finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

pappa 60 år

Kategori: Dagbok

I helgen har vi firat pappa, och hade en riktigt rolig kväll igår med bowling, shuffleboard och airhockey med gott käk och en hel del öl. Min bror är hemma över helgen som överraskning och han blev jätteförvånad när vi dök upp med tårta och presenter!  
 
 
 
I veckan firade vi 1 år tillsammans med sushi och bubbel. Han köpte en juicer och en mixer som han tyckte att vi behövde. Och jag köpte en ljusterapilampa inför vinterns mörka deppdagar, och överraskade med en fotosession hos en fotograf med hans hund som vi ska förstora upp.
Idag ska vi på husvisning och sen handla lite. Vi är helt slut trotts det fina vädret. Nästa helg ska vi till tyskland och har skaffat hundvakter. Jag gillar att fira saker, man ska uppskatta det man har!
Kålpudding och sushi
 

cashewbollar med citron

Kategori: Dagbok

Mmmmmm gjorde dessa daddelbollar på cashewnötter, daddlar, russin, kokosolja, vaniljpulver och citron. Smakade så jäkla fint, som citronkladdkaka.
 
Vikten står lite still just nu för att kosten har blivit sämre denna veckan, kebab, korv, smörgåstårta osv. Igår var jag på fest och då åkte det ner en del godis och chips och öl. Men det är bara att skärpa sig igen. Träningslusten har väckts igen och mitt mål känns både långt bort men så nära.
 
Jag är gräsänka i helgen, och nästa helg ska vi fira min pappas 60 årsdag. Helgen efter ska vi till tyskland på kryssning, och helgen efter det ska vi fira min födelsedag. Tiden går galet snabbt och innan man vet ordet av kommer det vara 2017! Tänk den 25e oktober, nu på tisdag, var det exakt ett år sedan jag träffade min kille. Hur jäkla snabbt har detta året inte flugit fram??? Jag fattar ingenting! Rent praktiskt har nästan ingenting ändrats i mitt liv men mentalt har det hänt mycket.
 
 

Bio

Kategori: Dagbok

Idag är vi båda lediga och ska passa på att gå på bio, på Inferno premiären. Jag ska jobba hela helgen och han ska iväg nästa helg, så vi får passa på att ha lite kvalitetstid. Veckan har gått sjukt snabbt med konferens och annat som sugit energi. Har blivit ont om promenader, och mycket restaurangmat. Men jag har tappat 7 kg på 7 veckor så jag känner att det går framåt i lagom takt!
 
Det blev inget med huset, vi blev erbjudna huset till slut efter mycket förhandlande om pris men vi tackade nej efter att ha räknat på vad det skulle kosta att installera ett godkänt avlopp. Så vi får letar vidare och vänta på rätt hus.
 
Laxgryta med curry och sötpotatis
 

Tiden rusar iväg

Kategori: Dagbok

Veckorna bara flyger fram, och nu har jag fått avklarat två kvällar som jag verkligen inte såg fram emot på jobb. Check check. Idag har vi varit ute lite ärenden för att fixa akvariet som läckte, presenning täcka över husbilen i vinter, hundmat och lite andra sådär tråkiga men nödvändiga inköp. Vi får passa på nu för nästa helg ska jag jobba, helgen efter ska han iväg med försvaret och helgen efter det kommer min bror hem för vi ska överraska vår pappa med 60 års firande. Han ska till Paris på sin födelsedag men han slipper inte undan. Vi tänkte överraska honom med middag, bowling, tårta och biljetter till Joe Labero som han gillar!
 
Laxplanka med dillpotatismos, citronsås och räkor
Hemmagjorda chicken nuggets med sötpotatischips och basilikasås.  Caesarsallad
 
 

snickersrutor och torp

Kategori: Dagbok

Nyttiga snickersrutor: 
Botten: 1 dl havregryn, 2 dl jordnötssmör.
Fyllning: 20 daddlar och 1 dl kokosmjölk
Täcke: 100 gr mörk choklad

Skönt att ha Stockholmsresan avklarad, det var en av de mest energitömmande aktiviteterna i höst. Men en hel del utbildningar och kvällsmöten under hösten kommer kräva fokus. Fokus som jag tyvärr inte alltid känner att jag har på jobbet. Jag prioriterar just nu min fritid, min sambo, hundar och hälsan. Är det någon gång i livet man ska njuta ordentligt så är det när man är nykär och allt tycks gå åt rätt håll. Bekymmer och besvär kommer tids nock ändå och hjälper inte av att man oroar sig ett dugg. 
 
Jag vill bara fokusera på vår framtid, hus, barn, lycka. Inte på tråkiga saker som jobb och karriär just nu. Jag har trotts det lyckats omvandla min tjänst från en delad tjänst på 50/50 till en 100% tjänst, fördelat på den tyngre tjänsten, som gör att jag potentiellt kan få upp min lön ett litet snäpp till. Jag har därmed blivit av med väldigt mycket huvudbry som jag har släpat på senaste 2,5 åren i form av en jobbig människa som jag inte kommer överens med för fem öre. Too good to be true.

Vi kollade på två små hus igår och även om båda hade funkat kanske så valde vi bort det ena pga fuktskador och för liten tomt. Men vi blev lite kära i detta lilla torp/skånelänga med stor potential att bli skitmysigt!