finaldecision

Träning och kost, en jojobantares bekännelser. En personlig dagbok med inspirerande bilder och mina tankar om framsteg & motgångar i kampen mot kilona.

2a intervju

Kategori: Dagbok

Imorgon är det dags för min andra intervju på det där jobbet som jag tjatat om senaste två veckorna. Jag hoppas att det är sista steget nu i antagningsprocessen och att dom bestämmer sig sen. Jag vågar inte hoppas på att få det, även om jag har 50% chans i teorin. Jag tänker inte på det alltför mycket och försöker att bara slappna av. Om jag får det så var det meningen, jag kan bara göra mitt bästa och lämna resten upp till ödet!

Idag jobbade jag bara 3 timmar, har spenderat det mesta av dagen med Twilight ljudböckerna i öronen. Var säkert 3 år sen jag lyssnade på dom sist. Det är mysig stämning men ibland blir dom lite långtråkiga när man är van vid det snabba tempot i filmerna. Mystiken försvinner lite när man redan vet hur det slutar lixom.


Omega 3

Kategori: Dagbok

De senaste månaderna har jag ätit Omega 3 kapslar två gånger om dagen, och sen dess har jag i stort sett sluppit finnar! Även under mens har jag inte fått någon breakout och det är så jäkla skönt att slippa det!!! Nu har jag även börjat med Äppelcidervinäger med förhoppning om att det ska hjälpa mig kontrollera hungerskänslor.
Håller på att ladda ner twilight-serien i ljudböcker, det var flera år sen jag läste dom så jag tänkte passa på att lyssna på dom på jobb så att tiden går snabbare!

vecka 52, 1 år

Kategori: Dagbok

Ny vecka, kommer bli en lång tråkig jäkel. Men om jag har tur så får jag veta nu hur det blir med intervjun och jobbet. Med stormen som trycker mot fönsterna ska jag strax däcka i min varma säng med hundarna runt mig. Och hoppas på minus på vågen denna veckan också. Ska ta modet till mig och återvända till träningen, trotts mardrömmar och nojja över det. Frågan är om vågen visar minus om jag börjat pumpa muskler igen... Gonatt!

Matschema vecka 51

Kategori: Dagbok

Är jätteglad att jag gått ner så mycket denna veckan! Ikväll ska jag käka god middag och ha filmkväll =) see ya

Lördag 19/11:
frukost äpple, lunch frallor, fika gifflar, middag fralla + cider

Söndag: frukost frallor + redbull, fika lussebullar & chokladmjölk, middag ris med thai beef & grönsaker, kvällsmat filmjölk med musli

Måndag:
frukost mealbar,lunch äpple + chokladmjölk, middag halv kycklingfilé + bakpotatis, fika rostade majskorn

Tisdag:
frukost knäckebröd + banan, mellanmål mealbar + clementin, lunch halv kycklingfilé + bakpotatis, middag fläskpannkaka med sylt

Onsdag:
frukost mealbar + äpple, lunch mealbar + banan + redbull, middag fläskpannkaka med sylt, fika lussebulle

Torsdag:
frukost filmjölk med musli, lunch päron+ mealbar +drickyoghurt, middag blodpudding med bacon och lingon, fika cola

Fredag:
frukost frallor +redbull, fika choklad, middag kyckling med vitlöksbröd


Dagens vikt:
91,6 kg

Minus från förra veckan: -1,6 kg

Kvar till delmål 4: 4,6 kg


tester

Kategori: Dagbok

Nu har jag genomfört 2 personlighets tester som sen kommer analyseras av arbetsgivaren också ska vi ha ytterligare ett möte innan dom bestämmer sig vem som får jobbet. Sitter såklart och ältar några av frågorna om och om igen i huvet , och funderar på om jag borde svarat annorlunda beroende på vad exakt dom menade. Men gjort är gjort och där va tidspress och man skulle svara instinktivt sant eller falskt. Jag har gjort liknande tester innan på andra intervjuer men då har det varit i flera timmar för att psyka en totalt. Nästa vecka ska jag träffa dom igen och sen får vi se hur det går, ska försöka att inte nervösa över det för mycket för då blir jag bara så uppstressad att hjärnan låser sig.

Nu känner jag mig lite halvdålig som köpte lussebullar för att peppa inför testerna men jag ville verkligen ha energin på topp i skallen när jag skulle genomföra dom. Det blir väl att träna bort skiten sen. Nu ska jag faktiskt försöka somna tidigt ikväll för att få så mycket sömn som möjligt inför morgondagens långa arbetsdag.

jaaaaaaa

Kategori: Dagbok

JAHOOO, idag ringde dom från jobbet jag var på intervju för förra veckan och jag är vidare i antagningsprocessen!! Det står mellan mig och 1 annan person, och 50% är inte too shabby chans på ett sånt grymt jobb. Även om jag inte får det så känns det jättekul att dom tror på mig. Nu ska vi få göra ett personlighetstest också sen får vi se. Om jag får det här jobbet kommer jag bli så jäääävla glad så det går inte att beskriva! Kommer satsa allt för att göra bra ifrån mig då.


good boy

Kategori: Dagbok

Är dödstaggad över att vara igång igen denna måndag, och försöker göra allt för att gå in i rätt tankegång. Fokus fokus fokus. Planering, beslutsamhet, eftertanke och koncentration på idag. Jag får inte tänka att jag ska vara utan godis i en vecka tex, utan bara målet att vara utan godis IDAG. Det är så sjukt enkelt och så lätt mål att uppnå, och om man uppnår det varje dag så är det framgång! Man får helt enkelt hitta andra saker att "belöna" sig med, en bra film eller en bok, träning eller nåt annat kul!peppad

Kategori: Dagbok

Är faktiskt väldigt peppad över min nystart och känner att jag VILL hitta tillbaka och gå ner i vikt igen! Har haft jätteont i ryggen senaste dagarna och har fått starka tabletter av pappa som ska lindra så jag kan gå till jobb. Hoppas att dom hör av sig från intervjun som dom lovade senast tisdag! Vill iaf veta om jag ska gå vidare och söka annat eller om jag fått det och ska få en nystart i karriären.

Matschema vecka 50

Kategori: Dagbok

Lördag 12/11: frukost mackor, lunch mealbar, middag fullkornspasta med köttfärsås, fika juleskum och rostade majskorn

Söndag: frukost filmjölk med musli, lunch chokladmjölk med lussebullar, mellanmål clementin, middag spaghetti med köttfärsås

Måndag:
frukost korvmackor, lunch korvmackor, middag spaghetti köttfärsås

Tisdag födelsedag:
frukost ostfrallor , lunch ostfrallor + cola, middag spaghetti köttfärsås, fika glasstårta + läsk

Onsdag:
frukost korvmackor, lunch korvmackor, mellanmål choklad , kvällsmat filmjölk, biofika chokladboll + chailatte + cola

Torsdag:
frukost macka + juice, mellanmål clementin, lunch frallor, mellanmål lussebullar, middag fiskgratäng, kvällsmat macka

Fredag:
frukost macka, lunch biscottis + cola, mellanmål rostade majskorn, middag kycklinglår med vitlöksbröd

Dagens vikt: 93,2

Minus från förra v: + 0,4 kg

Kvar till delmål 4:6,2 kg

då kör vi hårt

Kategori: Dagbok

Den 22 augusti vägde jag mindre än jag gjort på typ .....7 år? Vågen stod på 87,6 kg och jag var lyckligare än man kan beskriva. Jag kände hoppet glittra över att snart nå mitt mål på 84 kg. Men sen har det gått dåligt som fan. Träningen har tappats flera gånger och kosten misslyckas varje vecka. Och upp har vikten gått sakta men säkert i 12 veckor. Nu måste jag skärpa mig och låta bli att tänka på dom dåliga veckorna. Bli av med sockerberoendet IGEN och satsa ett steg i taget för att gå ner igen.

Det som fick mig att lyckas sist var faktiskt det väldigt enkla tankesättet "en dag i taget". Om man varje dag bara fokuserar på IDAG, och att lyckas med att inte hetsäta/småäta och falla för sockersug så är det en lyckad dag. Man kan inte tänka "om jag bantar i 30 veckor så kommer jag nå mitt mål", för 30 veckor är alldeles för stor tidsram för min självdiciplin!! Jag måste göra allt i min makt bara för att inte göra ett snedsteg dagligen. Drick hellre lite te och ta en macka, istället för att gå och köpa choklad och trycka i sig tills man känner sig sådär illamående mätt. Det är självplågeri på högsta nivå, och det känns som att jag kommer tvingas leva så resten av mitt liv om jag ska hålla min vikt nere. Tydligen går jag ju upp igen direkt om jag släpper på reglerna.

Då kör vi på nystart nudå. Jag ska inte sluta förrän jag väger under 84 kg!
Ett fakking hekto i taget!

jaa...

Kategori: Dagbok

Deep soulsearching pågår...

Breaking Dawn

Kategori: Dagbok

Hmmmm har haft fullt upp denna veckan. Känner att jag behöver lite paus och distans från vikthetsen för att hitta tillbaka till rätt tänk. Känns bara jobbigt att hålla på att uppdatera här när det inte är positiva framsteg. 

Matschema vecka 49

Kategori: Dagbok

Har jättesvårt för att fokusera på vikten. Går trögt att hitta tillbaka till den peppade känslan. Är sötsugen varje dag och faller oftast för det för lätt.

Lördag 6/11:
frukost äpple, yoghurt, redbull, gifflar, middag hamburgare med cola och potatisgratäng, fest chips, chokladkaka och godis med cider

Söndag: frukost frallor + chokladmjölk, fika muffins, middag lax med keso chili chipotle och bakpotatis

Måndag:
frukost mackor, lunch bagel med makrill + yoghurt + choklad, middag ryska "piroger"

Tisdag:
frukost mackor, lunch yoghurt + bagel + redbull, personalmöte macka + kaka, middag fryspizza med sallad, kvällsmat yoghurt

Onsdag:
frukost mackor + juice, lunch frallor och choklad, fika gifflar, middag kyckling

Torsdag:
frukost mackor, lunch fralla + choklad, middag thai kyckling med ris och grönsaker, fika cola + muffins

Fredag:
frukost banan, lunch frallor, middag thai kyckling med nudlar och grönsaker , fika lösgodis

Dagens vikt: 92.8 kg

Minus från förra v: -0,8 kg

Kvar till delmål 4: 5,8 kg

lördag

Kategori: Dagbok

Glömde väga mig imorse så vi tar det imorgon. Idag har jag bara softat och tagit hand om mig själv. Myst med hundarna och lagat god mat. Tvättat och handlat. Snålar resten av månaden eftersom jag inte har så mycket pengar kvar av lönen, men det får bli typ korv, kycklinglår och blodpudding osv. Det är ju inte så att skåpen är tomma. På tisdag fyller jag år och på onsdag ska vi på Breaking dawn premiären på bio =) Men det blir en lång hård vecka på jobb och jag kommer bara gå och tänka på om jag fått det nya jobbet!! Fyfan vad jag skulle bli dödslycklig om jag fick det, vågar inte ens tänka på det.

intervju

Kategori: Dagbok

Intervjun imorse gick jättebra... tror jag! Kändes väldigt bra iaf och jag kunde absolut inte gjort bättre ifrån mig känner jag, har fått säga det jag ville. Jag vill väldigt gärna ha jobbet faktiskt, även om det känns lite nervöst och mycket ansvar. Men det hade varit en enormt stor merit för framtiden och jag hade haft väldigt lätt att skaffa jobb sen inom vilken bransch som helst nästan. Grymt bra lön och förmåner, fritt schema osv. Hade passat perfekt med hundarna också. Nu ska jag fira med bubbel och vampire diaries och sen IDOL =)
Trevlig helg!

härligt

Kategori: Dagbok

Har en härlig vecka just nu. Jobbar knappt halvtid månd tisd & onsd! Och på fredag är det dags för arbetsintervju, som jag såklart hoppas mycket på. Dels för att slippa städa, dels för att få en mycket högre lön, och för att få en bra merit i mitt CV och utvecklas inom en roligare branch. Det gäller ett mammavikariat men det känns bättre än att fortsätta städa till en pissig timanställning. Man har tusen skyldigheter och typ inga rättigheter. Så håll tummarna för mig på fredag!

månadsvägning

Kategori: Dagbok


Sen förra månaden: Plus 1 kg

Totalt  på 48 veckor: Minus 20,5 kgThailand 2008

leeedig

Kategori: Dagbok

Idag skulle jag egentligen jobbat 8-15.30 och sen gått på personalmöte i 2 timmar. Hade fixat med hundvakt och allting. Sen visade det sig att schemat ändrades från 8-14.30 och jag bestämde mig för att fixa hundarna själv. Men ännu bättre blev dagen då dom ringde från kontoret och meddelade att eftermiddagskunden hade ställt in. Så kl 11 slutade jag och körde hem =) Nu sitter jag här och gottar mig med lunch. Ska kanske sätta på en bra film eller nåt, bara njuta av min plötsligt lediga eftermiddag!en av mina små söta gäster i helgen

blä

Kategori: Dagbok

Fyfan vilken pissdag alltså. Klockan är bara tre och allt har bara spillt negativitet över mig, skit skit skit. Men om vi ska titta på det positiva så jobbade jag bara 4 timmar idag så nu sitter jag hemma och gosar med vovvarna. Och jag hittade en billig mataffär med massa konstig och billig mat. "Veckohandlade" för 200 spänn. Grymt utbud av frukt och grönt och goda juicer tex. Men eftersom jag inte hade hunnit planera något så blev det ganska dålig blandning av produkter jag plockade på mig helt utan röd tråd. Nu ska jag faktiskt lägga mig och läsa lite för att koppla bort allt dåligt.

Matschema vecka 48

Kategori: Dagbok

Ja plus denna veckan. Inte så överraskande, har ätit en hel del skräp. Fyfan. Är helt slut efter igår. Gick upp kl 3.30 på natten, och vi var inte klara i växjö förrän vid 14.00. När jag kommit hem vid sex på kvällen och rastat och matat hundarna så körde jag direkt till festen. Men det var jättetrevligt och dom hade verkligen satsat med halloween temat! Jag stannade bara till elva för jag höll på att somna och var övertrött efter en så lång dag. Har mest degat och vilat hela eftermiddagen. Snart hämtar hon sina hundar och jag ska tvätta och handla. Det blir alltså inte att jag behåller en till hund här hemma, jag känner inte att det funkar 100% och jag tänker på hundarnas bästa.

Lördag 29/10:
frukost clementin + knäckebröd, lunch smörgåstårta + cola, middag hamburgare, fika chips och godis

Söndag:
frukost frallor, lunch frallor + chokladmjölk, middag halv grillad kyckling, fika gifflar

Måndag:
frukost macka, lunch frallor + babymorötter + clementin, middag chicken cashew med grönsaker och nudlar, kvällsmat lätt a-fil med musli och russin

Tisdag:
frukost macka, lunch mackor med korv, middag nudlar med chicken cashew och grönsaker, fika snickers

Onsdag:
frukost korvmackor, lunch hamburgare med potatisgratäng, mellanmål russin och cashewnötter, middag korv stroganoff med fullkornspasta, fika redbull och lussebullar

Torsdag:
frukost macka + banan, lunch gifflar, mellanmål macka, middag korv stroganoff med fullkornspasta

Fredag:
frukost äpple + afil med musli, lunch muffins + choklad, middag kebabpizza + cola

Dagens vikt:
93,6 kg

Minus från förra veckan: +1,6 kg

Kvar till delmål 4: 6,6 kg

fredag

Kategori: Dagbok

Nu har jag två extra hundar här som jag ska tävla med imorgon också. Det går rätt ok mellan hanarna, än så länge inget bråk, vi får se..... Nu ska jag bara packa ut lite grejer i bilen och sen ska vi sova, för vi ska köra typ halv 5 på morgonen. Imorgon blir det alltså växjö + halloween fest. Så vi hörs på söndag! Kramar

tuff helg

Kategori: Dagbok

Oj vad jag är sömnig... Idag bjöd en kund på lite fika och vi satt å pratade en stund, trevligt. Sen åkte jag och köpte en BH, lite alkohol och annat inför helgen. På lördag ska jag till Växjö på hundtävling, och jag ska ha en extra hund med mig som ska va här på prov. Han är från Japan och om han kommer överens med mina andra hanar så är väl tanken att han kanske ska bo kvar här, men det tror jag inte kommer gå. På lördag kväll ska jag på halloweenfest, om jag orkar. Fyfan vad jag kommer vara död efter 6 timmars roadtrip och 4-5 timmars utställning med flera hundra människor som ska snacka tills man kräks. Också ska vi ha en löptik i bilen och två dominanta hanar som inte känner varandra, lyckat!!

Nu måste jag städa undan lite här inför imorgon när kenneln kommer och lämnar vår lilla gäst inför helgen.

hopp?

Kategori: Dagbok

Jobb jobb jobb........är så trött på att städa. Men idag ringde dom från ett av jobben jag sökt, så förhoppningsvis kan jag få komma på intervju. Håll tummarna för mig! Börjar bli frisk nu så imorgon är det tillbaka på träningen!

chicken cashew