finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

Översvämning

Kategori: Dagbok

Det är översvämning i hela stan och gymmet är stängt. =(  Blir inget benpass idag, stannar inne och tvättar och gör matlådor. Jag har i alla fall elen kvar hemma till skillnad från vissa hus! 
 
 

Bröst/axlar/triceps

Kategori: Dagbok

Jag var så sjukt irriterad igår efter jobb. Jag fick ett mail som fick mig att svära och lacka sönder hela stället. Vaknade till och med inatt och började tänka på det och blev irriterad igen! Har legat hemma och kollat på komedier, tränar och försökt peppa mig själv att återuppta mitt kostschema.
  
Det är SÅ svårt nu när man fått smak på det goda att återgå till lax och kvarg. Men det är verkligen ett beslut man måste ta om man har så lätt att lägga på sig vikt som jag. Tanken är att återgå till kostschemat och träningen (men vara lite flexibel när det bjuds på mat), och ha en ätardag på helgen. Alltså ingen fokus på att gå ner i vikt utan att vara så hälsosam jag kan. Jag trivs ju inte när jag går upp i vikt och redan efter bara några kilon så har jag kläder som inte sitter lika fint. Det är ju skittråkigt att paja allt när jag kommit såhär långt. 
Jag har återupptagit mitt 3-split schema nu vilket innebär 3 pass som jag roterar mellan. Idag blev det bröst/axlar/triceps och imorgon blir det ben/mage. Om jag äter rätt och tränar såhär så vet jag ju att jag deffar som fan =) 
Nu ska jag åka och veckohandla med fitness fokus!
 
 

Bounce protein boll

Kategori: Dagbok

Jobbade kväll igår och var jäkligt trött när jag kom hem. Pratade med en kompis i stockholm och sen la jag mig. Har typ ingen mat i kylen så jag tänkte dra och handla ikväll och laga mat. Tror jag måste trappa ner på Celsius och red bull. Mitt huvud har verkligen toppar och dalar i energin.
 
sjukt goda!
 

Musikal

Kategori: Dagbok

 
Till skillnad från mina vanliga kvällar med simpsons och paradise hotel blir det ikväll finkultur på Operan istället!
 

work work

Kategori: Dagbok

Idag var jag och en kollega och informerade på en skola. Hann hem till vovs, köpa lunch, möte, hem. Om 2 timmar har jag ett kvällsmöte för att lösa en konflikt, det känns lite jobbigt men vi får se hur det går. Imorgon blir det morgonträning på gymmet.
 
 
 
 

Är det bara jag?

Kategori: Dagbok

Är det bara jag som tycker att det är fett svårt att få tid till allt? Jobb, hundar, träning, matlagning, hushållssysslor, relationer, ekonomi, nöjen, hobbys, hälsa, framtid osv. Det går lixom inte att ha kontroll på allt hela tiden, mitt huvud spretar åt alla håll och alltid är det någon del som får lida. Om jag är helt hyrsteriskt duktig och känner mig sjukt grym på kvällen vid sängdags så kommer jag på att jag inte hunnit städa undan i köket. Nästa dag kanske jag kommer på att jag glömt förbereda matlåda. Nästa dag kanske jag är för trött för att träna. Om man väljer att umgås med vänner istället för att städa så undrar man hur alla andra får ihop det! Är det jag som är lat, ostrukturerad och dum eller har alla det så? Jag förstår knappt hur folk som har barn får ihop vardagen? Min hjärna lixom bara stänger av till slut och struntar i vad som "borde" göras, för jag orkar inte med all press helt enkelt. 
 
Har kört 6 maskiner tvätt och hade turen att där var 2 lediga tvätt tider efter varandra idag. Städar, diskar, lagar mat och försöker planera hur jag ska få min lön att räcka bättre nästa månad och gärna lägga undan så mycket som möjligt. Jag har alltid trott att jag var någerlunda ekonomisk, utan att överdriva åt snål. Det var länge sedan jag var såhär "pank" dagen innan löning. Visst jag åt ute varje dag i flera veckor, jag hade semester första veckan och var iväg med kompisar, varit ute och festat/after work flera gånger, småshoppat lite här och där, och bara slösat utan eftertanke. Nu kommer jag inte betala mer för PT Axon heller så då försvinner en stor utgift. Jag måste ju börja lägga undan till januari när jag ska till Thailand igen! Tiden går galet snabbt och snart är det jul. 
 
 

go hard or go home

Kategori: Dagbok

Morgon PW och sedan gröt+kvarg. Hinka celsius och sen gymmet. Nu laga torsk med sötpotatis! Jag mår verkligen så mycket bättre av att hålla igång och få i mig näringsrik mat, jämfört med att sitta och dega framför datorn med skräpmat! Jag har gått upp 5 kg sedan jag slutade på Axon beach2014 för en månad sedan. Jag gick upp typ 3-4 kg direkt första dagarna bara i vätska men jag har fortsatt trycka i mig godis, pasta, bröd och skräpmat. Jag känner hur jag sväller och inte mår bra av det. För min egen skull måste jag verkligen försöka vara hälsosam.
 

Helg

Kategori: Dagbok

Välbehövlig helg, skulle vara skönt med välbehövlig lön också! Funderar skarpt på att färga håret rött, men vet inte vilken färgton som passar min hy. Utan att se ut som en emo/punk/manga brud så känner jag för att göra något med håret iaf och pallar varken lugg eller kort frisyr.
Känner mig fetare än någonsin och har kört lite cardio och mage ikväll. Ska ta helgen till att göra matlådor och träna, rensa huvudet från skit och peppa mig själv. 
Kollar lite på hemnet på fina lägenheter, på AMS efter drömjobbet och målar naglarna röda. Change is in the air.
 
 

Blödig

Kategori: Dagbok

Har varit en tung vecka på jobb och jag har känt mig trött trött trött. Peppen är inte hög på jobb och det drar ner mig när andra är negativa. Jag har svårt att motivera mig till gymmet varje dag och både näsan och halsen fortsätter strula så jag klarar inte att springa än. Nästa vecka blir nog en extra tung vecka som redan är fullbokad men det är bara att bita i det sura äpplet. Motivationen hög? Näääääeeeee. Usch, jag är så blödig just nu när jag har mens. Jag typ gråter till reklam på tv och tycker allt är så himla fint. 
 
 
 
 

Morning workout

Kategori: Dagbok

Morgonträning idag 9-10, fick skippa magövningarna i slutet för jag var stressad till jobb plus att jag vaknade med världens mensvärk. Är hemma från jobb en stund och har gått en promenad i parken med hundarna. Ska jobba hela kvällen, startar med middag kl 17 så jag får snart bege mig tillbaka till kontoret. Vi ska vara utomhus till sent ikväll och det ska regna och vara kallt, brrrrr, på med jacka och ordentliga skor. 

 
 

Sömnig

Kategori: Dagbok

Sov knappt 6 timmar inatt, jag som är van vid att sova 9+. Har haft utbildning hela dagen med hög fokus. Fick bjudlunch och valde sallad istället för massa fett och kolhydrater. Imorgon ska jag jobba till sent sent så jag tänkte träna på morgonen, trotts min träningsvärk from hell. Jag känner hur jeansen sitter tightare i midjan och att det är dags att börja bruka allvar! Annars kommer allt spåra ur och jag kommer tappa all frukt av mitt hårda arbete bara för att jag är lat.
 
 

so good

Kategori: Dagbok

Det är såå skönt att vara tillbaka på gymmet igen! Mitt gym har öppnat nu efter 7 veckors renovering och ägarbyte, och jag är sjukt lättad. Stack dit och ordnade kortbyte och spanade in anläggningen. Det var sig likt men lite fräschare och lite nya saker. Det var gratis träning denna helgen så jag var beredd på att vända i dörren men där var inte så mycket folk faktiskt. 
Nu ska jag ta tag i rutinerna igen och hitta balansen. Jag har garanterat lagt på mig några kilon igen och känner hur konditionen är borta efter 2 veckors förkyldning. Körde ett helkroppspass men tog det rätt lugnt. Styrkan fanns kvar och uthålligheten också. Good to be back.
 
 

Joker

Kategori: Dagbok

Det har varit en seg vecka på jobb och jag blir bara slöare och slöare känns det som. Imorgon ska jag på ivigning av en ny kosttillskott butik i stan och se om dom har nåt kul. Även om jag är halvt pank och inte borde lägga pengarna på sånt. Pranken fortsätter på jobb och den här skyltdockan kommer troligen skrämma livet ur en kollega när vi ställt in den i hörnan på hans rum ;)

 

Daddelballs

Kategori: Dagbok

Sov apdåligt inatt, vaknade 3.30 och kunde inte somna om. Håller på att baka mina daddelbollar för att unna mig ett lite mer hälsosamt snack. Man blir ju lätt lite sötsugen framåt eftermiddagen på jobb. Har kommit igång nu med matlådor för att min stackars plånbok blöder! Behöver en kickstart tillbaka i träningen efter förkyldningen. Man blir snabbt lat och fet.
 
Vi är vakna!!
 

städar..

Kategori: Dagbok

Nu känner jag mig nästan frisk. Satt ute i solen på lunchen och käkade räksallad på espresso house! Det ska bli sämre väder denna veckan så man får njuta av solstrålarna. Håller på att tvätta, storstäda, diska och laga mat ikväll. Allt jag inte hann i helgen för att jag var bakis.
 
Nu påbörjas renoveringen av fasaden på mitt hyreshus som ska hålla på till jul och ställningsbyggarna har börjat sätta upp byggställning under min balkong. Det begicks ett kallt rån mot två kvinnor på min gata inatt som blev bundna och slagna av tre män, så det känns ju tyvärr inte helt kul när det ställs en trappa upp till min balkong!
 
 

utgång

Kategori: Dagbok

Satt hemma och degade hela dagen igår och försökte hitta nån bra film att se utan framgång. Så när utgångs-erbjudande dök upp så nappade jag utan svårigheter. Började hets-förfesta vid 23 för att hinna bli full och kom inte hem förrän kl 5 när det var ljust. Dansade i flera timmar och hade sådär "I dont have a care in the world" kul. Har knappt lyckats sova nåt än men tröttheten kommer nog smygande snart. Tredje gången jag dricker mig full på typ 1 vecka, what, inte alls likt mig faktiskt.
 
 
 

Valpis

Kategori: Dagbok

Hade svårt att sova inatt och var rejält sliten imorse, men vad tusan, det är ju fredag! Lite hosta och snuva stoppar inte en viking. Passar en valp i helgen som var med på jobb och frälste alla damer. Har inga planer i helgen mer än att bli frisk och städa här hemma.
 
 
 
 
 

Grillat

Kategori: Dagbok

Min hals låter inte så rolig idag men jag känner mig lite piggare. Har knaprat halstabletter och druckit te. Kört ut lite fler goodiebags och lunchat på uteservering. Jag har jäkligt tråkigt nu när jag inte kan träna men mitt gamla gym öppnar om en vecka verkar det som! Så det ser jag verkligen fram emot. Jag är så sugen på Questbars just nu.
 
 
 

kräftor

Kategori: Dagbok

 
Har varit runt och delat ut fler goodiebags idag och lunchat på en mysig restaurang i Lund. Tog en glass i solen och njuter lite av att värmen är tillbaka. Min lilla förkyldning känns inte värre i alla fall men jag känner inte mig så pigg. Har lite ensam-kräftskiva med Game of Thrones, sista avsnitten som finns ute *buhu*. Vilken serie ska man nu titta på?
 
 
 

Prank

Kategori: Dagbok

Har busat på kontoret idag, satt tejp under datamusar, plastat in kontorsstolar, fyllt skåp med ballonger osv. Lite harmlöst skoj för att folk ska känna sig välkomna tillbaka efter sin semester! Känner mig fortfarande hängig men överlever med alvedon. Tog med mig en hund till jobb någon timme vilket är uppskattat bland kollegorna, och av hunden såklart =)
 
 

Krasslig

Kategori: Dagbok

Bloggen har blivit lite lidande för jag känner mig krasslig! Igår tog jag det lugnt, tvättade, städade och handlade. Jag känner mig lite mör efter big slap och har ont i halsen. Jag tar thai-piller och vilar, hoppas på att det går över. Det bara regnar och regnar och idag fick jag gå till jobb i gummistövlar och jeans. Än så länge mår jag inte så dåligt att jag måste stanna hemma från jobb i alla fall. Men det blir ingen träning. Bara Game of thrones och soffhäng. Jag lovar att bloggen kommer bli bättre snart igen när jag kommer igång ordentligt med träning och kost.
 
 
 

big slap

Kategori: Dagbok

Är hemma och pausar en stund från Big Slap men ska tillbaka om en stund.
Man blir helt slut av att dansa och dricka alkohol i värmen!
 
 

she's a lady

Kategori: Dagbok

Jag passar på att klä upp mig medans man kan, när det är varmt ute och har en ursäkt att ha klänning och kjol, och man är solbränd. Jag använder så sällan mina "finkläder" och det är ju synd att aldrig få bära upp dom. Idag tog jag "den lilla svarta" till jobbet just because I could, fredag och allt. Det är skönt att få känna sig lite kvinnlig ibland.

Imorgon ska jag på Big Slap med några kollegor och kompisar, det ska bli skitkul och jag hoppas att jag orkar hålla igång festen i 12 timmar! Man är ju inte ungdom längre ;) Tur man bor typ 50 meter från scenen och kan gå hem när man vill. Ska försöka lista ut vad man ska ha på sig, det kommer bli varmt, svettigt och festivalkänsla. Har köpt en flaska bubbel men sen känner jag att det får räcka med skräpmat och annat skit. Kroppen blir seg och fet och blir inte pigg av tomma kalorier.