finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

Gräsänka

Kategori: Dagbok

Det känns kanon att vara igång igen och idag är första dagen jag känt sockersug, eftersom någon serverade godis på jobb. Jag är gräsänka i helgen och det gör risken större för återfall. Men jag ska hålla mig stark och kanske göra en mangosmoothie om jag blir hungrig. 
Jag har redan tappat några kilon på bara 4 dagar trotts att jag bara tränat 30 minuter, och det känns alltid kul när man droppar i början. 
 
 
 

Igång igen

Kategori: Dagbok

Jag är igång igen med träning och diet, och det känns jätteskönt! Jag är mer taggad än någonsin, men inte på ett besatt sätt utan ett ganska avslappnat tänk. Jag droppar vikt och försöker hålla ut genom den värsta perioden i början med sockerabstinens och saknad av vitt bröd och choklad osv. Jag är extremt tung i kropp och leder, så jag tar det ganska lugnt med träningen. Det handlar inte om någon deadline eller prestation, bara hälsa och pepp.
Visst är det gott med sötsaker, men är det värt att inte kunna använda sina kropp och må dåligt? Nä aldrig!
 
 

Dags att hoppa på det igen

Kategori: Dagbok

Nu har jag försummat min vikt och min träning såpass länge att det gått åt skogen igen. Jag har gått upp nästan all vikt igen och står på ruta noll. Jag har blundat för att det har gett mig ångest att tänka på hur jag kastar bort allt jag kämpade för så hårt.
 
Nu har jag en sambo som också vill komma igång med träning som ger en extra kick i röven. Jag vet att jag klarar det och jag vet ju exakt hur jag gör. På måndag börjar han plugga och jag har börjat jobba igen nu efter semestern. Det är enklare med rutiner och tider och ett fast mål i sikte. 
 
Jag vill gå ner minst 30 kg, och ideal hade varit 10 kg till. Men bara att komma ner i en hälsosam vikt där jag klarar av att springa och träna utan att det tär på knän och rygg hade varit kanon. Jag känner mig riktigt tung och stel just nu och har haft ryggproblem hela sommaren. Om jag håller strikt diet och träning hoppas jag kunna nå min idealvikt innan påsk nästa år. Jag har inte bråttom och dom sista kilona är oviktiga i slutänden och det handlar mer om att må bra och känna mig stark och snygg. 

Jag har också det viktigaste målet någonsin att nå. Jag behöver komma i tillräckligt bra form för att orka med en graviditet. Min kropp ska orka bära ett barn och äta hälsosamt för en frisk bebis. Det finns inget i hela världen som kan få mig att känna mer motivation! Det här kommer kanske inte bli smärtfritt och enkelt, men jag kommer inte vika mig med en sådan belöning i sikte. Förhoppningsvis till våren/sommaren kan vi kanske börja försöka bli gravida! Oavsett är det aldrig fel att satsa på sin hälsa. 
 
 
 

Inget hus

Kategori: Dagbok

Det blev inget med drömhuset efter att ha genomfört besiktningen. Allt var felgjort och hemmafix av säljaren så vi räknade på att det hade kostat alldeles för mycket att återställa allt. Och säljaren var inte villig att sänka priset något större så vi släppte det. Det var nog bäst så, vem vill stå med ett fallfärdigt hus med massa dolda fel. 
Det är trögt på husmarknaden i sommar och vi skulle kika på ett renoveringsobjekt imorgon. Men redan innan visning har budet gått upp över 700 tusen kronor. Och därmed över vår tänkta budget.
 
I övrigt så avslutar jag min semester nu och börjar jobba på måndag. Men jag har tagit nån dag ledigt veckan efter för vi ska åka iväg en sväng med husbilen och hundarna för att hälsa på vänner uppåt landet. Sen börjar han plugga i slutet på augusti så det kommer bli nya rutiner för oss. Kanske hamnar husletandet lite på is då, beroende på vad banken säger om bolån och studier. Vi har inte kollat upp det än men vi får ju vara beredda på att banken inte lånar ut lika höga belopp till oss om vi bara har en inkomst. Vi har satt oss i kö på hyresradhus med trädgård som en tillfällig möjlig lösning ett par år för att spara pengar till drömhuset på landet.