finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

fighter

Kategori: Dagbok

Idag var jag på Budo & fitness och köpte ett par säckhandskar, lindor, tandskydd och vriststöd. 10% rabatt via klubben så det blev inte alls dyrt. Hade lite brottom till jobb och det var nog tur annars hade jag kunnat shoppa hur mycket som helst där inne! Efter jobb var det dags för träning och vår huvudtränare var äntligen tillbaka. Blev ett riktigt svettigt bra pass i denna sjuka värmen. Tyvärr har han bestämt sig för att ställa in fredagspassen nu i juli-augusti eftersom det är så lite folk som kommer. Vi brukar va 5-6 stycken bara och tydligen är det slöseri med deras tid. Men synd för mig som vill träna så mycket som möjligt att förlora ett pass i veckan! =( Jag får väl springa i parken istället då.

sunshine

Kategori: Dagbok

GODMORGON gott folk! Solen värmer idag och det är 24 härliga grader . Har tagit en skööön sovmorgon eftersom jag börjar jobb 12.30. Sen bär det av till träningen efter det. Sitter och käkar frukost nu och känner mig glad trotts att det är måndag. Mitt kök är kliniskt rent för ovanlighetens skull och det gör mig harmonisk på insidan. Älskar att stå och laga improviserad mat i ett rent snyggt kök. Är peppad som fan inför denna veckan och hoppas på en fin viktminskning som gör mig ännu gladare! Jag vill komma så långt ifrån 90 som möjligt och jag är ivrig att se kg minska igen! Nyss kunde jag valt att köpa frallor och läsk till frukost men bestämde mig för att äta fullkornsknäcke med leverpastej istället. Det där kallar jag självdiciplin!

Läsare

Kategori: Dagbok

Hej små läsare, vad roligt att jag har lite följeslagare på min resa! Skulle va kul om någon vill säga hej i kommentarsfältet också!? Har ingen aning vilka som följer bloggen. Men 3-8 läsare har jag dagligen iaf så det skulle  va kul om någon ville ge sig till känna =)

bmi

Kategori: Dagbok

Mitt BMI ligger nu på 26.6 vilket känns väldigt skönt för mitt samvete. Jag har en liten bit kvar men det är ändå en lättnad att ligga nära 25. Att gå från BMI 36 till 26 på ett halvår är en stor förändring! Och jag kan verkligen inte förstå att JAG har gjort det, med min egen vilja och min egen kraft?! Jag var helt bombsäker på att en sådan viktnedgång skulle kräva 1.personlig tränare, 2.en egen kock, 3.några års tålamod, 4.massa självdiciplin. Och jag räknade ju inte med att ha detta tillgängligt såvida jag inte blev miljonär snarast! Jag brukade tänka att jag skulle vinna på Triss och flytta till en lägenhet ovanpå SATS och leva där tills jag blev smal. Men tänk att jag klarade det ändå, helt utan mirakelkurer och lottovinster!

Jag måste nog säga faktiskt, att jag är grymt duktig! =)

nöjd

Kategori: Dagbok

Känner mig jättenöjd nu med min viktnedgång denna veckan, och peppad att fortsätta. Nästa vecka blir det 3 thaiboxningsdagar och resten jogging. Ska försöka planera maten bra också, men jag tror de flesta affärer är stängda idag så det får bli handling imorgon. Men nu håller jag på att tvätta och strax ska jag iväg på thaiboxnings uppvisning. Tjingeling!

Matschema vecka 29

Kategori: Dagbok

Veckan har gått jättebra måste jag nog säga! Har ansträngt mig i 5 dagar och det belönades jag med -1,8 kg vilket faktiskt är jättemycket i nuläget när jag inte har så mycket övervikt! Om jag "bara" fortsätter såhär så borde jag kunna nå BMI normalvikt inom 6 veckor. Håll tummarna för mig!

Lördag 18/6:
frukost frallor + redbull, lunch -, middag kycklingburgare med pommes, fika naturgodis

Söndag:
frukost havregrynsgröt, lunch chips, middag köttbullar med potatisgratäng Träning: ca 20 min jogging

Måndag:
frukost knäckebröd och vindruvor, lunch potatisgratäng med fetaost , middag korv med bröd Träning: 1 h thaiboxning

Tisdag:
frukost knäckebröd, lunch -, middag pappayasallad med ris och kyckling, fika banan-smoothie Träning: ca 40 min jogging

Onsdag:
frukost knäckebröd, mellanmål nötter + banan, middag fiskgratäng, fika choklad Träning: 1 h thaiboxning

Torsdag:
frukost knäckebröd och äpple, lunch fetaost & baconsallad, middag panerad flundra med sallad

Fredag Midsommar:
frukost frallor + pucko, lunch ballerina kex, middag kycklingsallad + cider, efterrätt jordgubbar med grädde, chips


Dagens vikt: 89,4 kg

Minus från förra veckan: -1,8 kg

Kvar till delmål 4: 2,4 kg

<3

Kategori: Dagbok

Vill bara önska alla en trevlig midsommar och hoppas att ni har det mysigt idag!

Midsommar

Kategori: Dagbok

Åh gud vad sköööönt att det är helg nu! Jag är helt slut trotts att jag inte jobbat så mycket denna veckan. Har sovit väldigt dåligt så det är antagligen därför. Åt en jättegod sallad idag, första gången jag verkligen tyckt om en sallad och faktiskt första gången jag gjorde en egen matsallad tror jag. Jag hade i gurka, ruccola, fetaost och knaperstekt bacon. Sen bara hällde jag på lite rhode island dressing och MUMS vad gott det blev! Iförsig var jag dödshungrig så det kan också ha spelat in ;) Nu ska jag ge mig på att steka fisk för första gången också. Har aldrig gjort panerad fisk förr faktiskt, men eftersom vit fisk är såpass fettsnålt så får jag väl ge det en chans nu. Bon apetit


Karolina Kurkova

svettig

Kategori: Dagbok

Då var sista träningen avklarad innan midsommar, imorgon är det heltidsjobb och sen ska det bli skönt med långhelg. Ska försöka klämma in några joggingrundor och undvika socker för att hålla vikten nere. Nu ska jag ta en snabb dusch och sen förbereda en sallad till lunchen imorgon. Hej svej

Aktiv

Kategori: Dagbok

Idag blev det jobb iallafall, dom ringde så jag fick hoppa in extra på eftermiddagen. Käkade middag hos pappa sen och sitter fortfarande och jäser efter det. Om en stund tänkte jag dra ut på en joggingrunda och prova min nya mp3 spelare som jag fyllt med bra låtar. Jag måste försöka förbränna så mycket som möjligt om jag ska gå ner nu. Men det går lite neråt nu iaf när jag är benhård med både kost och träning. Det ultimata hade varit att snitta 1 kg i veckan hela sommaren så jag äntligen kan bli klar någon gång! So close but still so far away.


Kate Moss

looove

Kategori: Dagbok

Älskar min träning!!!! Idag var huvudtränaren borta igen så vi fick nån vin diesel liknande snubbe. Och eftersom vi var ojämnt antal i gruppen så fick poor/lucky me träna mot honom hela timmen. Kommer ha rejält med blåmärken imorgon, men det är det värt. Såg ut som att jag hade gått igenom en dusch med kläderna på efteråt =) HÄRLIGT
Imorgon blev jag ledig från jobb också, så det blir en joggingtur då för att hålla igång.

testvecka

Kategori: Dagbok

Denna veckan kör jag mitt lilla projekt hårdträning + bara bra mat. Det blir motion varje dag och inget godis, inget vitt bröd, läsk osv. Har köpt hem fisk, nötter, frukt, keso, grönsaker osv. Om detta hjälper vikten att röra sig neråt så vet jag åtminstone hur jag behöver göra för att nå mitt mål. Nu ska jag gå några ärenden innan det är dags för träningen ikväll. Håll tummarna att denna veckan ska göra susen! Om 8 veckor hoppas jag vara en vältränad 83 kgs snygging ;) *hmmm*


Rose Smith

Kondition

Kategori: Dagbok

Blev chockad igår hur långt jag orkade jogga jämfört med 1 månad sen. Innan jag började på thaiboxningen var jag ute och sprang intervaller 2 gånger och orkade knappt mer än 10-20 meter innan det kändes som att hjärtat skulle hoppa ur bröstkorgen. Kände mig fettig och klumpig och skämdes jättemycket så jag slutade springa så fort någon människa var i närheten. Igår joggade jag i ett jämnt tempo runt hela parken! Visst var det jobbigt men inte så att jag skulle dö! Jag var sugen på ett varv till men jag kände mig stressad för jag skulle iväg.

Det är ju galet bra att jag kan jogga en längre sträcka utan att det tar kål på mig. När jag kom hem gjorde jag lite situps och pushups med hundarna klättrande på mig, yahooo matte ligger på golvet och flaxar!! Ska försöka göra denna rutinen varje dag denna veckan, och se om det förändras något med vikten. Nu ska jag iväg och se om jag hittar en billig MP3 spelare som man kan fästa, pallar inte springa med iphone i fickan.


Eddie Spears

8 veckor

Kategori: Dagbok

Tydligen går jag ju inte ner i vikt (numera) av att jobba fysiskt 7-8 timmar om dagen, och träna thaiboxning 3 ggr i veckan! Så vad behöver jag då förändra? Min slutsats är: 1= kosten 2= ännu mer förbränning. Kommande veckan har jag det väldigt lungt med jobb så därför hinner jag röra på mig mer på fritiden. Även om inte vikten rört sig så mycket neråt senaste månaden så har jag tappat 5 cm i midjan sen jag började träna. Så visst förändras kroppen enormt och jag kan själv se att jag fått mer definierade armar och ben. Jag kan mycket väl känna magmuskler och hela kroppen känns väldigt stark. Men nu måste jag göra något annorlunda för att vikten också ska röra sig neråt.

Nu är det bara 8 veckor kvar till bröllopet, och jag ska köra stenhårt! Jag vet ju av erfarenhet hur mycket som kan hända på bara 8 veckor. Även om jag inte har en chans att tappa typ 12 kg igen på så kort tid, så kan jag iaf bli mer vältränad på den tiden! Nu ska jag bara hämta upp min tvätt, så ska jag ge mig ut på en liten joggingtur! Ciao

Matschema vecka 28

Kategori: Dagbok

Lördag 11/6: frukost fil med flingor, lunch fläskpannkaka , middag grillad kyckling och majskolv med sallad

Söndag: frukost mealbar, lunch fralla och frukt, middag kyckling med vitlöksbröd

Måndag:
frukost mealbar + äpple, lunch frallor + choklad, middag kyckling + frallor, fika choklad

Tisdag:
frukost mealbar, lunch grovt bröd + yoghurt, middag köttbullar med vitlöksbröd

Onsdag:
frukost mealbar + yoghurt, lunch köttbullemacka + banan, middag bakad potatis med kyckling-curryröra

Torsdag:
frukost mealbar, lunch hamburgare och muffin, middag chorizo med pastasallad

Fredag:
frukost mealbar + redbull, lunch frallor, middag fryspizza, fika choklad + cola


Dagens vikt: 91,2

Minus från förra veckan: - 0,2 kg

Kvar till delmål 4: 4,2 kg

grillfest

Kategori: Dagbok

Ikväll har jag varit på grillfest med massa kollegor hemma hos chefen. Käkade grillat med pastasallad osv. Mycket trevligt att få lära känna några kollegor. Jag träffar ju aldrig någon från jobb annars eftersom jag bara jobbar självständigt. Erbjöd mig och körde en tjej hem också eftersom vi bodde åt samma håll. Så idag har man fått vara socal deluxe, mitt huvud dunkar nu rejält efter allt kallprat. Ska däcka i sängen nu, imorgon kväll är det dags för träning igen och jag har megaträningsvärk i fram och baksida lår. Men det känns så härligt att nästa vecka blir superlugn, då kan man göra en sista ansträngning innan helgen. Ska nog prova ett litet projekt nästa vecka ;) mer om det sen, gonatt!

hårdträning

Kategori: Dagbok

Ååååhhhh vilken hård träning vi hade idag! Herr-tortyr höll i träningen idag och totalt slaktade oss med kondition och slag. Kommer ha träningsvärk i låren imorgon tror jag. Fick sparra för första gången idag, alltså slåss mot varandra med handskar, dock inte i ansiktet. Svetten bara raaaaaann från vartenda por i hela kroppen, så jävla skönt. Efter en lång intensiv dag på jobb så var det jäkligt gött att bara stänga av allt och satsa stenhårt. Jag älskar verkligen träningen.
Har lyckats förhandla om mina jobb tider så att jag inte ska behöva missa någon träning framöver förhoppningsvis! Vill köpa benskydd, tandskydd och lindor så att jag kan go all out. Dom tuffa killarna som tävlar tycker väl antagligen att jag är en naiv rookie men jag bryr mig inte. Jag kör mitt eget race och vill verkligen bli duktig och vältränad. Jag fokuserar only på mig själv och struntar för första gången i mitt liv helt vad andra tänker om mig.
Imorgon blir det grillfest hemma hos chefen med alla kollegor, som jag inte känner eftesom jag alltid jobbar ensam haha. Men hey, a free meal.


stop and think

Kategori: Dagbok

Oroar mig över min vikt. Jag VILL så gärna fortsätta gå ner och nå mina mål. Även om jag givetvis är väldigt glad och nöjd över mitt resultat hittils, så räcker det inte hela vägen. Jag vill gå ner 3-4 kg per månad men it's just not happening!!
När jag är hungrig och trött så vill jag springa och köpa choklad, kakor och redbull och bara köra ner i halsen! Men så fort jag ätit en ordentlig måltid så känns allt bra igen och jag kan tänka mig att "banta" hårdare istället. Jag måste hitta balansen och äta lite men ofta, så att jag slipper dessa blodsockerfall och moralsvackor.
Jag vill nå 87 kg till 7 juli, och 84 kg till 7 augusti. Frågan är hur mycket jag siktar mot stjärnorna?! Det kan väl inte vara heeeelt omöjligt?
FRUSTRERAD

gnäll

Kategori: Dagbok

Usch vad jobbigt det är att återgå till jobb! Min kropp har latat till sig under semestern och nu känns det riktigt tungt att röra på sig 8 timmar. När man väl kommer hem hinner man knappt laga mat och duscha förrän det är dags att lägga sig igen känns det som. Nu måste jag laga middag och söka några fler jobb. Försöker desperat att förtrycka mitt godis sug!!


Bambi

trööött

Kategori: Dagbok

Fy vilken jobbig dag det har varit idag! Vaknade med svullna rinniga ögon efter gårdagens bondgårdsbesök så var jag helt förstörd av allergibesvär. Lyckades till slut få ögonen att sluta klia och få in kontaktlinserna. Arbetsdagen kändes riiiiktigt seg eftersom jag hade GLÖMT min iPhone hemma, vilket innebar ingen musik!! På lunchen skyndade jag mig hem, snabbis ut med hundarna, hämtade telefonen och köpte två frallor och kastade mig in i bilen igen. Tror inte ens jag tuggade brödet, hade så himla bråttom till nästa kund. Nu sitter jag här med huvudvärk. Låååång dag, stressigt och trögt efter semestern. Dessutom har jag fått en del nya kunder och vikariat och kommer därmed inte få någon sovmorgon denna veckan som jag trodde. Känner knappt att jag orkar mentalt eller fysiskt med en 34 timmars vecka. Då är alltid risken stor för socker-kollaps. Nu är jag så jävla trött i skallen så jag ska bara ta en dusch och skicka in nån jobbansökan innan jag däckar!

Rick Mora

tillbaka till verkligheten

Kategori: Dagbok

Då var semestern över och det är bara att släpa sig till jobb imorgon 8-17. Önskar jag hade en veckas ledigt till men tyvärr behöver jag ju jobba om jag vill få ut någon lön att överleva på nästa månad. Har suttit på AMS hemsida och hittat iaf 5 jobb att söka. Jag tror 1 av dom kan vara rätt stor chans att komma på intervju. Jag känner att jag är sjukt trött på städjobb nu och vill nästan byta jobb bara för att få göra något annat! Även om lönen och tiderna inte förbättras något större så kanske det kan vara lite mer socialt och med möjlighet till utveckling. Ska fokusera på ansökan en stund nu innan det är dags att varva ner och ställa in hjärnan på jobbveckan.


"Jacob Black"

Detox

Kategori: Dagbok

Nu får det minsann bli socker-avgiftning igen om jag ska gå ner i vikt över huvud taget. Kommande vecka ska jag inte äta något godis, kakor, läsk eller glass. Det kommer bli jobbigt att gå tillbaka till jobb igen efter en lång ledighet. Men jag jobbar bara halvtid onsdag och fredag, vilket passar perfekt med träningen. Och på torsdag har vi grillfest på jobb. Jag måste skärpa till mig nu, kan inte hålla på att trycka i mig socker varje dag!

Idag har jag passat på att ligga ute i solen en stund och läsa en bok. Snart är det ju dags för jobb igen så jag får passa på att njuta av sista dagarna. Nu ska jag hoppa in i duschen, är bjuden på grillkväll!


Rose Smith

Matschema vecka 27

Kategori: Dagbok

När jag kom hem från norrköping i måndags stod vågen på 92,5 så jag är ändå nöjd att jag tappat ett kg denna veckan trotts att jag bara legat hemma på semester och käkat gott. Tyvärr gör ju träningen att jag bygger muskler också och då är det svårt att gå ner snabbt. Men jag känner jättestor skillnad på kroppen varje träning och jag mår så himla bra av boxningen! Önskar jag kunde träna oftare. Det hade inte hjälpt vikten men musklerna.

Lördag 4/6:
frukost fralla + läsk, lunch pannkakor med grädde och sylt, middag pizza +läsk , fika godis och chips

Söndag: frukost filmjölk med flingor, fika kanelbulle , lunch köttbullar med spaghetti, middag fläskfilé med potatisgratäng, efterrrätt glass med bär + läsk

Måndag: frukost frallor, lunch godis och gifflar, middag frallor

Tisdag: frukost frallor och cola, lunch - , middag tacos, fika kakor

Onsdag: frukost grovt bröd, lunch bakpotatis med kycklingcurry röra, fika glass, middag taco-toast + cider

Torsdag:
frukost filmjölk med vetekli + äpple, lunch tacos, middag taco-toast, fika godis

Fredag:
frukost grovt bröd, lunch frallor + choklad, middag fläskpannkaka


Dagens vikt:
91,4 kg

Minus från för-förra veckan: +1,5 kg

Kvar till delmål 4: 4,5 kg

skatten

Kategori: Dagbok

Idag blev jag lite paff när jag loggade in på min internetbank, skatteåterbäringen hade kommit! Drog direkt iväg för att kolla på lite träningskläder. Köpte en sportBH, ett par tights, ett halsband, en klänning och en BH. Nu känner jag mig nöjd för ett bra tag. Var ju bara 2 veckor sen jag belönade mig med en del nya kläder, och dessutom köpte jag en jacka och lite annat smått och gott i Norrköping. Nu måste jag softa med kläderna, nu har jag vad jag behöver för i sommar.
Om någon timme är det dags för träning, ser fram emot det och sitter redan ombytt. Satt uppe inatt och tittade på Karate Kid så jag är peppad som fan. Nu ska jag ut i solen en stund med hundarna!

home sweet home

Kategori: Dagbok

Idag blev det en tripp till IKEA och köpte lite småskit, en lampa, köksprylar och badlakan osv. Det känns mycket roligare att göra fint och städa här hemma när man köpt något nytt att sätta fram. Så ikväll har jag rensat ut både i badrummet, köket, skafferiet, bokhyllan, garderoben och städat undan hela lägenheten. Nu känns allt sådär hemtrevligt och fräscht. Och jag tänker precis som alltid när man storstädat "nu måste jag bara hålla det såhär också", men det lyckas man aldrig med. Efter några dagar är det typ alltid stökigt igen!

lata dagar

Kategori: Dagbok

Härligt med semesterdagar, men det är lätt att man blir latmask och sover halva dagen. Måste städa och diska idag. Skulle behöva rensa ut lite mer saker till källaren. Lägga ut mer kläder på tradera. Ikväll är det träning på schemat och det känns jättekonstigt att jag haft över en veckas avbrott, kommer blir jättehårt att få tillbaka konditionen nu! Men jag behöver röra på mig, så att vikten fortsätter neråt. Nu ska jag sätta igång och fixa till här hemma medans frukost-energin finns kvar!


Marike Le Roux

Projekt

Kategori: Dagbok

Jag ska prova en liten grej nu denna månaden. Jobbar inte lika hårt nu sommarmånaderna eftersom det blir en del inställda kunder pga semestertider. Och solen ger mer energi och man orkar vara igång mer även efter jobb. Så nu hinner jag fokusera på mer än bara jobb och varför inte satsa lite extra på sista vikten då? Jag ska försöka göra allt för att slå mitt fjärde delmål innan nästa månadsvägning (7 juli)! Jag ska motionera och äta vanlig mat, alltså inte banta på något osunt sätt. Men jag ska verkligen försöka komma under 87,0 kg innan den 7 juli! Som en liten test-deadline , sen får vi se hur det går =) Det är 4,9 kg från dagsvikten så det kan bli jävligt tufft. Men håll tummarna att jag klarar det!


Bambi

Månadsvägning

Kategori: Dagbok

Nu blir det väldigt missvisande månadsresultat eftersom vägningen blir idag precis efter min semester och jag har "syndat" massor utan hänsyn till vikten i 1 vecka. Men jag visar resultatet ändå och det berör inte mig eftersom jag snabbt kan gå ner under 90 igen. Har precis varit och handlat massa god mat. Eftersom jag är ledig denna veckan så hinner jag engagera mig mer i matlagningen än vad jag normalt orkar.

Sen förra månaden: Plus 1,1 kg


Totalt  på 22 veckor: Minus 22 kg

Min lilla semester

Kategori: Dagbok

Min weekendsemester var underbart avkopplande. Vi shoppade, grillade och fiskade. Spelade biljard och bakade paj. Badade i skärgården och tog det lungt i värmen. Gick i underbar natur och kylde ner oss med glass i solen. Åt trerätters på slottet och bara njöt av gott sällskap. Ja det går nog inte att få en bättre långhelg och jag känner mig full av energi och glädje. Nu börjar jag bli trött efter den långa bilfärden hem i värmen, är nog dags för sängen. Härligt att jag har ytterligare 6 lediga dagar innan jag börjar jobba igen!


4 juni

Matschema vecka 26

Kategori: Dagbok

Nu är jag hemma igen efter en härlig weekend i Norrköping! Det har blivit god mat och jag har inte en enda gång tänkt på vikten eller kalorier. Så himla skönt att få slappna av och komma ifrån vardagen. Denna veckan blev det alltså ingen vägning eftersom jag inte var hemma och inte hade tillgång till våg eller dator. Men här kommer matschemat ändå.

Lördag 28/5:
frukost rostmacka, lunch chips, middag spaghetti köttfärsås, fika choklad

Söndag: frukost rostmackor, lunch muffins, middag spaghetti köttfärsås, fika choklad

Måndag:
frukost banan, lunch bagel + kanelbulle , middag spaghetti köttfärsås

Tisdag:
frukost -, lunch rostmackor, middag korv stroganoff med ris, fika yoghurt med valnötter och honung

Onsdag:
frukost frallor, lunch glass, middag korv stroganoff med ris, fika choklad

Torsdag:
frukost frallor och chokladmjölk, lunch hamburgare och godis, middag schnitzel med pommes

Fredag:
frukost frallor, fika läsk och bulle, lunch sallad med kräftor och fetaost, middag grillat kött med potatissallad + rabarberpaj läsk


Dagens vikt:
?

Minus från förra veckan: ?

Kvar till delmål 4: ?