finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

jeans

Kategori: Dagbok

Skulle bara köpa jeans men det går ju inte att bara köpa ett par jeans lixom hellooooooo!!
 

Lyxar

Kategori: Dagbok

 
Börjar må bättre och kan KANSKE gå en sväng till gymmet imorgon och ta ett lugnt pass. 
Käkat god dietmat och bara försöker vila upp mig. 
 

Återhämtning

Kategori: Dagbok

 
Återhämtar mig från min dunderförkyldning. Tog en sväng på stadiums rea för att leta skor men det fanns inga fina i min storlek så det blev ett par kompressionstights istället. Satsar på att bli frisk så jag kan träna, och festa i helgen! 

Vecka 2

Kategori: Dagbok

 
Jag som ALDRIG blir sjuk (inte varit förkyld på 2,5 år ens), åker ifrån mina vitaminer och mineraler i tre dagar och blir pangförkyld. Ligger hemma med feber, snuva och halsont. Har legat i sängen hela dagen med halstabletter och kvarg och tittat på en fransk film om en hund. Ska ta ut hundarna medans det är sol och sen laga lite thai mat. Jag som såg fram emot att komma igång med crossfiten så snart som möjligt.
 
Resultat vecka 2: -0.3 kg (vikt innan resa -0,8 kg)
Det har inte gått att följa diet och tider när jag varit iväg, men det var bara 3 dagar och jag åt inget socker. Jag har inte kunnat träna heller så att jag gått ner över huvud taget är bra.
 

Vacation

Kategori: Dagbok

 
 
 
 
Hemma igen efter en superhärlig tripp runt Lidköping.
Känner mig krasslig och hängig så jag ska lägga mig tidigt idag och hoppas på tillfrisknande!

roadtrip

Kategori: Dagbok

 
Idag tog jag mitt andra Gardasil vaccin av tre. Ska packa ner lite kläder och fika för jag ska ge mig ut på en liten roadtrip imorgon och hälsa på vänner som flyttat några timmar bort. Återkommer när jag är tillbaka. Men först ska jag till sjukhuset och få besked på om jag bär på den ärftliga bröstcancergenen.
 
 
 
 

Mat

Kategori: Dagbok

Kycklingsallad med avocado
 
Älskar min nya kost och njuter till fullo av varje måltid. Men det handlar inte längre om att äta sig proppfull och få i sig så mycket som möjligt, utan om näring och energi till kroppen. Jag känner mig inte dimmig i huvudet längre och känner mig mer taggad att träna. Idag blir det gym (bröst axlar mage) och sedan en sväng till min kompis nya hus och hälsa på hennes svärföräldrar som är på besök från nya zeeland. Förhoppningsvis hinner jag städa lite för här börjar bli stökigt hemma ;)
 
Omelett: 5 äggvitor, 1 gula, salt peppar, laktosfri mjölk 4 msk, paprika, kalkon och gräslök.
 

Vecka 1

Kategori: Dagbok

Kycklingfärsbiffar med majs, dragonsås med svamp och kokt potatis
 
Resultat vecka 1: -1,5 kg
 
Var nere på -2,3 kg, men vätskan kommer och går beroende på hur hårt jag tränar.
Idag känner jag av mitt sockersug, som jag sluppit tidigare. 

shopping

Kategori: Dagbok

 
Stack och småshoppade lite eftersom jag behövde mascara, rengöring och concealer. Hittade crossfit strumpor på rea och en jättebra bältesväska man kan ha mobilen/nyckel i på gymmet och lite annat. Jag gillar inte dom man har på armen eftersom dom stör när man tränar armar/axlar/rygg. Att ha den runt midjan känns bättre. 
Nu ska jag dra och köra benpass! Fredag kväll på gymmet =)

isglass

Kategori: Dagbok

Så jäkla taggad idag, är så sugen (och rädd) på att prova crossfit, att gymmet känns löjligt lätt. Nu ska jag käka min middag och ta mig en aminosyra isglass (mango nectar). =) Nästa vecka ska jag hälsa på lite vänner uppåt landet och kommer missa några dagars träning och det stressar mig en del faktiskt. Men jag kan försöka sköta kosten även på resande fot. 
 
 
 

semester

Kategori: Dagbok

 
Idag står det rygg och axlar på schemat efter svingod thaimat som jag svängde ihop efter en tur till LIDL. Hittade jättesöta mini kaktusar som jag satte i mitt nya växthus =) Gulliiiiiiigt!
Jag är lite förvånad över hur peppad jag fortfarande är efter 6 dagar? Inget sockersug och inga humörsvängningar. Det underlättar klart att jag har semester och kan ta all tid i världen till matlagning, träning och sömn. Nu sitter jag och bölar till crossfit tävlingsvideos på youtube så då är det nog dags att gå till gymmet.
 
 

IKEA

Kategori: Dagbok

 
 
För att piffa upp en så tråkig rätt som kycklingfile med fullkornsbulgur får man variera tillbehören! Igår hade jag guacamole med ärtor/bönor och idag hade jag fetaost pak choi sallad. Idag har jag varit på IKEA med en kompis och köpt lite smågrejer. Nya talrikar och ett litet växthus till köket osv. Köpte också en spalje till min klängväxt som bara skjuter i höjden! Nu håller jag på att tvätta och städa här hemma. Man får sån fixar-lust när man varit på ikea och sett alla fina hem.
 
 
 

Träningsvärk

Kategori: Dagbok

Har sjuk träningsvärk, tar vilodag idag. Sov jäkligt dåligt och kom inte till ro förrän vid 05. Idag ska jag hänga med min kollega till hennes crossfit box och kika lite hur där är. Dom har sommarerbjudande och jag är ju så himla sugen på crossfit, men känner mig för otränad. Det ultimata hade ju varit att gå ner 15 kg först och sen börja på crossfit. Men nu hetsar dom mig och det är väl lika bra att gå dit och kolla..är ganska nervös.
 
Ja gott folk detta är min diet mat, not too shabby va? Ja man går ner i vikt på detta, hade jag orkat hade jag gjort mer sallad.  
 
 
 

Clear your mind

Kategori: Dagbok

Känns så sjukt bra att vara på gång igen. Har tappat 7 hekto vätska nu första dagarna och framför allt är det skönt att slippa gluten och socker. Jag känner mig så mycket klarare i huvudet. Det är läskigt hur avdomnad man blir på dålig kost. Jag hade pepptalk igår med en kompis som kör med PT och taggade loss med biggest loser. 
 
Idag blir det bröst armar och mage, men först ska jag ut på PW, käka och fixa bilselar till hundarna inför vår långresa. 
 
 Benpress
 

Igång

Kategori: Dagbok

Det känns skitbra, jag är igång. Jag kör periodisk fasta, bra mat, powerwalks och träning. Igår körde jag rygg/biceps och jag kommer få galen träningsvärk. Kroppen känner sig nog ganska shockad av denna plötsliga fysiska aktivitet. Tänk er själv att ta en 15 kgs vikt i varje hand och börja promenera långt? Det är tungt och man får ont i ryggen och fötterna. Man ska inte överskatta sin fysik när man är tung, så man skadar sig. 
Jag börjar oroa mig lite att jag ska paja dieten när jag ska åka och hälsa på vänner och brorsan på semestern. Men jag får helt enkelt köra så gott jag kan, skippa feta såser, socker och promenera mycket.
 
Var nyss och handlade hem lite mat, satan vad dyrt det är att gå på diet. Man äter så sjukt mycket. En vanlig veckohandling kan jag handla för 3-400 kr, men på diet blir det 7-800! 
Nu ska jag svida om och dra till gymmet och köra ben.

18 veckor

Kategori: Dagbok

Nu är det dags igen att ta tag i mig, på riktigt. Jag trivs inte i min kropp just nu, jag är trött och stel och känner att min vikt hämmar mig. Jag behöver stretcha och jag behöver gå ner i vikt, jag behöver flås och jag behöver svettas. Jag vet att 4-5 månader går jäkligt snabbt när man har ett mål att fokusera på. Jag vet ju att jag klarar det och det är dessutom kul längs vägen. Man sover bättre, man mår bättre, man har roligare och livet blir lite lättare. 
 
Det första jag gjorde idag var att gå upp 9.30 istället för att sova halva dagen. Sedan tog jag en timmes powerwalk i solen. När jag kom hem rensade jag ut lite skit (socker) ur kylen och lagade lunch. 
Jag kommer köra periodisk fasta ca 21.00-13.00 blir lagom nu när jag har semester. 3 måltider och inget socker eller gluten. Jag behöver detoxas på både kemikalier och socker. Träning 5-6 dagar i veckan varav minst 1 är ren cardio. Jag har anmält mig till Color run i september så 5 km ska jag väl klara av att springa då!
 
Jag kommer inte hålla på att mäta och väga maten men jag vet på ögonmåttet hur mycket jag kan äta för att gå ner i vikt. Det ÄR lite tråkig kost på diet men det går att variera lite för att klara av det. Jag kommer väga mig varje helg MEN oavsett om vikten står still eller går ner så är det viktigaste att jag MÅR bra och att jag RÖR  på mig varje dag. Jag har blivit jäkligt försoffad senate halvåret! Det viktigaste är att jag blir av med mitt sockerberoende och skärper mina vanor. Jag har inte bråttom men minst 18 kg känns väl rimligt på 18 veckor. 25 kg innan jul? 
Håll tummarna för mig och bare with me när jag gnäller och peppa mig när jag behöver det!
 
Marinerad kycklingfile med ugnspotatis och äppelsalsa
 
 

sommar och sol

Kategori: Dagbok

 
Har haft en skön varm lugn helg och bara njutit av vädret och käkat god mat. Jag lagade nyss den godaste lasagnen någonsin med egenodlade grönsaker. Nu är det bara 1 vecka jobb kvar innan semestern börjar för mig =)
 
 
 
 
 

Roskilde festivalen

Kategori: Dagbok

 
 

snart semester

Kategori: Dagbok

Härligt väder nu och dagarna kantas av uteserveringar och glassande i solen utanför jobb. På fredag tar jag en ledig dag och åker till Roskilde festivalen. Sen har jag bara 1 veckas jobb kvar innan 5 veckors semester. Jag har inga storslagna planer, men det blir en sväng till Schweiz, nån mer konsert, och hälsa på vänner.