finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

skönt

Kategori: Dagbok

Onsdag är över, och jag känner mig lättad som fan. Kan lägga mig tidigt ikväll och känner mig avslappnad. Snart är det helg, inte för att jag har något speciellt planerat, men jag bara är så trött på att städa hela dagarna! Jag njuter av mina lediga dagar. Vissa dagar är inga problem,m men sen har man några kunder som verkligen är plågsamma att gå till. Måste se till att söka nya jobb i helgen. Känner för att bara göra något helt nytt, ändra allt i mitt liv. Finns ju en del begränsningar med hundar och kass ekonomi, men något bättre än nuläget måste ju gå att ordna.

kämpar på

Kategori: Dagbok

Kämpar på med min "inget syndigt vecka"! Det är kämpigt och jag är tröttare än död.  Imorgon är det helvetes dag med 8 timmar plus lunch, fifan. Men när den långa dagen är över så är det ju nästan helg ;) Ja i fantasin iaf. Veckorna går så himla snabbt, måndag + tisdag hinner man knappt blinka, onsdag + torsdag försöker man bara hålla ut, och fredag vandrar man på moln. Den enda glädjen jag har i veckan är att se något hekto försvinna från kroppen, det ger mig ett litet lyckorus som får mig att kämpa vidare! Fick min deklaration igår och det står att jag ska få tillbaka 10 tusen, låter ju inte helt fel till min nya garderob i sommar ;)

Nu ska jag ta en varm dusch, och sen luta mig tillbaka med en Steven Seagal film <3<3

Don't worry, be happy

Kategori: Dagbok

Morgonen började pissigt och det kändes som en riktigt dålig start på veckan. Men jag försöker såååå att inte låta det påverka mig för länge och hoppa upp igen! Har köpt en ELLE tidning och det är superfint väder. Jag vill inte vara på dåligt humör, det drar ner mig så jävla mycket och jag "tröst äter" gärna då. Allt är mycket enklare om man bara försöker se det positiva i vardagen. Blir så glad av en bra låt på radion, fint väder, glada vovvar, minus på vågen och en renbäddad säng att krypa ner i på natten!



Tamara Jade

New week

Kategori: Dagbok

Söndag kväll...jag känner mig ej redo att ta mig ann en ny arbetsvecka. Jag vill ha MER helg, mer sol och mer gottande i lugn och ro framför datorn! Men det är bara att ta ett djupt andetag och försöka köra på som vanligt.

Denna veckan ska jag göra ett löfte till mig själv, ingen läsk med socker (redbull och cola) denna veckan! Strängt förbjudet no no! Måste detoxa mig själv igen. Jag fuskar flera gånger i veckan och det känns inte alls OK!


Tamara Jade

BMI

Kategori: Dagbok

Nu ligger mitt BMI på 27.7 vilket är ganska nära normalvikt. Jag har inte så tydlig kroppsuppfattning just nu men jag vill absolut gå ner 10 kg till och känna efter då om jag är klar. Under 83,5 kg måste jag komma enligt BMI skalan för att vara normal. Jag känner mig väl inte TJOCK längre, men jag känner mig lite för putig på sina ställen.

Ja man får ju ta det med en nypa salt, men jag tror det är ett bra sätt att få humm om var man borde ligga, även om det finns undantag med benstomme och muskler. Det SJUKA med BMI är att jag skulle kunna väga neråt 65 kg utan att klassas som underviktig. Det låter ganska sjukt i mina öron men ja, allt är väl möjligt. Jag har inte vägt så lite sen jag gick i mellanstadiet men ja.

Måste fan ge mig själv en klapp på axeln att ha gått från BMI 36 till 27 på några månader! =)

Matschema vecka 16

Kategori: Dagbok

Det lönade sig lite iaf att kämpa lite extra denna veckan, nästan 1 kg minus ju. Nu är det slutspurt ner till BMI under 25 och det är superspännande. Jag har nog inte varit såhär uppspelt över något på mååånga år. Jag är jätteglad att jag verkligen tog tag i detta och fullföljer det. Om jag klarat detta så klarar jag allt!

Lördag 19/3:
frukost frallor, lunch naturgodis, middag cider

Söndag: frukost gifflar lunch smörgåstårta, middag hemmagjord pizza

Måndag:
frukost redbull + mealbar, lunch cola och bagel + mealbar, middag smörgåstårta

Tisdag:
frukost mealbar, lunch smörgåstårta, middag pizza slice

Onsdag:
frukost mealbar, lunch mealbar + cheeseburgare och cola, middag spaghetti köttfärsås

Torsdag:
frukost mealbar, lunch mealbar, middag spaghetti köttfärsås

Fredag:
frukost mealbar, lunch frallor, middag spaghetti köttfärsås, fika choklad


Dagens vikt: 92,9 kg


Minus från förra veckan: -0,9 kg

Kvar till delmål 3: 2,9 kg

rockring

Kategori: Dagbok

Freeedaaaaaaaaag och LÖNING, känns jävligt gött!! Veckan har gått supersnabbt, och jag har försökt vara så duktig jag kan. Idag jobbade jag bara 3 timmar och sen stack jag och köpte en rockring som väger 1,2 kg. Man måste börja försiktigt 1-3 min första veckan och sedan öka på tiden. Man får nog rejäl träningsvärk i början, men det ska bli skoj att se om det blir någon skillnad efter kanske 2 månader? Provade precis rocka typ 2 minuter men det var inte så lätt att hålla den i fart, tappade den ofta, men jag lär väl mig tekniken med tiden.
Ikväll ska jag tönta loss här hemma, har köpt dyr choklad och ska gotta alldeles ensam framför Let's Dance finalen på TV.

hemma träning?

Kategori: Dagbok

Härligt, torsdag eftermiddag och snart är det helg och LÖNING!! Det är superhärligt väder och mitt humör är likaså på topp. Hade bara 4 timmars jobb idag så snart ska jag ut i parken med vovvarna. Imorgon när lönen kommer hade jag tänkte sticka till Stadium och köpa en rockring. Jag fick tips från en tjej som tappat flera cm i midjan bara på att träna med den 2 reklam-pauser per kväll framför TVn. Det är givetvis en större, tyngre rockring som är till för vuxna och inte dom små plastringarna man hade som liten. Rockringen är effektiv för mage, rygg, sätesmuskler, höfter och ben.  Just magen är mitt största problemområde så jag tänker absolut ge det en chans. Givetvis måste jag ju fortsätta tappa vikt för att formerna ska framträda.



Pepp

Kategori: Inspiration

Har inget att säga, vill bara skriva ett pepp inlägg till mig själv!
Kom igeeeeeeeen, jag är så jävla grym, jag är bäst!!!!

ny vecka

Kategori: Dagbok

Ny vecka och nya tag. Eh fast jag har redan syndat med 1 cola och 1 redbull, fy på mig!!! Får inte hålla på och fuska såhär, då är risken stor att jag faller tillbaka i gamla vanor, och går upp eller står still i vikt. Varje helg peppar jag mig själv att jag borde köra stenhårt nästa vecka och bara pusha som fan, leva på måltidsersättning och vatten. Men sen kommer verkligheten, tröttheten och suget. Också unnar man sig en kall dricka, fan.

När jag är färdig med min viktnedgång och väger 83 kg så ska jag slå till och tatuera mig, har velat göra det nu i så många år!


Molly

yahoo

Kategori: Dagbok

Idag gick skitbra, blev överöst av komplimanger och beundran över min nya vikt, möttes av mycket fin respons! Har nog aldrig fått så mycket komplimanger på en dag, känns skitbra =) Kände mig snygg och normal, även om jag kanske inte är helt 100 nöjd än. Trotts att jag har typ 10 kg kvar så känns det grymt och den sista vikten får ta den tid det tar. Jag går ju neråt fortfarande i lugn takt. Är väldigt nöjd med min "debut dag"!!

Nu firar jag med smörgåstårta och trotts att jag knappt kan hålla ögonen uppe så vill jag inte slösa bort resten av min söndag. Får lägga mig tidigt ikväll istället. Månd-onsd blir långa dagar men tord fred är det bara halvdag =)


it's time

Kategori: Dagbok

Imorgon är det dags att möta alla som en ny människa!
Har provat ut kläder och handlat, tvättat och städat. Ska bara packa väskan och sen är jag redo. Det känns rätt bra men nu måste jag ju fokusera på det jag egentligen ska göra och inte på min kropp.
Börjar känan mig mer och mer normalviktig. Kan känna mina revben och se muskler och kvinnliga konturer på mig själv, otroligt! =)


Matschema vecka 15

Kategori: Dagbok

Jag trodde att jag hade varit duktig denna veckan men när jag tittar tillbaka på menyn så har jag ju syndat som fan! Men neråt går vikten iaf sakta men säkert, och jag känner att jag är lite duktig sålänge det händer något. Jag jobbar långa dagar nu och ibland när man är sådär riktig slut i kroppen så blir det en läsk för att känna att jag ska orka vidare mentalt. Men jag får kanske sluta med det nu (igen).

Lördag 12/3:
frukost muffins, lunch frallor + redbull, middag cordon bleu med klyftpotatis

Söndag: frukost frallor, lunch filmjölk , middag lax med bakad potatis och gräddfil

Måndag:
frukost mealbar, lunch marabou, middag kasslergratäng med ris

Tisdag:
frukost mealbar, lunch mackor, fika bullar + cola middag kasslergratäng med ris

Onsdag:
frukost mealbar, lunch yoghurt, redbull och russinbulle, middag kasslergratäng med ris

Torsdag:
frukost mealbar, lunch russinbullar och redbull , middag kasslergratäng med ris

Fredag:
frukost russinbullar, lunch frallor + cola, middag fryspizza + cola


Dagens vikt: 94,0 kg

Minus från förra veckan: -0,8 kg

Kvar till delmål 3: 4 kg


tjockis

Kategori: Dagbok

Känner mig så jävla tjock just nu. Knäppt att man kan göra det när man gått ner så mycket. Har nästan slutat tänka att jag "bara vill uppnå normalvikt" och istället börjat tänka mer på att bli riktigt smal. Måste försöka få balans i mina tankar och inte sträva efter något osunt. Men tävlingsinstinkten har kanske väckts för mycket och nyfikenheten på hur långt man kan pusha sig själv är stor.

my back

Kategori: Dagbok

Åh fy vad det tär på kroppen att städa i 8 timmar. Men nu är den långa dagen över thank god. Inatt fick jag inte sovit nånting, en hund hade ont i magen och ville ut hela tiden. Jag var sååå nära att sjuka mig från jobb men tänkte jag behöver pengarna och det känns dumt att bara va sjuk 1 dag för att den är jobbig. Men dagen gick snabbt och smidigt. Nu är jag jävligt mör och ska nog bara luta mig tillbaka med en go film innan jag däckar.

Försöker verkligen tänka på vad jag stoppar i mig/hur mycket. Jag vill gå ner så snabbt som möjligt men det går ju såklart jättesakta. Jag räknade på att om jag snittar ungefär 1 kg i veckan så är jag klar den 12 juni (min mammas födelsedag) om jag siktar på 83 kg. Men vi får se när jag är nöjd, om man någonsin blir det?



Rick Mora

Valpmys

Kategori: Dagbok

Idag jobbade jag bara tre timmar, jätteskönt. Fint väder och vi åkte och hälsade på valpar, myspys. Nu är jag helt slut i bollen och imorgon blir en helvetes jobbdag 8-17 fifan. Men resten av veckan blir inte så bad tack vare att en kund blivit inställd. Just nu märks det att mina hormoner sprutar åt alla håll och kanter. Har nån slags multiobsession och kör på Enrique/Julio (jr) Iglesias , Steven Seagal, Sylvester Stallone + Michael Jackson gottande!! Inte för att det låter logiskt men ja, så är det. Eh svammel inlägg, gonatt.

kraaaaamp

Kategori: Dagbok

Måndag morgon började kanske inte skitbra. Kunde inte sova ordentligt på hela natten bara vände och vred, drömde mardrömmar och började tänka på konstiga gamla minnen. När jag kom till jobb fick jag världens mensvärk och där står man utan alvedon och utan bindor. Haltade mig runt några timmar och halvbölade till michael jackson låtar och kände mig döende. Som tur är så hade jag bara halvdag idag men var tvungen att åka inom djuraffären, apoteket och dessutom roffa åt mig ett marabou på vägen hem. Nu sitter jag här och tycker synd om mig själv med chokladen nertryckt i halsen och känner mig som en strandad val. Ska nog vila lite eftersom jag knappt fick sovit inatt. Ikväll blir det kasslergratäng, mums.


PMS

Kategori: Inspiration

Jag vill också se ut som en platt pinne och ha en råhet spansk pojkvän??!!

Julio Iglesias Jr och fästmö = belgiska modellen Charisse Verhaert

Mello

Kategori: Dagbok

Exakt en vecka kvar till min "debut" som smalare människa! Ingen har träffat mig på ett halvår och över 25 kg. Idag har jag färgat håret lite mörkare brunt. I veckan ska jag leta upp mina röda pumps och nån bra strumpbyxor och kofta att ha till klänningen. Sen ska jag lägga en stund på både naglar och ögonbryn. Ska va döds snygg på söndag!

Försöker bara varva ner denna helgen, men har redan hunnit tvätta, klippa klor, åka till IKEA, veckohandla på Willys, färga håret och nu blir det matlagning. Ska hem till pappa ikväll och kolla på mello finalen.


Julio Iglesias Jr och oviktig snygg tjej

Matschema vecka 14

Kategori: Dagbok

Veckan har gått sjukt snabbt, vädret har varit generellt vårigt och fint. Jag jobbar ju nästan heltid nu och då går ju klart tiden snabbt eftersom jag inte har så mycket fritid. Men trotts att jag rör på mig 7-8 timmar dagligen så går jag inte ner så mycket som jag brukade. Ja antagligen som jag sagt pga att jag inte är så överviktig längre. Men det känns inte lika "pirrigt kul" när det knappt rör sig några hekton neråt. Men det är ju bara att fortsätta som jag gör tills jag nått dit jag vill. Och LCHF kan jag ju bara slänga i soptunnan, det kunde jag ju inte ens hålla en dag hur jag än gjorde.

Lördag 5/3:
frukost fralla, lunch/middag thai green curry kyckling med ris

Söndag: frukost päron, lunch frallor + cola, middag thai green curry kyckling med ris

Måndag:
frukost mealbar och redbull, lunch yoghurt med musli + cheeseburgare, middag tacokött med keso

Tisdag:
frukost -, lunch frallor, middag fiskgratäng

Onsdag:
frukost mealbar, lunch mealbar + macka, middag köttsoppa och mackor

Torsdag:
frukost mealbar, lunch mealbar, middag köttsoppa och mackor

Fredag:
frukost mackor, lunch frallor + pepsi, middag muffins



Dagens vikt: 94,8 kg

Minus från förra veckan: -0,8 kg

Kvar till delmål 3: 4,8 kg



Photoshop

Bättre

Kategori: Dagbok

Idag vaknade jag till solen och mådde mycket bättre. Whats up med min PMS svacka? Hade bara 3 timmars jobb och sen körde jag till bilprovningen. Påväg dit på motorvägen så drog det in nån jävla stormtsunami och började åska och hagla så att jag trodde rutan skulle slås in! Det var total kaos, det blev halt och hela landskapet fylldes med flera centimeter snöslask på någon minut. Men det gick bra till slut och när jag kom ut från besiktningen med GODKÄND bil så var solen tillbaka och snön hade smält. weeeeeiiiiird.

Snart ska jag ner och tvätta några maskiner. Blir bara att ta det lungt ikväll och kolla lite på tv. Behöver diska, handla och söka lite jobb. Måste hitta ett jobb där jag kan trivas och växa som person. Jag har hittat ett som jag tror skulle passa mig som handen i handsken, ska fila rejält på min ansökan!


Amelaine Valade

Deppig

Kategori: Dagbok

Vet inte om det är vädret eller PMS eller nåt annat. Men idag har jag känt mig så jävla deppig och ledsen. Har tänkt mycket på min mamma och hur jag saknar att ha vuxet stöd, någon som förstår mig, någon som lyssnar oavsett och som bara finns där no matter what. Visst kan folk tro att det går att ersätta med vänner, men det är faktiskt inte samma sak, man vill inte "störa" en kompis med sina tankar och funderingar så fort man känner sig nere. En kompis säger bara det som "låter lämpligt" och går sedan vidare med sitt eget liv och sina egna eventuella problem.

Jag har aldrig stått min pappa nära och vi har aldrig kunnat prata om något ordentligt. Han har dessutom bott utomlands och då var det ju ännu värre. Jag har helt enkelt inte känt att jag haft någon trygghet eller familj sen min mamma dog för 6 år sedan. Det kan göra en väldigt förvirrad och osäker, speciellt i den här åldern. Folk tar sina familjer förgivet, sina privilegier och "trygghets nätet" runt sig, stödet och närheten, blodsbandet och minnen, traditioner och högtider, semestrar och söndagsmiddagar osv. Visst finns det många som är tacksamma för sina familjer, och inser vilken tur dom har, men jag tror inte dom förstår hur ensamt det hade varit utom dom.

Mitt liv har nästan stått på paus sen min mamma dog, eller det känns så iaf. Jag gick upp i vikt i raketfart, mådde sämre och sämre, slutade tro på mig själv och tappade alla drömmar och allt hopp. Nu när jag går NER i vikt igen och sakta får tillbaka "mig själv" och min kropp, så kommer alla tankar på en gång. Mitt liv har stått still, vad vill jag göra nu? Alla mina vänner är på nästa steg i livet och planerar giftemål/hus/barn och hela vuxenlivet står som en vidöppen dörr framför dom. Jag står fortfarande kvar som en rädd 19 åring och undrar vad jag ska bli när jag blir stor? Jag har inte avslutat min utbildning, jag har inget ordentligt jobb, jag har ingen pojkvän, jag har absolut ingen ekonomi att tala om, jag har inte tagit för mig av ungdomen och haft kul, jag har inte upplevt något spännande senaste 6 åren och jag har ingen storslagen livsplan att satsa på. Jag ska inte säga att jag känner mig misslyckad för jag har ju andra saker som är positiva. Men jag känner mig VILSE, totalt jävla förvirrad. Som ett stort frågetecken, vad är meningen med livet? När är det min tur att vara äckligt lyckllig? När ska jag få lite "tur" eller ha kul? När ska det lösa sig för mig?

Har jag nån slags ålderskris eller? Jag är "bara" 25 år men jag har totalt panik över vad jag vill göra med mitt liv! VAD VILL JAG? Vad drömmer jag om? Var vill jag befinna mig om 5  år, 10 år, 20 år? Eftersom jag räknar kallt med att mitt liv kommer sluta nån gång runt 45 års åldern, så är det inte så många år kvar, jag måste börja NU om jag ska hinna göra något innan det är över.



Jag tror ibland det är bra att vara avundsjuk på andra, för då inser man iaf att man önskar det dom har, man kan identifiera vad man strävar efter! Jag är en sån som tror på "att allt är möjligt bara man vill tillräckligt badly". Absolut tror jag på det, men då måste man verkligen vara beredd på att offra ALLT. Är jag beredd på att offra det som betyder mest för mig för att uppnå XXX? Nä antagligen inte. Då ville man inte det tillräckligt mycket. Då har man stått sitt kast. Man har alltid ett val. Vad som står i din väg mot drömmen kan vara individuellt, men det är inte omöjligt om du är villig att offra ALLT. Sen har vissa människor förmågan att både ha kakan och äta kakan. Dessa människor kommer aldrig kunna förstå hur det känns att verkligen ha kämpat för något, hur det är att uppnå sina mål med ren vilkestyrka, blod svett och tårar!

Jag har många intressen och små obsessions. Men dom släpper ju lixom oftast efter ett tag. Det finns inte mycket jag kan tänka mig hålla på med resten av livet, eller ens flera år framåt? Det finns 2 drömyrken som jag fortfarande har kvar sedan jag var ung, och jag vet att båda skulle innebära väldigt mycket jobb för att uppfylla. Den första saken är inte omöjlig men hade krävts mycket investering i övning/praktiskt arbete. Den andra saken är säkert inte heller helt omöjlig för mig, men hade krävt mer fysisk uppoffring. Båda dessa drömmar går att tjäna väldigt mycket pengar på om man är duktig, och såklart tjänar man inte ett öre om man inte är duktig. Varför kan jag inte bara ha en vanlig dröm, vilja bli lärare eller frisör, något som är uppnåeligt? Frågan är ju nu, ska jag satsa på något av detta, kanske båda? Och hur mycket är jag villig att offra för min dröm?

jobb

Kategori: Dagbok

Nu har dom fyllt mitt schema till max nästan, och jag jobbar fulltid utom vartannan måndag. Då känns det inte så rimligt att hinna träna på gym också, för hundarnas skull då. Kan ju inte va borta 6-8 timmar om dagen OCH sen gå iväg för att träna. Så kan jag inte göra helt enkelt, det tillåter inte mitt samvete.

Känner nästan varje dag nu att jag måste söka nya jobb. Lönen är alldeles för låg, jobbet är väldigt slitigt och enformigt. Det värsta är väl att man inte har några kollegor, ingen social kontakt under arbetsdagarna. Att sitta ensam i bilen och käka lunch är så himla tråkigt. Jag vill göra något roligare av mina dagar än att städa andras hem. Jag vill inte "fastna" på företaget och känna mig för bekväm för att ta mig loss. Detta jobbet skulle bara vara en tillfällig försörjning när jag var extremt desperat, och nu är det dags att titta vidare efter 5 månader. Det blir nog några kvällar framför arbetsförmedlingens hemsida denna veckan. 


Jessica Alba

Delmål 2

Kategori: Dagbok

Jag har nu spräckt mitt delmål 2 , och är äntligen under 95 kg!

Mitt delmål 3 är att komma under 90 kg, det låter som en sjuk DRÖM i mina öron. Men förhoppningsvis går det lika smidigt som det gjort hittils.

Veckan har gått "snabbt" kan inte fatta att det redan är tisdag kväll. Längtar redan till helgen, jag ska bara ha en lugn helg jämfört med förra. Ska besikta bilen på fredag, tvätta, färga håret och kolla på mello finalen.


Rick Mora

Månadsresultat igen

Kategori: Dagbok

Inte så högt resultat som tidigare såklart, men inte konstigt när jag stod still i vikt i 3 veckor. Men 4 kg är mycket vikt och jag är nöjd självklart. Jag har gjort en stor resa och det har inte riktigt smält in mentalt. Det kändes superkul när jag fick prova kläder och shoppa, och det börjar gå in kanske när jag ser bilder. Jag ser ju att det inte är en överviktig person på bilden, men jag kan inte släppa min egen mentala bild av mig själv som tjock än.


Sen förra månaden: Minus 4 kg

Totalt  på 13 veckor: Minus 18 kg



Nuså

Kategori: Dagbok

Har väntat så länge som möjligt på att plocka ut mitt friskvårdsbidrag, eftersom vi får 1500 kr i % av heltidsarbete. Eftersom jag jobbat upp mitt schema sakta från nästan inga timmar alls, så har det tagit en del månader. Nu har jag räknat ut att jag jobbar 84% av heltid i mars (eventuellt mer om jag blir vikarie nåt). Det är typ 1250 spänn av 1500. Så nu känner jag att jag kan plocka ut det =) Dags för gymkort. Dock är ju frågan NÄR man ska ha tid att träna när man jobbar så mycket haha! Men 1-2 dagar i veckan jobbar jag bara 3 timmar så då kan man ju köra efter jobb, och på helgerna. Dessutom planerar jag att byta jobb så fort jag får chansen, och då kanske man har ytterligare möjligheter, kortet gäller ju i 6 mån.


Sylle the king

speedhelg

Kategori: Dagbok

Vilken HELG! Den har gått i rekordfart och det är tur att jag har mycket mer ork nu när jag blivit smalare, och att solen också hjälper till med energi annars hade jag aldrig pallat. Har hunnit med klädshopping, köpa fåtöljer, hämta TV, passa hund, melodifestival, sortera ut grejer jag inte behöver här hemma, borra upp TV, sälja min soffa, hälsa på valpar och handla. Nu är jag helt snurrig i bollen och vill bara dyka ner i sängen. Hur ska jag orka en ny vecka? Men det känns mycket öppnare här hemma när soffan är borta, det är skönt och befriande.

Före med soffhelvetet, trångt

 

Efter med pimsefåtöljerna och TVn, ska fixa sladdarna.
Man kan dra ut fåtöljerna när man ska titta på TV, annars står dom ju bra mot väggen.

Lyckad shoppingdag

Kategori: Dagbok

Och *trumvirvel* resultatet av min shoppingrunda blev: H&M storlek 42 eller large, Kappahl strl 44/46. Vilket innebär att det inte längre är helt omöjligt för mig att hitta fina kläder!! Det blev ett par mörka jeans i 46, en klänning i Large, en jacka i 42, skärp, strumpor och hårfärg! 1300 spänn borta med vinden. Men förhoppningsvis ska jag glädjas åt dessa plagg i några månader och jag tycker faktiskt att jag förtjänar det!

Nu ska jag snart iväg och köpa billiga fåtöljer från blocket, och hämta upp en platt TV som förhoppningsvis kommer upp på väggen i helgen. Ska försöka göra mig av med min klumpiga soffa och då får jag bättre plats här.

Jättetråkigt att lägga upp bilder på kläder med mobilkamera, inga detaljer syns ju. Men det är en "klänning" = en marin kjol med hög midja och ett randigt linne som är fastsytt. Jackan kanske är lite för sportig att ha till men den matchade färgmässigt. Blir nog snyggt med andra skor, och kanske vanliga strumbyxor istället för leggings?

Matschema vecka 13

Kategori: Dagbok

Min LCHF vecka har gått dåligt, jag kan inte alls hålla mig till noll kolhydrater, jag är så van vid att äta bröd osv. Men ner går jag ju ändå så frågan är om jag ska orka bry mig om nån dietändring?

Lördag 26/2:
frukost ostfrallor, lunch mealbar, middag kycklinglår med fetaost

Söndag: frukost filmjölk med linfrö, lunch stekt fläsk med potatis och sås, middag varma mackor med köttfärs och fetaost

Måndag:
frukost mealbar, lunch kycklinglår med fetaost, middag cashew chicken med ris

Tisdag:
frukost mealbar, lunch mealbar och fanta, middag kyckling i thaisås

Onsdag:
frukost frallor, lunch snickers, middag kyckling i thaisås

Torsdag:
frukost mealbar, lunch frallor och redbull, middag tacokött med grönsaker och sås

Fredag:
frukost mealbar, lunch mealbar, middag tacokött med grönsaker och sås, fika mörk choklad


Dagens vikt: 95,6 kg

Minus från förra veckan: -1 kg

Kvar till delmål 2: 0,6 kg

mackotacko

Kategori: Dagbok

Äntligen är det helg, brrr jag är trött och frusen. Dödshungrig ska strax äta tacos när jag orkar resa mig upp ur soffan. Är sugen på att bara bädda ner mig till nån bra film och äta massa godis. Men jag ska försöka hålla mig ifrån för mycket sötsaker i helgen, eftersom det är den SJUNDE på måndag och det innebär ju månadsresultat!

Det är dessutom bara två veckor tills jag ska träffa hundratals människor som inte sett mig på ett halvår, och får se om någon märker att jag gått ner 25 kg eller mer? Ska bli dödsspännande att se om någon säger nåt! Det ger en liten extra sporre nu sista veckorna, inte för att jag tror någon kommer se skillnad om jag väger 95 eller 93 kg men för min lilla hjärna gör varje kilo skillnad.

Tänk att jag bara är 10 kg ifrån BMI 25 (normalviktig)! Men om man ska vara petig så är BMI nog ganska missvisande, det tar ingen hänsyn till benstomme, muskler eller kön. Gränsen för normalvikt för kvinnor brukade vara 28 och män 26 men det sänktes sen rakt över till 25 av forskare som framställde bantningspiller. Mitt BMI ligger nu på 28,4 så jag känner mig rätt nära normalvikt.


Tur

Kategori: Dagbok

Idag skulle vara en sån där riktigt jobbig dag. Kunde inte sova inatt för jag bara stressade upp mig över hela jobbdagen. Snoozade länge och var så jäkla trött eftersom jag blivit väckt vid 5, ville absoluuuuuuuuut  inte stiga upp. Till slut krälade jag upp och klädde på mig, då ringer telefonen -första kunden inställd idag pga sjukdom. Yahooooooooooooo! Tillbaka till sängen och sov 3 timmar till, köpte god frukost och tog det lungt. Vilken underbar morgon jämfört med hur den skulla varit från början! =) LCHF går inte så bra hehe och vikten står still eftersom jag pendlar mellan bröd och fett. Nästa helg ska jag ut och shoppa lite inför min "big debut" den 20 mars, ska bli skoj att se vilken storlek jag har nu!


Jason Statham och fralla

suck

Kategori: Dagbok

Har haft en sån där liten otursdag där allt lixom gått knäppt. Men det blir bättre när jag får krypa ner i min renbäddade varma säng och sova bort alla bekymmer. LCHF går inte så jäkla bra asså, har ätit ris, bröd eller potatis varje dag trotts att jag köpt hem massa bra mat för att följa det här. Men jag skyller på att jag blev bjuden på mat faktiskt tre gånger! Annars hade jag inte valt att äta det. Men nu håller jag på att laga kyckling i en fet thaigräddsås och det luktar såååååå gooooott *dör*!