finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

pms

Kategori: Dagbok

Vaknade med mens och ett risigt humör. Det risiga humöret kom egentligen inte förrän jag kom till jobb och fick en sjukt dålig start. Men jag fullföljde mitt mål för dagen och tränade 1 timme i källaren. Fått i mig min lunch nu hemma och känner humöret ebba ut. Men jag har en djup irritation i själen idag. Nu ska jag duscha, ta hundarna på promenad och sen gå bort och hämta ut ett paket + gå till apoteket och försöka hitta en bättre pollen medicin.  
 
 

Good balance

Kategori: Dagbok

Tränade imorse och sov gott inatt. Det kan ha att göra med att jag fick hem mitt goodbalance armband igår. Som ska ge bättre sömn, mer energi och styrka. När jag jobbar kväll som jag gjorde idag brukar jag få huvudvärk och känna mig trött, men det har jag inte gjort idag. Om det är armbandets förtjänst eller inte återstår att se. Imorgon jobbar vi bara till tolv eftersom det är valborg och då ska jag och en kollega träna på jobb. Det är långhelg men ska vara dåligt väder. Jag tror bara jag ska träffa vänner, familj, träna och plantera blommor på min balkong. 
 
 
 

budget

Kategori: Dagbok

Jag har ju en liten småbesatthet av olika saker i perioder. Och just nu är det harmoni, balans och förbättra mitt liv med min egen makt. Jag har skaffat mig stenkoll på min budget och inser att jag är en ganska sparsam förnuftig person på alla poster utom en. Mitt matkonto har senaste månaderna stadigt legat på 5700 kr! Det är mer än vad en barnfamilj äter, och jag kan inte förstå vart alla pengar går? Hur kan jag äta och dricka för 5700? Jag skriver handelslista som jag inte köper mycket utanför, jag veckohandlar på willys/ica maxi varje helg, lagar mycket mat hemma, upplever inte att jag slänger mycket mat utöver nån gammal banan eller lite mjölk. Jag köper tvättmedel/toapapper/hygienartiklar på till exempel ÖB/Rusta i bigpack. Jag äter ju gratis frukost på jobb.
 
HUUUUR är detta möjligt? Jag måste ju övervaka detta fenomen..... Hur kan jag äta upp 5700 kr/mån? Kan det vara så att jag köper mer skit än vad jag tror (småhandlar)? Kan det vara så att jag äter ute mer än vad jag tror? Kan det vara så att jag spenderar flera tusen kronor på drycker? (OBS: protein/PWO/aminosyror är inte inräknade i matkontot. ) Jag ska dokumetera allt denna månaden och verkligen se sanningen i vitögat.
 
 

Bokmal?

Kategori: Dagbok

 
 
 
 
Igår var jag på fest hos en kollega och hade supertrevligt. Jag har ju betalat priset för det idag och mest legat hemma och degat. Tips till alla er som tycker om att läsa men inte känner att du hinner. På storytel.se kan du lyssna/läsa på hur många böcker du vill för bara 169kr/mån. Jag gillar fantasy, självhjälpsböcker, fakta, psykologi och harlequin. Frossar loss på min fjärde bok för idag och kan inte reda ut i vilken ordning jag vill läsa alla böcker. Jättebra att ha när man är ute på powerwalk, på löpbandet, i badkaret, på tåget eller på kvällarna. Idag har jag läst en bok om ekonomi, en om social kompetens och en om attraktionslagen. Nu är det "ordning och reda" på menyn.
 
 
 
 
 

Invigning

Kategori: Dagbok

Invigde det nya gymmet på jobb idag ensam. Det har inte allt, men man kan helt klart köra någerlunda bra pass med lite fantasi. Jag tror gymmet kommer användas minimalt av de andra kollegorna så jag passar på att stöna och svettas ifred. Jag sparar massor med tid på att kunna träna direkt på jobbet innan jag går hem!! En normal dag är jag inte på gymmet före klockan 18, kommer hem vid 19.30 och är vrålhungrig. Nu var jag istället hemma kl 18 och behöver inte stressa iväg.

Idag hade jag inte planerat något pass men jag körde roddmaskin som uppvärmning. Utfall, knäböj med kettlebell och stång. Bröstpress, militärpress, hantelrodd, fatman pullups och marklyft. 
 
I förmiddags var jag hos läkaren på återkontroll efter min konisering av cellförändringar. De tog ett biopsiprov för säkerhets skull trotts att allt såg bra ut. Ont gjorde det och lite gnällig var jag när jag kom tillbaka till jobb och vrålade att de hade knippsat min fifi.
 
 
 
 

intervju

Kategori: Dagbok

Igår var jag på intervju på vaktjobbet och jag tror det gick bra. Om jag får det blir det en veckas utbildning och en veckas praktik i juni, så jag kanske får arrangera om min semester lite. Det lät spännande och utmanande i alla fall.
Gymmet på mitt jobb har slått upp dörrarna och jag tänkte inviga det imorgon med att ta med min träningsväska och träna direkt efter jobb. Bara tanken på att ha ett eget gym tillgängligt som kommer vara tomt 99% av tiden troligen, känns skitbra. Där finns inga maskiner men man får använda fantasin med vikter.
 
 

sweden grand prix

Kategori: Dagbok

Har haft en underbar helg med massa roliga aktiviteter. Idag har vi varit på sweden grand prix och kollat på bodybuilding, mens physique, body fitness och bikini fitness. Jag känner mig dödstaggad och ska strax avsluta helgen med ett gympass!
 
 

excited

Kategori: Dagbok

Testerna till vaktjobbet måste ha gått bra, för idag blev jag kallad till intervju om 1,5 vecka. Spännande, känns som att jag inte har något att förlora. Det är bara ett "extrajobb", jag har heltidsjobb med bra lön så jag är inte beroende av att det ska bli något. Om jag får det så är det meningen!
Imorgon ska vi ha lite festligheter på jobb, chokladprovning, bubbel och så vidare. Efter jobb ska jag träffa en kompis som är nere på jobbintervju och husvisning över helgen och förhoppningsvis flyttar ner sen. I helgen ska jag på sweden grand prix och titta på bikini fitness, body fitness osv. 
Nu ska jag lägga mig efter ett träningspass och lite kvällsmat.
 

Hoppsan

Kategori: Dagbok

Jag råkade ju söka två extra/sommarjobb igår och fick besked från det ena (djurskötare) att det inte passade med mina nuvarande arbetstider. Men de andra hörde av sig direkt och telefonintervjuade mig. Jag fick göra ett gäng IQ, språk, personlighet och förståelse tester på datorn via en länk och nu får vi vänta och se. Inte för att jag behöver ett extrajobb, men jag har mycket fritid och ingen direkt hobby utöver träningen och hundarna. Det hade varit roligt att prova på något nytt och få in en fot i en helt annan branch.

Jag klarar mig gott och väl på min lön men drömmer om att köpa hus i framtiden och för att göra det behöver jag en kontantinsats. Och jag som drömt om att bli polis får kanske prova på uniformsyrket äntligen! Vi får se om jag går vidare i testerna och bli vakt och får bära uniform =))) Spännande när det händer lite nytt i livet. Jag är frustrerat desperat efter förändring just nu även om jag trivs kanon på mitt jobb och i min lägenhet så vill jag inte vara på samma ställe hela livet.  Kul att jag är lite attraktiv på arbetsmarknaden ändå och att jag skrev en bra ansökan. Man blir lätt lite ringrostig när man inte sökt jobb på några år. Jag slängde ju egentligen bara iväg en ansökan lite spontant på skoj. Men om det var ödet så kör vi på det!!!
 
 
 

Påsk

Kategori: Dagbok

Påsken har gått bra och jag har tränat minst 5 gånger denna veckan. Min bror har varit hemma över påsken och det har varit fint väder. Det har mest varit släktträffar och påskmat och filmkvällar. Men idag har jag haft en hel dag för mig själv och jag har passat på att tvätta och dammsuga min stackars bil som får utstå det mesta.

Satt och kollade på ett avsnitt av Lyxfällan ikväll som alltid ger mig ångest även om jag inte själv sitter i deras sits. Det programmet har fått mig att matbudgetera på ett separat kort. Starta olika sparkonton för olika syften. Och nu att börja kolla på aktier och söka extrajobb! Jag är inte en slösig person och värderar alla mina dyra inköp och investeringar noggrant. Men jag tänker inte efter så noga när det gäller mat och dryck tyvärr och jag försöker bli bättre på det. Men nu har jag råkat söka extra och sommarjobb helt plöstligt och det var kanske inte riktigt med i mina beräkningar på hur sommaren skulle spenderas. Men veckorna bara rullar fram och snart är det semester. Och jag har ingenting planerat under mina 5 veckors semester. Jag skulle ju gå helt bananas av att bara sitta hemma och titta på serie + gå på gymmet och stranden i 5 veckor. 1 vecka går men inte 5.