och det känns lite väl saftigt. Det finns flera mineralpuder på marknaden nu och jag bestämde mig för att testa Body Shops. Jag har varit i deras fabrik i England och gillar deras koncept skarpt. Jag fick en grundlig genomgång av min hy och personalen var supertrevlig utan att försöka pracka på mig något. Fick lite samples med mig hem =)
 
Har precis kört ett hardcore axel+rygg pass, så jag sitter och skakar i händerna. Lycka till att lyfta armarna imorgon! Man börjar verkligen se musklerna på axlar, bröst och rygg nu. Även om jag inte försökt bygga medvetet så har jag ju faktiskt varit så seriös och strukturerad jag kunnat enda sen i maj.
Jag är sååå glad att det är helg nu, jag behöver verkligen vila och ta igen mig.
 
 

intensivt

Kategori: Dagbok

Har varit en intensiv vecka. Igår var jag så trött så jag bara somnade när jag kom hem. Det är tur jag bor så nära jobb så man kan springa hem och rasta hundarna med jämna mellanrum. Kom hem för en stund sen och var tvungen att ställa mig och laga middag om jag ville få i mig något. Gjorde fläskfilepanna med kantareller och sötpotatis. Mina ögon håller på att falla ihop nu och jag försöker varva ner efter ett kvällsmöte. Det händer så mycket just nu på jobb, skvaller hit och allianser dit. Nu är det snart bara en vecka kvar till Yddingeloppet och jag har inte hunnit träna så mycket. Det får gå som det går helt enkelt och jag springer ju bara för min egen skull. 6 km blir ett bra träningspass om inte annat, sådär en söndagmorgon ute i skogen!
 
 

treat me like a princess

Kategori: Dagbok

Tog hela dagen att avsluta en av de där "berg på axlarna" på jobb som legat och tyngt mig sedan i våras. Och gick nöjd hem och byggde istället axlar på gymmet, med lite coachning! Har haft en fantastiskt bra kväll och ska luta huvet mot kudden strax inför en fullspäckad arbetsdag imorgon. Är lite nervös inför kvällsmötet men det ska bli otroligt skönt när det är överstökat också. Blir tvångs-vilodag från gymmet pga tidsbrist.
 
 

run bitch

Kategori: Dagbok

Har haft en ovanligt bra dag! Hade en riktigt trevlig eftermiddag och hittade 20 spänn på gatan. Avslutade med 40 min jogging i parken. Kände att det var så milt väder att jag ville springa utomhus och dessutom behöver jag öva upp mig inför Yddingeloppet 20 oktober. Sprang 4,6 km "bara" och det var riktigt hårt. Jag kom inte riktigt in i andra andningen i det läget där man känner att man springer utan att tänka på det. Lungorna kändes pyttesmå och det var allmänt obekvämt jämfört med att springa på ett löpband inomhus. Måste öva upp min mentala styrka bättre att ignorera smärtan och fortsätta kämpa även när det tar emot.
 
 

Helgen

Kategori: Dagbok

 
 
Bort med allt negativt. In med allt positivt! 

Matschema vecka 147

Kategori: Dagbok

Har inte orkat räkna kalorier denna veckan. Har slarvat vissa dagar, unnat mig för mycket och ätit för mycket godis. Blä.
 
Lördag 28/9: frukost frallor, lunch korv med bröd, mellanmål banan + digestive kex, middag grillad kyckling med sallad, fika lösgodis
(30 min jogging)
 
Söndag: frukost frallor, efter träning swebar, middag grillad kyckling med pastasallad och libabröd, fika weinerbröd + chokladmjölk
(1,5 h underkropp)
 
Måndag: frukost macka med ägg + banan, lunch macka med ägg, mellanmål banan + swebar, middag chili con carne med libabröd, fika godis
 
Tisdag: frukost bröd, lunch macka med ägg, mellanmål kvarg med clementin och björnbär, mellanmål banan, efter träning swebar, middag lax med potatis
(35 min löpning)
 
Onsdag: frukost macka med ägg, lunch thai kyckling curry med ris, mellanmål persika, middag lax med potatis
 
 Torsdag: frukost bröd med ägg, lunch pastasallad med bacon och fetaost, bröd, middag köttfärs i pitabröd med grönsaker och avocado
(1,5 h överkropp)
 
Fredag: frukost grovt bröd med ost, lunch hamburgertalrik, fika kanelbulle, fika choklad, kvällsfika chips + godis + cola
 
Dagens vikt: 85,0 kg
Från förra v: +0,2kg
 
 

wrong direction

Kategori: Dagbok

Känner att min kropp inte utvecklas i den takten jag vill åt det hållet jag vill. Kosten känns vissa dagar helt åt helvete och jag har sakta börjat dricka lite läsk igen, mycket mer godis, choklad och kakor och skräpmat! Jag försöker inte ens stå emot längre, blir jag sugen på något så går jag och köper det direkt. Vikten går åt fel håll igen och jag mår bara illa. Jag tränar på rutin varje dag, jag vet inte om jag gör rätt eller fel, jag utmanar mig ena dagen och fegar nästa dag. För mig har viktnedgång varit 50% kost och 50% motion. Hade jag satsat mer på kosten kan jag garantera att det hade varit 70% kost och 30% motion.
 
Men vad är mitt mål, vad vill jag? Jag pallar inte mysträna mer, jag pallar inte banta, jag pallar inte satsa på elit tävling heller. Jag vill inte se ut som en bodybuilder för den delen heller. Men jag behöver struktur, jag behöver något nytt och jag behöver en plan och ett mål. Inget fanatiskt men en "hobby". Kosten är helt klart den stora boven i mitt liv och jag är galet medveten om det. Och jag inser att jag kan träna som en elitidrottare men aldrig få rätt resultat om jag äter godis som enda bränsle! Dags att få kostrådgivning och ta tag i mitt liv.
 
Min kompis har missuppfattat vilodag. Man behöver inte vila PÅ gymmet.
 

If the people are buying tears, then we'll be rich some day

Kategori: Dagbok

Kan fortfarande inte avgöra om jag håller på att bli sjuk eller inte. Funderade på att vila idag också. Men när en kompis frågade om vi skulle träna ihop ikväll så kan man ju inte tacka nej! Man lär sig alltid något nytt av omväxling och utbyte. Så vi körde 1,5 timme överkropp och jag fick testa nån ny maskin. 
Fixade ihop stark köttfärsröra med paprika och habanero, lite sallad och avocadoröra =)
Har haft skitont i vänster sida av rumpan idag, har knappt kunnat sitta ner. Känns som ischias, en nerv i klämm eller något liknande =(
 
 

Brrr hösten är här

Kategori: Dagbok

Har känt mig lite krasslig idag, lite "off" i huvet, trött i kroppen och svullen i halsen. Valde att lyssna på kroppen ikväll och ta en vilodag. Hoppas att det är falskt alarm och bara hösten som gör mig lite frusen. Ska dricka lite te och bädda ner mig med en bok. Börjar pricka av arbetsbördan en efter en denna veckan och hoppas att de absolut tyngsta delarna ska vara avslutade innan veckan är över så att jag kan känna berget falla från mina axlar... Är bjuden på 30 års fest hos en kollega på fredag, får se om jag pallar.
 
 

stiff

Kategori: Dagbok

Kände mig inte pigg efter jobb men släpade mig bestämt till gymmet för lite löpning. Blev 4,5 km bara och lite skön stretching. Men som sagt, vissa dagar är det helt enkelt kämparglöden som räknas och inte kvaliteten. Var riktigt hungrig och stel i kroppen. Lagade lax och potatis när jag kom hem.
 
Hade lönesamtal med chefen idag och fick väl någon typ av gehör över "mobbningen" som skett mot mig i sommar. Lite fegande från hans sida tyckte jag, men han har ju inte hela historien och han har inte sett det med egna ögon. Men till slut var vi överens om att det absolut inte var OK med personangrepp, att det inte får fortsätta och att det verkar handla om svartsjuka, en generationsklyfta, och att det troligen är hon som mår dåligt och tar ut det på mig utan anledning. Så nu hoppas jag att stämningen blir bättre i gruppen.