finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

Kycklingfärsbiffar i gräddsås

Kategori: Dagbok

Några matlådor i frysen och kylen =) Detta var sjukt gott! Jag hittade receptet i en ICA tidning men pimpade den med vitlök och svamp! Jag tog även laktosfri vispgrädde istället för vanlig. Nu ska jag dra till gymmet och förbränna lite!
 
1 kg Potatis
2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
ca 450 gr kycklingfärs
1 ägg
ca 100 gr majskorn
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond/ halv hönsbuljongtärning
2 tsk kinesisk soya
1 vitlöksklyfta
1 tsk Maizena
Några färska championer.
 
Koka potatisen med salt. 
Blanda 1 dl mjölk med ströbrödet och låt det svälla några minuter.
Blanda i kycklingfärsen, ägget, salt, peppar och majsen. Forma till 6-8 biffar. Bryn biffarna i smör. Skiva i några färska championer.
Blanda en sås av resten av mjölken med grädden, soyan och buljongen, och pressa i vitlöken, häll såsen över biffarna. Koka upp under omrörning och låt det puttra en stund tills biffarna är klara. Blanda i maizena för att få såsen tjockare, smaka av med salt och peppar.
Servera med potatis, ättiksgurka och lingonsylt om man vill. 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: