finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

sthlm

Kategori: Dagbok

Förra veckan gick jag ner rejält igen och tappade över 1,5 kg. Så nu är jag nere på -6 kg på 5 veckor. Känns kanon  trotts att jag inte fick till några promenader eller träning den veckan. Denna veckan har jag fått in en promenad men sen har det varit mycket jobb, kvällsjobb och två dagar i stockholm på utbildning. 
Så jag föväntar inte mig något större tapp med tanke på hotellmat och brist på motion. Dessutom ska jag ha mens och känner mig svullen och tjurig.
Idag har vi båda varit lediga och kollat på två små hus. Nu ska jag laga bouillabaisse med torsk och saffran!
 
 

helgmys

Kategori: Dagbok

 
 

Helg

Kategori: Dagbok

 
Så himla skönt med helg. Nästa vecka kommer bli hektisk. Kvällsmöten och personaldag och utbildning i Stockholm. Imorgon ska vi på ytterligare en visning. Men idag blir det med att ta det lugnt, städa och handla. 
 
 

Mycket nuuu

Kategori: Dagbok

Det är mycket nu utöver jobb och diet. Men jag gör mitt bästa och det går sakta neråt med vikten några hekto i taget. Bland annat var jag på sjukhuset i måndags och gjorde en MRI röntgen av brösten. Men det misslyckades eftersom de hade svårt att sätta nålen rätt i min arm så kontrastvätskan inte kom rätt. Så nu måste jag göra om det igen. 

Idag var det operation för ena hunden som brutit tummen, men det gick snabbt och bra och blev en rimlig prislapp på det också. Förra veckan var det ultraljud på hjärtat för äldsta vovven, och det var mindre billigt. Jäkla dyra husdjur hehe.... Det har varit en del husvisningar och födelsedagskalas och annat. Dessutom har jag blivit av med en arbetsuppgift på jobb som gett mig mycket huvudvärk. Så nu kan det förhoppningsvis bli lite mindre drama på den fronten.

Igår var jag hos ett medium och "fick kontakt" med döda släktingar och fick en del budskap. Intressant men det återstår att se om det stämmer eller inte! Jag är skeptisk men man vet inte förrän man provat eller hur.

 
 
 

diet

Kategori: Dagbok

 
 
 
 

Mat

Kategori: Dagbok


Daddelbollar                                                                       Nötstek

Mat är ju mer än bara "kost" och jag försöker verkligen att göra det roligt att vara på "diet". Vi gör så god mat som vi orkar även på vardagar. Lax, biffar, pulled beef, stek, och idag blev det spätta med potatis.
Idag har jag tränat och vi (kollegorna) är noga med att få till ca 45 min promenad varje lunch. 
Denna veckan har jag gått ner 1 kg och det känns kanon att det går framåt, börjar känna skillnad på kläder, framförallt min BH. 
 

radio

Kategori: Dagbok

Andra veckan var jag iväg på konferens och gick bara ner 4 hekto men det gör inget, andra veckan brukar vara tuff. Denna vecka har jag fått in minst 40 minuters lunchpromenad varje dag. Det har varit väldigt varmt ute och man känner sig inte så fräsch när man varit ute och svettats på lunchen. Men jag lagar bra mat, lax, kycklingfärsbiffar, rostbiff, soppa och sallad. En dag i taget och medvetna val varje måltid. Målet tydligt i sikte, jag har både kollegor och vänner med barnlängtan och det känns skönt att ha någon som förstår.
 
Husletandet fortsätter, vi har högsta budet på ett hus men säljaren vägrar acceptera 150 tusen under utgångspris vilket känns så jäkla löjligt. De försökte sälja huset för mer i våras och fick inte det sålt så. Där är en hel del renovering som behövs göras, så vi vägrar ge mer, och varför skulle vi bjuda över oss själva. Vi letar vidare och ska kolla på ett eller två nästa vecka. 
 
Idag är jag gräsänka så jag tänkte passa på att dammsuga, moppa och städa badrummet. Om jag pallar ska jag rensa ut garderoben och skänka bort kläder. Snart drar hösten igång på riktigt på jobb och det kommer bli hektiskt till och från med utbildningar, projekt och stockholmstripp. Blev intervjuad i radio i förrgår om mitt projekt på jobb, och känner mig nöjd med resultatet. Hämtade mina nya glasögon igår och känner mig sharp! På måndag ska jag på storseans, ska blir jättespännande. Och på onsdag blir det veterinären för att kolla hjärtat på äldsta vovven. 
 
 
 

första veckan

Kategori: Dagbok

 
Första veckan på diet var inte så tuff som jag trodde, mest tråkig att lämna den maten man är van vid. Det har varit mycket kyckling, lax och kvarg. Jag tappade 3.4 kg på en vecka och det får man säga är väldigt bra. Har varit iväg på konferens så jag har inte haft så stor influens över vad jag ätit. 
Har inte haft något sockersug direkt men det gäller att ta medvetna val varje måltid.