finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

Besök

Kategori: Dagbok

 
Körde morgonpass på crossfiten 6.15 igår, det var riktigt najs faktiskt. Jag är absoluuuuuut ingen morgonmänniska men det var skönt eftersom det var lugnt i boxen, man hann inte bli nervös, och att vara färdigtränad kl 7.30 är jäkligt mäktig startkänsla på dagen. Plus att jag körde i lag med min kollega.
 
Idag kom min bror och hans tjej på besök från Schweiz och de ska sova hos mig nu i fem nätter. Vi ska nog till Köpenhamn och lite annat mysigt. Imorgon blir det jobb, crossfit och sen sommarfest i en kollegas stuga. Vi ska grilla, spela kubb/krocket, musik quiz och ha det trevligt. Eftersom jag ska träna på lördagmorgon så blir jag den ansvarsfulla chauffören.

Fest

Kategori: Dagbok

Resultat vecka 5: -0,5 kg.
Vikten går neråt men eftersom jag tränar så hårt så får jag äta lite extra och då rasar jag inte i vikt.
Men jag känner mig grym i kroppen och jag satsar på att göra detta hälsosamt. 
Körde ett grymt pass igår, kan inte fatta att jag redan kört 7 pass. 
Var på 30-årsfest med shuffleboard och gotte!
 
 
 
 

fredagsfys

Kategori: Dagbok

 
Hade ett riktigt fyspass idag, 7 rundor: 400 meter sprint, 21 walking lunges, 15 jumping pullups och 9 burpees. Ett av dom tuffare passen jag gjort. Tvättar och återhämtar mig... riktigt trött. Imorgonbitti har jag bokat ett pass till woop woop. Sen ska jag på 30-årsfest! 
 
 

eko

Kategori: Dagbok

 
Ekologiska tacos gjorda på kycklingfärs, med kalorifria nudlar, sambal oelek-kvargsås. 
Imorgon blir det crossfit efter lunch och jag hoppas jag överlever utan att behöva amputera några kroppsdelar ;)
 
 
 

pain

Kategori: Dagbok

 
Idag körde vi en team-wod på 6 rope climbs, 50 pushups och 80 kalorier roddmaskin så många varv man hann tillsammans på 24 minuter. Det var tungt som fan och första gången jag provade rep. Jag hade ju varken greppstyrkan eller core nog att dra upp mig och klättra. Så då kör man från golvet liggande, dra sig upp stående, och ner igen, gånger 3. Sista varvet kasade jag lite neråt och slet av huden på flera fingertoppar. Så nu har jag plåster öveallt och vätskande svidande sår!!! Men ingen sa att crossfit skulle vara lätt eller hur.
 
 

Morgonträning

Kategori: Dagbok

 
Har bokat crossfit imorgonbitti, eftersom jag ska jobba kväll. Håller en utbildning som jag hoppas går relativt snabbt. Har även bokat in pass på fredag eftermiddag och lördag förmiddag. Vikten går sakta neråt, jag väger inte maten och tiderna ändras lite nu när jag börjar jobba igen. Jag måste planera mina måltider ordentligt om det ska hålla.
 
 
 
 

slut på semestern

Kategori: Dagbok

Idag körde vi en team-wod på 6 varv: 16 push press, 40 kaloriers roddmaskin och 24 toes to bar/fällkniv. Jag tyckte lite synd om snubben som hamnade med mig men vi var bara 4 pers på passet. Det gick väl bra ändå även om det var jäkligt tungt, och jag kan ha fått en lättare stukning på ena foten i uppvärmningen. Men det är bara att kämpa på , jag har bokat en ny team-wod på onsdag. Imorgon börjar jag jobba igen efter 5 veckors semester, vilket jag har lite magknip över. Men det är bara att tuta och köra........
 
 
 

mahhhh

Kategori: Dagbok

 
wow jag har aldrig tagit ut mig så hårt på ett träningspass som jag gjorde idag!!!! Vi värmde upp och stretchade lite. Gjorde en uppvärmning på 400 meter jogg, burpees, press, squats, pullups och thrusters 5x5 varv. Redan där var man ju redigt trött. Sen körde vi själva woden på 27-21-15-9 thrusters och sumo deadlift high pull. Avslutat med 4x200 meters sprint. Jag höll på att gråta sista 100 meterna, jag kunde fan inte andas. Tog 1 timme innan jag kunde tänka klart och laga lite mat hehe. Gjorde en omelett med kalkon och paprika, och lite jordgubbar med mjölk. Imorgon är det på det igen med söndagspass =)))
 
 Resultat vecka 4: +0,3 kg
Invägning idag och kroppen har återhämtat sig från resan då jag "gick upp 2 kg" (inte fett såklart). Men det känns bra i kroppen, jag känner mig starkare, smidigare och bygger muskler. Jag håller mig till min kostplan och jag tränar hårdare än jag någonsin gjort i hela mitt liv. 

crossfit

Kategori: Dagbok

 
 
Körde mitt andra crossfit pass idag, vi övade på snatch och overhead squats. Sen körde vi en wod på 20-16-12-8 overhead squats och box jumps. Det var tufft men jag körde mina squats med träpinne eftersom jag mest vill greppa tekniken. Jag har för dålig balans och styrka för att klara skivstång. Köpte ett månadskort för att känna efter ordentligt.  Imorgon ska jag hjälpa en kompis att flytta men jag har bokat in fler pass på lördag och söndag =) Tycker det är jättekul att prova övningar som jag aldrig gjort förr. 

Taggad

Kategori: Dagbok

 
Har tvättat idag och kollat på massa pepp avsnitt av Extreme weight loss. Taggar inför morgondagens crossfit pass med god mat. Skar upp en halv grillad kyckling med potatis, rödlök, citron och sparris i ugnen. Och toppade med tzatziki gjord på kvarg, gurka, vitlök, svartpeppar, fetaost och soltorkad tomat. Supergott!!! 
 

Schweiz

Kategori: Dagbok

 
 
 
 
 
 
Har haft några underbara intensiva dagar i Schweiz. Basel, Zurich, Lausanne, Broc och alperna. Kom hem sent igårkväll och imorse var jag på mitt första crossfit pass! Vi värmde upp, övade på muscle ups, gick igenom teknik och körde en WOD på 3 rundor: 400 meters löpning, 15 hang cleans, 15 burpees. Det var svettigt och kul och folk var väldigt välkomnande och trevliga. Kommer ge det en chans, och kämpa upp konditionen och kämpa för att jag ska bli bättre och bättre.
 

weekend

Kategori: Dagbok

Dietpizza= Santa maria pizzabotten ca 100 kcal.
Kalkon, paprika, soltorkade tomater, chili, pizzakrydda, Västan 5% ost och gul lök.
 
Min kropp går bananas och jag har fått mens igen för andra gången på två veckor.
Jag packar väskan nu och drar till Schweiz några dagar nu för att hälsa på brorsan =)
Resultat vecka 3: -0.5 kg (tidig invägning)
Jag ska föröska göra smarta val på resan.
När jag kommer hem har jag min första Crossfit pass inbokat!! Ska bli superspännande!

proteinglass i värmen

Kategori: Dagbok

Gjorde hemmagjord glass igår i glassmaskin på casein, kvarg, mjölk, mandlar, vaniljpulver, honung och äggula. 
Idag har det varit 28 grader varmt så jag låg en stund i parken och lyssnade på ljudbok. Håller på att tvätta inför resan. Ska hälsa på min bror några dagar.
 
 

Frisören

Kategori: Dagbok

 
Var hos frissan idag och klippte mig och gjorde slingor. Har aldrig provat vara så ljus.
Lite förändring skadar ju inte! Man kan alltid färga tillbaka om man inte trivs.
 
 
 
 
 

Fest

Kategori: Dagbok

 
 
Fan jag börjar bli för gammal för att festa 2 gånger på en vecka. Varit sjukt seg idag, det är fan inte värt att dricka, jag blir ju knappt full så varför ska jag envisas med att dricka? So not worth it, nu har jag alkoholstopp fram till min födelsedag. Imorgon ska jag till frisören och bli av med mina slitna toppar, sköööööööönt!!!!!