finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

frisk

Kategori: Dagbok

Jag är hemma igen, jag är i stort sett frisk och jag är glad! Framöver kommer jobbet lugna ner sig lite jämfört med den gångna månaden. Lönen kom häromdagen och jag har köpt handgjorda hundhalsband från Kenya, nya däck till bilen och en dyr superdammsugare! Lyckan är total. Nu ska jag ut och öva lite lydnadsövningar inför vovvekursen imorgon.

Matschema vecka 73

Kategori: Dagbok

Lördag 21/4 : frukost frallor, middag kebabpizza

söndag: frukost frallor och chokladmjölk, middag tacos, fika chips

måndag: frukost macka och yoghurt, lunch frallor, middag fullkornspastagratäng, fika äpple + cola

tisdag: frukost macka + yoghurt, lunch tacos, fika risi frutti, choklad + cola, kvällsmat macka + cola

onsdag: frukost macka + yoghurt, fika macka + kaka, lunch fisk med potatis, fika kaka, middag kyckling med potatis, 2 cider

torsdag:
frukost yoghurt med musli + macka , lunch biff med potatis och sås, fika redbull, middag hamburgare med pommes

Fredag:
frukost macka + yoghurt, lunch smörgåstårta, fika kaka + marabou

Dagens vikt: 95,4 kg

Minus från förra v: -1,8 kg

Kvar till delmål 2: 5,4 kg



estocholmo

Kategori: Dagbok

Hej svej mina trogna små älsklings läsare!
Börjar väl tillfriskna lite nu hoppas jag. Hostattackerna avlöser varandra hela nätterna och jag är helt slutkörd och krampad i lungor och rygg. Har inte tid att vara sjuk nästa vecka, har typ dygnet-runt-jobb måndag till torsdag. Ska bland annat till stockholm i två dagar på folkrörelse seminarium.
Annars är det bra med mig och humöret är på topp. Jag har nämligen blivit "lovad" fast anställning nu, slutar antagligen vara vikarie i augusti! Superkul, har inte hunnit smälta det än riktigt =)

Jag känner mig dock fläskig och allmänt otränad, men det är ju sanningen. Jag köpte nya benskydd till thaiboxningen idag för att peppa mig själv att komma igång med träningen igen. Måste vänta tills jag är tillfrisknat men räknar med att börja lite lungt om 1 vecka. Skönt nu när vädret är bra, powerwalka med musik!
Imorgon: vovvekurs
Nu: sängen

Matschema vecka 72

Kategori: Dagbok

Lördag 14/4: frukost naturell lättyoghurt med 1 banan och 2 kiwi, lunch ostfrallor, fika kakor, middag nudlar med chicken cashew

Söndag: frukost bröd, lunch bröd + cola, middag fullkornslasagne, fika kardemummabullar

Måndag: frukost bröd, lunch frallor, middag fullkornslasagne, chips, kvällsmat macka

Tisdag: frukost bröd, lunch fullkornslasagne + macka, middag fläskfile med potatis, fika kanelbullar och choklad

Onsdag:
frukost bröd, lunch frallor, middag hamburgare med pommes, kvällsmat fralla + glass

Torsdag: frukost banan + drickyoghurt + choklad, lunch kycklingsallad + cola, middag fullkornspastagratäng med bacon

Fredag: frukost bröd, lunch fullkornspastagratäng med bacon, fika godis

Dagens vikt: 97,2 kg

Minus från förra v: +1,2 kg

Kvar till delmål 3: 7,2 kg


sjukstuga

Kategori: Dagbok

Sorry för dålig uppdatering här. Har gått och blivit sjuk! Såklart när man har som mest att göra på jobb och absolut inte kan vara hemma och vila. Jobbar till 20-21 på kvällarna och är helt slut i både kropp och huvud. Min hals har gett upp och jag kan inte prata alls typ. Telefonen har såklart ringt hela dagen och folk har knappt förstått vad jag har sagt. Efter otaliga koppar varmt te, halstabletter, echinagard, näsdroppar och C-vitamin så tänker jag ta mina kära thailändska super-piller och däcka i min varma säng. Har man tur så kan dom bota en. Vettefan vad dom innehåller men who the fuck cares.

wonderful

Kategori: Dagbok

Har jättemycket jobb, känns som att jag skriver samma sak på repeat. Men det är sant. Kom hem och lagade mat, fick äntligen lite middag i mig kl 21.30 lixom. Långa dagar och ingen fritid. Trött men glad. Underbara människor. Känner hur jag utvecklas i raketfart. Ämnen som jag inte visste ett piss om för nån månad sen kan jag nu hålla utbildningar, debatter och referera till som nån jävla politiker. Det känns skitkul. Hoppas kunna ta detta steget längre och göra en karriär av det. Det är ju grymt att få en så stor chans att komma in i politiska frågor och kunna påverka. Fredag imorgon, thank heaven. Over and out.

välbehövd vila

Kategori: Dagbok

Efter 4 dagars lugn och ro så börjar livet falla på plats igen. Har haft en mysig påsk med släktmiddag, bio, långpromenad i solskenet med hundar och familj. Jag har fått den tid jag behövde att tänka och andas över min situation och gå vidare. Jag känner mig redo att fortsätta leva sunt och jag känner mig fruktansvärt trött på godis och sånt skit nu!! Midjemåttet expanderar och vikten plussar konstant. Det känns inte bra alls och jag vill inte tappa kontrollen. Jag behövde den här helgen, lite perspektiv och distans. Nu känns det bra igen!

Matschema vecka 70

Kategori: Dagbok

Lördag 31/3: frukost frallor, middag kycklingfile med parmaskinka och balsamsås med kroketter, fika godis

Söndag: frukost macka , middag kycklingfile med parmaskinka och balsamsås med bakad potatis, fika chokladmjölk och choklad

Måndag: frukost bröd, lunch kyckling fajita talrik + cola, middag hamburgare med pommes, fika kaka

Tisdag: frukost bröd, mellanmål äpple, lunch frallor + kaka, middag kycklingfile med parmaskinka och balsamsås med kroketter

Onsdag: frukost bröd, lunch kycklingfile med parmaskinka och balsamsås med kroketter, middag hamburgare med pommes och hallonpaj

Torsdag:
frukost bröd + banan, lunch smörgåstårta, fika godis + läsk

Fredag:
frukost godis, lunch scone, middag fläskfile med bacon och sås med stekt potatis, fika godis

Dagens vikt: 96,0

Minus från förra v: +1 kg

Kvar till delmål 3: 6 kg

Påsk

Kategori: Dagbok

Glad påsk på er! Har fortfarande väldigt mycket att göra på jobb, men det är kul! Skönt med 4 dagars påskledigt nu så man kan sova ut ordentligt. Besiktigade bilen igår med förhoppningen om att den skulle bli godkänd eftersom jag la rätt mycket pengar på att serva den i julas och lämnade in den hos verkstad häromdagen! Men tyvärr behövs det nya framdäck för att däckmönstret var helt utslitet. Typiskt, blir nog dyrt.

Ikväll kommer brorsan hem från schweiz och hälsar på och stannar i 3 dagar. Idag har jag sovit, tvättat, badat vovvar. Haft lite hemma-spa och tagit hand om mig själv, varit iväg en snabbis för att köpa rakhyvlar, nagellack osv. Håller på att laga god middag, en av mina favoriträtter som innehåller fläskfile, matlagningsgrädde, dijon senap, vitlök, kalvfond, svamp och bacon! *muuuuuums*!

Kan säga att jag för tillfället inte "bantar" ett jävla skit! Jag hade inte klarat av det i nuläget, med jobb och stress och allt som händer privat. Jag får ta tag i det när det har lugnat ner sig lite igen. Jag vägrar må dåligt av att jag inte går ner i vikt, punkt. Man kan inte alltid vara på topp med ALLT. Jag får prioritera några saker i taget annars går jag in i väggen. Ha en skön påsk!